- 16 Eylül 2006
- 24.056
- 18.170
- 823
- 37
- Konu Sahibi Depresifshine
-
İşte koltugu kaplamaya gönderdi şuan salonda evin kendi koltukları yok dandik kanepeler koymuş ona kumaş yeni kaplandı o eskimesin diyeevlenince götürceklerini gözü gibi koruya
Meraba hepinize inşallah bütün büyüklerim yardımcı olucaktır bana başlığa yazmadım ama aslında bi sürü kafama taktığım şeyler var.
Öncelikle biz nişanlımla bu eylül evlenmeyi düşünüyoduk ama bizim evlenince oturcağmız evde ailesi oturuyo mecburen onların gitmesini bekliyoruz. Bekliyoruz derken evlenince oturcagmız ev kayınvalidemindi krediyle taksitle almıştı. Nişanlım şimdiye kadarki annesinin eve ödediği bütün takstilerin parasını verdi ( ki bi çok taksidi zaten nişanlım ödemişti) şuanda geri kalan taksitleri nişanlım ödüyo. Bizim verdiğmiz parayıda görümcemle nişanlısına ev peşinatı olarak verdiler. Onların oturcagın evin taksitlerinide kayınvalidem ödüyo şuan. Bu ev 1 yıl sonra alınıcakmış. ( buarada onlar evlenicek diye oturcakları evi hazır ediyo kız tarafı ama nişanlıma kimse oğlum sende evleniceksin o para sende dursun demiyo sonuçta taksitleri nişanlım ödüyo ayrıyetten toplu para almanın ne manası var ilerde ev satılırkende o parayı alabilirlerdi bence yanlış düşünüyosam söyleyin)
Sorun şu ki biz bir yıl sonra evlenmeyi düşünüyoruz eeee onlarda 1 yıl sonra ev alınınca evlenicekler iki düğün çok yakın tarihlerde olsun istemiyo nişanlım. Arada ne kadar bi süre olması lazım acaba? Sonuçta ben bu yılda evlenebilirim ama onların sayesinde evlenemiyoruz beklemek zorundayız.
Ve görümcemlerin düğünü bizden önce olucak büyük bi ihtimalle buda demek oluyo ki ben 1 yıl onların evlenemsini bekliycem birde iki düğün arasına zaman girmesi gerek sonuçta 2 ay arayla düğün olmaz sanırım. Bı kadar beklemek saçma değilmi acaba yani kafama takmiyim diyorum ama elimde olmadan sinirleniyorum.
Buarada ben 22 yaşındayım gerçekten evlenme meraklısı değilim çalışıyorum iyide bi maaşım var allaha çok şükür ama nişanlımada çok üzülüyorum. Diceksiniz niye üzülüyosun. Ya halini bi görseniz o yatak çarşaflarını kaç ay değiştirmiyolar çocuğa bi doğru düzgün yemek yapmıyolar veee bombaya geliyorum görümcemin nişanlısıda onların evine yerleşmiş ( evlenicekler ya kendi ailesine para verirse para biriktiremezmiş bunlarla oturoyo ki para biriksin diye ve kayınvalidem hiç bişey demiyo nişanlımda susuyo yeterki paraları olsun evlenip gitsinler diye ) resmen çocugun bornozunu kim kullanıyo diş fırçasını kim kullanıyo belli değil. Bütün kıyafetleri 2 3 giymeden sonra kayboluyo evin en küçük odasına atmışlar resmen gariban gibi gerçekten çok sinirleniyorum herşeyş açık açık yazıyorum ki saçmaladığım boşuna sinir yaptıgım yerler varsa bana söyleyin.
Aslında daha bi çok anlatmadığım ,unuttugum , uzun oldugu için yazmadığım şeyler var. Bana fikir verirseniz birazcık yönledirirseniz çok sevinirim :)
Karışık anlattıysam veya arada yanlış yazdıysam kusura bakmayın inşallah anlaşılır olmuştur.
benim için aldıgım şeyleri annem kullancak
anneme verir yenisini alırım daha kafi.
gelin evi demek. bana göre yeni tiril tiril eşya demek
demekki böyle düşüncelerde varmış. gercekten şaşırdım.
Bazı şeyler çok ilginç.
Bir kere onların ailesel konuları dışarıdan biz gözlemci olarak neden görümceni kayırdıklarını bilemeyiz. Senin nişanlın çok verici olabilir. Yoksa bu tür şeyleri erkek tarafı düşünür genelde. Bunun dışında ev sizin olacaksa taksitlerini ödemesi kadar doğal bir durum yok. Buna çok takılma. Ama düğünün ertelenmesi konusu biraz muamma.
2 ay arayla neden olmasın ki? Tek engel maddiyat ya da gelecek misafirlerin düşünülmesi, hani takı olayları çok kısa aralıklarla olursa insanlar ½ yaparlar gibi..
En ilginci de nişanlısının bunlarla birlikte oturacak olması. Bir kere etik değil.
Bunu nişanlıma okutucam :)
Okut, ama nişanlına söyle takı meselesini fazla ciddiye almasın, bizim tarafta önem verirler takı işine, ama erkek arkadaşımın akrabaları önem vermez mesela, ister iki kardeş yakın evlensin, ister arada 3-5 yıl olsun. Takı hediyedir, biraz da şans ya, yıllar yılı ailemin taktıkları geri gelecek olsa köşeyi dönerdim zahaar..
ben burda düğün tarihi takı meselesinden ziyade başka bi noktaya değineceğim. Nişanlın bana çok pasif geldi açıkçası. Kendi söz hakkı, restleri ve tavrı hiç yok. Ne demek çarşaflar 2 ayda değişiyor, yemek yapılmıyor sığıntı gibi yaşıyor!!! Üstelik bi de elin adamı (imam nikahı olması hiç bi anlam ifade etmez) onlarla beraber yaşıyor. Erkek dediğin masaya yumruğunu vuracak cinsten olacak. Evde bi de kız kardeş var üstelik ve evi b.k götürüyor düzen yok. Bence sen nişanlına acımak yerine ben bu çocukla mı evlenicem diye bi düşün. Adam hiç bişeye gık demiyor şaşırdım valla
Bende zaten ödemesin demiyorum ki ailesi tabiki ödiycek ama elin adamı iç güveysi gibi yaşıycak o evde yiyip içip yatıcak benide kimse adam yerine koyup ne zaman evi boşaltıp gidicekler taşınıcaklar birşey söyleme zahmetinde bulunmıycaklar. Tabiki tek engel düğündeki takıların azalması değil belki öyle anlaşılmış olabilir ama sonuçta bu onlar evden taşınıcak bu ev daha tadilata giricek biz eşyaları yavaş yavaş alıp evi dizicez sonuçta evlendikten sonra borç içinde kalmak istemiyoruz. Buarada evde ters bi konumda ben çalışıyorum düğünden sonra nişanlım bana araba almayı düşünüyo işe gelip giderken kullanim diye eee o kadar borçtan sonra düğündü eşyaydı falan elimizde para kalmaz düğündeki altınlarla araba alırız sana diyo herşeyimizde tam olsun istiyoruz açıkcası. Çünkü ikimizde gayet iyi paralar kazanıyoruz sonuç olarakta herşey dört dörtlük olsun istiyoruz belki hata ediyoruz ama belki hiç düşünmemem gerek herşey olucagna varıyo sonuçta.
Başından sonuna kadar okudum, anlam veremedim
1- Madem parasını toplu verebiliyo nişanlın, neden boş bi daire almıyor da annesinin oturduğu evi alıyor. Boşa beklemeniz bundan
2- 22 yaş bence evlilik için erken
3- Sürekli kıyas içinde olmanızı anlamadım, görümcen istediğini yapsın nişanlısıyla herkesin hayatı kendine
4- Bunca yıl o evde yetişmiş nişanlın, şimdi sen onun çarşafına bilmem nesine ne diye üzülüyosun.
5- Damat adayı o evde kalıyo diye bi tepki verilecekse bunu nişanlın vermeli ya da ikinci plana atılıyosa bunu kendi fark eder diye düşünüyorum
6- Şimdiden bu kadar işin içinde olmak yerine birinci maddede nişanlınla anlaşıp başka ev alsan şimdiye düğününüz bile olurdu
Sana bir şey diyeyim mi bu düğün işleri çok fazla gereksiz ayrıntı içeriyor aslında.
Ben de evlenirken her şey mükemmel olsun dedim gittim bir dünya para verdim 6 tane çay bardağı+ tabağına gümüş kaplamalı falan görmüşsündür belki Bernardo’da falan, bir kere bile kullanmadım neredeyse. Yani o kadar fazla abartmamak lazım sanki. Ben de 1,5 yıl taksit ödedim, diyorum da şimdi olsa acaba aldığım bir sürü gereksiz şeyi alır mıydım? Ben de araba aldım düğünde gelen takılarla sonra mazot aldı başını gitti şimdi ancak erken falan çıkacaksam işten arabayla geliyorum. Bunlar için çok üzülme derim.
Ev konusunda haklısın ama evlenene kadar onların aile düzeni bu demek zorundasın.
Güzel olan taraf ikiniz de çalışıyorsunuz ve maaşlarınız iyi. Buna istinaden nişanlın evi hibe de edebilirdi neler okuyoruz şurada..
1. Başka ev alıcağmız zaman ev fiyatları çok yükselmişti. Bu eve 200 ödiycez ama satınca ev 250 ediyo ( ev fiyatları ucuzken alınmış ev) karımız olucak yani . Yoksa krediyle ev alınca fazldan ödeniyo biliyosunuz.
2. 22 erken ama zaten 23 yada 24 olucam evlnirken eee bide 3.5 yıldır beraberiz yani 5 yıl birliktelik sonu evlenmek istemiyorum o kadar uzun olması saçma geliyo. 23 te evlensem 25 gibi de bi çocugum olur diye düşünüyorum allah kısmet ederse tabi
3. Evet gereksiz yere kıyaslıyo olabilirim istemeden kafama takıyorum çünkü elimde değil yani.
4. İstemeden yadırgıyorum açıkcası ben ailemden öyle görmedşm çünkü belki o kadarda takılmamak lazım üzülmemem lazım ama işte elimde değil dedim ya.
5. Nişanlımda fark ediyo durumu ama içine atıyo yeterkş evlenip gitsinler diye hiç bişey demiyo.
Tabi krediyle daha fazla ödersin ama kafan rahat olurdu
Banka dışında hiç kimse seni bağlamazdı o zaman
İşte o zamanda çok zorlanırdık bi krediyle ev alıp kara geçmek var birde eve fazladan para vermek var. Daha düğün bilmem ne bi sürü masraf olucak kara geçmek bizide cezbetti açıkcası. Kara geçicez diye mantık hatası yapmışız
Bilmezmiyim bernardo ya her gün bakıyorum :) bende onları o kadar pahalı almayı düşünmüyorum illaki çok açılmıycam ama araba gercekten şart yoksa işe kaç vesait giderim bilmiyorum :) ay allah korusun birde evi hibe etse camdan atarım kendimi :d
Herşey kar-para değil demek ki
Biraz da huzur önemli
Ben tanıdıkla iş yapmam
Yedi yabancıdan alırım ev vs. her ne ise
Ama azıcık aşım ağrısız başım olur
Neyse, tercih sizin
Artık zaten paranızı da geri vermeyeceklerine göre
Beklemek zorundasınız
Bu durumun sebebi görümcen annesiyle düşüncelerini paylaşıyo, anlaşıyo
Ama nişanlın arka odalara da atılsa, sesini çıkarmıyo
O yüzden sen ne kadar dert etsen de nişanlın düşüncelerini söylemedikçe birşey değişmez
Tapu kimin üstüne peki ?
Parasını toplu verdiyseniz, resmen satışı da nişanlının adına olsun kaynananın adına değil
1. Başka ev alıcağmız zaman ev fiyatları çok yükselmişti. Bu eve 200 ödiycez ama satınca ev 250 ediyo ( ev fiyatları ucuzken alınmış ev) karımız olucak yani . Yoksa krediyle ev alınca fazldan ödeniyo biliyosunuz.
2. 22 erken ama zaten 23 yada 24 olucam evlnirken eee bide 3.5 yıldır beraberiz yani 5 yıl birliktelik sonu evlenmek istemiyorum o kadar uzun olması saçma geliyo. 23 te evlensem 25 gibi de bi çocugum olur diye düşünüyorum allah kısmet ederse tabi
3. Evet gereksiz yere kıyaslıyo olabilirim istemeden kafama takıyorum çünkü elimde değil yani.
4. İstemeden yadırgıyorum açıkcası ben ailemden öyle görmedşm çünkü belki o kadarda takılmamak lazım üzülmemem lazım ama işte elimde değil dedim ya.
5. Nişanlımda fark ediyo durumu ama içine atıyo yeterkş evlenip gitsinler diye hiç bişey demiyo.
Kaynanamın üstüne tabiki ve şimdiye kadar hiç üstümüze alalım diye bir laf geçmedi bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?