- Konu Sahibi derdime derman
-
Kadınlar belki güvence olsun diye de çok takılıyor bu altın mevzusuna.
Boşanırsak güvence olur falan diye ama ben daha kendim de dahil kimsenin boşanırken o altınlara kavuştuğunu görmedim.
O yüzden 2.evliliğimi yaparken de hiç umrumda olmadı.
Ne kadar pahalıya mal olursak o kadar değer görürüm düşüncesi var.
Oysa hiç öyle değil. Doğru insanla karşılaştığınız zaman adam zaten sizden esirgemiyor.
Yukarıda düğün fotomu attım. Evet ben öyle evlendim ama şuan yanında beğendiğim şeyi söylemeye korktuğum bir adamla evliyim. Anında gidip alacak bir tip çünkü.
Değer görmeseydim en başta ben görmezdim zaten.
Ablam evlendiği sırada eniştemin babasının petrol istasyonları vardı. 2 bilezikle evlendi ki eniştem doktordu Hacettepe de.
E şimdi hiç de kendisinden esirgenen bir kadın değil.
İnsanın kişiliği ile alakalı işte. Az harcadılar az sevildim,çok harcadılar çok sevildim düşüncesi kötü bir genelleme.
Ev vermisler buyugunu mu istiyor?!?!Konu sahibine ev vermişler onu bile begenmiyor kücükmüs kv. Evini istiyormuş o büyükmúş. O evide verseler 10bilezikde taksalar o zihniyetle o göz doymaz
hahahah çook iyimiş yaaa köyü öğreneyimde kızımı sizin köye vereyimSorma babamların köyünde her daim her konuda böyle bir yarış vardır, variyetlidir hepsi, o yüzden geline az takı takanı topa tutarlar, e tabii kayınpeder köy kahvesinde milletin diline düşmemek için gelin 50 tane bilezik istiyorum dese yapmak zorunda, ev vermek zorunda, tarla, bağ bahçe bağışlamak zorunda, ayaklı kuyumcu dükkanı gibi geziyorlar, bir gün akrabalardan birinin düğünü için köye gitmiştik, yaşı en fazla 18'dir bir kızı nişanlamışlar, kolunu boynunu taşıyamıyordu altınların ağırlığından, bizim köyde herkesin soyadı aynı zamanda lakabıdır, kız demesin mi bana az altın takıldı, Hozan'ların gelinine daha çok takmışlar diye
:)))hahahah çook iyimiş yaaa köyü öğreneyimde kızımı sizin köye vereyim
:)))
Eşimle nişanlıydık, yine bir akrabanın oğluna sünnet yaptılar, sünnet kınası yapılıyordu, köyün kızları çıkar oynar, nişanlılar altınlarından tanınır bilinir, bekar kızlarda çok altın olmaz çünkü, adettir delikanlı bir kızı beğenmişse oynayan kızın önüne para atar, bu kızı ben isteyeceğim, gönlüm onda demektir, düğüne eşimi de götürdük hem bizim oraları görsün hem de ailem akrabalara damadı tanıştıracaktı, benim el kol boş tabii, yemin ediyorum amcalarım her dakika para attı önüme, köyün delikanlılarından biri beğenip de para atmasın, İstanbul'lu damada rezil olmayalım diye, eşim sordu ne yapıyorlar niye para atıyorlar diye, dedim durum bu
tesekkurler haE
Evi bile begenmeyip kv neden kendi oturduğu evi vermiyor demiş ti
Amin amin
Hayırlı kandiller bu arada .
Epeydir gitmiyorum ama köyümüz geleneklerine bağlıdır, devam ediyordur :)Ne kadar değişik adetler... ilk defa duyuyorum...
Hala devam ediyor mu oralarda ?
herkesin gorusu farkli tabi kiBen isterim. Çünkü kayınvalide gelin alırsa aldığı gelini tepe tepe kullanır. Neden? Çünkü geleneklerimizin beğendiğimizi tutup beğenmediğimizi atamıyoruz.
bu ne sinir hayirdir ...Sana uzun uzun içimden gelenleri yazmak isterdim ama hem banlanırım hem de bu kafa yapısındaki bir insan için boşa parmaklarımı yormuş olurum.
tesekkurler hayirli kandiller :))E
Evi bile begenmeyip kv neden kendi oturduğu evi vermiyor demiş ti
Amin amin
Hayırlı kandiller bu arada .
Merhaba,
düğünüme çok az kalmışken içten içe üzülmeme sebep olan bir durum oldu.
benim ailem takı konusunda karşı taraftan hiçbir şey talep etmedi.
nişanlımın ailesi de benim aileme bu konuyu açmadı.
sadece nişanlım bana, gerdanlık seti, tektaş, saat.bilezik ve 5i 1 yerde takcaklarını söyledi.
2 tane bilezik 1 tane de kelepçe alınmıştı. ben düğünde de bilezik takılır diye düşünmüştüm.
2 bilezik bana çok çok az geldi. hem nişan hem düğün için. ve nişanlımım ailesi variyetli.
evet evleniyoruz masrafımız çok, onların da ödeme yaptığı bir yer vardı. yeni bitti. çok bolda olmayabilirler.
ama burda sadece nişanda 2 bilezik takılır.
nişanlımı dedim. 5i 1 yerde yerine bilezik takılsın o zaman. kolumda dursun dedim.
o da 5i 1 yerde de merağı olduğunu söylüyor ve bileziği az bulduğum için kırıldı..
ama yine de bilezik yaparız o zaman dedi.
şimdi ben bu konuya biraz taktım ve üzüldüm.
bu konular dile geldiği için de utanıyorum açıkçası. ama ekstra bir şey istemedim. onun yerine bilezik olsun dedim.
hatalı mıyım sizce?
Aç Gözlü demek hakarete giriyor mu eğer öyleyse demeyeceğim, ama bir deyim olarak kullanmak istiyorum.
Mutluluğu bir tek maddiyata baglamissiniz. Doymuyorsunuz resmen. Yaşamak sizin için zor olmalı. Bari evlenip adamın başını yakmayın.
AynenEv vermisler buyugunu mu istiyor?!?!
Yok artik diyorum ya!
Bilezigi az bulur evi begenmez, cok cok ayip
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?