İki düğün arası ne kadar zaman olur?

Katılıyorum , aile bile olsa bu tip alışverişler her zaman sorun yaratır
Durum oldukça karışık, nişanlınız pasifize olmuş sanırım
Biraz daha planlı ve planlarınızı da başkalarına bağlamadan yapabiliyor olmanız lazım.

Sabit bi düşünceye takılmadım parayı ver bu ev artık senin diye nişanlıma söyledikleri için böyle söylüyorum. Bilmiyorum nişanlım annesine güvendi ama inşallah sırf tapu yüzünden sorun yaşamayız

Bencede hata yapıyo ki daha önce böyle bi olay başımıza geldi
Babası nişanlımdan arsa alıcaz diye arabasını sattırıp parasını aldı sonra biz avcumuzu yaladık ortada arsa falan hiç birşey yok. Bu seferde annesine güvendi bundanda dilimiz yanmaz inşallah yoksa bende olayların saçmalığnın farkındayım ama hepsi benim elimde olmadan gelişen olaylardı söz konusu aile olunca biraz düşünmeden hareket ediyolar galiba

Senin nişanlınla işin var gibi
Ayrı bir birey olduğunun ayrı ev kuracağının farkında değil

Birde böyle bir tecrübeniz var
Yanlış anlama ama kar etmeyi falan düşünmez elimdeki neye yetiyorsa o kadar bir ev alır geçerdim ben olsam
Görümcenin nişanılısının besleme gibi o evde kalması ayrı bir konu başlığı
Siz en temizi erteleyin nikahınız , yoksa bu karışıklıkta stresten zaten bireyin tadına varamıyacaksınız
Görümceye düğün yapılıyor sizde yandan kaynak yapıyorsunuz gibi bir duruma düşeceksiniz bu gidişle

Son düzenleme:

İşte nişanlımda bir yerden kurtarmaya çalışıyo parasını ama bilmiyoki ucuz etin yahnisi sözüne dönüyo durum. Paranla rezil olamkta ayrı bi konu zaten o daha beter sinşr ediyo insanı

Neden toplu para verdi ki? Yani anlattiklariniza göre ortada büyük bi haksizlik var, ayrica zaten evin icnde önemsenmiyor, ee ozaman keske o toplu parayla kendinize baska bi ev alsaydinizda oraya taksit yatirsaydi, daha önce verdigi taksitler bosa gitmesin diye düsündünüz heralde ama keske oladarina göz yumsaydiniz en azindan huzurlu olurdunuz ve istediginiz zamanda evlenirdiniz, kimseyi bekleme ihtiyaci olmazdi, ayrica o ev kesin olarak nisanliniza verilirmi ben pek emin olamadim, sonra aaa oglum bem sokakti kalayim bu yastan sonra kirayami cikayim olayi yasanmazsa iyidir! Ara konusuna gelince benim bi tanidiklarimin yaza dügünleri var, ilk önce abi evleniyor iki hafta sonrada kiz kardes, yani dügun yapmaya durum olduktan sonra illaki bi ara tutmak zorunda degilsiniz...

İşte parayı nişanlım verdi artık grri dönemeyizde kaynanamın birinci evini biz aldık ikinci evi alınıyo şimdi ondada görümcemle eşi oturcak kaynanam yurt dışına gitcek gitmezsede ikinci evde kızıyla damadıyla oturur yani bize bi zararı olmaz sadece satışta tapu meselesi kafamı karıştırıyo

Valah kizindami oturur sizdemi bilemiycem, genelde imza atildiktan sonra olaylar degisiyor, simdi damat onlarla kaliyormus ama ne malum evlenince degismiycegi, yani belkide istemiycekler, ozaman ucu sizede dokunur, hem ili evde kayinvalideniz olucak yanlis anlamadiysam, bu durumda aman kizimin huzuru bozuulmasin triplerine giriliyor, ee burasida benim evim deyip hoop diye yerlestimi bisey diyemezsiniz! Yani bunlar sadece tahmin tabii ki, demek istedigim siz simdiden ipleri fazla vermissiniz onlarin ellerine, nisanlinizla kesin olarak konusun derim, madem ev alma durumu var ozaman gercekten bi ev alma olayina girsin, tapusu kendi üzerine olsun, yoksa cok basiniz agrir bence!

Artık ev alabilcek peşinat olarak verebilcek bi paramız yok malesef. Zaten kaynanam turkiyede durmıyca yurt dışında yaşıycak ve biz evlendikten bi kaç ay sonra annem bizim yanımıza taşıncak. Yani benim annemle birlikte oturcaz kaynanamla değil. Kaynanamın ikşnci evliliği eşi yurt dışında kesin gitmek zorunda yani

çok sıkıntılı bi durum sizinki. yani her ne kadar evin borcunu siz ödüyor olsanız da ev kayınvalidenizin üstüne. kızı evlendikten sonra evi size vermekten vaz geçebilir böyle risklerde var.allah kolaylık versin

eşimin erkek kardeşiyle bizim düğünümüz arasında 29 gün var
hatta nikahları bizden 3 gün sonra mı ne oldu.
farklı illerde oturduğumuz için bizim evimizin bütün işlerine ailem ve ben koştuk, yorgunluktan öldüm.
onlar da kendi oturdukları yerde onların ev döşeme işlerini yaptılar.

Zaten evin her işini kendim yaparımda başka zorlukları oldumu ev işi haricinde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…