İki düğün arası ne kadar zaman olur?

İşte koltugu kaplamaya gönderdi şuan salonda evin kendi koltukları yok dandik kanepeler koymuş ona kumaş yeni kaplandı o eskimesin diye evlenince götürceklerini gözü gibi koruya

benim için aldıgım şeyleri annem kullancak
anneme verir yenisini alırım daha kafi.
gelin evi demek. bana göre yeni tiril tiril eşya demek
demekki böyle düşüncelerde varmış. gercekten şaşırdım.

Bazı şeyler çok ilginç.
Bir kere onların ailesel konuları dışarıdan biz gözlemci olarak neden görümceni kayırdıklarını bilemeyiz. Senin nişanlın çok verici olabilir. Yoksa bu tür şeyleri erkek tarafı düşünür genelde. Bunun dışında ev sizin olacaksa taksitlerini ödemesi kadar doğal bir durum yok. Buna çok takılma. Ama düğünün ertelenmesi konusu biraz muamma.
2 ay arayla neden olmasın ki? Tek engel maddiyat ya da gelecek misafirlerin düşünülmesi, hani takı olayları çok kısa aralıklarla olursa insanlar ½ yaparlar gibi..
En ilginci de nişanlısının bunlarla birlikte oturacak olması. Bir kere etik değil.

İşte kendi için almamıştı yeni ev alınırken yeni eve yeni eşya alındı ( nişanlımın evine) kaynanam türkiyede kalmıcak haliyle kaynanamın eşyalık bi durumu yok görümcede canına minnet ben bunları kendi evime koyarım dedi ben zaten istemiyorum o eşyaları ama görümce istiyo masraf çıkmasın diye

Bende zaten ödemesin demiyorum ki ailesi tabiki ödiycek ama elin adamı iç güveysi gibi yaşıycak o evde yiyip içip yatıcak benide kimse adam yerine koyup ne zaman evi boşaltıp gidicekler taşınıcaklar birşey söyleme zahmetinde bulunmıycaklar. Tabiki tek engel düğündeki takıların azalması değil belki öyle anlaşılmış olabilir ama sonuçta bu onlar evden taşınıcak bu ev daha tadilata giricek biz eşyaları yavaş yavaş alıp evi dizicez sonuçta evlendikten sonra borç içinde kalmak istemiyoruz. Buarada evde ters bi konumda ben çalışıyorum düğünden sonra nişanlım bana araba almayı düşünüyo işe gelip giderken kullanim diye eee o kadar borçtan sonra düğündü eşyaydı falan elimizde para kalmaz düğündeki altınlarla araba alırız sana diyo herşeyimizde tam olsun istiyoruz açıkcası. Çünkü ikimizde gayet iyi paralar kazanıyoruz sonuç olarakta herşey dört dörtlük olsun istiyoruz belki hata ediyoruz ama belki hiç düşünmemem gerek herşey olucagna varıyo sonuçta.

Bunu nişanlıma okutucam :)

Okut, ama nişanlına söyle takı meselesini fazla ciddiye almasın, bizim tarafta önem verirler takı işine, ama erkek arkadaşımın akrabaları önem vermez mesela, ister iki kardeş yakın evlensin, ister arada 3-5 yıl olsun. Takı hediyedir, biraz da şans ya, yıllar yılı ailemin taktıkları geri gelecek olsa köşeyi dönerdim zahaar..

ben burda düğün tarihi takı meselesinden ziyade başka bi noktaya değineceğim. Nişanlın bana çok pasif geldi açıkçası. Kendi söz hakkı, restleri ve tavrı hiç yok. Ne demek çarşaflar 2 ayda değişiyor, yemek yapılmıyor sığıntı gibi yaşıyor!!! Üstelik bi de elin adamı (imam nikahı olması hiç bi anlam ifade etmez) onlarla beraber yaşıyor. Erkek dediğin masaya yumruğunu vuracak cinsten olacak. Evde bi de kız kardeş var üstelik ve evi b.k götürüyor düzen yok. Bence sen nişanlına acımak yerine ben bu çocukla mı evlenicem diye bi düşün. Adam hiç bişeye gık demiyor şaşırdım valla

Son düzenleyen: Moderatör:

Kader kısmet artık napalım :)

Normalde zaten asla böyle değil ama dedim ya artık çocuk görümcemle evlenmez diye korkuyolar açıkcası evlenip gitsinlerde napıyolarsa yapsınlar kıvamındalar. Buarada nişanlım zaten onlardan hiç bişey beklemiyo çocuk ütüsünü bile kendi yapıyo.
Birde görğmcem bu çocuk için annesinin altınlarını falan sattı annesi bunu kovunca evden bunlarda biz evlencez diye çıkıp gittiler sonra çocuk ev tutamayınca 2 hafta sonra geri döndü kız çocukda çanta gibi yanında geldi. Parası yok çalışıp para biriktirsinler diye susuyolar yoksa hiiiiiiç evlenemiycekler. O kadar saçma sapan durumlar ki yani neresinden tutsam elimde kalıyo açıkcası nişanlımda onları artık benşmsemediği için birşey demiyo umrunda değil çünkü görümce kimseyi dinlemiyo. Hani nişanlımın şimdiki düşüncesi kim napıyosa yapsın yeterki evlenip gitsinler

Başından sonuna kadar okudum, anlam veremedim

1- Madem parasını toplu verebiliyo nişanlın, neden boş bi daire almıyor da annesinin oturduğu evi alıyor. Boşa beklemeniz bundan
2- 22 yaş bence evlilik için erken
3- Sürekli kıyas içinde olmanızı anlamadım, görümcen istediğini yapsın nişanlısıyla herkesin hayatı kendine
4- Bunca yıl o evde yetişmiş nişanlın, şimdi sen onun çarşafına bilmem nesine ne diye üzülüyosun.
5- Damat adayı o evde kalıyo diye bi tepki verilecekse bunu nişanlın vermeli ya da ikinci plana atılıyosa bunu kendi fark eder diye düşünüyorum
6- Şimdiden bu kadar işin içinde olmak yerine birinci maddede nişanlınla anlaşıp başka ev alsan şimdiye düğününüz bile olurdu

Sana bir şey diyeyim mi bu düğün işleri çok fazla gereksiz ayrıntı içeriyor aslında.
Ben de evlenirken her şey mükemmel olsun dedim gittim bir dünya para verdim 6 tane çay bardağı+ tabağına gümüş kaplamalı falan görmüşsündür belki Bernardo’da falan, bir kere bile kullanmadım neredeyse. Yani o kadar fazla abartmamak lazım sanki. Ben de 1,5 yıl taksit ödedim, diyorum da şimdi olsa acaba aldığım bir sürü gereksiz şeyi alır mıydım? Ben de araba aldım düğünde gelen takılarla sonra mazot aldı başını gitti şimdi ancak erken falan çıkacaksam işten arabayla geliyorum. Bunlar için çok üzülme derim.
Ev konusunda haklısın ama evlenene kadar onların aile düzeni bu demek zorundasın.
Güzel olan taraf ikiniz de çalışıyorsunuz ve maaşlarınız iyi. Buna istinaden nişanlın evi hibe de edebilirdi neler okuyoruz şurada..

1. Başka ev alıcağmız zaman ev fiyatları çok yükselmişti. Bu eve 200 ödiycez ama satınca ev 250 ediyo ( ev fiyatları ucuzken alınmış ev) karımız olucak yani . Yoksa krediyle ev alınca fazldan ödeniyo biliyosunuz.
2. 22 erken ama zaten 23 yada 24 olucam evlnirken eee bide 3.5 yıldır beraberiz yani 5 yıl birliktelik sonu evlenmek istemiyorum o kadar uzun olması saçma geliyo. 23 te evlensem 25 gibi de bi çocugum olur diye düşünüyorum allah kısmet ederse tabi
3. Evet gereksiz yere kıyaslıyo olabilirim istemeden kafama takıyorum çünkü elimde değil yani.
4. İstemeden yadırgıyorum açıkcası ben ailemden öyle görmedşm çünkü belki o kadarda takılmamak lazım üzülmemem lazım ama işte elimde değil dedim ya.
5. Nişanlımda fark ediyo durumu ama içine atıyo yeterkş evlenip gitsinler diye hiç bişey demiyo.

Bilmezmiyim bernardo ya her gün bakıyorum :) bende onları o kadar pahalı almayı düşünmüyorum illaki çok açılmıycam ama araba gercekten şart yoksa işe kaç vesait giderim bilmiyorum :) ay allah korusun birde evi hibe etse camdan atarım kendimi :d

Son düzenleme:

Tabi krediyle daha fazla ödersin ama kafan rahat olurdu
Banka dışında hiç kimse seni bağlamazdı o zaman

Tabi krediyle daha fazla ödersin ama kafan rahat olurdu
Banka dışında hiç kimse seni bağlamazdı o zaman

İşte o zamanda çok zorlanırdık bi krediyle ev alıp kara geçmek var birde eve fazladan para vermek var. Daha düğün bilmem ne bi sürü masraf olucak kara geçmek bizide cezbetti açıkcası. Kara geçicez diye mantık hatası yapmışız

Herşey kar-para değil demek ki
Biraz da huzur önemli
Ben tanıdıkla iş yapmam
Yedi yabancıdan alırım ev vs. her ne ise
Ama azıcık aşım ağrısız başım olur

Neyse, tercih sizin
Artık zaten paranızı da geri vermeyeceklerine göre
Beklemek zorundasınız

Bu durumun sebebi görümcen annesiyle düşüncelerini paylaşıyo, anlaşıyo
Ama nişanlın arka odalara da atılsa, sesini çıkarmıyo
O yüzden sen ne kadar dert etsen de nişanlın düşüncelerini söylemedikçe birşey değişmez

Tapu kimin üstüne peki ?
Parasını toplu verdiyseniz, resmen satışı da nişanlının adına olsun kaynananın adına değil

İşin bu raddelere gelip beni bu kadar rahatsız ediceğni bilseydim eğer kesinlikle bende istemezdim. Yani görümcenin nişanlısı o eve gelene kadar gercekten hiç birşeyden rahatsız olmuyodum sonuçta ailesi anlaşmışlar birazcık beklesem ölmem diye düşünüyodum. Hayat işte yarın nolcagnı bilemiyosun ki. Nişanlımda hiç birşey söylemez çünkü para biriktirip evlensinler istiyo oda. Yoksa görümcemler para yok diyip hiç evlenmiycek sadece evlensinler diye hepsi susuyo.
Bazen o kadar gereksiz şeyleri kafama takıyorum ki bende kendime çok kızıyorum sana ne diyorum naparlarsa yapsınlar ama işte onuda yapamıyorum. Kendi kendime kafamda kurup kurup duruyorum

Şunu anlamıyorsun, şu an sabit bir düşünceye takılmışsın. Ev aldık diyorsun ama hayır almadınız, o işler öyle olmuyor. Ev almak, borcun altına girip para ödemek değil, beraberinde tapuyu da almaktır. Şu an sadece nişanlın ailesinin evinin parasını ödüyo. Taksitler bitince de ailesine ev almış olacak. Ailesidir öder tabii ama sen ev sizin oldu zannetme diye söylüyorum.

Bunu gözardı etme, siz ev almadınız ve şu an bir eviniz yok. Kararlarını buna göre şekillendir.

Kaynanamın üstüne tabiki ve şimdiye kadar hiç üstümüze alalım diye bir laf geçmedi bile

Bence nişanlın hata ediyor

Gidip boş bi ev alıp kendi adına satışını üstlense daha fazla borca girsenizde hemen evlenmeniz de mümkün beraber çalışıp ödemenizde

Şimdi de anneme bunu diyemem diye düşünüyo sanırım ama hata ediyo
Evin tamamını ödedikten sonra o ev nişanlının hakkı, hukuken de bu böyle

Allah korusun kayınvaliden vefat etse, orası miras görünecek resmiyette
Veya satacak olsanız kayınvaliden imza vermezse satamazsınız bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…