- 17 Mayıs 2011
- 8.090
- 12.152
- 498
- 35
- Konu Sahibi derdime derman
-
Allah askina siz kac yasindasiniz?Valla kimse beni kullanamaz kocamın koynuna bile sırf kendim için girerim çocuğu kendim için yaparım kocama kendim için iyi davranırım kimin de bana ne takı taktığı umurumda değil sevgilime de diyorum aşkım ben alyansımdan baska hiç bir şey istemiyorum diye benim sevgilim ben istersem bana dunyaları alır baska da kimse umurumda değil
'zorlanarak dahi ödeyeceğimiz borcu altın bozdurarak ödemem' demişsiniz nasıl ödersiniz peki ?Bak kendi açımdan konuşayım ben altın bozdurmam gerçekten buyuk ihtiyacı olsun Çan’ımı alsın bir şey demem ama zorlanarak dahi ödeyeceğimiz borcu altın bozdurarak ödemem
Bilmem mi bilirim :))) benim baba tarafımda altına çok meraklı ve düşkündür, tüm köy öyle gerçi, bizde nişanda kızın kolunda en az 20 bilezik, boyna takılan kordon dedikleri zincirler metre metre olmazsa erkek tarafına fakir bu, fakirse hiç evlenmesin daha iyi derler, bayağı bayağı da pazarlık konusudur altın, siz de var mı bilmiyorum ama bizde misal önce ben nişanlandıysam kız arkadaşlarım bakar kolumda 30 bilezik var, 10 metre kordon takılmış, arkadaşım nişanlanacağında hemen muneye 30 bilezik 10 metre kordon takmışlar, ben 35 bilezik 15 metre kordon istiyorum der, yani bir yarış vardır hepYaw abla bizim Diyarbakır hasirlerini bilin mi?
Vallahi her düğünde havalarda uçuşurdu. Yöresel olarak da zaten meraklı bizim insanımız altına. Yalnız niyeyse bana hiç sevimli gelmedi,hala da gelmiyor.
Evlendikten sonra tanıştım ben kayınvalidemde.
Hediye aldı bana sonradan ama duymasın da sattım hepsini
Sana uzun uzun içimden gelenleri yazmak isterdim ama hem banlanırım hem de bu kafa yapısındaki bir insan için boşa parmaklarımı yormuş olurum.bu gönülden kopma olayı falan değil ki
tabi ki durumlari varsa takmalilar
bi kızı anadan babadan koparip aliyolar sonucta kız almak oyle kolay mi ya ??
simdi biz satilik mal miyiz olayina donusmesin onu demek istemedim oncelikle...
bunlar da evlenince masraflari olcak onları odesinler diye evli cifte kolaylik olmasi acisindan takilir bilezik altin..
hele ki kaynanasin sen 2 bilezik ne öyle
gelin aliyosun...
durumu yoksa bisey diyemem ama var diyosunuz
adetlerimiz bunlar bizim elinde avucunda ne varsa anne baba ogluna / kizina evlenince rahat etsin diye takar bileziği altini
siz yone bisey dememissiniz valla ne varki bunda bazilari 10 bilezik takiyo da begenmiyo...
niye bu kadar tepki aldiginizi da anlamadim
herkea kendini yerine koysun 2 bilezikle gelin olmak kim ister ???
30 yaşındayım benAllah askina siz kac yasindasiniz?
hahahha yarış güzelmişBilmem mi bilirim :))) benim baba tarafımda altına çok meraklı ve düşkündür, tüm köy öyle gerçi, bizde nişanda kızın kolunda en az 20 bilezik, boyna takılan kordon dedikleri zincirler metre metre olmazsa erkek tarafına fakir bu, fakirse hiç evlenmesin daha iyi derler, bayağı bayağı da pazarlık konusudur altın, siz de var mı bilmiyorum ama bizde misal önce ben nişanlandıysam kız arkadaşlarım bakar kolumda 30 bilezik var, 10 metre kordon takılmış, arkadaşım nişanlanacağında hemen muneye 30 bilezik 10 metre kordon takmışlar, ben 35 bilezik 15 metre kordon istiyorum der, yani bir yarış vardır hep
Böyle bir aile ve gelenek içinden çıkmış bir kadınım :))) tek bir bilezik dahi istemedim, sevmiyorum çünkü, inan annem dahil ailedeki herkes garipsiyor, altın sevilmez mi, altın istenmez mi diye, daha yeni yeni benimsediler, bana takı almak istediklerinde kuyumcu yerine gümüşçüye gidiyorlar
hahahha yarış güzelmiş
bende öyle sarı sarı kalın bilezikleri sevmem 6 adet trabzon bileziği ve trabzon set taktılar düğününde erkek tarafı ..ayrıca düğünde takılanlarda oldu .... ertesi gün ben bunları ne yapacam dedimtaksan takılmaz saklasan saklanmaz ... ilk yıl kendi isteğimle 7 künyem, yüzükler , bir kaç kolye dışında bütün altınlarımı kv verdim sen sakla ben bir yıl sonra gelir alırım demiştim üzerimden yük gitmişti sanki hahahah kv şaşkın bakıyor kimisi vermez bende sen sakla diye avucuna verdim...
2. yıl bozduk hepsini eve yatırdık eve peşinat olmuştu)
Hadi canımmmm bu ne kadar çirkin ne kadar ucuz bir istek adama sen kimsin derler...Konu sahibi kv si ona ev vermesine rağmen ev küçük diye kvsinin evine göz koyup neden kendi bu eve taşınmıyor da büyük evi bana vermiyor diye konu açan biri
Bence bu bir gönül ilişkisi olmaktan çıkmış, Ticari kaygılar daha fazla.Maddiyatla ilgili açtığınız başka bir konu daha.Lütfen maddiyata bu kadar önem vermeyin.Sonunda üzülen ve ilişkisi yıpranan siz olursunuz emin olun.
Yok artık diyorum az gözünüz doysunMerhaba,
düğünüme çok az kalmışken içten içe üzülmeme sebep olan bir durum oldu.
benim ailem takı konusunda karşı taraftan hiçbir şey talep etmedi.
nişanlımın ailesi de benim aileme bu konuyu açmadı.
sadece nişanlım bana, gerdanlık seti, tektaş, saat.bilezik ve 5i 1 yerde takcaklarını söyledi.
2 tane bilezik 1 tane de kelepçe alınmıştı. ben düğünde de bilezik takılır diye düşünmüştüm.
2 bilezik bana çok çok az geldi. hem nişan hem düğün için. ve nişanlımım ailesi variyetli.
evet evleniyoruz masrafımız çok, onların da ödeme yaptığı bir yer vardı. yeni bitti. çok bolda olmayabilirler.
ama burda sadece nişanda 2 bilezik takılır.
nişanlımı dedim. 5i 1 yerde yerine bilezik takılsın o zaman. kolumda dursun dedim.
o da 5i 1 yerde de merağı olduğunu söylüyor ve bileziği az bulduğum için kırıldı..
ama yine de bilezik yaparız o zaman dedi.
şimdi ben bu konuya biraz taktım ve üzüldüm.
bu konular dile geldiği için de utanıyorum açıkçası. ama ekstra bir şey istemedim. onun yerine bilezik olsun dedim.
hatalı mıyım sizce?
Kadınlar belki güvence olsun diye de çok takılıyor bu altın mevzusuna.Bilmem mi bilirim :))) benim baba tarafımda altına çok meraklı ve düşkündür, tüm köy öyle gerçi, bizde nişanda kızın kolunda en az 20 bilezik, boyna takılan kordon dedikleri zincirler metre metre olmazsa erkek tarafına fakir bu, fakirse hiç evlenmesin daha iyi derler, bayağı bayağı da pazarlık konusudur altın, siz de var mı bilmiyorum ama bizde misal önce ben nişanlandıysam kız arkadaşlarım bakar kolumda 30 bilezik var, 10 metre kordon takılmış, arkadaşım nişanlanacağında hemen muneye 30 bilezik 10 metre kordon takmışlar, ben 35 bilezik 15 metre kordon istiyorum der, yani bir yarış vardır hep
Böyle bir aile ve gelenek içinden çıkmış bir kadınım :))) tek bir bilezik dahi istemedim, sevmiyorum çünkü, inan annem dahil ailedeki herkes garipsiyor, altın sevilmez mi, altın istenmez mi diye, daha yeni yeni benimsediler, bana takı almak istediklerinde kuyumcu yerine gümüşçüye gidiyorlar
Konu sahibine ev vermişler onu bile begenmiyor kücükmüs kv. Evini istiyormuş o büyükmúş. O evide verseler 10bilezikde taksalar o zihniyetle o göz doymazYok artık diyorum az gözünüz doysun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?