İçimi rahatlatır mısınız?

Allah askina siz kac yasindasiniz?

Bak kendi açımdan konuşayım ben altın bozdurmam gerçekten buyuk ihtiyacı olsun Çan’ımı alsın bir şey demem ama zorlanarak dahi ödeyeceğimiz borcu altın bozdurarak ödemem
'zorlanarak dahi ödeyeceğimiz borcu altın bozdurarak ödemem' demişsiniz nasıl ödersiniz peki ?
şahsen benim aklıma ilk altınlarım gelir başka nasıl ödenir ki ? sağdan soldan borç alsam kapatsam oda borç olur... köşede altınları tutup ben o kadar zorluğa girmem açıkcası....evde yediklerimden giyindiklerimden kıssam nereye kadar öyle stres olunur hayattan bezerim....

Bilmem mi bilirim :))) benim baba tarafımda altına çok meraklı ve düşkündür, tüm köy öyle gerçi, bizde nişanda kızın kolunda en az 20 bilezik, boyna takılan kordon dedikleri zincirler metre metre olmazsa erkek tarafına fakir bu, fakirse hiç evlenmesin daha iyi derler, bayağı bayağı da pazarlık konusudur altın, siz de var mı bilmiyorum ama bizde misal önce ben nişanlandıysam kız arkadaşlarım bakar kolumda 30 bilezik var, 10 metre kordon takılmış, arkadaşım nişanlanacağında hemen muneye 30 bilezik 10 metre kordon takmışlar, ben 35 bilezik 15 metre kordon istiyorum der, yani bir yarış vardır hep

Böyle bir aile ve gelenek içinden çıkmış bir kadınım :))) tek bir bilezik dahi istemedim, sevmiyorum çünkü, inan annem dahil ailedeki herkes garipsiyor, altın sevilmez mi, altın istenmez mi diye, daha yeni yeni benimsediler, bana takı almak istediklerinde kuyumcu yerine gümüşçüye gidiyorlar

Sana uzun uzun içimden gelenleri yazmak isterdim ama hem banlanırım hem de bu kafa yapısındaki bir insan için boşa parmaklarımı yormuş olurum.

Bedavaya gitmişiz biz yaa:) şaka bi yana takı miktarı arttıkça üzerinizde ki söz haklarida bi o kadar artar boşverin o yüzden miktara cok takilmayin derim.

hahahha yarış güzelmiş
bende öyle sarı sarı kalın bilezikleri sevmem 6 adet trabzon bileziği ve trabzon set taktılar düğününde erkek tarafı ..ayrıca düğünde takılanlarda oldu .... ertesi gün ben bunları ne yapacam dedim taksan takılmaz saklasan saklanmaz ... ilk yıl kendi isteğimle 7 künyem, yüzükler , bir kaç kolye dışında bütün altınlarımı kv verdim sen sakla ben bir yıl sonra gelir alırım demiştim üzerimden yük gitmişti sanki hahahahkv şaşkın bakıyor kimisi vermez bende sen sakla diye avucuna verdim...
2. yıl bozduk hepsini eve yatırdık eve peşinat olmuştu)

Sorma babamların köyünde her daim her konuda böyle bir yarış vardır, variyetlidir hepsi, o yüzden geline az takı takanı topa tutarlar, e tabii kayınpeder köy kahvesinde milletin diline düşmemek için gelin 50 tane bilezik istiyorum dese yapmak zorunda, ev vermek zorunda, tarla, bağ bahçe bağışlamak zorunda, ayaklı kuyumcu dükkanı gibi geziyorlar, bir gün akrabalardan birinin düğünü için köye gitmiştik, yaşı en fazla 18'dir bir kızı nişanlamışlar, kolunu boynunu taşıyamıyordu altınların ağırlığından, bizim köyde herkesin soyadı aynı zamanda lakabıdır, kız demesin mi bana az altın takıldı, Hozan'ların gelinine daha çok takmışlar diye

şu kadar takılsın bu kadar takılsın mevzuları bunlar çok itici şeyler. insan ağırlığını korumalı. ben de nişanlandım kayınvalidem incecik bir bilezik taktı, hiç ses etmedim. düğünde ne takacaklarını bile bilmiyorum, çünkü bunu sözkonusu etmek benim için küçük düşürücü bişey. herkesin geleneği göreneği adabı usülü farklıdır, bilemem. benim adabım bu şekilde.

Yok artık diyorum az gözünüz doysun

Kadınlar belki güvence olsun diye de çok takılıyor bu altın mevzusuna.
Boşanırsak güvence olur falan diye ama ben daha kendim de dahil kimsenin boşanırken o altınlara kavuştuğunu görmedim.
O yüzden 2.evliliğimi yaparken de hiç umrumda olmadı.
Ne kadar pahalıya mal olursak o kadar değer görürüm düşüncesi var.
Oysa hiç öyle değil. Doğru insanla karşılaştığınız zaman adam zaten sizden esirgemiyor.
Yukarıda düğün fotomu attım. Evet ben öyle evlendim ama şuan yanında beğendiğim şeyi söylemeye korktuğum bir adamla evliyim. Anında gidip alacak bir tip çünkü.
Değer görmeseydim en başta ben görmezdim zaten.
Ablam evlendiği sırada eniştemin babasının petrol istasyonları vardı. 2 bilezikle evlendi ki eniştem doktordu Hacettepe de.
E şimdi hiç de kendisinden esirgenen bir kadın değil.
İnsanın kişiliği ile alakalı işte. Az harcadılar az sevildim,çok harcadılar çok sevildim düşüncesi kötü bir genelleme.

Besi bir yerde su an nekadar biliyomusunuz adam size en güzelini yapio daha ne bilezik diyonuzki
Allahtan huzur sevgi sağlık isteyin boş verin bunları istediğinizi borç yapip takar ama 2 gün sonra o taktiklarini isterse dahami mutlu olacaksınız bir düşünün isterseniz
Bu arada nisanlinizin size taktıkları ve takicaklarida az değil yani biraz vicdanlı olun

Utanmalısınız bence de evlilik bu ticaret değil ya ayrıca hediyeye nasıl miktar koyulur hiç anlamıyorum

Bende pazarlık olayına karşıyım.
Şu kadar şu olsun demedik,ne takabiliyorsanız size kalmış dedik,ailemle.
Ama sizinki de çok pazarlık gibi gelmedi bana. Pazarlık olsa en başından yapardınız zaten.Yani 5i biyerde olmasada bilezik mi olsa gibi bir öneri. Aman sen naptın nası yanlışlar ettin denecek,büyütülecek bir şey gibi gelmedi.
Ama nişanlınız ona hevesliyse onu taksın madem,hiç kırılmayın bu konuda. Huzurunuz kaçmasın.

Bunları sırf ele güne karşı ne derim diye mi düşünüyorsunuz ? Eğer öyleyse bir duruşunuz olsun, özgüvenli olun, çevrenin yorumlarını önemsemeyin. Açık açık soran münasebetsiz kişiler olursa, onlarda adet beşibiryerde takmakmış dersiniz.
Eğer kendiniz hesap kitap yapıyorsanız da yapmayın, ayıp oluyor. Nişanlınız ve ailesi kimbilir neler düşünmüşlerdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…