İkimiz de çalışıyoruz ama para biriktiremiyoruz

goldenbutterfly

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2012
124
60
98
İstanbul
Kızlar bu da eşimle benim derdimiz.
Evleneli neredeyse 1 yıl olacak ama elde avuçta var sıfır. İlk 3 ay borç ödemekle geçti şimdi de geriye sadece evimizin kredisi kaldı.
Eşim de ben de kamuda mühendisiz. Aylık ortalama gelirimiz yaklaşık 8 bin tl. 3500 tl.si ev taksidi. Geriye 4500 tl kalıyor gibi gözükse de her ay kredi kartı ödemeleri, yeme içme, araba benzini, bilmem ne derken geriye hiç para kalmıyor. Ya da kalsa da hep alınacak bir şey çıkıyor. Ev de yeni olduğu için eksiği bitmiyor zaten.
Evde para hesabını nasıl yapıyorsunuz, para biriktirebilmemiz için ne önerirsiniz acaba?

Şuan yeni evlisiniz dediğin gibi eksikler fazla olur. Ben 8 senelik evliyim yine elde var sıfır :/ Zaman'la oturtursunuz.

Mesela bireysel emeklilik yaptırın elimle birlikte zorunlu olarak para yatırmak zorunda kalırsınız. Ve birikiminiz olur en azından.

Parayı gezip tozup yiyorsanız yemeye aynen devam. Bugünler geri gelmez. Biz 2 maaşla zor yetinirken ben ücretsiz izne ayrıldım durum hala aynı. Sadece lazım olanlar sıraya konuyor. Geçen ay büyük oğlanın dolabını yeniledim küçük geliyordu kıyafetler. Bu ay derindondurucu aldık. Arada ekstra araba bozulursa falan ekhesap var 2 aya düzeliyor... canını sıkma. Bebiş yokken keyfinize bakın. Ev yeni olunca ihtiyaç çok olur. Zamanla rayına girer. Ayda 50 lira koysan yine birşey. Sen başla biriktirmeye bence.

Biriktirme değil harcama önerisi yapacağım ben.

Ev kredisi de neticede birikim benim gözümde.

Ayda 3500TL gibi bir rakamı yatırım olarak koyuyorsunuz, yeni evlenmişsiniz, bence biraz rahat takılabilirsiniz.

Ölümlü dünyada dişin keserken yiyeceksin.

Ufak tefek yatırım olarak bireysel emeklilik, altın hesabına düzenli ödeme vs tavsiye ederim.

Daha büyük yatırım için ise 1+1 daire alıp kiraya verin, kredisinden kalanı da siz ödeyin.

Ama ilk önerim kesinlikle biraz rahat bırakın kendinizi.

Gelirimiz sizinkinin 1,5 katı
Buna rağmen ben de biriktiremiyordum.
Kredi kartımın tamamıyla altın aldım bu ay. Hemen onu ödedim gelen maaşla. Böylece yatırım yapmış oldum.
Gerçi bizim eşimle hesaplar ortak değildi.

Bunun dışında elime 200 lira geçiyorsa 130uyla hemen altın alıyorum. Harcamış oluyorum.
Forumdaki ekonomi topiğine gelsene.

Boşver. Bizimde o kadar gelirimiz var.birde kira gelirimiz var.ay sonu zor geliyor. Ev kredimiz var, kreş parası, araba masrafı derken gelen gidiyor. Ev krediside birikim neticede. Bi ev bi araba yeter bence. Ek olarak bireysel emeklilik yaptırın. Ben birde maastan sonra 100 tllik gr altın almaya çalışıyorum.

Nereye harcama yapıyorsunuz tek tek liste tutun bakın bakalım nereye harcanıyor fazladan.Mesela sebze ve meyveyi marketten alıyorsan pazardan alın.market alışverişini toptan yapın aldığınız ürünlerin büyük boyunu alın bulgur,pirinç,mercimek şeker gibi ürünleri 5 kg alın her seferinde almak durumunda olmazsın.Deterjanları 9 kg alın uzun süre gider,çamaşır suyu,bulaşık deterjanı bunları 5 lt alın tuvalet kagıdı falan bunları 32 ili alın.

8 bine para biriktiremiyorsaniz ben öleyim o zaman. Bana geriye kalan 4.500 bin lirayi verseler rahat 2 bin atarim kenara.
Siz fazla harcamaya gezmeye alışkinsaniz bilemem ama yeme icme benzin gibi seyler kisilmasi lazzim.

Aslında maaşlarınız çok iyi ama gelir gider hep eş orantılı oluyor malesef. Her ay altın alın ay başında ve unutun en etkilisi bu oluyor

Herkese önerileri için çok teşekkürler. Aslında kendimizi sıkmak da istemiyorum ama öyle çok lüks bir hayat da yaşamıyoruz. O yüzden insan elde avuçta birşey kalmayınca boşa mı kürek çekiyoruz moduna geçiyor.
Sanırım bireysel emeklilik ve kenara altın koyma en mantıklıları

Aslında biz kredi kartlarından tamamen kurtulma derdindeyiz. Öncelikli hedefimiz onları kapatmaktı ve çok şükür bu ay sıfırlandılar. Sanırım altın alma benim için en mantıklısı olacak. Ayrıca ikimiz de bireysel emeklilik başlatalım diyoruz. O topiği de bilmiyordum hemen bakacağım çok teşekkürler
2 kişiyiz diye her şeyi küçük boy ve ihtiyacımız oldukça marketten alıyoruz ama gerçekten dedikleriniz çok mantıklı. Az az aldığmız için farketmesek de totalde baya zarar ediyoruz. Bundan sonra bu söylediklerinizi uygulayacağım mutlaka

Her ay belli bir miktar parayi yok sayın
Ben bu sekilde bir senede 12 bin tl biriktirmistim
Mesela markete gidiyordum
130 tl harcıyırum
200 tl verdi isem
Kalan 70 i hemen ayırırdım 200 harcamıs gbi
Mesela mazot alıyorum
220 tl ye depom dolar
250 veririm , 30 u atarım kenara
Bu hep böle devam eder bende
Snr kenara koydugum paraları bi süre snr sayarım bir sürü para birkmiş olur
Bankaya koyarım

Bence de siz zaten ev taksidi ödeyerek birikim yapıyorsunuz.O yüzden kendinizi çok sıkmayın.
Ufak tefek birikimler için ayda 50-100 eurp alabilirsiniz.Aslında kumbara yöntemi de klasik ama işe yarıyor.Kumbarayı açmak için ileri bir tarih belirleyince çok verimli oluyor.

yönteminizi çok sevdim. Kesinlikle bunu da uygulamaya çalışacağım
Kumbara aldık daha yeni. Ve içine 50tl'den az para atmama kuralı koyduk ve yılbaşında açacağız :) bakalım uygulamaya gecebilecek miyiz

Her ay 100 lira bile kenara atsan kardır. Başka türlü birikmez. Benim bozuk para birikimim var mesela. Yanımda bozuk para taşımayı sevmem. Bozuk oldukça evdeki kutuya atarım. Ayda bir falan 100 lira oldukça tümlettiririm. Bu şekilde 600-700 biriktirmiştim geçen yıl. Başka birikimler oluyor tabi ama gözüne gözükmeyecek bozuklardan bile dişe dokunur bir para oluşabiliyor yani. Yeter ki iste ve bir yerden başla

Ev kredisi ödüyorsun işte,en güzel birikim yolu. Geriye kalan parada bence çok değil zaten neyini biriktireceksin ki ? Gençsin,yeni evlisin ye gitsin..

Ev almissaniz daha ne gezin eglenin. Valla bizde ev de yok ama elde var sifir
aslında para biriktirmek isteme sebebimiz gezmek. uzakdoğu turu yapmak istiyoruz örneğin ve en az 10 bin tl gibi bir bütçe gerekiyor. Şu an öncelikli hedefimiz bu parayı biriktirmek. yoksa 1 ev 1 araba yeterli kafasındayız zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…