İçimi rahatlatır mısınız?

Evizize gelen hediyeyi si mi seciyorsunuz
Sonucta turkiyede yaygin bir adet nisanliyken altin yada bilezik takilmasi bunlar gayet normal seyler.sonucta konu sahibinin aileside su kadar bilezik takin diyebilirdi cunku turkiyenin bir cok yerinde taki bilezik konusuluyor ailelerle.konu sahibi biz birsey istemedik ben sadece 5i bir yerde yerine bilezik istedim diyor ne var bunda.

Bende ilk öyle sandım ama 2 bilezik taktılar az bence diyor ilk başta . İnsanlar o yüzden tepki gösterdiler aslında

Herkesin bu kadar kızmasının sebebi eski konular

Ben mehir i istemiyorum sonuçta sağ cebimden alıp sol cebime koymak parayı ne anladım o parayı vermek için adam sıkışınca bizim rıskımızdan kesecek keseler ayrıysa o evlilik olmaz zaten
mehiri Allah emrediyor zaten keyfe keder sen istemiyorsun en azı 80-100 gr altındı benim zamanımda ben 100 demiştim hoca az bu olmaz demişti bende makuldur demiştim. bilip bilmeden burda yağdırıyorsunuz ya anlamıyorum ben din ne kadar hassas farkıdasınız dimi dine içeriğe giricek yine uyarı alıcam sayenizde

Düğünde takılanları gelin odasında çıkardım anneme verdim kaynanam da kayınpederimde yok vefat etmişler. Eşim kendi ne yapabiliyorsa onu yaptı. Birşey talep etmedim dedesi kendi isteğiyle 2 bilezik taktı o kadar. Borçsuz düğünümüzü yaptı eşim. Benim için nikah ve dış çekim yeterliydi hayalim oydu ama eşim yapabildiğini yapmak istedi en büyük hediye gönlünden bunları geçirmesi bana. Altın şu bu evde bile bulundurulmaması gereken şeyler. Bir düğüne gidiyorum boyunlarında tuğralar falan. Düğün sonuna kadar zor taktım. Evlendikten sonra asıl önemli olanların bunlar olmadığını anlayacaksın. Eşinin kalbini kırma soğutursan gerisi yaş. Ailesi geline varını yoğunu dökmek zorunda değil. Kaldı ki senin ailende yapmıyor. Çeyizine neler aldı kaynanan. Dünya hırsına girmişsin üzülüyorum senin için. Bu dünyada kurduğun yuva ahiretteki mekanın olacak. Biraz sakinleş...

Siz iki yetişkin insan; aklınızla, fikrinizle, sevginizle (maddi - manevi) bir yuva, birliktelik - adına ne derseniz deyin- kurmuyor musunuz? Sevgilinizin ailesinden size ne? Daha çok altın alınca daha mı değerli olacaksınız? Sizin değerinizi belirleyen eşinizin sevgisi, ailesinin saygısıdır. Gerisi gösteriş ve göstermelik teferruatlar...

Ben bilmeden konuşmuyorum sadece gereksiz buluyorum diyorum

Ayy bu ne görgüsüzlük ya.Düşün milletin yakasından.Ne kadar maddiyatçısınız.Allah sabır versin sizinle muhatap olanlara

Benim nisanda takilan 4 bilezik dugundede takildi hic daha fazlasi olsun diye aklimdan gecirmedim bence ayip ediyorsunuz

onun yerine dedim ama. 5 i 1 yerdeyi kullanamayacağım bir daha kenarda duracak
Bence belki fesat olabilir ama bilezik bozulduğunda fiyattan kaybediyor, 5 i 1 yerde değil, acaba onumu düşündüler ki bende olsam haklı derim ama sana söylenmeden yapılması çirkin olur hani

Sırf ona buna gösteriş dimi. Kayın aile şu kadar bilezik taktı densin..

Evlendikten sonra eşinle ortak karar alır, beşi bir yerde yi bozdurup istediğin bileziği alırdın. Şimdi hakkında altın değil, bilezik istemiş, sormuş demekki ne takılacak diye konuşulacak, iyi mi oldu?

Maasallah eşinize ve size hep böyle mutlu olun. İşte bu tür mevzulara para altın karışıyor evlilikler balık gibi baştan kokuyor. Konu sahibi o kadar memnuniyetsiz ki ileride bu maddi konularda yüzünden çok konu açacak eminim.

Valla ben bu tür şeyleri okudukça, yemeyip içmeyip çocuklarının gelecekleri için para biriktiren anne babalara üzülüyorum. Ailesinin durumu iyi olabilir, ama bi sorun bakalım ne alın teri dökmüşlerdir nelerden vazgeçmişlerdir kim bilir. Biraz kendinizi onların yerine koyun. Umarım nişanlınız ailesine anlatmamıştır durumu, çok üzülürler

Ya su an size cidden guluyorum kendime aciyorum ya benim nisanlima ben sadece tektas istedim die 1 ay konusmadi mehir konusunu actim dunyayi yikti ve benrrn ayrildi paraciymisim die o adami sakin kacirma nikahima 2 ay kala sap gibi kaldim ortada adama sıkı sıkı yapis

İnce hesap
Sahaflar çarşısında mı çalışırsın

Bir ara beşibiryerde alacam diye tutturduydum, ahahaha saat bile nadir takarım halbuki. O dönem reşat meşat öğrendiydim :)

Bir de böyle bir sürü değil ama tek kalın bilezikleri severim, adı varsa da bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…