- Konu Sahibi Depresifshine
-
Evlenip kiraya ciksaniz bir süre olmaz mı
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Hay Allah sıkıcı bir durummuş gerçekten.Görümcenin nişanlısının işi gücü yok mu ? Neden hem kız tarafında kalıyor,hem evi kız tarafı alıyor ?
Neyse ben olsam önce görümcenin evlenmesini beklerim.Duruma bakarım ama bu arada nişanlımın düğün masraflarına katılmamasına dikkat ederim:)
Zaten yaşın gerçekten çok gençmiş ve sanırım nişanlın askerde,yani acele etmeye gerek yok.
2 düğün arası hiç düşünmemiştim,sen sorunca düşündüm de biri yazın olsa diğeri kışın olabilir.
Bu da yaklaşık 6 ay ediyor.Bu bir adet veya kural değil,tamamen kendi düşüncem.
Nasıl yani evlenmedenmi birarada yaşıyorlar.?
Yani ailelerin maddi anlamda kendilerini toparlamalari icin en az bir altı ay gerekir tahminimce
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Zaten nişanlımın ailesi bizim düğünümüzü yapmıycak sadece takı falan takıcaklar. Ama nişanlım diyoki araya biraz süre koyalım yoksa akrabalar fazla takı takamaz falan diye. Sonuçta onların düğün önce olucagı için bu durumda az takı takılan düğün bizimki olucak
Meraba hepinize inşallah bütün büyüklerim yardımcı olucaktır bana başlığa yazmadım ama aslında bi sürü kafama taktığım şeyler var.
Öncelikle biz nişanlımla bu eylül evlenmeyi düşünüyoduk ama bizim evlenince oturcağmız evde ailesi oturuyo mecburen onların gitmesini bekliyoruz. Bekliyoruz derken evlenince oturcagmız ev kayınvalidemindi krediyle taksitle almıştı. Nişanlım şimdiye kadarki annesinin eve ödediği bütün takstilerin parasını verdi ( ki bi çok taksidi zaten nişanlım ödemişti) şuanda geri kalan taksitleri nişanlım ödüyo. Bizim verdiğmiz parayıda görümcemle nişanlısına ev peşinatı olarak verdiler. Onların oturcagın evin taksitlerinide kayınvalidem ödüyo şuan. Bu ev 1 yıl sonra alınıcakmış. ( buarada onlar evlenicek diye oturcakları evi hazır ediyo kız tarafı ama nişanlıma kimse oğlum sende evleniceksin o para sende dursun demiyo sonuçta taksitleri nişanlım ödüyo ayrıyetten toplu para almanın ne manası var ilerde ev satılırkende o parayı alabilirlerdi bence yanlış düşünüyosam söyleyin)
Sorun şu ki biz bir yıl sonra evlenmeyi düşünüyoruz eeee onlarda 1 yıl sonra ev alınınca evlenicekler iki düğün çok yakın tarihlerde olsun istemiyo nişanlım. Arada ne kadar bi süre olması lazım acaba? Sonuçta ben bu yılda evlenebilirim ama onların sayesinde evlenemiyoruz beklemek zorundayız.
Ve görümcemlerin düğünü bizden önce olucak büyük bi ihtimalle buda demek oluyo ki ben 1 yıl onların evlenemsini bekliycem birde iki düğün arasına zaman girmesi gerek sonuçta 2 ay arayla düğün olmaz sanırım. Bı kadar beklemek saçma değilmi acaba yani kafama takmiyim diyorum ama elimde olmadan sinirleniyorum.
Buarada ben 22 yaşındayım gerçekten evlenme meraklısı değilim çalışıyorum iyide bi maaşım var allaha çok şükür ama nişanlımada çok üzülüyorum. Diceksiniz niye üzülüyosun. Ya halini bi görseniz o yatak çarşaflarını kaç ay değiştirmiyolar çocuğa bi doğru düzgün yemek yapmıyolar veee bombaya geliyorum görümcemin nişanlısıda onların evine yerleşmiş ( evlenicekler ya kendi ailesine para verirse para biriktiremezmiş bunlarla oturoyo ki para biriksin diye ve kayınvalidem hiç bişey demiyo nişanlımda susuyo yeterki paraları olsun evlenip gitsinler diye ) resmen çocugun bornozunu kim kullanıyo diş fırçasını kim kullanıyo belli değil. Bütün kıyafetleri 2 3 giymeden sonra kayboluyo evin en küçük odasına atmışlar resmen gariban gibi gerçekten çok sinirleniyorum herşeyş açık açık yazıyorum ki saçmaladığım boşuna sinir yaptıgım yerler varsa bana söyleyin.
Aslında daha bi çok anlatmadığım ,unuttugum , uzun oldugu için yazmadığım şeyler var. Bana fikir verirseniz birazcık yönledirirseniz çok sevinirim :)
Karışık anlattıysam veya arada yanlış yazdıysam kusura bakmayın inşallah anlaşılır olmuştur.
slm canım gayet anlaşılır yazmışsında anlamadığım bu kayınvalide nie oğluna böle davranıo bana kalırsa siz nie bekliosunuzki gidin kirada oturun 1 yıl sorada o eve geçersiniz yani görümcelerin ne zamn evleneceğine bence takmayın size şimdiden böle yapan kayınvalide yarın görümcelerin evlendikten sora para yok o yok bu yok die bahaneler uydurup sizi bekletmeyeceğini nerden biliosunuz hakkınızda hayırlısı ne diyim
1 ayda olur 2 ayda olur önemli olan sizin kendinizi hazır hissetmeniz,2 ay arayla çocuklarını evlendiren tanıdıklarımda var 6-7 ay bekleyip evlendirenlerde var önemli olan maddi manevi sizin hazır olmanız,nişanlınız takı olayına değinmiş ama ben değişen birşey olacagını zannetmiyorum az buçuk akrabalar düğünlerde kime ne takacagını zaten kararlaştırır,siz kayınvalidenizin evine geçince kayınvalideniz görümcenizle mi yaşıyacak.
o zaman 1 yıl sonra evlenin
hem nişanlılık güzel tadını çıkarın
Nişanlımda para vüar diye sagolsun elindeki bütün parayı aldı kızınıda garantiye aldı böylece. Ev işi halolduktan sonra bahane bulmaz çünkü düğünü nişanlım yapıcak hem düğün masrafları hem onların oturdugu ev taksiti hem kira ee diğer masraflar bizi zora sokar bence.
Mevbur öyle olucakda zaten 3.5 yıldır birlikteyiz eee bide mecbur düğünümüz 1.5 sonra olucak 5 yıl çok uzun bi süre gidi geliyo. Ev sorunu olmasa taşınsalar bizim evimizden bu eylülde evlenicektik biz
anladım cnm gec olsunda güc olmasın ..
kiraya da olmaz dedin,bekle en güzeli ..
2 sene nisanlı kaldım bende evim yapıldı ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?