Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Less-is-More
evet geldim sonunda

oğuz Atay toplum tarafından dışlanan ya da topluma adapte olamayan genelde aydın kesimi ele alan bı yazardır.

harekete geçemeyen ya da harekete geçmekte geç kaldığı için girişimi işe yaramayan insanları anlatır.

karakterlerini ben çok beğeniyorum. çoğu zamanda ince detaylarda kendimi buldum. toplumla arasındaki bağ kopuk, insan ilişkileri zayıf tipler olduğu için genelde karamsar ve umutsuz tipler oluyo.

ben korkuyu beklerken kitabını okudum geçen ay. kısa ve beş altı hikaye olan bı kitap. ben en çok beyaz mantolu adamı sevmiştim.
tutunamayanlari da uzun baya ama bana çok şey kattığına inanıyorum. özellikle selim karakteri benim en sevdiğim karakterdir.

Oğuz Atay'ı ben Sabahattin Ali'ye benzetiyorum. eğer kürk mantolu Madonna veya içimizdeki şeytan kitabını okuyup sevdiysen bu yazarı da seversin.

aklında bı soru işareti varsa direk sor öyle cevaplayım:) çok yuvarlak yazmış olabilirim

C Calcifer Mehfam Bugun dava kitabindan 57 sayfa okudum ve 212. sayfaya geldim. Aksama kadar ne kdr okurum bilmiyorum ama icimden kitabi bitirmek gelio90 sayfam var. Bakalim bitirebilir miyim
O zaman Şubat ayı okuma listesine alayım ben onu

A Atesbocegi5

Kizlar sizlerin fikirlerini alabilir miyim? Ben hic Oguz Atay okumadim. Nasil bir uslubu vardir, dili cok agir midir, sectigi konular nasildir? Bir de ilk okumam icin hangi kitabini tavsiye edersiniz?
İki yıl öncesine kadar her sene internette kitap yorumlarını okuyarak kendimi motive edip “Tutunamayanlar”a başlıyor ve şiirli kısma gelene kadar okuyup yarım bırakıyordum ben. iki yıldır da demek ki bu kitabı okumak için daha kırk fırın ekmek yemen gerek natsume diyerek elime almadım önce başka bir kitabını okumayı deneyeceğim daha sonra Tutunamayanlar tekrar.
Şu güzel yorumu okuduktan sonra yine heveslendim

sabır gerekli kitabı okumak için çünkü o kasvet, o ağır sorgulamalar insanı bunaltiyo:)

yine de Tutunamayanlar hep benim en sevdiğim kitap selim benim en sevdiğim roman karakteri olcak:)

bı insan herşeyi yolunda görünürken nasıl kendisi olamayıp, kendisi olmayı bulamadığı için hayatından vazgeçmis çok güzel anlatmış. toplumun kabul ettiği birey olmak, olmaya çalışmak da onu mutlu etmemiş.

oğuz ataya göre bazı insanlar içinde bı boslukla, topluma ait olamama, toplumu yadirgama gibi özelliklerle doğar. anlattığı karakterler de o yüzden biz etkiliyo. çünkü zaman zaman hepimiz toplumdan kopuyoruz, kopmamaya çalışıyoruz veya kopmak için savaşıyoruz.

oğuz Atayla ilgili sabaha kadar konuşabilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…