- 30 Temmuz 2015
- 2.050
- 2.583
- 83
- Konu Sahibi goldenbutterfly
-
Evet kesinlikle dışarıda yeme içme bizi çok etkiliyor. İkimiz de çalıştığımız ve ben de pek becerikli olmadığım için haftanın 3 günü falan dışarıdan yiyoruz. Bizim de evlendiğimiz ilk aylarda ben çok düşük bir maaşla çalışıyordum ve çok borcumuz olmasına rağmen yine ay sonunu bu şekilde getiriyorduk. Ama düşünüyorum da o zamanlar dışarıdan yeme, çok alışveriş yapma ya da marka alma alışkanlıklarımız yoktu. İnsan gerçekten geliri kadar harcamaya programlanmış. Eminim bunun 2 katı kadar maaşımız olsa yine çok fazla birikim yapamazdık:))Dışarıda yeme içme vs mi fazla oluyor acaba?
Bireysel emeklilik bence en iyisi. Birikim için.
Bizim evliğimizin ilk ayları sadece eşim çalışıyodu 1800 gelirimiz vardı ve bunun 500 tl si kiraydı yinede ufak ufak atıyorduk üç tl beş tl ne kadar olursaAma hayatımız ev iş bundan ibaretti sosyallik sıfırdı olmuyordu o maaşla yani. Şimdi ikimizde daha iyi bir işe geçtik bende kredi çekip ev alma derdindeyim. Bazen hayat geçiyor gezelim tozalım diyorum ama hemen cayıyorum sonra , annemden babamdan alışmışım hep tutayım istiyorum.
Altın alma veya bireysel emeklilik mantıklı elinizde kalanın yarısını bunlara yatırsanız yarısıyla da krallar gibi yaşarsınız valla :) çocuk yoksa tabi bu dediklerim.
Biz singapur-tayland-vietnam-kamboçya tarzı düşünmüştük ama tabi fiyat baya artıyor bu 4lüde.O yüzden planı 2 ülkeye düşürdük şimdilik. Siam turu araştırırken bulduk genelde uzakdoğu turları yapıyor. http://www.siamtur.com/firsatlar_109/kurban_bayrami_bangkok_phuket_singapur_turuOooo süper. Bir uzakdoğu aşığı olarak çok destekledim. Kendiniz mi gitmek istiyorsunuz turla mı? Turla ise önden alıp takside bağlayabilirsiniz. Kendinz gidecekseniz de uçak biletlerini bir ay otelleri diğer ay şeklinde yapabilirsiniz. Hangi ülkeyi düşünüyorsunuz. 8-10 bini 5 gece için vermemeye çalışın. Mümkünse uzatın seyahati.
Çeyrek altın aklıma geldi aslında ama altını da muhafaza etmesi zor geliyor. Eve hırsız girse gidecek tüm birikim. Acaba bankalardaki altın hesaplarından faydalansak aynı şey mi normal kuyumcudan almakla.En iyi yatırım ALTIN!!!
Hiçbirşey yapamıyorsanız her ay 1 tane çeyrek altın alın fakat unutun.Kesinlikle pişman olmazsınız.
Evet aslında cok sükür bir cesaret ev aldık ama işte hiç bir güvencemiz yok şu an. Tatile çıkmak istiyoruz yurtdışına. Onu bari borçsuz yapalım diye uğraşıp duruyoruz ama nafile:) Aslında ben alışverişimden biraz kıssam ve dışarıda yemek yemeleri dizginlesek çok iyi olacak. Siz daha yenisiniz. Yakın zamanda toparlanıp +lara çıkarsınız:)Merhaba ,
Bizde yeni evlendik,aşağı yukarı senin durumundayız.Hem ev alıp ,hem evlenip hem de aynı zamanda para biriktiremiyorsun malesef,uğraşma olmuyor çünkü
5 ay oldu biz evleneli hala kredi kartlarımızı bitiremedik,bir yandan kredi,bir yandan temel masraflarımız başa baş çıkıyoruz ay sonuna.Öyle lüksümüz,gezmemezin olmamasına rağmen.Zaten en büyük birikimi ev olarak yapmışsınız,daha fazla kasmayın biz de öyle yapıyoruz
Bu önerinizi dinleyeceğim:) Evet kesinlikle bence o kadar çalışıyoruz, senede 1 maaşımız da tatile gidiversin ama dimitek önerim var,diyelim senın maaşın yattı,4500 tl hesaba,sen aynen şöle yapıyorsun,4000 tl görüyorsun,dörtbin yattı 500 yok unut,cidden 4000 yatsa 500 kesseler her ay ne yapcan mecbur ona göre yazşıcan,ben öle para bırıktırdım yıllarca,yurtdışalaırnı gezdım durdum,şidmi bende saldım,tık yok,kurban bayramında kaçayım dıyorum,kıyamıyorum,ama gezmekten daha güzeli yok
Kumbara aldık daha yeni.Bakalım biriktirebilecek miyiz:) giyim, dışarıda yeme ve benzin bizi çok etkiliyor. Evimize yardımcı geliyor evet ama haftada 1 kere yarım gün geliyor. 250tl civarı da o tutuyor.Maaşınız yattığı gibi bin lira baika bi hesaba gönderin mevduat hesabı açabilirsiniz.
Birde bozuk para kumbarası yapın tüm bozuklarınızı ona atın bozuğunuz olmazsa 5 lira atın.
Geriye 3,5 kaldı market giyim gezme tozma ayda nekadar harcıyosunuz bilemiyorum. Evinize yardımcı geliyo mu ?
Bazı öneriler geldi hoşuma giden. Deneyeceğim bakalım, siz de yorumları okuyup kendinize uygun bir tasarruf yöntemi bulabilirsiniz:)Çözüm bulursan bana da söyle. .
Hep harcıyoruz . .
Valla bankadaki şartlar nedir bilmiyorum ama olayın içinde olduğum için net söylüyorum kesinlikle çoook karlı iş altın biriktirmek .Çeyrek altın aklıma geldi aslında ama altını da muhafaza etmesi zor geliyor. Eve hırsız girse gidecek tüm birikim. Acaba bankalardaki altın hesaplarından faydalansak aynı şey mi normal kuyumcudan almakla.
Evet aslında cok sükür bir cesaret ev aldık ama işte hiç bir güvencemiz yok şu an. Tatile çıkmak istiyoruz yurtdışına. Onu bari borçsuz yapalım diye uğraşıp duruyoruz ama nafile:) Aslında ben alışverişimden biraz kıssam ve dışarıda yemek yemeleri dizginlesek çok iyi olacak. Siz daha yenisiniz. Yakın zamanda toparlanıp +lara çıkarsınız:)
Bu önerinizi dinleyeceğim:) Evet kesinlikle bence o kadar çalışıyoruz, senede 1 maaşımız da tatile gidiversin ama dimi
Kumbara aldık daha yeni.Bakalım biriktirebilecek miyiz:) giyim, dışarıda yeme ve benzin bizi çok etkiliyor. Evimize yardımcı geliyor evet ama haftada 1 kere yarım gün geliyor. 250tl civarı da o tutuyor.
Bazı öneriler geldi hoşuma giden. Deneyeceğim bakalım, siz de yorumları okuyup kendinize uygun bir tasarruf yöntemi bulabilirsiniz:)
Biz singapur-tayland-vietnam-kamboçya tarzı düşünmüştük ama tabi fiyat baya artıyor bu 4lüde.O yüzden planı 2 ülkeye düşürdük şimdilik. Siam turu araştırırken bulduk genelde uzakdoğu turları yapıyor. http://www.siamtur.com/firsatlar_109/kurban_bayrami_bangkok_phuket_singapur_turu
Aslında eşimle 20şer gün izinlerimiz var ama işte turlar hep 6-7 günlük. Tursuz gitmek de zor bilet ayarlamaları otel ayarlamaları için geniş bir vakit ve uğraş gerektiriyor.
Bence de ya doya doya harcayamadıktan sonra ne anlamı var okumanın ondan kıs bundan kıs valla ne gerek var gençlik bi daha gelecek mi zaten hayatımız dersle okulla iş bulmayla geçmişEv alıyorsunuz en güzel birikim işte
Birikim birikim diye çok kasılmasını anlamıyorum
Ev al araba al bira hayatını yaşa sonra da kenara emeklilik için para koyarsın
Şimdiden yapacağın en güzel şeyi yapıyorsun
Şimdi istesen ayda 2000 dağa koysan kenara
İstediğin gezmeyip,yemeyip içmeyip evde tv karşısında oturarak herşeyden kusarak yaşadığına değer mi
İmkan olmaz evde de oturursun sahilde simit de yersin ama bunca yıldır okuyoruz az biraz meyvesini yiyelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?