İçimi rahatlatır mısınız?

Bana Nisan düğün toplam üç bilezik takıldı başka da hiçbir şey yok düğün ev borcuna bile yardım edilmedi gikim çıkmadı. Talep etmek ayıp bence.

Şimdi içini çok rahatlatamayacağım.
Ailem takı konusunda karşı taraftan bir şey istemedi derken....
Evlilik mi ticaret mi bu.Bi aile evlatlarını evlendirirken ne diye bişey istesin.Bırakın bu köhne adetleri.İki insan evlenmeye karar verecek olgunluktaysa,herşeyi kendileri yapar.Büyükler destek olabiliyorsa olur.
Sen çalışıyor musun?
Burada nişanda 2 bilezik takılır ne allah aşkına.Gelenek mi bu.Bu millet için yaşamayı,milletin yaptığına göre yapmayı bi kenara bırakın.İnsanlar daha düğünde takılan altın bilezikleri bile kolumda durmasın diye düğün odasında çıkartırken bu kolumda dursun sevdası ne.
Bu zamanlarda yapılan hareketler,söylenen sözler unutulmaz.

O kadar modern bir toplum degiliz ki .Ya damat harcıyor yada ailesi .
Zaten mihr kanunda da var ,bosaninca kadının hakkı diye geciyor ve evlenmeden de sorulmalı ne kadar mihr istiyorsun diye .Bu kadar basit .
Niye ayıp olsun .Sanki evlendikten sonra kv ,görümce anahtar alıp evi karıstırırken ,yada eve zırt pırt gelirken ayıp biliyo .

İki birey evlenmek istediğinde aileler eşya almak, yüklü miktarda takı takmak zorunda değiller. Durumları iyidir ya da kötüdür, içlerinden geleni takarlar. Eşler evlenmeye karar verdiyse düğün ve ev sorumluluğunu ortak alırlar. Sizin ailenizden eşinizin istediğiniz bileziklere maddi anlamda eş değer bir isteği var mı ? Kadın erkek eşitliği ise bu konuda da hakkaniyetli olmak lazım. Bence çok ayıp etmişsiniz, bu kadar tamah etmeyin dünya malına

Mehir ayrıdır bu ayrı

Şaka gibi değil mi:)
durumları çok iyi aylık evlerine giren para 15 bin tl falan vardır.
beni de sinir etti hiç yapmadıgım şeyi yapıp bir seti üçe mi böleceksiniz çok komik dedim
safa yattı ne diyecek
ben hep böyle takıldıgını biliyorum annecim dedi :)
ben okey desem gorumcemın takacagı bır bılezıkten kar edecekti.

Zaten dini nikah kıyılırken hoca soruyor mihr olayını o zaman şahsen ben sembolik birşey söylemiştim 10 gram bilezik dedim herkes güldü saçmalama 10 gram ne diye . O durumla bu durum farklı birşey

Mehir erkeğin kadına dini nikah sırasında söz verdiği altın vs baska seyler de olabilir mehiri erkek öder ve boşanma olmadığı taktirde illa hemen ödenmeli diye bir şey yoktur

Zaten dini nikah kıyılırken hoca soruyor mihr olayını o zaman şahsen ben sembolik birşey söylemiştim 10 gram bilezik dedim herkes güldü saçmalama 10 gram ne diye . O durumla bu durum farklı birşey
1 tane hurma bile mehir olabilirmiş

1 tane hurma bile mehir olabilirmiş
Evet biliyorum ben ooo adam bana mehir verecek mecbur diye bunu fırsata çevirmedimZaten nikahı görümcemin eşi kıyıyordu . O sırada görümceler vardı . 2 görümcem de iste daha çok dediler ama ben istemedim asla da istemem ayıp yani fırsatçılık gibi geliyor bana . Zaten aynı eve giriyorsun bi ihtiyaç halinde bilezik bozdurulacak yok o benim veremem diyecek halimde Yok ortak bence .

Bence gayet de utanmıyorsun. Ben olsam lafını bile edemem bana şunu alın diye. Nişanlın şu anda kendini ve ailesini yolunacak kaz gibi görüyordur.

Bu adetler,hala kendi ayakları üzerinde durmayan,ergenliğe oluşmamış çocuklarını kendileri evlendiren ailelerde geçerli.Bunun modernlikle alakası yok.
Mihr denen şey de o çevreyi kapsıyor.Medeni kanunla birlikte mihr in önemi de kalmadı.

ben de olsam takmayacağım şeye para verilmesini istemem onun yerine şunu alın derim ne var bunda onlar da benim ailem olacak anneme babama nasıl diyebiliyorsam onlara da derim . Herkes ağız birliği etmiş gibi yüklenmiş te yüklenmiş kıza.
zaten söylemiş şimdi sorunu çözmek mesele yok ayıp etmişsin yok olmamış sorun bu mu şimdi?

bunun dediğin şey ile uzaktan yakından alakası yok uzun uzun açıklardım ama dini içerik yasak!

Onceki konularına bir bakın derim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…