İkimiz de çalışıyoruz ama para biriktiremiyoruz

En iyi yatırım ALTIN!!!
Hiçbirşey yapamıyorsanız her ay 1 tane çeyrek altın alın fakat unutun.Kesinlikle pişman olmazsınız.

Evet kesinlikle dışarıda yeme içme bizi çok etkiliyor. İkimiz de çalıştığımız ve ben de pek becerikli olmadığım için haftanın 3 günü falan dışarıdan yiyoruz. Bizim de evlendiğimiz ilk aylarda ben çok düşük bir maaşla çalışıyordum ve çok borcumuz olmasına rağmen yine ay sonunu bu şekilde getiriyorduk. Ama düşünüyorum da o zamanlar dışarıdan yeme, çok alışveriş yapma ya da marka alma alışkanlıklarımız yoktu. İnsan gerçekten geliri kadar harcamaya programlanmış. Eminim bunun 2 katı kadar maaşımız olsa yine çok fazla birikim yapamazdık:))
Biz singapur-tayland-vietnam-kamboçya tarzı düşünmüştük ama tabi fiyat baya artıyor bu 4lüde.O yüzden planı 2 ülkeye düşürdük şimdilik. Siam turu araştırırken bulduk genelde uzakdoğu turları yapıyor. http://www.siamtur.com/firsatlar_109/kurban_bayrami_bangkok_phuket_singapur_turu
Aslında eşimle 20şer gün izinlerimiz var ama işte turlar hep 6-7 günlük. Tursuz gitmek de zor bilet ayarlamaları otel ayarlamaları için geniş bir vakit ve uğraş gerektiriyor.

En iyi yatırım ALTIN!!!
Hiçbirşey yapamıyorsanız her ay 1 tane çeyrek altın alın fakat unutun.Kesinlikle pişman olmazsınız.
Çeyrek altın aklıma geldi aslında ama altını da muhafaza etmesi zor geliyor. Eve hırsız girse gidecek tüm birikim. Acaba bankalardaki altın hesaplarından faydalansak aynı şey mi normal kuyumcudan almakla.

Evet aslında cok sükür bir cesaret ev aldık ama işte hiç bir güvencemiz yok şu an. Tatile çıkmak istiyoruz yurtdışına. Onu bari borçsuz yapalım diye uğraşıp duruyoruz ama nafile:) Aslında ben alışverişimden biraz kıssam ve dışarıda yemek yemeleri dizginlesek çok iyi olacak. Siz daha yenisiniz. Yakın zamanda toparlanıp +lara çıkarsınız:)
Bu önerinizi dinleyeceğim:) Evet kesinlikle bence o kadar çalışıyoruz, senede 1 maaşımız da tatile gidiversin ama dimi
Kumbara aldık daha yeni.Bakalım biriktirebilecek miyiz:) giyim, dışarıda yeme ve benzin bizi çok etkiliyor. Evimize yardımcı geliyor evet ama haftada 1 kere yarım gün geliyor. 250tl civarı da o tutuyor.

Çeyrek altın aklıma geldi aslında ama altını da muhafaza etmesi zor geliyor. Eve hırsız girse gidecek tüm birikim. Acaba bankalardaki altın hesaplarından faydalansak aynı şey mi normal kuyumcudan almakla.
Valla bankadaki şartlar nedir bilmiyorum ama olayın içinde olduğum için net söylüyorum kesinlikle çoook karlı iş altın biriktirmek .
Eşimin iki kuzeni sürekli masrafları ne olursa olsun o altın alınacak parayı yok sayıp altını alıyorlar.
Böyle yaparak peşinat verip ev aldılar.
Kredi ödüyorlar borçları var ama altın almaya devam ediyorlar.
Diğer kuzeninin eşide haftalık çeyrek alıyor,isterse o hafta elinde parası kalmasın o altını alıyor (en iyi semtlerse 2 evi 1 tane home ofisleri var)kesinlikle yapın derim ama şartlar ne olursa olsun altınlara dokunmayın ...

Bence yardımcıda değişiklik yapabilirsiniz ayda 4 kez değil 3 kez alın 10 günde 1 . Halıların yeni olduğu için çok toz olur evin halıları kaldırırsan çok rahatlarsın
arabanızıda dizelle değiltirirseniz çok ciddi kar edersiniz.
Şuan belki ayda 500 benzine veriyosanız dizelle 100-150 anca tutar.

Yaptığınız yemekleri biraz fazla yapıp dondurucuya atabilirsin çok yorgun olduğunda çıkarır hem kar edersin hem temiz yemiş olursun.

Sebzelerini pazardan almanı tavsiye ederim ,hem daha ucuz,hem de evde malzeme olunca çöpe gitmesin diye evde yemek yapıyoruz,daha az dışarı çıkıyoruz..Dışarıda yemek yemek de bayağı masraflı oluyor çünkü.

Bi arkadaş maaşınıza göre krediniz az demiş ben de daha yeni evli olup kendini bu kadar krediye bağlamayı anlayamıyorum ya gençsiniz yiyin için gezin alışveriş yapın gıdım gıdım hale niye gelesiniz ev sonra da alınır bu yaşlar gelmez(konu sahibi mesajım sana değil)

Canım ekonomi finans borsa kısımlarında birikim topiklerimiz var. Bütün önerileri orada bulabilirsin. Oraya da beklerim. :)

Siam turu ben de görmüştüm ama şikayet diye aratınca o zaman internette bir sürü sıkıntı çıkmıştı. O yüzden ordan almamıştım. Belki değişmiştir ama bu dediğim 2 sene önceydi. Biz taylanda 3 kere gitti. bunların sonuncusu kendi ayarlamamızla oldu. Singapur-Tayland-Kamboçya yaptık. Eğer dil sıkıntınız yoksa kendiniz ayarlamanızı öneririm. Kamboçyaya ya da vietanam direk turlar türkiyeden inanılmaz pahalı ama bangkok bileti alıp, uçuşları oradan ayarlarsanız baya hesaplıya geliyor. Ve kamboçya kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Qatarda şu an fırsatlar var:
http://www.qatarairways.com/tr/tr/special-offers.page
Bookingdende otel ayarlaması sıkıntı olmuyor. Havaalanı-otel transferleri falan kendiniz uğraşmanız gerekiyor haliyle. Gene de hem tatili uzatmak hem de kamboçyaya daha kabul edilebilir fiyatlarla gitmek açısından avantajlı.

Ev alıyorsunuz en güzel birikim işte
Birikim birikim diye çok kasılmasını anlamıyorum
Ev al araba al bira hayatını yaşa sonra da kenara emeklilik için para koyarsın
Şimdiden yapacağın en güzel şeyi yapıyorsun
Şimdi istesen ayda 2000 dağa koysan kenara
İstediğin gezmeyip,yemeyip içmeyip evde tv karşısında oturarak herşeyden kusarak yaşadığına değer mi
İmkan olmaz evde de oturursun sahilde simit de yersin ama bunca yıldır okuyoruz az biraz meyvesini yiyelim

Aynı konuyu düşünüyorm bu günlerde bende kamuda mühendisim eşimle toplamda 6 bin maaşımız var evliliğimizin 3.ayı. tabiki ilk aylar para geldiği gibi borçlara akıyor elde bişi kalmıyor. ama seneye kadar biriktirip araba almak istiyorum. O yüzden şu birikim topiğine uğramakta fayda var sanırım

helal parayla zaten 1 sene de birikim falan olmaz her ay 1 çeyrek alın atıp kenara zamanla hoşunuza gider arttıra arttıra gidersiniz ama üzülmeyin ya daha çok erken :)

ee daha ne olacaktı, ayda 3,500 kadar ev kredisi ödüyorsunuz. yeni evlisiniz.. evde bir çok eksiğiniz vardır, onları tamamlamışsınızdır.
şu da bir gerçek ki; ne kadar gelir, o kadar gider. gençsiniz, hiç de kendinizden kısmayın. yiyin, için. gezin, tozun.. ha kötü, gün için kenara 3-5 bir şeyler atın. ama çok da kasmayın..
ayrıca da, sen yemez biriktirirsen, mutlaka yiyecek birileri çıkar.. büyüklerimiz boşuna dememiş, yemeyenin malını yerler diye.. millet yiyeceğine, sen ye daha iyi.

Bence de ya doya doya harcayamadıktan sonra ne anlamı var okumanın ondan kıs bundan kıs valla ne gerek var gençlik bi daha gelecek mi zaten hayatımız dersle okulla iş bulmayla geçmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…