- 2 Ekim 2015
- 1.295
- 1.296
- 133
- Konu Sahibi derdime derman
-
olamaz insanları yanlış yönlendirmeyin. bir deve parasını kapsıyor...1 tane hurma bile mehir olabilirmiş
of uzun iş ama bir bakayımOnceki konularına bir bakın derim .
Medeni kanınla mihr in ne alakası var dini bakımdan inancı o yönde olanlar yapıyor zaten . Medeni kanuna bağlamanın alemi YokBu adetler,hala kendi ayakları üzerinde durmayan,ergenliğe oluşmamış çocuklarını kendileri evlendiren ailelerde geçerli.Bunun modernlikle alakası yok.
Mihr denen şey de o çevreyi kapsıyor.Medeni kanunla birlikte mihr in önemi de kalmadı.
Mehir değil,Mihr dir.Halk dilinde mehir olarak yerleşse de TDK ya göre de Mihr'dir.Mihr değil Mehir ve bunun dediğin şey ile uzaktan yakından alakası yok uzun uzun açıklardım ama dini içerik yasak!
valla böylesi hak ediyo..olmayana kimse bir şey demez zaten ama işte insanın gönlü zengin olmalı cüzdanı değil..Şaka gibi değil mi:)
durumları çok iyi aylık evlerine giren para 15 bin tl falan vardır.
beni de sinir etti hiç yapmadıgım şeyi yapıp bir seti üçe mi böleceksiniz çok komik dedim
aynen öylevalla böylesi hak ediyo..olmayana kimse bir şey demez zaten ama işte insanın gönlü zengin olmalı cüzdanı değil..
Gayet bağlanıyor.Çok uzun anlatamayacağım.İslami duruma geçiyor.Medeni kanınla mihr in ne alakası var dini bakımdan inancı o yönde olanlar yapıyor zaten . Medeni kanuna bağlamanın alemi Yok
Özet geceyim o zaman bu kadar insan neden ağız birliği yaptı, adamın ailesi ev verdi , kızın çeyizini bile aldı , eşyaları aldı ama bu hanim hiç birimi beğenmedi .of uzun iş ama bir bakayım
Bununla o durum nasıl bağlanır bilemiyorumGayet bağlanıyor.Çok uzun anlatamayacağım.İslami duruma geçiyor.
Diyorum ya,dini içeriğe geçer.Bununla o durum nasıl bağlanır bilemiyorum
İşte evet Yok adam onu ekstra alacak yukarda bir üye birleştirdi galiba ikisini dönüp okuyayım bi .Diyorum ya,dini içeriğe geçer.
Asıl mihr le düğünde aile büyüklerinin taktığı takılar arasında bağlam yok.
Kimsenin yüklendiği yok aslında.Konu sahibi kızımız zaten konuda diyor ki "2 bilezik bana çok çok az geldi" ve bu düşüncesini nişanlısına söylüyor nişanlısı da kırılıyor.ben de olsam takmayacağım şeye para verilmesini istemem onun yerine şunu alın derim ne var bunda onlar da benim ailem olacak anneme babama nasıl diyebiliyorsam onlara da derim . Herkes ağız birliği etmiş gibi yüklenmiş te yüklenmiş kıza.
zaten söylemiş şimdi sorunu çözmek mesele yok ayıp etmişsin yok olmamış sorun bu mu şimdi?
Hahaha koptum vallaaa:)))
Eşimle nişanlıydık, yine bir akrabanın oğluna sünnet yaptılar, sünnet kınası yapılıyordu, köyün kızları çıkar oynar, nişanlılar altınlarından tanınır bilinir, bekar kızlarda çok altın olmaz çünkü, adettir delikanlı bir kızı beğenmişse oynayan kızın önüne para atar, bu kızı ben isteyeceğim, gönlüm onda demektir, düğüne eşimi de götürdük hem bizim oraları görsün hem de ailem akrabalara damadı tanıştıracaktı, benim el kol boş tabii, yemin ediyorum amcalarım her dakika para attı önüme, köyün delikanlılarından biri beğenip de para atmasın, İstanbul'lu damada rezil olmayalım diye, eşim sordu ne yapıyorlar niye para atıyorlar diye, dedim durum bu
Arastırınolamaz insanları yanlış yönlendirmeyin. bir deve parasını kapsıyor...
Azı bulamayan çoğunu hiç bulamaz. Sen onu takacaklarina şükretMerhaba,
düğünüme çok az kalmışken içten içe üzülmeme sebep olan bir durum oldu.
benim ailem takı konusunda karşı taraftan hiçbir şey talep etmedi.
nişanlımın ailesi de benim aileme bu konuyu açmadı.
sadece nişanlım bana, gerdanlık seti, tektaş, saat.bilezik ve 5i 1 yerde takcaklarını söyledi.
2 tane bilezik 1 tane de kelepçe alınmıştı. ben düğünde de bilezik takılır diye düşünmüştüm.
2 bilezik bana çok çok az geldi. hem nişan hem düğün için. ve nişanlımım ailesi variyetli.
evet evleniyoruz masrafımız çok, onların da ödeme yaptığı bir yer vardı. yeni bitti. çok bolda olmayabilirler.
ama burda sadece nişanda 2 bilezik takılır.
nişanlımı dedim. 5i 1 yerde yerine bilezik takılsın o zaman. kolumda dursun dedim.
o da 5i 1 yerde de merağı olduğunu söylüyor ve bileziği az bulduğum için kırıldı..
ama yine de bilezik yaparız o zaman dedi.
şimdi ben bu konuya biraz taktım ve üzüldüm.
bu konular dile geldiği için de utanıyorum açıkçası. ama ekstra bir şey istemedim. onun yerine bilezik olsun dedim.
hatalı mıyım sizce?
+ 10000000 çok haklısın aynen öyleBen mehir i istemiyorum sonuçta sağ cebimden alıp sol cebime koymak parayı ne anladım o parayı vermek için adam sıkışınca bizim rıskımızdan kesecek keseler ayrıysa o evlilik olmaz zaten
Hicte değil 2 doktor evlendirdik,Mehirde 100 reşattı.Bu adetler,hala kendi ayakları üzerinde durmayan,ergenliğe oluşmamış çocuklarını kendileri evlendiren ailelerde geçerli.Bunun modernlikle alakası yok.
Mihr denen şey de o çevreyi kapsıyor.Medeni kanunla birlikte mihr in önemi de kalmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?