- 1 Eylül 2014
- 26.114
- 30.485
- 798
- 35
- Konu Sahibi derdime derman
-
Bende tam böyle düşünüyorum . Çiftler çocuk yapıyor kaynana baksın diye beklentiye giriyorlar bakmak zorunda değil ki ... Kimseye güvenmeden yola çıkmak en iyisiYabancı olduğum için kültürdür, gelenektir vs deyip bazı şeyleri anlamaya çalışıyorum fakat bence tüm bunlar ilişki kalitesini düşüren şeyler. Türkiyede çiftler ailelerden bağımsız ne düğün yapabiliyorlar ne çocuk yapabiliyorlar ne de bakabiliyorlar. Ardına geliyor kaynana, görümce kavgaları.. Sonra neden bu kadar her şeye müdahil oluyorlar diye sorguluyor çiftler. Bu kadar yüz göz olunursa ve sınırlar olmazsa tabiki her şeye dahil olurlar. Beni boğuyor açıkçası bu muhabbetler size kolaylıklar dilerim. Mutluluklar.
Beşi bir yerde 2 bilezik alır canım en az 10 gramlardan 20 gram
Nişanlısı da arkadaşlarıyla sabaha kadar oyun oynadığında konu sahibi bu durumdan rahatsız olduğunu dile getirince ben buyum işine gelirse demişti oda şey yani o konuda da ayrıl demişlerdi falan. Ay neyse gidiyorum ben yoksa 5i 1yerdesiyle dövcek beni
Ben kendimle karıştırdım herhalde haha10 gr bileziği beğenir mi sence, bence bilezikleri en az 22 gr lıklardandır.
Aldiklari ikisi 15 gr mış.10 gr bileziği beğenir mi sence, bence bilezikleri en az 22 gr lıklardandır.
İstemek bu mu hanımlar ?Bir bizim oralarda gelenek yok sanırım, nişanda bu, düğünde bı taıkılır vs. diye.. Vallahi nişanlım benden istese böyle seyler, "senden başka kadın mı yok" der çeker giderim. Gerçi ben böyle şeyler isteyenle nısanlılık seviyesıne bıle gelmem de
Eşimin ailesi bana hiç bir şey takmadı. Eşim Üç bilezik yaptı onlar da kendileri takmış gibi göründüler nikahta. Ama hiçbir şey demedim beni ilgilendirmez. Durumları da yoktu zaten. Ama haklarını yememeyim 1.5 sene evlerinde oturduk ev peşinatı biriktirmek için aslında hiç istemiyordum ama eşim ısrar edince mecbur o evde oturduk. Ama içim hiç rahat değildi, huzursuzdum. Kendi babamın malında bile söz sahibi görmüyorum kendimi kaldı ki eş ailesinden beklentiye gireceğim.Katılıyorum. Daha yolun basında böyleyse yolun sonu zor Görünür .
Çok ayıp etmişsiniz bence.
Nişanlım benimle takı pazarlığı yapsa nişanı bozardım açıkçası.
Bana da yapmadılar yapanlara hatta çok hayret ediyorum , nasıl yapıyorlar falan diye . Yapmadılar ama şöyle düşünüyorum yapsalardı ben belki de hergün Kv ile Görüşmek evine gitmek zorunda kalacaktım devamlı eşim hadi anneme diyecekti gidecektim misal ama şimdi mesafeli bir ilişkimiz var ne evimde ne de hayatımda söz sahibi değil bende resmiyim mesafemi koruyorum . Iyi ki böyle olmuş herşey . Ne istersem eşimden istiyorum .Eşimin ailesi bana hiç bir şey takmadı. Eşim Üç bilezik yaptı onlar da kendileri takmış gibi göründüler nikahta. Ama hiçbir şey demedim beni ilgilendirmez. Durumları da yoktu zaten. Ama haklarını yememeyim 1.5 sene evlerinde oturduk ev peşinatı biriktirmek için aslında hiç istemiyordum ama eşim ısrar edince mecbur o evde oturduk. Ama içim hiç rahat değildi, huzursuzdum. Kendi babamın malında bile söz sahibi görmüyorum kendimi kaldı ki eş ailesinden beklentiye gireceğim.
Hiç ama hiç takı merakım olmadı .evlenirken eşimin ailesinin durumu yoktu iki bilezik kuyumcudan borç alıp takmışlardı . Ve onu da geri vermiştik ertesi gün .Merhaba,
düğünüme çok az kalmışken içten içe üzülmeme sebep olan bir durum oldu.
benim ailem takı konusunda karşı taraftan hiçbir şey talep etmedi.
nişanlımın ailesi de benim aileme bu konuyu açmadı.
sadece nişanlım bana, gerdanlık seti, tektaş, saat.bilezik ve 5i 1 yerde takcaklarını söyledi.
2 tane bilezik 1 tane de kelepçe alınmıştı. ben düğünde de bilezik takılır diye düşünmüştüm.
2 bilezik bana çok çok az geldi. hem nişan hem düğün için. ve nişanlımım ailesi variyetli.
evet evleniyoruz masrafımız çok, onların da ödeme yaptığı bir yer vardı. yeni bitti. çok bolda olmayabilirler.
ama burda sadece nişanda 2 bilezik takılır.
nişanlımı dedim. 5i 1 yerde yerine bilezik takılsın o zaman. kolumda dursun dedim.
o da 5i 1 yerde de merağı olduğunu söylüyor ve bileziği az bulduğum için kırıldı..
ama yine de bilezik yaparız o zaman dedi.
şimdi ben bu konuya biraz taktım ve üzüldüm.
bu konular dile geldiği için de utanıyorum açıkçası. ama ekstra bir şey istemedim. onun yerine bilezik olsun dedim.
hatalı mıyım sizce?
Aldiklari ikisi 15 gr mış.
Bana sorulmadi ki 10 gr da olsa 20 gr da. Ben de sormadim o kadar
En güzeli bu bence. İnsanlar maddi destek sağlayınca herşeyde söz sahibi görüyor kendini. Ne demiş atalarımız "Parayı veren düdüğü çalar."Bana da yapmadılar yapanlara hatta çok hayret ediyorum , nasıl yapıyorlar falan diye . Yapmadılar ama şöyle düşünüyorum yapsalardı ben belki de hergün Kv ile Görüşmek evine gitmek zorunda kalacaktım devamlı eşim hadi anneme diyecekti gidecektim misal ama şimdi mesafeli bir ilişkimiz var ne evimde ne de hayatımda söz sahibi değil bende resmiyim mesafemi koruyorum . Iyi ki böyle olmuş herşey . Ne istersem eşimden istiyorum .
onun yerine dedim ama. 5 i 1 yerdeyi kullanamayacağım bir daha kenarda duracak
İnce hesaphesap yapayım :)
bir cumhuriyet 7 gr, beşibiryerde 7*5 = 35 gr.
kalın bilezikler 22 gr civarı oluyor, o da 44 gr oluyor 2 tanesi. Ben böyle düşünerek artırıyorsun dedim.
şu durumda ise incecik bileziklerdense bence beşibiryerde daha güzel, hem neden takamayasın ki, kolları bilezikle dolduracağına beşibiryerde daha güzelç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?