- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
- 198
- Konu Sahibi derdime derman
-
şaka mı bu yahatalısın
gönülden ne gelirse o takılır
ban asormadılar bıle düğünümde
kv aldıgı en uyduruk seti almıs ve taktı
takmadan bır gün evvel de ne dedi biliyor musun
setin küpesini görümcen takar
bilekliğini kayınpederin kolyesini de ben takarım dedi
Şaka gibi değil mi:)şaka mı bu ya
Ne cevap verdi peki :) iyi demissinizŞaka gibi değil mi:)
durumları çok iyi aylık evlerine giren para 15 bin tl falan vardır.
beni de sinir etti hiç yapmadıgım şeyi yapıp bir seti üçe mi böleceksiniz çok komik dedim
Şimdi içini çok rahatlatamayacağım.Merhaba,
düğünüme çok az kalmışken içten içe üzülmeme sebep olan bir durum oldu.
benim ailem takı konusunda karşı taraftan hiçbir şey talep etmedi.
nişanlımın ailesi de benim aileme bu konuyu açmadı.
sadece nişanlım bana, gerdanlık seti, tektaş, saat.bilezik ve 5i 1 yerde takcaklarını söyledi.
2 tane bilezik 1 tane de kelepçe alınmıştı. ben düğünde de bilezik takılır diye düşünmüştüm.
2 bilezik bana çok çok az geldi. hem nişan hem düğün için. ve nişanlımım ailesi variyetli.
evet evleniyoruz masrafımız çok, onların da ödeme yaptığı bir yer vardı. yeni bitti. çok bolda olmayabilirler.
ama burda sadece nişanda 2 bilezik takılır.
nişanlımı dedim. 5i 1 yerde yerine bilezik takılsın o zaman. kolumda dursun dedim.
o da 5i 1 yerde de merağı olduğunu söylüyor ve bileziği az bulduğum için kırıldı..
ama yine de bilezik yaparız o zaman dedi.
şimdi ben bu konuya biraz taktım ve üzüldüm.
bu konular dile geldiği için de utanıyorum açıkçası. ama ekstra bir şey istemedim. onun yerine bilezik olsun dedim.
hatalı mıyım sizce?
Mehir ayrıdır bu ayrıO kadar modern bir toplum degiliz ki .Ya damat harcıyor yada ailesi .
Zaten mihr kanunda da var ,bosaninca kadının hakkı diye geciyor ve evlenmeden de sorulmalı ne kadar mihr istiyorsun diye .Bu kadar basit .
Niye ayıp olsun .Sanki evlendikten sonra kv ,görümce anahtar alıp evi karıstırırken ,yada eve zırt pırt gelirken ayıp biliyo .
safa yattı ne diyecekŞaka gibi değil mi:)
durumları çok iyi aylık evlerine giren para 15 bin tl falan vardır.
beni de sinir etti hiç yapmadıgım şeyi yapıp bir seti üçe mi böleceksiniz çok komik dedim
Zaten dini nikah kıyılırken hoca soruyor mihr olayını o zaman şahsen ben sembolik birşey söylemiştim 10 gram bilezik dedim herkes güldü saçmalama 10 gram ne diye . O durumla bu durum farklı birşeyO kadar modern bir toplum degiliz ki .Ya damat harcıyor yada ailesi .
Zaten mihr kanunda da var ,bosaninca kadının hakkı diye geciyor ve evlenmeden de sorulmalı ne kadar mihr istiyorsun diye .Bu kadar basit .
Niye ayıp olsun .Sanki evlendikten sonra kv ,görümce anahtar alıp evi karıstırırken ,yada eve zırt pırt gelirken ayıp biliyo .
1 tane hurma bile mehir olabilirmişZaten dini nikah kıyılırken hoca soruyor mihr olayını o zaman şahsen ben sembolik birşey söylemiştim 10 gram bilezik dedim herkes güldü saçmalama 10 gram ne diye . O durumla bu durum farklı birşey
Evet biliyorum ben ooo adam bana mehir verecek mecbur diye bunu fırsata çevirmedimZaten nikahı görümcemin eşi kıyıyordu . O sırada görümceler vardı . 2 görümcem de iste daha çok dediler ama ben istemedim asla da istemem ayıp yani fırsatçılık gibi geliyor bana . Zaten aynı eve giriyorsun bi ihtiyaç halinde bilezik bozdurulacak yok o benim veremem diyecek halimde Yok ortak bence .1 tane hurma bile mehir olabilirmiş
Bence gayet de utanmıyorsun. Ben olsam lafını bile edemem bana şunu alın diye. Nişanlın şu anda kendini ve ailesini yolunacak kaz gibi görüyordur.Merhaba,
düğünüme çok az kalmışken içten içe üzülmeme sebep olan bir durum oldu.
benim ailem takı konusunda karşı taraftan hiçbir şey talep etmedi.
nişanlımın ailesi de benim aileme bu konuyu açmadı.
sadece nişanlım bana, gerdanlık seti, tektaş, saat.bilezik ve 5i 1 yerde takcaklarını söyledi.
2 tane bilezik 1 tane de kelepçe alınmıştı. ben düğünde de bilezik takılır diye düşünmüştüm.
2 bilezik bana çok çok az geldi. hem nişan hem düğün için. ve nişanlımım ailesi variyetli.
evet evleniyoruz masrafımız çok, onların da ödeme yaptığı bir yer vardı. yeni bitti. çok bolda olmayabilirler.
ama burda sadece nişanda 2 bilezik takılır.
nişanlımı dedim. 5i 1 yerde yerine bilezik takılsın o zaman. kolumda dursun dedim.
o da 5i 1 yerde de merağı olduğunu söylüyor ve bileziği az bulduğum için kırıldı..
ama yine de bilezik yaparız o zaman dedi.
şimdi ben bu konuya biraz taktım ve üzüldüm.
bu konular dile geldiği için de utanıyorum açıkçası. ama ekstra bir şey istemedim. onun yerine bilezik olsun dedim.
hatalı mıyım sizce?
Bu adetler,hala kendi ayakları üzerinde durmayan,ergenliğe oluşmamış çocuklarını kendileri evlendiren ailelerde geçerli.Bunun modernlikle alakası yok.O kadar modern bir toplum degiliz ki .Ya damat harcıyor yada ailesi .
bunun dediğin şey ile uzaktan yakından alakası yok uzun uzun açıklardım ama dini içerik yasak!Bu adetler,hala kendi ayakları üzerinde durmayan,ergenliğe oluşmamış çocuklarını kendileri evlendiren ailelerde geçerli.Bunun modernlikle alakası yok.
Mihr denen şey de o çevreyi kapsıyor.Medeni kanunla birlikte mihr in önemi de kalmadı.
Onceki konularına bir bakın derim .ben de olsam takmayacağım şeye para verilmesini istemem onun yerine şunu alın derim ne var bunda onlar da benim ailem olacak anneme babama nasıl diyebiliyorsam onlara da derim . Herkes ağız birliği etmiş gibi yüklenmiş te yüklenmiş kıza.
zaten söylemiş şimdi sorunu çözmek mesele yok ayıp etmişsin yok olmamış sorun bu mu şimdi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?