İçimi rahatlatır mısınız?

Gelin sensin , sen takacaksın , sen karar vereceksin. 5i bir yerde yerine bilezikte isteyebilirsin , zincir de.
Ben evlenirken altın istemedim diye daha kıymetli olmadım. Altın alacak gücü yoksa anlarım ama varsa oğlu için yapıyor aynı zamanda o altını. Sende alıp ailene vermeyeceksin. Yarın öbür gün ev alacaksın Yada vs.

Hicte değil 2 doktor evlendirdik,Mehirde 100 reşattı.
Damadın ailesi elmas birde takım taktı.
Gelinin ailesi de nişan hediyesi audi aldı.
Evlilik sözlesmesi bile bu kadar yadırganmıyorken ,bu niye kötü olsun.
Evlilik sözleşmesi yadırganacak bir şey mi

Hicte değil 2 doktor evlendirdik,Mehirde 100 reşattı.
Damadın ailesi elmas birde takım taktı.
Gelinin ailesi de nişan hediyesi audi aldı.
Evlilik sözlesmesi bile bu kadar yadırganmıyorken ,bu niye kötü olsun.
2 doktor derken !!!! doktor yapınca ne oluyor
Kötü demedim.İslamiyette kadını zor durumda bırakmamak için yapılan şey bu.Medeni kanunda artık mihr in de önemi kalmadı dedim.Yani kadın zor durumda kalmıyor medeni kanunla haklarını alıyor.
Ama din iman mihr gibi olaylarla 100 Reşatlar audiler elmaslar.......

Biz de evlenirken hiç takı konuşulmadı. Nişan da 4 bilezik takıldı. Düğün zamanı geldi çattı. Eşim ağladı ağlayacak maddi durumlar maalesef sadece kendilerine göre benim ailemin onlardan beter.
Eşim dedi ki ''Babam (Kayınpederim ) bilezik takamazsam düğüne gelemem millete rezil olurum''
diyor. Nişan da takılan bileziğin birini eşime verdim. ''Al babama ver taksın bunu '' dedim .

Amacım kimseye yaranmak değildi. Sonuç olarak Kayınpederimin ağzından 22 senedir bir kere adımı duymadım,kızım der ağzından bir kızım daha çıkar. 4 erkek çocuk , 4 yetişkin torun ve 3 gelin (Benimle 4 gelin) dışında her şey için beni arar . Ve ''Dünya da kırmayacağım 2 kişi vardır. Canımı istesin onu bile veririm der .'' Biri kayınvalidem , biri de ben.

Ben maddi olarak kazanmadım,ama maneviyat olarak arkamda aslanlar gibi bir babam var.
Ve bilirim ki oğlundan önce ben gelirim.Ben onların hiç olmayan kızıyım.

Bunun huzurunu ve mutluluğu küfeler dolusu altına değişmem.

Konu sahibi istemeyin ne takıyorlarsa kabulunüz olsun. Siz eşinizle el ele verip istediğinizi yapın.

Şimdi mesaj daha açıklayıcı olmuş . Evet medeni kanunda bir önemi Yok ama dini açıdan hala yapılması gereken birşey

Ne kadar güzel sizi tebrik ederim

Hicte din iman islam karıstırmadım,ayakları üzerinde duramayan tüm harcamaları aileler yapıyor diyen sizsiniz .
Tekrar okuyun yazdıklarınızı .
Konuyu iyice saptırdınız,ve saptırmaya çalışıyorsunuz .Tekrar cevap vermeyecegim .

Bence nisanliniz sonucta bu kadar basit bir istegi dile getirmek bence ayiplanacak bir sey degil sonucta o parayi verecekmisler siz sadece 5i bir yerde degilde bilezik istemissiniz ben bunda ayip birsey gormuyorum

Bence nisanliniz sonucta bu kadar basit bir istegi dile getirmek bence ayiplanacak bir sey degil sonucta o parayi verecekmisler siz sadece 5i bir yerde degilde bilezik istemissiniz ben bunda ayip birsey gormuyorum
Evizize gelen hediyeyi si mi seciyorsunuz

Ya zaten bu bayan evlenmesin evlense de dünyaya çocuk filan getirmesin bu nasıl açlık anlamadım ki ben

herkes keke aynı olsa

Siz bence yazdığımı iyice okuyun.Bak demin ki alıntılamanızda da yanlış anladığınız kısma yine açıklama getirmişim.
Neyi saptırmışım pardon.Birşey, karıştırdınız mı demişim.Dinden mehirden bahseden insanların, 100 Reşatlar audiler elmaslar olayı ne kadar da dinin anlamıyla özleşiyor demek istemişim.Gerçekten her lafımı tek tek açıklayamayacağım.Ayakları üzerinde duramayan tüm harcamaları aileler yapıyor da demedim ayrıca." Bu adetler,hala kendi ayakları üzerinde duramayan,ergenliği oluşmamış çocuklarını kendi evlendiren ailelerde geçerli demişim.İkisi çok farklı şey.Siz bence benim yazdıklarımı es geçin.Bakış açılarımız farklı.

okudum konuyu okurken de hatırladım konuyu ayıp birşey elbette o konudaki ama burdaki meselede kız birşey istemiyor beşi bir yerde takana kadar bilezik takar mısınız diyor bozdururken de zarar bence bunda abes birşey yok ben göremiyorum.
Bana da künye alınmıştı ben künye sevmiyorum o fiyata kelepçeler vardı minik zarif onu alalım demiştim, hoş gidip künyeyi değişip başka künye almışlardı yine istediğim olmaıştı bak geçmişe gittim gerildim bu konu vurgun yediğim yerden geldiğinden galiba çok hassasım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…