İftira ve fitne...

yakutunkizilatesi merhaba arkadaşım ; gelişmeler ne oldu bilmiyorum .sadece konuyu ve bir kaç sayfayı okuyabildim,ona göre yorum yapacağım .Konuyu okudum inan çok üzüldüm .Bir insanın namusuna ,şerefine,ahlakına dil uzatmaktan daha da kötü birşey olamaz herhalde .Hele ki namusu için yaşamış ,bugüne kadar namusuna leke getirmemiş insanlar için böyle bir iftira çok ama çok üzücü .Yaşadığın olay gerçekten büyük bir acı ,umarım tez zaman da bu yaşananları atlatırsın .

İnan çok üzüldüm canım .Ancak seninde bir kaç hatana değinmek istiyorum .Nedir o dersen ; canım geçmişinde ki insanı şimdi ki sevgilinle muhatap etmen biraz ayıp olmuş .Geçmişinde ki insanla ne kadar medenice ayrılmış dahi olsanız da ,o şahıs geçmişte kalmıştır ve orada kalmalıdır .Bırak sevgilinle muhatap etmeyi ,senin bile muhatap olmaman gerekiyordu .Yani ne münasabet ki geçmişinde ki şahıs şımdı ki sevgiline senin adına mesaj atıyor! bu çok büyük bir saygısızlık ! Ben bir kız olarak sevgilimin eski sevgilisiyle iyi kötü de olsa muhatap olmak istemem .hele ki bir erkek için bu çok daha büyük bir onur kırıcıdır .Burada gerçekten büyük bir hata yapmışsın .Üstelik çok büyük bir durumla suçlanıyorsun .eski sevgiline nasıl diyebildin ; "sevgilim bana inanmıyor ,o'na mesaj at inansın bana "diye nasıl diyebildin ,neden kendi gururunu geçmişinde ki insana karşı ezdirdin .Gerekirse simdi ki sevgilinle beraber bekaret kontrolüne gidip kanıtla kendini ,ama eski sevgilinle asla muhatap etmemeliydin sevgilini .Bu hem O'nun açısından hem de senin açından onur kırıcı bir durumdur .Ayrıca bunlara bile gerek yoktu .sen kendini biliyor musun ? biliyorsun ! Allah senin temizliğini,masumluğunu biliyor mu ? biliyor ! gerisi inan mühim değil .Allah'ın adaleti er yada geç doğruyu bulur zaten ,sen herkesi Allah'a havale edecektin o'nun adaletine bırakacaktın .

Son olarak ; .Bence canım bu işin içinde senin bilmediğin başka birşey var .Hiç bir abla sırf ağbisi eski sevgilisini unutsun diye plan yapıp birisıyle tanıştırmaz .hadi tanıştırdı ,bu oyun böyle evlilik durumuna gelecek kadar bir yıl devam etmez .geçmişindekini unuttu,acısı dindi .ee şimdi seninle olan 1 yıllık geçmişi var üstelik evlilikten dönüldü ,ee bu ağbi bu acıyı nasıl unutacak peki ? canım dediğim gibi bu işin içinde bence başka birşey var .bir oyun sırf geçmişinde ki kişiyi unutsun diye bir yıl boyunca uzatılmaz .hele ki evlilik boyutuna gelecek kadar asla uzatılmaz .

Son düzenleme:
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim... Hatalı olduğum bi durum olduğu doğru ancak bu durumda çok daha büyük hatalar yapabilirdim... Ki çok şükür yapmadım... Eski sevgilime ulaşma durumumda da böyle birşey olmadığını söyle tarzında yaklaşmadım.. Sonuçta onunla adımız anılıyor ve onun da adı karalanıyor bu durumda...Siz de bir abla olmalısınız ki hiç bir abla diye yazmışsınız...Herkeste kalp var ama yürek başka birşey... Başın açık namussuzsun diyen bir insan bu... Dahası da var da inanın terbiyem müsade etmiyor yazmaya... .'sırf ağbisi eski sevgilisini unutsun diye plan yapıp birisıyle tanıştırmaz .hadi tanıştırdı ,bu oyun böyle evlilik durumuna gelecek kadar bir yıl devam etmez .geçmişindekini unuttu,acısı dindi .ee şimdi seninle olan 1 yıllık geçmişi var üstelik evlilikten dönüldü ,ee bu ağbi bu acıyı nasıl unutacak peki ? canım dediğim gibi bu işin içinde bence başka birşey var .bir oyun sırf geçmişinde ki kişiyi unutsun diye bir yıl boyunca uzatılmaz .hele ki evlilik boyutuna gelecek kadar asla uzatılmaz .' kısma gelince;
benim bilmediğim çok fazla şey olabilir..Rabbim bilir tüm gerçekleriyle olanı biteni ...Ancak nasıl eski sevgilisini unutturacak birini bulduysa bana yazdığı mesajdaki gibi kardeşine birini bulacaktır...
Ben Rabbime sığınıp ,herşeyi ona havale ettim... Elbette bu yaptıklarını yanlarına bırakmayacaktır...

Yok hayır ben abla değilim .sanırım demek istediğimi anlatamadım .Ablası size bir itiraf da bulunmuş yaa şöyle bir itiraf ; "ağbim eski sevgilisini unutsun acısı dinsin seninle gönül eğlendirsin diye sizi tanıştırdım "demiş yaa .bence durum boyle değil demek istiyorum ben .Eğer bu bir oyun olsaydı emin olun bu oyun 1 yıl boyunca uzatılmazdı ,hele hele evlilik boyutuna asla gelinmezdi .sonucta aileler görüşüyor ,evlilikten bahsediliyor .oyun olsaydı sizce bunlar olurmuydu ? bence olmazdı .hadi sizi geçtım ağbisini düşünen bir abla asla böyle bir oyun oynamaz .çünkü sırf eski sevgilisini unutsun acısı dinsin diye sizinle ağbisini tanıştırıyorsa eğer,durumu daha fazla uzatıp ağbisini üzmekten çekinirdi .o kızı unuttu acısı dindi .ee bu adam 1 yılını sana vermiş,seninle evlilik hayalleri kurmuş ama sonra böyle olmuş .peki bu adamın sizden sonra ki acısı nasıl dinecek peki ? yani benim demek istediğim,ağbisinin gerçekten üzülmesini istemeyen bir abla ,boyle bır oyuna kalkışmaz .kalkışsa bıle durum evlılık boyutuna gelecek kadar asla uzatıp agbısını yaralamak istemezdi .demek istediğim bu benım canım .bence başkka bır is var bu işin içinde

Canım dediğim gibi ,işin içinde ne var ne yok bilemem... Bu zamana kadar askerdeydi kardeşi... Kendine birşey yaparsın diye korktum söylemedim bu zamana kadar demiş kardeşine
Yanii anlayacağın ,olayların altında birşeyler aramıyorum...Düz mantık da yürüten biri değilim...Birçok bakış açısıyla paylaştım ben bu durumu... Her ne amaçla yapıldıysa bu oyun , kendi çamurlarında boğulsunlar...
KArdeşini çok düşünen bir abla da geçmişi kötü olan birini zaten kardeşiyle biaraya getirmez...Herşeyden önce hangi inançlı insan bi insana bu derece iftirayı atabilir... Sorulması sorgulanması gereken çok şey var...Neden yaptığı bilinse zaten çözülürdü herşey...
Söylediği geçerli birşey zaten değil ayrıca insanlığa sığan birşey değil...

Evet büyük bir iftira atılmış gerçekten çok üzücü .ablası size bu itirafı bulunurken kardeşinin yanında mı bulundu ? yani bir de neden sizi gelin olarak göremiyormuş ? niye böyle dedi ki ? aranızda bir sorun fılan mı oldu tartıştınızda mı boyle dedi ? çok uzucu olmus hersey gercekten yaa .

Şimdi nasılsın peki ? bu arada alakasız ama beylikdüzü tarafında mı oturuyorsun ,yada geçtiğimiz hafta oralarda goöründünüz mü hiç :) fotografınızı paylaşmıssınız ,size benzeyen birini geçtiğimiz hafta beylıkduzunde gordum .inanılmaz benzıyor ama ,acaba o mu dedım kendı kendıme

Canım konuyu anlayamadın sanırım :) benim kimseyle sorunum olmaz...çekemeyenim olur onlara da çanak tavsiye ederim.. bu abla olacak hatun benim en yakın da arkadaşım(dı)
her neyse...
işte dediğim gibi nasıl bi amaçla böyle yapıldı bilinmez ama AMYLEE arkadaşımız birşey yazmıştı...Okumanı tavsiye ederim... Tamamen iyi kurgulanamamış ama benim üzerime oynanan bi oyun bu... Bunların yaptığı tek kişilik bir oyun değil zaten...
Beni gelin mi alacaklarmış ...Ben evlilik meraklısıymışım ... Onlara kapak atmak istemişim...
Evde kalmışım
Sen bu son 3 cümledeki çelişkiyi bul bakalım... 24 yaşındayım ...Evlilik meraklısı olsaydım evde kalmazdım erkenden giderdim
Kapak atmak isteseydim de gidip aylarca asker adama bakıp beslemek yerine gider zengin bi koca bulurdum
Beylikdüzünde oturmuyorum geçen hafta da Taksimdeydim canım

Yok canım ben konuyu anladım,diğer gelişmeleri okumadım ama .sadece konuyu ve bır kac sayfasını okudum .o yüzden konuya tam da hakim olamamış olabilirim .ama iste ben de diyorum ki ,5 yıllık arkadaşlık neden niçin buraya geldı .bir tartısmanız fılan mı oldu da boyle dedi abla onu merak etmiştim ben .sonucta 5 yıl guzel gıden bır arkadaslıgınız varken bırden buraya kadar gelmesı cok uzucu olmuş yaa neyse canım umarım en kısa zaman da toparlanırsın .Allah yardımcın olsun .

Son düzenleme:
ee işte biz de onu anlayamıyoruz zaten... ortada hiçbirşey yokken oluyor bunlar...yalnız pazar günü kahvaltıya gittiğimizde de bi tuhaftı ...hatta uğur da sormuştu bi sorun mu var ikimize de garip davrandı diye... ben uğura da söyledim benim kimseyle sorunum olmaz...insanların benimle sorunu olursa da bu onların sorunu diye

banada ailemin içine girecek ciddi düşündüğüm çocuk biz ayrıldık ben yalvardım diye attı iftira buna benzer canım
Allah görüyor ya gerisi önemlimi valla korumuş seni balım o abla sana çok çektirirdi ama gör neler olacak o ablaya valla üzüldüm onun içinde hiç mutlu olamaz ki böyle bir insan uğuruda boşver ailesinide şükretmelisin Allaha bırakmalasın yorumları okuyamadım başımıza gelenler benzer yazmak istedim canım

Allah büyük canım,sopası da yok... Ona havale etmek en güzeli... Sabrımızı da o veriyor ...

[video=youtube;uEXFEfBGeJQ]https://www.youtube.com/watch?v=uEXFEfBGeJQ[/video]

Akşam akşam keyfim keyif
Rabbim'e şükürler olsun...
Kötü dedikleri insanı da takip ediyorlar ya, yıkılmayışımı hazmedemeyip kuduruyorlar ya...
Rabbim daha çok ver...

iyiyim çok şükür canım,nasıl olayım... Sen nasılsın? ...
Uğurdan ses soluk çıkmıyor.. Mümkünse de çıkmasın
Gelişme benim durumumda benim açımdan var..İyileşiyorum gitgide...

bende iyiyim canım teşekkür ediyorum senide merak ediyorum ama bişeyleri hatırlatmamak adına pekte sprmak istemiyorum ama madem iyileşiyorsun bu çok iyi bi haber :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…