- Konu Sahibi derdime derman
-
Aynen öyle seni satın aldım havasına giriyorlar .En güzeli bu bence. İnsanlar maddi destek sağlayınca herşeyde söz sahibi görüyor kendini. Ne demiş atalarımız "Parayı veren düdüğü çalar."
hesap yapayım :)
bir cumhuriyet 7 gr, beşibiryerde 7*5 = 35 gr.
kalın bilezikler 22 gr civarı oluyor, o da 44 gr oluyor 2 tanesi. Ben böyle düşünerek artırıyorsun dedim.
şu durumda ise incecik bileziklerdense bence beşibiryerde daha güzel, hem neden takamayasın ki, kolları bilezikle dolduracağına beşibiryerde daha güzelç
Neden ya çık ciki çık çık
Düğüne yakışır
Merhaba,
düğünüme çok az kalmışken içten içe üzülmeme sebep olan bir durum oldu.
benim ailem takı konusunda karşı taraftan hiçbir şey talep etmedi.
nişanlımın ailesi de benim aileme bu konuyu açmadı.
sadece nişanlım bana, gerdanlık seti, tektaş, saat.bilezik ve 5i 1 yerde takcaklarını söyledi.
2 tane bilezik 1 tane de kelepçe alınmıştı. ben düğünde de bilezik takılır diye düşünmüştüm.
2 bilezik bana çok çok az geldi. hem nişan hem düğün için. ve nişanlımım ailesi variyetli.
evet evleniyoruz masrafımız çok, onların da ödeme yaptığı bir yer vardı. yeni bitti. çok bolda olmayabilirler.
ama burda sadece nişanda 2 bilezik takılır.
nişanlımı dedim. 5i 1 yerde yerine bilezik takılsın o zaman. kolumda dursun dedim.
o da 5i 1 yerde de merağı olduğunu söylüyor ve bileziği az bulduğum için kırıldı..
ama yine de bilezik yaparız o zaman dedi.
şimdi ben bu konuya biraz taktım ve üzüldüm.
bu konular dile geldiği için de utanıyorum açıkçası. ama ekstra bir şey istemedim. onun yerine bilezik olsun dedim.
hatalı mıyım sizce?
Endişenizde haklısınız. Bilezik yerine beşi bi yerde olursa millete gösteriş yapamam diyorsunuz yani. Kızlarda bu kezbanlık olduğu sürece değil beşi bi yerde, düğünde takılan dolarları bile aksesuar niyetine kullanabilirler.Düğünlerde takarim
Ailesi ev bile veriyor önceki konularıma bakın kayın validesi kizin çeyizini bile aldı .bu gönülden kopma olayı falan değil ki
tabi ki durumlari varsa takmalilar
bi kızı anadan babadan koparip aliyolar sonucta kız almak oyle kolay mi ya ??
simdi biz satilik mal miyiz olayina donusmesin onu demek istemedim oncelikle...
bunlar da evlenince masraflari olcak onları odesinler diye evli cifte kolaylik olmasi acisindan takilir bilezik altin..
hele ki kaynanasin sen 2 bilezik ne öyle
gelin aliyosun...
durumu yoksa bisey diyemem ama var diyosunuz
adetlerimiz bunlar bizim elinde avucunda ne varsa anne baba ogluna / kizina evlenince rahat etsin diye takar bileziği altini
siz yone bisey dememissiniz valla ne varki bunda bazilari 10 bilezik takiyo da begenmiyo...
Hiç ama hiç takı merakım olmadı .evlenirken eşimin ailesinin durumu yoktu iki bilezik kuyumcudan borç alıp takmışlardı . Ve onu da geri vermiştik ertesi gün .
18 yıllık evliyim . Pırlanta yüzüklerim , kolyelerim herşeyim ama herşeyim var . Hepsini eşim yaptı . Nişanlıyken bana bir çanta ayakkabı alamamıştı . Tek kelime edip huzursuzluk çıkarmadım . Ailemin durumu iyi . Kızım en azından nişan yüzüğün gerçek taş olsun dedi babam taktı .
Bunlar boş işler . Bomboş işler . Huzurunuza bakın .Bilezik nedir ya ? Taş nedir ?
ailem bir kere demedi .Bu kızı size verdik ne taktınız diye .
Gerdanlığımda yoktu ayrıca :)
Ne bohça ne başka bir şey .Sevdim evlendim . Ailesinden bilezik takan adamla değil , meslek sahibi adamla evlenin .Size ev veren kayınpederin oğlunu almayın , kendi evinizi alın terinizle alın .Bakalım o zaman karışabilirmi herhangi bir şeyinize ? Bir kere bire kv kp sorunu yaşamadım ben . Evimde malımda takımda kimsenin emeği yok . Kafam rahat .
oo supermisAilesi ev bile veriyor önceki konularıma bakın kayın validesi kizin çeyizini bile aldı .
Konu sahibi evi bile begenmeyip kadının kendi evine göz dikmişti.
Bu kadar insan önceki konularıda bildiği için bu kadar tepkili .
Evet tabiki aslında fazla fazla yapiyorlar ama konu sahibine bir türlü begendiremiyorlar .oo supermis
o zmn azcik da bazi seyleri gormeyivercek konu sahibi bayagi yapmislar
nerde bizde bu sans...
bence o zmn anladilar gelin memnun degil hicbiseyden mahsus 2 tane takcaklar
kv bana bi ev alsa yeterdi yaw :))))Evet tabiki aslında fazla fazla yapiyorlar ama konu sahibine bir türlü begendiremiyorlar .
Evi bile begenmeyip kv neden kendi oturduğu evi vermiyor demiş tikv bana bi ev alsa yeterdi yaw :))))
Allah gözü tok etsin hepimizi insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?