- 19 Ağustos 2016
- 12
- 20
- 1
- 41
- Konu Sahibi goldenbutterfly
-
Kızlar bu da eşimle benim derdimiz.
Evleneli neredeyse 1 yıl olacak ama elde avuçta var sıfır. İlk 3 ay borç ödemekle geçti şimdi de geriye sadece evimizin kredisi kaldı.
Eşim de ben de kamuda mühendisiz. Aylık ortalama gelirimiz yaklaşık 8 bin tl. 3500 tl.si ev taksidi. Geriye 4500 tl kalıyor gibi gözükse de her ay kredi kartı ödemeleri, yeme içme, araba benzini, bilmem ne derken geriye hiç para kalmıyor. Ya da kalsa da hep alınacak bir şey çıkıyor. Ev de yeni olduğu için eksiği bitmiyor zaten.
Evde para hesabını nasıl yapıyorsunuz, para biriktirebilmemiz için ne önerirsiniz acaba?
alınan ve verılen bellı gecınememenız normal.kısıcaksınızKızlar bu da eşimle benim derdimiz.
Evleneli neredeyse 1 yıl olacak ama elde avuçta var sıfır. İlk 3 ay borç ödemekle geçti şimdi de geriye sadece evimizin kredisi kaldı.
Eşim de ben de kamuda mühendisiz. Aylık ortalama gelirimiz yaklaşık 8 bin tl. 3500 tl.si ev taksidi. Geriye 4500 tl kalıyor gibi gözükse de her ay kredi kartı ödemeleri, yeme içme, araba benzini, bilmem ne derken geriye hiç para kalmıyor. Ya da kalsa da hep alınacak bir şey çıkıyor. Ev de yeni olduğu için eksiği bitmiyor zaten.
Evde para hesabını nasıl yapıyorsunuz, para biriktirebilmemiz için ne önerirsiniz acaba?
aslında para biriktirmek isteme sebebimiz gezmek. uzakdoğu turu yapmak istiyoruz örneğin ve en az 10 bin tl gibi bir bütçe gerekiyor. Şu an öncelikli hedefimiz bu parayı biriktirmek. yoksa 1 ev 1 araba yeterli kafasındayız zaten.
Kredi ödememiz toplam gelirimize göre düşük kaldı haklısınız. Sebebi ise evi ilk aldığımız zamanlarda ben 1750 tl maaşla çalışıyordum. O yüzden böyle oldu ev aldıktan 2 ay sonra atandım. Bilseydik atanacağımı direk 5bin tl yapıp en az 2-3 yıl erken bitirirdik borcuBence ev kredisi ödemenizi Yükseltin. 3500 değil de 4 veya 4,5 yapın. Maaşınıza göre krediniz düşük. Bir maaşı bağlasaydınız keşke. Ya da ara ödeme yapmak için para biriktirin. Daha az faiz ödemiş ve daha az harcamış olursunuz.
Market harcamalarının bu kadar yükselteceğini sanmıyorum. Bence çok alışveriş yapıyor ya da dışarıda çok yemek yiyorsunuz.
Kredi kartı limitlerinizi düşürün. İkiniz de bir buçuğa düşürün mesela. Düşük limitle daha kontrollü harcarsınız. Limitinizi artıralım aramalarına kulak asmayın.
Ev ihtiyaçlarınızı biriktirip alın, sadece çok ihtiyaç olanları alın. Bazen çok da kullanmayacağımız şeylere yönelebiliyoruz imkan varsa.
Artırmak istiyorsanız lüksünüzden taviz vermek şart. Ya daha az dışarda ya da daha uygun yerlerde yersiniz. Ya daha az alışveriş yaparsınız yani alışverişi rutin bir şeymiş gibi dğeil de ihtiyaç olduğu zaman yapılan bir şeye çevirirsiniz. Benzin masrafınız çoksa satıp az yakan bir araçla değiştirebilirsiniz ki çok yakanlar sürekli de kullanıyorsa ciddi bi benzin masrafı çıkarıyor.
Bunların hiçbirini yapmazsanız da her maaşınız yattığında online bankadan bin liralık gram alırsınız geri kalanı yetirmeye çalışırsınız. Bu senaryoda bile 10 ay sonra tatile gidebiliyorsunuz. :) sadece Uzakdoğu değil yaz tatilleri bile bayağı tutuyor. Yerinizde olsam güzelce kısarım ve 4 ay sonra o para birikmiş olur. 4 ay sonra da tam kış ortası oluyor.
Alışveriş çok etkiliyor gerçekten misal günlük 1kg yoğurt alsan 4 lira olsa 28 eder.1kg günlük alıncaya kadar haftalık 5 kg süt alıp mayalasan karlısın yada haftalık uygun yerden 5 kg yoğurt alsan uygun fiyata yine karlısın.Kredi ödememiz toplam gelirimize göre düşük kaldı haklısınız. Sebebi ise evi ilk aldığımız zamanlarda ben 1750 tl maaşla çalışıyordum. O yüzden böyle oldu ev aldıktan 2 ay sonra atandım. Bilseydik atanacağımı direk 5bin tl yapıp en az 2-3 yıl erken bitirirdik borcuAma sanırım eğer zarar etmeyeceksek yapılandırmaya gideceğiz veya ara ödeme de mantıklı ama para biriktiremiyoruz ki biz sorun orada:))
Kredi kartlarını kapatmak ilk hedefimizdi zaten. Taksit falan derken kredi kartına bir sürü para gidiyor farkında olmadan. Çok şükür bu ay hepsinin borcunu sıfırladık. Elimizde düşük limitli 1 tane bıraksak yeter herhalde.
Alışveriş yapma şeklimiz ve dışarıda yemek yeme alışkanlığımız bizi çok etkiliyor aslında.
Bu arada söylediklerinzi uygularsak 4 ay sonra tam tatile gitmek istediğimiz tarihe denk geliyor. Bizim burada kış olduğunda orada yaz mevsimi olduğundan:) umarım uygulayabiliriz. tavsiyeleriniz için teşekkürler
Arkadaşlar herkes zaten ev almışsınız daha niye para biriktiresiniz diyor da ben para biriktirip tekrar ev veya arsa vs. alacağım demedim ki zaten:) Dediğim gibi hem yurtdışı gezileri için para biriktirmek, ileride çocuğumuz olduğunda ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilmek veya sağlık vb şeyler için acil ihtiyaç olduğunda kullanabilmek için kenarda paramız dursun istiyoruz.
Ev kredisi zaten 1imizin maaşı bile değil, geriye kalan parayı nasıl değerlendirebiliriz diye sizlerden fikir alabilmek için açtım konuyu ama herkes ev kredisine takılmış.
O zaman soruyu değiştiyorum, 4500 tl aylık gelirimiz var bu paradan nasıl tasarruf sağlayabiliriz? Siz neler yapıyorsunuz para biriktirebilmek için? Bu sefer oldu sanırım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?