merhaba
yabancı forumlarda ve bloglarda bir süredir coconut butter tarifleri ve zayıflamaya etkisi ile alakalı paylaşımlar okuyordum
yabancı bir blogger hindistancevizi yağını günde 4 çorba kaşığı almak suretiyle 2 ayda 10 kg vermiş
ayrıca body çalışan amerikalıların youtube da bu yağla alakalı videoları var kilo vermek için öneriliyor
ben hem cildimdeki kuruluğu yok etmek; hem dışarıdan sürmek hem de ağızdan almak için büyük bir toptancıdan
yağı alınmamış, şekersiz hindistancevizi aldım
çünkü piyasadaki ürünlerin en ucuzu bimde ve 50 gramı 9 kuruş; (yani eski parayla 900000 )
bu hesapla kilosu 45 tl ye geliyor
benim baktığım toptancı ürünü çuval ile 50 kg olarak satıyordu mail attım rica ettim sağolsunlar kırmadılar
çuvalı açıp bana 3,160 gram ürün gönderdiler, 2 farklı ürünleri vardı birinin kilosunu 8 tl birini 9 tl olarak satmayı kabul ettiler
(biri srilanka üretimi; ince orta yağlı-------- diğeri hindistan üretimi kalın çekim ve tam yağlı farkı bu )
yani piyasada kilosu en ucuz 45-50 tl olan hindistancevizini buradan kilosu 8-9 liraya mal edebildim
kargo dahil 31 tl ödedim (3,160 gr hindistancevizi için )
hindistancevizi butter yapımını youtube dan öğrendim
şimdi tarifleri ve videoları ekliycem deneyimi olan ve benle bu diyeti yapmak isteyen varsa lütfen yazsın