İki derede bir arada kaldım çok zor durumdayım..

Başlık bile ofsayt. Kullanılan Türkçe’ye hiç değinmeyeceğim. Anlayamadık ki yardımcı olalım. Bir de sinirli mi üzgün mü geyik mi yapıyo anlamadım. Ailem çingene, Ters takla falan. Error.
Ayy başlık gerçekten ofsaytmış,
siz yazınca fark ettim.
Bana 'düzgün konuş' diye emreden konu sahibinin başlığına da bakın...

Evlendikten sonra birkaç kez şiddet gördüm eşimden. Hamileyken de devam etti. Hep sakladım ailemden, utandım kimseye söyleyemedim. Öğrenirlerse her şey kontrolümden çıkar istemesem de ağır olaylar olur diye düşündüm. Daha ağırı olamazdı belki ama hormonlar devredeyken insan çok sağlıklı düşünemiyor. 8 aylık hamileyken şiddete maruz kalınca annem bir şekilde öğrendi. Benden değil tabi ki. Sonra aileler biraraya geldi, olay konuşuldu. Eşim sözler verdi bir daha asla tekrarlamayacağına. O gün bugündür 1 yıl geçti ve bir daha şiddete başvurmadı. Ta ki; iki hafta kadar önce çok büyük kavga edinceye kadar. O zaman da vurma amaçlı değil ama susmam için eli kulağıma gelmiş. Açıkçası diğer şiddet olayları gibi değildi. Eli kulağıma geldi yani vurdu ve hemen evden gitti kontrolünü daha fazla kaybetmemek için. Yani çok uzattım belki ama eğer dönecekseniz işin ciddiyetini anlatın. Eşiniz bir daha el kaldırırsa sizi kaybedeceğini ve bunun son şansı olduğunu bilsin. Yaşamayan bilmez o yüzden neler hissettiğinizi anlayabiliyorum. Eşinizin tavırları eşimin tavırlarıyla çok benziyor. Ailenize olan saygısızlığı en başta yapamayacağını anlatın. Ben çok pişmanım baştan tepkimi gösteremedim için.

Bu arada konu sahibinin hamile olduğunu unutmadan yorum yaparsak belki bu kadar acımasız olmayız. Duygusal ve fiziksel şiddetten dert yanan birine hoşuna gidiyordur yaklaşımından uzak tutarsak yorumlarımızı sanırım daha insancıl yaklaşmış oluruz. Hakkınızda hayırlısı olsun ve bebeğinizle mutlu olun inşallah.

Saygısızın teki onların aklına uyuyorsun dediği ailen.Ailene saygı duymuyor farkında mısın keza sanada dönersen kendinde herşeyi yapmaya hak görür

Bide o nasıl cümle ya beynim yandı zaten konu sahibi koşarak gitmek istiyor o yüzden çok şaapmayın kızlar
Yazdığımı mesajlar hala küfürlü gideyim mi diye düşünüyor pes
Araları o kadar iyiymiş ki, bir bozulduktan sonra Türkçe falan da bozulmuş herhalde, öyle bir bozulma o

Sizi es geçiyorum, karnınızdaki bebeğe siz cesaret edemediniz bir zarar gelseydi nasıl verecektiniz hesabını? Neyse...

Ben senin kocanim derken hamile kadina takla attirirken kocaniz degil miydi, el miydi?
Ailenizi dinleyin ve dinmeyin. Yoksa siddetin dozu daha da artar. Bebeginizi onun iyiligi icin saglikli ortamda buyutun. Bu adaminki sevgi degil, seven bunlari yapmaz. Evini temizletip ihtiyaclarini gorecek hizmetci ariyor o. Bu adam duzelmez. Lutfen ailenizi dinleyin.

Kesinlikle ve kesinlikle aileni hiçe sayma, gitme diyorlarki neyin ne olduğunu biliyorlar da söylüyorlar herifinde ne olduğu belli daha ne diye gideceksin kalbine taş baş ama genede öyle insandan uzak kal nası insansa artık şimdi böyle yapan yrn neler neler yapar ne hali varsa görsün pisliklerrrr

Sizde son durum nedir şimdi?

Telefonda onu engelleyin. Sevgi degil Bu. Sizin Oma karsi askiniz sevginiz olamaz. Belki takinti olabilir. Ask sevgi evlilik cok farklidir. Kiyamamak doyamamak sevmek Sevilmek deger görmek deger verebilmektir. Kendinize deger Verin. Telefonunu engelleyin ailenizin yaninda Kalin cocugunuzu dünyaya getirin insallah sag Salim. Kafanizi dinleyin tedavi Alin. Insallah iki Cihan saadeti yasayacaginiz kiside karsiniza cikar. Kendinize deger verin ve bende güzellikleri hak ediyorum deyin. Rabbimin sinavini gecin ki mükafatini bulasiniz.

Ailen arkandaymış işte. Şikayetçi ol ve boşan lütfen.

Madalya taktilar mı size diyeceğim kocanız 2 hafta önce takmış sanki neyse
8 aylık karısını doven adam herşeyi yapar bu adamada dönen kadın icin kendi düşen aglamaz diyorum

Madalya taktilar mı size diyeceğim kocanız 2 hafta önce takmış sanki neyse
8 aylık karısını doven adam herşeyi yapar bu adamada dönen kadın icin kendi düşen aglamaz diyorum
Böyle demeyin şiddete uğrayan kadınlara ya...bazi kadınlar yediği dayağı içine sindiremez, dolayısıyla kimseye anlatamaz, utanır...herkesin tepkisi farklı olabiliyor

Böyle demeyin şiddete uğrayan kadınlara ya...bazi kadınlar yediği dayağı içine sindiremez, dolayısıyla kimseye anlatamaz, utanır...herkesin tepkisi farklı olabiliyor
Yahu ne diyeyim hamileyken sürekli döven adama dönmüş artık dövmuyor muş 2 hafta öncede eli kulağına çarpmış kemal sunal filmleri aklima geliyor valla yumruğa çarpan adamlar gibi

Fikrinize saygı duyuyorum bununla birlikte;
'Konu sahibi hamile, o nedenle daha yumuşak yorum yapalım' teklifinize katılmıyorum.
Kendi yaşadıklarından ders çıkarmayıp böyle adamları baba yapan,masum bir yavruyu böyle kaotik bir ailenin üyesi yapmaya çalışan kadınların bu tavrını, en hafif ifadeyle 'sorumsuzluk' olarak görüyorum.
Bu durumu da eleştiririm kimse kusura bakmasın.
Tek başınızayken şiddet ve eziyet gördüğünüz adamlara isterseniz aşkla,tutkuyla bağlanın,yetişkin insanlarsınız,kendi kararlarınızı kendiniz verebilirsiniz,bize de laf düşmez.
Ama bir bebeğe bunu yapmaya kimsenin hakkı yok.
Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belliyken,bile bile lades derseniz, 'ama çoçuğu yaptığımızda kocam çok iyiydi,sevgi böcüğüydü adeta' yazarsanız ben de kendi düşüncemi 'aman konu sahibini kırmayayım,üzülmesin' diye düşünmeden yazarım.

Konudaki kişinin ailesi de arkasında. Yani gitse gider. Bu korkaklık nedir yani, o kendine acımıyor biz niye acıyalım? Gerçekten yardıma muhtaç olsa yardım edelim yani. Yok, koca merakı. Diğer mesaj sahibi arkadaş da "dayakçı koca düzelebilir" gibi bir mesaj vermeye çalışmış gibi ama o da kendini kandırıyor. Yardım istemeyen kadınlara biz burada ah vah canım cicim etsek ne, etmesek ne.

Sizde son durum nedir şimdi?
Anlattığım gibi 1 yıldır şiddet olmuyordu ama son kavgamızda vurunca ben de ailemin evine geldim. Bir daha olursa mahkemeye gideceğimi söyledim. Vurma amacıyla değil de çok bağırdığım için susturmak istemiş. Sonuçta bu da şiddet ne sebeple olursa olsun dedim. Ona söylemesem de diğer şiddet olayları gibi değildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…