İçimi rahatlatır mısınız?

Çok ayıp etmişsiniz, takı pazarlığı yapmak çok çirkin değil mi. Afedersiniz ama koyun alışverişi mi bu, evlenirken şu kadar bilezik bu kadar bilmem ne istiyorum demek. Neyin pazarlığını yapıyorsunuz ki. Bence nişanlınız kızmakta sonuna kadar haklı.

Bence ayıp olmuş. Yorumları okudumda insanlar çeyizi almış ev vermiş düğün yapıyor siz hala beşi bi yerde değil bilezik diyorsunuz. Bence siz gösterişi seviyorsunuz olay bu. Ben kayınvalidenizin yerinde olsam şunu derdim. " herşeyi biz yaptık, oğlum madem nişanlın bilezik istiyor sen al." Bakalım alıyor mu alabiliyor mu? Peki sizin aileniz ne alacak damada ne takacak. Damat beyde ben daha pahalısını istiyorum derse

Aynen öyle seni satın aldım havasına giriyorlar .
Ee haksızlar mı? Gelinler de evlenmeden pazarlık yapıyor. Evlenince de kayınvalide kayınpeder gel evi temizle, gel hizmet et vs. diyecek. Hakları çünkü. Ailenin geline altın takması gelenekse, gelinin kayınaileye hizmeti hayli hayli gelenek.

Ben isterim. Çünkü kayınvalide gelin alırsa aldığı gelini tepe tepe kullanır. Neden? Çünkü geleneklerimizin beğendiğimizi tutup beğenmediğimizi atamıyoruz.

Ben isterim. Çünkü kayınvalide gelin alırsa aldığı gelini tepe tepe kullanır. Neden? Çünkü geleneklerimizin beğendiğimizi tutup beğenmediğimizi atamıyoruz.
Valla kimse beni kullanamaz kocamın koynuna bile sırf kendim için girerim çocuğu kendim için yaparım kocama kendim için iyi davranırım kimin de bana ne takı taktığı umurumda değil sevgilime de diyorum aşkım ben alyansımdan baska hiç bir şey istemiyorum diye benim sevgilim ben istersem bana dunyaları alır baska da kimse umurumda değil

Ay hiç sevemedim sarı sarı şıkır şıkır..
Yamacıma gel, altını sevmem, beyaz altın olursa bir nebze belki, bugüne kadar hiç altın istemedim, mevzusunu bile yapmam, ileri de kızımı evlendirirsem yine altın için ağzımı dahi açmam, nasıl istiyorlar onu da hep merak etmişimdir, şu kadar altın takın diyemem asla, külçe külçe altın verseler kızımın saçının telini karşılamaz, değer de altınla ölçülmez bence, tabii bence yani.

ee taktın koluna ne olacak , düğünden sonra borca gitmeyecekmi bozdurmak zorunda kalmayacan mı ? 2 saat takıp gösteriş için mi talep ediyorsunuz anlamadım....

ee taktın koluna ne olacak , düğünden sonra borca gitmeyecekmi bozdurmak zorunda kalmayacan mı ? 2 saat takıp gösteriş için mi talep ediyorsunuz anlamadım....
Bak kendi açımdan konuşayım ben altın bozdurmam gerçekten buyuk ihtiyacı olsun Çan’ımı alsın bir şey demem ama zorlanarak dahi ödeyeceğimiz borcu altın bozdurarak ödemem

Bana evlenirken bilezik alındı beraber gidip aldık ama o kısım flu bende. Ailem veya ben demedim zaten.
Sadece şunu dediğimi hatırlıyorum "alacaksanız set istemem yatırım için bilezik daha iyidir" diye.
Onu da zaten eve yatırdık ikinciye bile geçirmedim koluma.
Olsaydı da takmazdım. Sadece bir bilekliğim var hatıra kalan seviyorum onu..

Altın var altın var işte.. Hiç unutmam ablamın nişanına genç bir kadın geldi. Ne varsa takmış kafasını kaşısa sesi öteki odaya geliyordu. O zaman daha bir nefret ettim..

Konu sahibinin içini rahatlatamadık ama neyse işte..

1 yil sonra bunlara güleceksiniz. Sorun cozuldugu icin degil daha baska seyler ciktigi icin. Su an konustugunuz her kelime başa kakilacak. Asla ama asla kimseye bu prenses gunleri bitmeyecek gibi çat çat konusmayin. Bir kere bi evimiz bile yok kiralayalim artik dedim esime oda goturup ailesine demis. Evlendik 3 yil oluyor hâlâ evde bir duvar yamuk desem acele ettirmeseydin denir. Her seferinde diyene saydira saydira yoruldum. Ama deniyor bu tavsiye size en buyuk altin kiymetinde emin olun

Pardon ama daha ne taksınlar? Bana sadece nisanda 1bilezik dügünde 2bilezık taktilar hicte sorun etmedm onemli olan geçimdir bunlar bos evlenince yapar esin cok istiyorsan bence hatalısın

Takı çok önemsediğim ciddiye aldığım bir konu olmadığı için bana gereksiz geldi önemli olan gönüllerin bir olmasıdır sırf başkaları laf eder diye nişanlınızı, sevdiğiniz adamı huzursuz etmeyin bence

Maddiyatla ilgili açtığınız başka bir konu daha.Lütfen maddiyata bu kadar önem vermeyin.Sonunda üzülen ve ilişkisi yıpranan siz olursunuz emin olun.

Geçen Ağustos ayında abim evlendi. Babamdan kesinlikle altın istemediler lafını bile etmedi kız tarafı. Bu durum babamın öyle hoşuna gitti ki set, bilezik ve saatin dışında bide 5i bir yerde aldı. Kendi isteğiyle. Ve dediği şuydu; "Eğer ağızlarını açıp birşeyler isteselerdi çeyrek takip gelirdim" bence istenmemeli. Karşıdaki neyi uygun görürse neyi almak isterse ve alabilirse odur. Mühim olan evdeki huzurdur.

Yaw abla bizim Diyarbakır hasirlerini bilin mi?
Vallahi her düğünde havalarda uçuşurdu. Yöresel olarak da zaten meraklı bizim insanımız altına. Yalnız niyeyse bana hiç sevimli gelmedi,hala da gelmiyor.
Evlendikten sonra tanıştım ben kayınvalidemde.
Hediye aldı bana sonradan ama duymasın da sattım hepsini

Evet berbat berbat gelenekler . Biz gelini niye aldık havasındalar . Para verdik aldık Yapacak tabi diyorlar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…