- 12 Temmuz 2006
- 5.740
- 653
- 723
- Konu Sahibi Depresifshine
-
Bence nişanlın hata ediyor
Gidip boş bi ev alıp kendi adına satışını üstlense daha fazla borca girsenizde hemen evlenmeniz de mümkün beraber çalışıp ödemenizde
Şimdi de anneme bunu diyemem diye düşünüyo sanırım ama hata ediyo
Evin tamamını ödedikten sonra o ev nişanlının hakkı, hukuken de bu böyle
Allah korusun kayınvaliden vefat etse, orası miras görünecek resmiyette
Veya satacak olsanız kayınvaliden imza vermezse satamazsınız bile
Şunu anlamıyorsun, şu an sabit bir düşünceye takılmışsın. Ev aldık diyorsun ama hayır almadınız, o işler öyle olmuyor. Ev almak, borcun altına girip para ödemek değil, beraberinde tapuyu da almaktır. Şu an sadece nişanlın ailesinin evinin parasını ödüyo. Taksitler bitince de ailesine ev almış olacak. Ailesidir öder tabii ama sen ev sizin oldu zannetme diye söylüyorum.
Bunu gözardı etme, siz ev almadınız ve şu an bir eviniz yok. Kararlarını buna göre şekillendir.
Katılıyorum , aile bile olsa bu tip alışverişler her zaman sorun yaratır
Durum oldukça karışık, nişanlınız pasifize olmuş sanırım
Biraz daha planlı ve planlarınızı da başkalarına bağlamadan yapabiliyor olmanız lazım.[/
İşte benide bu karışıklı deli ediyo nasıl olcak nolucak diye düşünmekten bıktım açıkcası
Bence nişanlın hata ediyor
Gidip boş bi ev alıp kendi adına satışını üstlense daha fazla borca girsenizde hemen evlenmeniz de mümkün beraber çalışıp ödemenizde
Şimdi de anneme bunu diyemem diye düşünüyo sanırım ama hata ediyo
Evin tamamını ödedikten sonra o ev nişanlının hakkı, hukuken de bu böyle
Allah korusun kayınvaliden vefat etse, orası miras görünecek resmiyette
Veya satacak olsanız kayınvaliden imza vermezse satamazsınız bile
Bencede hata yapıyo ki daha önce böyle bi olay başımıza geldi
Babası nişanlımdan arsa alıcaz diye arabasını sattırıp parasını aldı sonra biz avcumuzu yaladık ortada arsa falan hiç birşey yok. Bu seferde annesine güvendi bundanda dilimiz yanmaz inşallahyoksa bende olayların saçmalığnın farkındayım ama hepsi benim elimde olmadan gelişen olaylardı söz konusu aile olunca biraz düşünmeden hareket ediyolar galiba
Bencede hata yapıyo ki daha önce böyle bi olay başımıza geldi
Babası nişanlımdan arsa alıcaz diye arabasını sattırıp parasını aldı sonra biz avcumuzu yaladık ortada arsa falan hiç birşey yok. Bu seferde annesine güvendi bundanda dilimiz yanmaz inşallahyoksa bende olayların saçmalığnın farkındayım ama hepsi benim elimde olmadan gelişen olaylardı söz konusu aile olunca biraz düşünmeden hareket ediyolar galiba
Birde böyle bir tecrübeniz var
Yanlış anlama ama kar etmeyi falan düşünmez elimdeki neye yetiyorsa o kadar bir ev alır geçerdim ben olsam
Görümcenin nişanılısının besleme gibi o evde kalması ayrı bir konu başlığı
Siz en temizi erteleyin nikahınız , yoksa bu karışıklıkta stresten zaten bireyin tadına varamıyacaksınız
Görümceye düğün yapılıyor sizde yandan kaynak yapıyorsunuz gibi bir duruma düşeceksiniz bu gidişle
Senin nişanlınla işin var gibi
Ayrı bir birey olduğunun ayrı ev kuracağının farkında değil
Neden toplu para verdi ki? Yani anlattiklariniza göre ortada büyük bi haksizlik var, ayrica zaten evin icnde önemsenmiyor, ee ozaman keske o toplu parayla kendinize baska bi ev alsaydinizda oraya taksit yatirsaydi, daha önce verdigi taksitler bosa gitmesin diye düsündünüz heralde ama keske oladarina göz yumsaydiniz en azindan huzurlu olurdunuz ve istediginiz zamanda evlenirdiniz, kimseyi bekleme ihtiyaci olmazdi, ayrica o ev kesin olarak nisanliniza verilirmi ben pek emin olamadim, sonra aaa oglum bem sokakti kalayim bu yastan sonra kirayami cikayim olayi yasanmazsa iyidir! Ara konusuna gelince benim bi tanidiklarimin yaza dügünleri var, ilk önce abi evleniyor iki hafta sonrada kiz kardes, yani dügun yapmaya durum olduktan sonra illaki bi ara tutmak zorunda degilsiniz...
İşte parayı nişanlım verdi artık grri dönemeyizde kaynanamın birinci evini biz aldık ikinci evi alınıyo şimdi ondada görümcemle eşi oturcak kaynanam yurt dışına gitcek gitmezsede ikinci evde kızıyla damadıyla oturur yani bize bi zararı olmaz sadece satışta tapu meselesi kafamı karıştırıyo
Valah kizindami oturur sizdemi bilemiycem, genelde imza atildiktan sonra olaylar degisiyor, simdi damat onlarla kaliyormus ama ne malum evlenince degismiycegi, yani belkide istemiycekler, ozaman ucu sizede dokunur, hem ili evde kayinvalideniz olucak yanlis anlamadiysam, bu durumda aman kizimin huzuru bozuulmasin triplerine giriliyor, ee burasida benim evim deyip hoop diye yerlestimi bisey diyemezsiniz! Yani bunlar sadece tahmin tabii ki, demek istedigim siz simdiden ipleri fazla vermissiniz onlarin ellerine, nisanlinizla kesin olarak konusun derim, madem ev alma durumu var ozaman gercekten bi ev alma olayina girsin, tapusu kendi üzerine olsun, yoksa cok basiniz agrir bence!
Tapuyu üzerine alsın.. Tek bu konuda uyarabilirim.
Evi emin evim diye bi yerden aldı kaynanam az önce aradım evin borcu kapatılmadan satılmıyomuş ev.
Taksitlerin bitmesini bekleyeceksiniz o halde dimi canım
Evet ki daha 80 milyar falan var ödenmesi gerekkaç yıl sürcek kim bilir
Meraba hepinize inşallah bütün büyüklerim yardımcı olucaktır bana başlığa yazmadım ama aslında bi sürü kafama taktığım şeyler var.
Öncelikle biz nişanlımla bu eylül evlenmeyi düşünüyoduk ama bizim evlenince oturcağmız evde ailesi oturuyo mecburen onların gitmesini bekliyoruz. Bekliyoruz derken evlenince oturcagmız ev kayınvalidemindi krediyle taksitle almıştı. Nişanlım şimdiye kadarki annesinin eve ödediği bütün takstilerin parasını verdi ( ki bi çok taksidi zaten nişanlım ödemişti) şuanda geri kalan taksitleri nişanlım ödüyo. Bizim verdiğmiz parayıda görümcemle nişanlısına ev peşinatı olarak verdiler. Onların oturcagın evin taksitlerinide kayınvalidem ödüyo şuan. Bu ev 1 yıl sonra alınıcakmış. ( buarada onlar evlenicek diye oturcakları evi hazır ediyo kız tarafı ama nişanlıma kimse oğlum sende evleniceksin o para sende dursun demiyo sonuçta taksitleri nişanlım ödüyo ayrıyetten toplu para almanın ne manası var ilerde ev satılırkende o parayı alabilirlerdi bence yanlış düşünüyosam söyleyin)
Sorun şu ki biz bir yıl sonra evlenmeyi düşünüyoruz eeee onlarda 1 yıl sonra ev alınınca evlenicekler iki düğün çok yakın tarihlerde olsun istemiyo nişanlım. Arada ne kadar bi süre olması lazım acaba? Sonuçta ben bu yılda evlenebilirim ama onların sayesinde evlenemiyoruz beklemek zorundayız.
Ve görümcemlerin düğünü bizden önce olucak büyük bi ihtimalle buda demek oluyo ki ben 1 yıl onların evlenemsini bekliycem birde iki düğün arasına zaman girmesi gerek sonuçta 2 ay arayla düğün olmaz sanırım. Bı kadar beklemek saçma değilmi acaba yani kafama takmiyim diyorum ama elimde olmadan sinirleniyorum.
Buarada ben 22 yaşındayım gerçekten evlenme meraklısı değilim çalışıyorum iyide bi maaşım var allaha çok şükür ama nişanlımada çok üzülüyorum. Diceksiniz niye üzülüyosun. Ya halini bi görseniz o yatak çarşaflarını kaç ay değiştirmiyolar çocuğa bi doğru düzgün yemek yapmıyolar veee bombaya geliyorum görümcemin nişanlısıda onların evine yerleşmiş ( evlenicekler ya kendi ailesine para verirse para biriktiremezmiş bunlarla oturoyo ki para biriksin diye ve kayınvalidem hiç bişey demiyo nişanlımda susuyo yeterki paraları olsun evlenip gitsinler diye ) resmen çocugun bornozunu kim kullanıyo diş fırçasını kim kullanıyo belli değil. Bütün kıyafetleri 2 3 giymeden sonra kayboluyo evin en küçük odasına atmışlar resmen gariban gibi gerçekten çok sinirleniyorum herşeyş açık açık yazıyorum ki saçmaladığım boşuna sinir yaptıgım yerler varsa bana söyleyin.
Aslında daha bi çok anlatmadığım ,unuttugum , uzun oldugu için yazmadığım şeyler var. Bana fikir verirseniz birazcık yönledirirseniz çok sevinirim :)
Karışık anlattıysam veya arada yanlış yazdıysam kusura bakmayın inşallah anlaşılır olmuştur.
eşimin erkek kardeşiyle bizim düğünümüz arasında 29 gün var
hatta nikahları bizden 3 gün sonra mı ne oldu.
farklı illerde oturduğumuz için bizim evimizin bütün işlerine ailem ve ben koştuk, yorgunluktan öldüm.
onlar da kendi oturdukları yerde onların ev döşeme işlerini yaptılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?