İkimiz de çalışıyoruz ama para biriktiremiyoruz

bence durumunuz normal. yeni evliyken masraf çok olur. çocuk yokken de gezip tozun sonra zaten o kadar gezemiyorsun.
ayrıca ev krediniz var birikim sayılır. bunun yanında en iyi tavsiyem her ay maaş alır almaz bir çeyrek altın alın. ileride faydasını görürsünüz. sizin durumunuza benzer haldeyiz biz de üzerine araba kredimiz bir de küçük çocuğumuz var. ben tasarruf olarak kredi kartı kullanmıyorum. varsa harcıyorum yoksa da eşimin bir tane kartı var acil durum olursa kullanıyoruz, örneğin arabanın bakımı vergisi vs masrafları için. tatile de gidiliyor birikim de yapılıyor zamanla evlilik oturdukça. acele etmeyin.

Tatil 10 bin üzerinden düşünüyorsunuz bir yılda ödeyeceğinizi varsayın hadi düz hesap 10 ay diyelim her ay bin lira tatil hesabına gidecek demektir. Ek bir hesap açıp, direkt parayı maaş günü eft yaparsanız oraya. Elinizde para olmayacağı için harcamanızı ona göre şekillendireceksiniz mecburen. Dediğiniz gibi dışarda yemek masraflı oluyor onu haftada bire düşürmenizde fayda var, evde değişik yemekler deneyebilirsiniz. Gerekirse değişik soslu bir makarna yanına çorba insanın karnı doyuyor. Arabada özellikle istanbuldaysanız rahatlık ama masraf demek. Bir cafeye gitseniz benziniyle otoparkıyla falan kahveye ödediğiniz paradan fazlası oluyo bazen. Evde yapılacak hobilere yönelin dışarı çıkmayı azaltın.Bunu tatiliniz için yapın. Hafta da 2 dışarı çıkma limiti olsun.marketten azar azar almak evet farkediyor ama en fazla 50 lira farkeder. Az kişi olduğunuz ve sürekli evde olmadığınız için bozulabilir. Yağ , tuz, bakliyat gibi kuru şeyler dışında pek yapmayın onu.Mesela biz çay içmeyiz misafirden misafire demlenir, büyük paket aldığım için pişmanım bayatladı çay. Ya da mesela bir ev hanımı hamur işi yapıyorsa 10 kg un 1 ay yetmeyebilir ona ama siz yemek yapmıyorum diyosunuz. O un acır siz de :)

Aslında arabayı değiştirmeyi düşünüyoruz ama alabileceğimiz segmentteki arabaya en az 30 bin tl koymamız gerekiyor. Yine kredi çekmemiz lazım bu durumda:/ O yüzden bir süre daha bekleyip araba kullanımını azaltmayı düşünüyoruz. Ve gerçekten ayda en az 500 tl gidiyor benzine. Yardımcı kadını da bu hafta almadım mesela, eşim de yardım etti beraber halletik. Bakalım yavaş yavaş halledeceğiz biz bu işi:)
Canım ekonomi finans borsa kısımlarında birikim topiklerimiz var. Bütün önerileri orada bulabilirsin. Oraya da beklerim. :)
Oraya bakacağım mutlaka canım çok sağol.
Yaa ben sizden bilgi alsam ne güzel olur. Biletlere baktım fiyatlar güzel gözüküyo ama oraya gittiğimizde singapura bilet nasıl alacağız ve dönüşü nereden yapacağız? Bir de şöyle bir tur gördüm. https://www.jollytur.com/kualalumpur-bangkok-hongkong-singapur-phuket-turlari/368#tab=0 4 ülke 2 kişi 10 bin küsür tl. Sizce nasıl?
KEsinlikle araba rahatlık ama dediğiniz gibi bizden çok harcıyor. Benzini,vergisi, sigortası kaskosu park ücreti derken baya masraf, ama onsuz da olmuyor alışınca. Biraz rahatımızdan ödün verip kıssak iyi olur ama.
Evet ben de unu, meyveyi sebzeyi anca kullanacağım zaman azar azar alıyorum. Marketten 2 domates alıp çıktığımı bilirim:) çünkü fazlasını alırsam çürüyecek. Ama en başta söylediğiniz şeyi kesinlikle uygulamaya koyacağım. Ek hesaba yatırıp o parayı yokmuş farzetmek en mantıklısı

Size uzun uzun yazmak istediğimden erteledim ama biraz çok ertelemişim. Bahsettiğiniz tur aslında ilk gidiş için mantıklı. Hem siz aktarmalarla uğraşmamış olursunuz, ortama duruma biraz alışmış olursunuz hem de gittiğiniz ülkelerde neyi sevip neyi sevmediğinizi görme şansınız olur. Bir daha geldiğinizde nereye 1-2 gün daha ekleyip nereye bir daha gelmesek de olur diyebileceğinizi görürsünüz. Misal biz balayında Singapurda 2 gün kalmıştık. O zaman bize baya baya yetmişti. Sonra oraya gene kısa bir zaman ayırdık.
Ama olurda kendiniz gitmek isterseniz. Tayland havaalanı-otel transferleri konusunda oldukça rahat. Biz bangkoktan pattayaya giden araçları hemen bulmuştuk. Tabi tam orası mı anlayamamışız, internette araştırdığımızda başka bir firma gelmişti, bir iki sorduk ve evet bulduğumuz yermiş. Çekingen olmazsanız, sorarsanız her şey bulunuyor. Kamboçya ise havaalanı-otel transferleri bakımından süper, çünkü otel size ayarlıyor. Sizi bekleyen birisi oluyor. Biz o insanı çok sevmiştik. Daha sonraki turlarda da bizi o gezdirdi. Ayrılırken numarasını aldık. Bir daha gidersek gene onunla gezmek istiyoruz. Bizi ailesi ile tanıştıracaktı ama fırsat olmadı. Umarım bir daha karşılaşırız.
Singapurda kendimiz çok rahat gezdik. Metro kartı aldık. 3 günlüktü sanırım. Onunla sınırsız biniş hakkımız vardı 3 gün boyunca. (tek tek alırsanız biraz pahalı oluyor.) Öyle her yere gittik.
Taylandın içerisinde de meşhur tuktuklar oluyor. 100 bahta 150 bahta bir çok yere gidebiliyorsunuz. Hem de bu orjinal seyehat yöntemini tatmış oluyorsunuz.
Size anlatırken bile öyle özlemişim ki. Umarım siz de görürür en az benim kadar aşık olursunuz. Anlatacak o kadar şey var ki. Tapınaklar, masaj. Ah masaj... Kesinlikle yaptırın. Her gün yaptırın. Neyse kendimi burda frenliyorum. Gideceğiniz zaman bir daha konuşuruz.

Şöyle bir konumuz da var:
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...na-turla-gitmek-mi-bireysel-gitmek-mi.947788/

Burda genel tatilden de bahsedildi. Uzak doğu tatillerinden de. Belki ilginizi çeker.

ayda bir yarım altın alarak birikime başlayabilirsiniz
bir kumbara yapıın günlük oraya 5tl atın mesela
ay sonunda bakın ne kadar birikmiş onuda toparlayıp yettiği kadar altın alın.
biriktirmenin keyfine varınca daha çok biriktirmek isteyeceksiniz
ama ihtiyaçlarınızdan kısmadan yapın bunu. sonuçta bu günler geri gelmeyecek. 4500tl gibi bir rakam için bi yarım altın çok değil gerçekten

Bizim de ikimizin geliri yaklaşık o civarda. Ev kredisi + 2 ihtiyaç kredisi + vergi borçları ödüyoruz rutin giderler. Faturalar, yiyecek içecek, dışarıda gezme yemek yemeyi de düşünce kenara her ay 500-1000 arası bazen de daha çok atıyoruz. Ama arabamız yok, hamile olmama rağmen hala toplu taşıma kullanıyoruz gezerken.

Çok şükür dolapta etimiz sütümüz sebzemiz eksik olmaz, haftada 2 kere dışarda yeriz. Giyim alışverişi de yaparız ama outletleri indirimleri hediye çeklerini takip ederiz.

Kredi kartı kullanmıyoruz. İhtiyaçlarımızı elimizde para oldukça alıyoruz sevmiyoruz o kadar borcumuz varken bir de kredi kartına borç yapmayı.

İkimiz de tutumluyuz yeri geliyor 5 TL 10 TL nin hesabını yapıyoruz, market alışverişlerinde 2-3 TL nin hesabını yapıyoruz. Evimizin etrafında kısa mesafede büyük ve lüks market yok, küçük marketlerden (bim, şok, a101 gibi) alışveriş yapıyoruz çok hesaplı oluyor. Bu marketlerin kendi üretimleri olan ürünleri alıyoruz kalitesine güvendiğimiz için onlar hesaplı oluyor. Ama tabii tercih meselesi bu, bunları kalitesiz bulan da olabilir.

Size tavsiyem başta maaşlarınızı alır almaz bir miktarını birikime atın veya hemen altın alın. Geri kalanla geçinin. Bir de harcamalar tablosu oluşturun. İnternette otomatik hesaplama yapan örnek excel tabloları var onlardan yararlanabilirsiniz. İnsan neye ne harcandığını görüyor orada hiçbirşey havaya gitmiyor.

Son düzenleme:
helal parayla zaten 1 sene de birikim falan olmaz her ay 1 çeyrek alın atıp kenara zamanla hoşunuza gider arttıra arttıra gidersiniz ama üzülmeyin ya daha çok erken :)
Bir senede birikim yapanın evine haram para mı girmesi lazım? Onca yıl okuduk çalışıyoruz, alnımızın teriyle insanların ağız kokularını çeke çeke kazanıyoruz çok şükür. Yiyoruz da biriktiriyoruz da çünkü geleceğimizi düşünerek dişimizi tırnağımıza takıp, kendimizi Allah'a emanet edip çıktık yola.

Katılıyorum, ev en güzel birikim zaten. İmkan varken israf olmayacak şekilde harcamak kendimizi rahat ettirmek lazım sonuçta rahat edebilmek için okuduk zar zor iş bulduk. Ama ya yarın imkan olmazsa diyip kenarda da bişeyler tutmak lazım ne olacağımız belli değil, hastalığı var, işsizliği var, çoluk var çocuk var..

Ya bence de ev zaten birikim iste

benim de eylül sonunda ödeyeceğim kredi kartı parası şuanda 1000 tl , yani taksidimiz daha hiç harcama yapmadan 1000 tl yi buldu şuanda bile onu düşnüp canm sıkılıyor. gelir çoksa harcama da çok oluyor maalesef. bu harcamaları 1-2 ay önce gelirimiz çokken yapmıştık şimdi yarı yarıya düştü bir sebepten dolayı ve ödemek sıkıntıya sokacak. ama 2 aydır da az harcıyoruz demek ki istenildiğinde kısılabiliyormuş

Taksdiniz varsa neden para birikimi yapacaksiniz ki.. Bizde ev aldik taksidi biti. Iki sene bekledik. Iki senin icinde para birikimi yaptik sonra araba aldik. Arabanin taksidi 2017 de bitiyor.gelirimiz 3700 tl. Tam uc ucuna getiriyoruz. Hic strese girmeyin bence para birikimi yok diye,para birikiminiz suan eviniz ve hata arabaniz var.. Ikisinin degerini hesapla bakalim elinizde kac para oldunu ozaman anlarsiniz

Bikaç ulkeye çıktık ama ben taylandi unutamadim yazdıklarını okuyuncada nasıl ozledigimi farkettim hatta yerleşmeyi düşünmüştük yalnız bu aylarda gitmenizi kesinlikle tavsiye etmem aralık ayında gittigimizde hava 30 dereceydi ekimden sonra bakın derim bi ara muson yagmurlari oluyor 10-15 gün çok dikkat edin o tarihleride seçmiş olmayın ama mutlaka görün taylandi

Gelir arttıkça tüketimde artar, her ay bir tam altın alarak başlayabilirsiniz.Yemek için hergün dışarı çıkıyorsanız oda çok tutar, evde pratik bişeyler yapabilirsiniz.Markete giderken liste yapın, yoksa gereksiz çok şey alınıyor, araba yerinede toplu taşıma daha ekonomik olur.Kılık kıyafette sezon sonu ünlü markalar epey indirim yapıyor, onları araştırabilirsiniz.

Her ay maasi alir almaz yarim altin alin.
Evde mutlaka bozuk para ocin kumbara olsun o kumbara acilinca hic onemsemedigimiz bozuk paralardan guzel birikimler oluyor.
Birde ekonomi topicine bir bakin guzel birikim tavsiyeleri var.

bir birikim hesabı açtırın her ay düzenli para gönderin o hesaba maaşınızı aldığınız gibi.
ve o parayı bir amaç uğruna biriktirin
benim hedefim 4.5 senede 100.000 biriktirip amerikada doğum yapmak
daha %5 ini tamamlayabildim

bu devirde 1 senede birikim yapmak kolay mı arkadaşım ?? bugün bi memur en fazla 3000 TL maaş alıyor, büyük şehirleri geçtim küçük bir şehirde bile ev kirası, faturaları, mutfak masrafı derken insanlar geçim sıkıntısı çekiyor. dediğim gibi belki her ay bi çeyrek atılabilir bir kenara ama ev alacak araba alacak para biriktirmek bu kadar kolay mı ?? ben de memurum 7 senedir çalışıyorum kredi çekemeden bişey sahibi olamadım.. ama tabi çok yüksek maaş alanlar da var ama herkesin geliri kadar gideri olunca haliyle birikim yapmak çok zor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…