- Konu Sahibi derdime derman
-
Demek istediğim tam olarak bu :)Eki Görüntüle 2141747
Şu halde evlendim. Bir adet yüzük,bir adet Mardin telkarisi bileklik.
Şimdiyse durum çok farklı.
Allah herkesi gözü tok insanlarla karşılaştırsın.
Çok ayıp etmişsiniz, takı pazarlığı yapmak çok çirkin değil mi. Afedersiniz ama koyun alışverişi mi bu, evlenirken şu kadar bilezik bu kadar bilmem ne istiyorum demek. Neyin pazarlığını yapıyorsunuz ki. Bence nişanlınız kızmakta sonuna kadar haklı.Merhaba,
düğünüme çok az kalmışken içten içe üzülmeme sebep olan bir durum oldu.
benim ailem takı konusunda karşı taraftan hiçbir şey talep etmedi.
nişanlımın ailesi de benim aileme bu konuyu açmadı.
sadece nişanlım bana, gerdanlık seti, tektaş, saat.bilezik ve 5i 1 yerde takcaklarını söyledi.
2 tane bilezik 1 tane de kelepçe alınmıştı. ben düğünde de bilezik takılır diye düşünmüştüm.
2 bilezik bana çok çok az geldi. hem nişan hem düğün için. ve nişanlımım ailesi variyetli.
evet evleniyoruz masrafımız çok, onların da ödeme yaptığı bir yer vardı. yeni bitti. çok bolda olmayabilirler.
ama burda sadece nişanda 2 bilezik takılır.
nişanlımı dedim. 5i 1 yerde yerine bilezik takılsın o zaman. kolumda dursun dedim.
o da 5i 1 yerde de merağı olduğunu söylüyor ve bileziği az bulduğum için kırıldı..
ama yine de bilezik yaparız o zaman dedi.
şimdi ben bu konuya biraz taktım ve üzüldüm.
bu konular dile geldiği için de utanıyorum açıkçası. ama ekstra bir şey istemedim. onun yerine bilezik olsun dedim.
hatalı mıyım sizce?
Ee haksızlar mı? Gelinler de evlenmeden pazarlık yapıyor. Evlenince de kayınvalide kayınpeder gel evi temizle, gel hizmet et vs. diyecek. Hakları çünkü. Ailenin geline altın takması gelenekse, gelinin kayınaileye hizmeti hayli hayli gelenek.Aynen öyle seni satın aldım havasına giriyorlar .
Ben isterim. Çünkü kayınvalide gelin alırsa aldığı gelini tepe tepe kullanır. Neden? Çünkü geleneklerimizin beğendiğimizi tutup beğenmediğimizi atamıyoruz.bu gönülden kopma olayı falan değil ki
tabi ki durumlari varsa takmalilar
bi kızı anadan babadan koparip aliyolar sonucta kız almak oyle kolay mi ya ??
simdi biz satilik mal miyiz olayina donusmesin onu demek istemedim oncelikle...
bunlar da evlenince masraflari olcak onları odesinler diye evli cifte kolaylik olmasi acisindan takilir bilezik altin..
hele ki kaynanasin sen 2 bilezik ne öyle
gelin aliyosun...
durumu yoksa bisey diyemem ama var diyosunuz
adetlerimiz bunlar bizim elinde avucunda ne varsa anne baba ogluna / kizina evlenince rahat etsin diye takar bileziği altini
siz yone bisey dememissiniz valla ne varki bunda bazilari 10 bilezik takiyo da begenmiyo...
niye bu kadar tepki aldiginizi da anlamadim
herkea kendini yerine koysun 2 bilezikle gelin olmak kim ister ???
Valla kimse beni kullanamaz kocamın koynuna bile sırf kendim için girerim çocuğu kendim için yaparım kocama kendim için iyi davranırım kimin de bana ne takı taktığı umurumda değil sevgilime de diyorum aşkım ben alyansımdan baska hiç bir şey istemiyorum diye benim sevgilim ben istersem bana dunyaları alır baska da kimse umurumda değilBen isterim. Çünkü kayınvalide gelin alırsa aldığı gelini tepe tepe kullanır. Neden? Çünkü geleneklerimizin beğendiğimizi tutup beğenmediğimizi atamıyoruz.
Yamacıma gel, altını sevmem, beyaz altın olursa bir nebze belki, bugüne kadar hiç altın istemedim, mevzusunu bile yapmam, ileri de kızımı evlendirirsem yine altın için ağzımı dahi açmam, nasıl istiyorlar onu da hep merak etmişimdir, şu kadar altın takın diyemem asla, külçe külçe altın verseler kızımın saçının telini karşılamaz, değer de altınla ölçülmez bence, tabii bence yani.Ay hiç sevemedim sarı sarı şıkır şıkır..
Bak kendi açımdan konuşayım ben altın bozdurmam gerçekten buyuk ihtiyacı olsun Çan’ımı alsın bir şey demem ama zorlanarak dahi ödeyeceğimiz borcu altın bozdurarak ödememee taktın koluna ne olacak , düğünden sonra borca gitmeyecekmi bozdurmak zorunda kalmayacan mı ? 2 saat takıp gösteriş için mi talep ediyorsunuz anlamadım....
Yamacıma gel, altını sevmem, beyaz altın olursa bir nebze belki, bugüne kadar hiç altın istemedim, mevzusunu bile yapmam, ileri de kızımı evlendirirsem yine altın için ağzımı dahi açmam, nasıl istiyorlar onu da hep merak etmişimdir, şu kadar altın takın diyemem asla, külçe külçe altın verseler kızımın saçının telini karşılamaz, değer de altınla ölçülmez bence, tabii bence yani.
Pardon ama daha ne taksınlar? Bana sadece nisanda 1bilezik dügünde 2bilezık taktilar hicte sorun etmedm onemli olan geçimdir bunlar bos evlenince yapar esin cok istiyorsan bence hatalısınMerhaba,
sadece nişanlım bana, gerdanlık seti, tektaş, saat.bilezik ve 5i 1 yerde takcaklarını söyledi.
2 tane bilezik 1 tane de kelepçe alınmıştı. ben düğünde de bilezik takılır diye düşünmüştüm.
2 bilezik bana çok çok az geldi. hem nişan hem düğün için. ve nişanlımım ailesi variyetli.
evet evleniyoruz masrafımız çok, onların da ödeme yaptığı bir yer vardı. yeni bitti. çok bolda olmayabilirler.
nişanlımı dedim. 5i 1 yerde yerine bilezik takılsın o zaman. kolumda dursun dedim.
o da 5i 1 yerde de merağı olduğunu söylüyor ve bileziği az bulduğum için kırıldı..
bu konular dile geldiği için de utanıyorum açıkçası. ama ekstra bir şey istemedim. onun yerine bilezik olsun dedim.
hatalı mıyım sizce?
Takı çok önemsediğim ciddiye aldığım bir konu olmadığı için bana gereksiz geldi önemli olan gönüllerin bir olmasıdır sırf başkaları laf eder diye nişanlınızı, sevdiğiniz adamı huzursuz etmeyin benceMerhaba,
hatalı mıyım sizce?
Yaw abla bizim Diyarbakır hasirlerini bilin mi?Yamacıma gel, altını sevmem, beyaz altın olursa bir nebze belki, bugüne kadar hiç altın istemedim, mevzusunu bile yapmam, ileri de kızımı evlendirirsem yine altın için ağzımı dahi açmam, nasıl istiyorlar onu da hep merak etmişimdir, şu kadar altın takın diyemem asla, külçe külçe altın verseler kızımın saçının telini karşılamaz, değer de altınla ölçülmez bence, tabii bence yani.
Evet berbat berbat gelenekler . Biz gelini niye aldık havasındalar . Para verdik aldık Yapacak tabi diyorlar .Ee haksızlar mı? Gelinler de evlenmeden pazarlık yapıyor. Evlenince de kayınvalide kayınpeder gel evi temizle, gel hizmet et vs. diyecek. Hakları çünkü. Ailenin geline altın takması gelenekse, gelinin kayınaileye hizmeti hayli hayli gelenek.
Allah allah kendi evini kendi temizlesin benim işim gücüm Yok temizlik mi yapacağım sacmaEvet berbat berbat gelenekler . Biz gelini niye aldık havasındalar . Para verdik aldık Yapacak tabi diyorlar .
Tabi ki arada mesafe olması en Güzeli hatta mesafeler olması en en GüzeliAllah allah kendi evini kendi temizlesin benim işim gücüm Yok temizlik mi yapacağım sacma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?