iki kardeşin aynı anda düğünün olması ihtimali, kafa karışıklığı, hayal kırıklığı:(

Bence de ayri dugun olmali. Herkes kendi dugununun tek gelini olmak ister degil mi? Aileye bu isteginizi bildirin. Gerekirse 6 ay-1 sene arayla evlenin.

Benim su cok dikkatimi cekti. Senin nisanlinda acayip bir kardes kiskancligi ve eziklik psikolojisi var. Cocuga kin duyacak neredeyse, telefonlara cikmamalar filan. Yok onun gozu maviymis, bunun degilmis. Kac yasinda bu kisi hala bunlarla ilgileniyor ki? Bana cok tuhaf geldi. Fiziksel ozelliklere bile bu kadar takan adam daha kimbilir nelerini cekemiyordur kardesinin.... Bu kiskancliginin ve asagilik psikolojisinin ustune gitsin. Yoksa omur billah karsilastirma yapar huzurunuzu kacirir evde. Onlarin cocugu sarisin oldu, sevilecek, bizimki olmadi, bak 2. plandayiz, onlarin isi rast gitti, bizimki oyle boyle, diye diye evliliginizi de curutur yahu. Seni simdiden asagilamis, kardesinin nisanlisi da sarisin, sen degilsin filan. Konunuzda evliliginize en buyuk tehdit bu kiyaslamalar benim gordugum.

Benim de amcam babami kiskanir hep. Babam para biriktirir ev alir, amcam ve yengemin surati duser filan. Kardes kiskancligi, hele de eslere de bulasti mi cok cirkin birsey.

Madem kimse kırılsın istemiyosunuz bir sekilde ailenizi devreye sokun.bi bahane uretsinler mesela dugun erken olsun istiyoruz falanca akrabalarimiz ancak o zaman uygun olacak veya dugun gec olsun maddiyat isleri vs desinler.
Hatta anneniz direk aile buyukleriyle de konustuk kızımız icin 2 gelinli dugunu hos karsilamadi kimse,biz de yakisik almayacagini dusunduk vs desinler.

Açık açık ben ayrı ayrı olmasından yanayım, bu özen gösterildiği anlamına gelir bir yerde diyebilirsin.
Neresinden bakarsan bak bir arada yapmak mantıklı değil çünkü.
Endişelerinde haklısın. Diret ve bir an evvel netleştir bu konuyu bence.

erkek tarafının masrafı artacagından boyle birsey istemeleri dogal fakat gelinler akraba degil ki...
yani siz eltinizle beraber evlenmek zorunda degilsiniz.
madem oyle belediyelerin 100kisilik nikah torenlerine katılın, en azından daha farklı bir anısı olur.

bu arada ben de nişanlınız ile erkek kardesi arasındaki mavi gozlu oglum muhabbetine takıldım.
nişanlınız kucukken bunları sorun ediyor olabilir, annesi aynı sekilde sevse de cumlelerine diger oglunun kırılacagını dusunememis olabilir,
fakat kac yasına gelmişsiniz, evlenip cocuk coluga karısacak yetiskin bir erkek hala benzer seylere takılmamalı bence.
nişanlınızla bu konuda sohbet edip veya psikologa yonlendirip gereksiz eziklik hissini üstünden atmasını saglamaya calısın,
ve kavga etme ihtimali icin de asla boyle birsye istemediginizi de soyleyin. gerisi onun düsünecegi birsey.

Kesinlikle kabul edemeyeceğim bir şey olurdu... sonuçta insanın kendi hayalleri farklı beklentileri var o gün senin günün neden başkası ile paylaşıp ilgi ikiye bölünsün ki..

Bir arkadaşın dediği gibi sizin yerinizde olsam masraf olmasın tek elden olsun diyorsa en azından bir hafta öncesi yada sonrası Nikah yapardım ama bana özel olurdu

cnm pmrunde 1 defa evleneceksın bu senın en dogal hakkın oyuzden bncde kesınlıkle kabul eteme derım

Her düğünde bir özel çift olur, en güzel de gelin olur o da "1" tanedir.
Bence belediyenin toplu nikahında evlenin daha iyi yani.
Aile surat asacak diye hayallerini kurduğum düğünümü ne diye milletle paylaşayım.
Kaç kere düğünün olacak sanki.
Maddi durumları kötü bile olsa koca adam olmuşsunuz artık nişanlınla yaparsınız düğününüzü.
Teklif etmeleri bile ayıp ve komik, senin aileninse direk kabul etmesi bi'okadar tuhaf:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…