- 4 Mart 2012
- 15.619
- 36.193
- 798
- Konu Sahibi derdime derman
-
Evlilik sözleşmesi yadırganacak bir şey miHicte değil 2 doktor evlendirdik,Mehirde 100 reşattı.
Damadın ailesi elmas birde takım taktı.
Gelinin ailesi de nişan hediyesi audi aldı.
Evlilik sözlesmesi bile bu kadar yadırganmıyorken ,bu niye kötü olsun.
2 doktor derken !!!! doktor yapınca ne oluyorHicte değil 2 doktor evlendirdik,Mehirde 100 reşattı.
Damadın ailesi elmas birde takım taktı.
Gelinin ailesi de nişan hediyesi audi aldı.
Evlilik sözlesmesi bile bu kadar yadırganmıyorken ,bu niye kötü olsun.
Şimdi mesaj daha açıklayıcı olmuş . Evet medeni kanunda bir önemi Yok ama dini açıdan hala yapılması gereken birşey2 doktor derken !!!! doktor yapınca ne oluyor
Kötü demedim.İslamiyette kadını zor durumda bırakmamak için yapılan şey bu.Medeni kanunda artık mihr in de önemi kalmadı dedim.Yani kadın zor durumda kalmıyor medeni kanunla haklarını alıyor.
Ama din iman mihr gibi olaylarla 100 Reşatlar audiler elmaslar.......
Ne kadar güzel sizi tebrik ederimBiz de evlenirken hiç takı konuşulmadı. Nişan da 4 bilezik takıldı. Düğün zamanı geldi çattı. Eşim ağladı ağlayacak maddi durumlar maalesef sadece kendilerine göre benim ailemin onlardan beter.
Eşim dedi ki ''Babam (Kayınpederim ) bilezik takamazsam düğüne gelemem millete rezil olurum''
diyor. Nişan da takılan bileziğin birini eşime verdim. ''Al babama ver taksın bunu '' dedim .
Amacım kimseye yaranmak değildi. Sonuç olarak Kayınpederimin ağzından 22 senedir bir kere adımı duymadım,kızım der ağzından bir kızım daha çıkar. 4 erkek çocuk , 4 yetişkin torun ve 3 gelin (Benimle 4 gelin) dışında her şey için beni arar . Ve ''Dünya da kırmayacağım 2 kişi vardır. Canımı istesin onu bile veririm der .'' Biri kayınvalidem , biri de ben.
Ben maddi olarak kazanmadım,ama maneviyat olarak arkamda aslanlar gibi bir babam var.
Ve bilirim ki oğlundan önce ben gelirim.Ben onların hiç olmayan kızıyım.
Bunun huzurunu ve mutluluğu küfeler dolusu altına değişmem.
Konu sahibi istemeyin ne takıyorlarsa kabulunüz olsun. Siz eşinizle el ele verip istediğinizi yapın.
Ah be ya okuduğunuzu bir anlasanız ne güzel olacakŞimdi mesaj daha açıklayıcı olmuş . Evet medeni kanunda bir önemi Yok ama dini açıdan hala yapılması gereken birşey
Ne alakası var pardon açıklayıcı yazmazsa ne kastettiğini nereden anlayabilirimAh be ya okuduğunuzu bir anlasanız ne güzel olacak
Ben anladım sizde anlayın bir zahmetNe alakası var pardon açıklayıcı yazmazsa ne kastettiğini nereden anlayabilirim
Siz anladınız diye ben anlamak zorunda değilim kusura bakmayınBen anladım sizde anlayın bir zahmet
Anlamıyorsan yorum yapma arkadasımSiz anladınız diye ben anlamak zorunda değilim kusura bakmayın
Oldu yapmam nasıl istersenizAnlamıyorsan yorum yapma arkadasım
Hicte din iman islam karıstırmadım,ayakları üzerinde duramayan tüm harcamaları aileler yapıyor diyen sizsiniz .2 doktor derken !!!! doktor yapınca ne oluyor
Kötü demedim.İslamiyette kadını zor durumda bırakmamak için yapılan şey bu.Medeni kanunda artık mihr in de önemi kalmadı dedim.Yani kadın zor durumda kalmıyor medeni kanunla haklarını alıyor.
Ama din iman mihr gibi olaylarla 100 Reşatlar audiler elmaslar.......
Evizize gelen hediyeyi si mi seciyorsunuzBence nisanliniz sonucta bu kadar basit bir istegi dile getirmek bence ayiplanacak bir sey degil sonucta o parayi verecekmisler siz sadece 5i bir yerde degilde bilezik istemissiniz ben bunda ayip birsey gormuyorum
Biz de evlenirken hiç takı konuşulmadı. Nişan da 4 bilezik takıldı. Düğün zamanı geldi çattı. Eşim ağladı ağlayacak maddi durumlar maalesef sadece kendilerine göre benim ailemin onlardan beter.
Eşim dedi ki ''Babam (Kayınpederim ) bilezik takamazsam düğüne gelemem millete rezil olurum''
diyor. Nişan da takılan bileziğin birini eşime verdim. ''Al babama ver taksın bunu '' dedim .
Amacım kimseye yaranmak değildi. Sonuç olarak Kayınpederimin ağzından 22 senedir bir kere adımı duymadım,kızım der ağzından bir kızım daha çıkar. 4 erkek çocuk , 4 yetişkin torun ve 3 gelin (Benimle 4 gelin) dışında her şey için beni arar . Ve ''Dünya da kırmayacağım 2 kişi vardır. Canımı istesin onu bile veririm der .'' Biri kayınvalidem , biri de ben.
Ben maddi olarak kazanmadım,ama maneviyat olarak arkamda aslanlar gibi bir babam var.
Ve bilirim ki oğlundan önce ben gelirim.Ben onların hiç olmayan kızıyım.
Bunun huzurunu ve mutluluğu küfeler dolusu altına değişmem.
Konu sahibi istemeyin ne takıyorlarsa kabulunüz olsun. Siz eşinizle el ele verip istediğinizi yapın.
Siz bence yazdığımı iyice okuyun.Bak demin ki alıntılamanızda da yanlış anladığınız kısma yine açıklama getirmişim.Hicte din iman islam karıstırmadım,ayakları üzerinde duramayan tüm harcamaları aileler yapıyor diyen sizsiniz .
Tekrar okuyun yazdıklarınızı .
Konuyu iyice saptırdınız,ve saptırmaya çalışıyorsunuz .Tekrar cevap vermeyecegim .
okudum konuyu okurken de hatırladım konuyu ayıp birşey elbette o konudaki ama burdaki meselede kız birşey istemiyor beşi bir yerde takana kadar bilezik takar mısınız diyor bozdururken de zarar bence bunda abes birşey yok ben göremiyorum.Özet geceyim o zaman bu kadar insan neden ağız birliği yaptı, adamın ailesi ev verdi , kızın çeyizini bile aldı , eşyaları aldı ama bu hanim hiç birimi beğenmedi .
Kim kime ev veriyor bu devirde ?
Kv neden kendi evini vermiyor o daha güzel daha büyük dedi eşya da neden gümüşlük yok felan filan daha neler neler .
Işte bu yüzden herkes hatalı buluyor , konu sadece 2 bilezik değil .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?