İkinci eş üvey anne yeni anne ...

Evet size katılıyorum ve ben evlendikten bir hafta kadar sonra kızların annesinin arayip size yollayacagim çocukları nihayetinde eşin çocukların olduğunu biliyordu ;dedi...Eşim de ben de kabul etmedik...benim zaten bir kızım var ve beraber yaşamak anaya düşer bence ..kızların annesi felaket çirkeflesip bunları oraya yollar o yuvayi da dağıtmayi bilirim dedi...ki boşanan 5-6 yıl olmuş ...burda amaç sıkıntı yaratmak. ..ben çocukları kabul ettim ;beraber yaşamayı değil ...Eşim de sağolsun hiiiic taviz vermedi ..suistimal e getirmedi işi. ..bence de böyle her dediği yapılan çocuk zaten facia. ..ban yeriz ama olsun fikrim bu;çocuk anaya yakışır. ..Horozun yanında mi olur civciv bile tavukların mi ☺

Hayır hanımefendi velayet çocuk belli bir yaşa gelene kadar geçerli belli bir yaştan sonra çocuk kimde kalmak istediğini seçebiliyor evlenene kadar velayeti.olan bakmak zorunda değil kişinin hür iradesine bırakılıyor bu bir,

ikincisi bakamayan ya da biraz da babası ilgilensin diyen anne ki bu hakkı var; babasına velayet bırakabiliyor nasılsa velayet annede diye bir baba hiç çocuğu yokmuş gibi.hayatını planlayamaz annenin de bir hayatı var ve zaten o yaşa kadar bakmış!

diyelim anne öldü ne olacaktı ama ben annesi bakacak diye planladım evlendim deyip bakmayacak mıydı? ayrılmış olmaları baba olduğu ve kızınında o eve gelme kalma hakkı olduğu gerçeğini.değiştirmiyor kız da babasına gitmeyi istemiş.

Konu sahibi isiniz cok zor gercekten. Butun yorumlari okumadim arada birseyler dediyseniz bilmiyorum.. Ben olsam muhtemelen kabul etmezdim hatta en bastan cocugu olan biri ile evlenmeyi kabul etmezdim. 16 yasinda, en sorunlu doneminde olan bir genc kiz, sabretmek, uyum saglamak gercekten cok zor ki bir de uzerinizde "uvey" etiketi var. Evliliginizin cicim aylarinda ailenize dahil olmus. Bazilari keske hamile kalmasaydiniz demis ona da gercekten hayret ettim. Ne zaman hamile kalacaginizi bile baskasina gore ayarlamak zorundaymissiniz gibi yasamak ve bir evliligi yurutmeye calismak bence cok fena... Ayrica kocanizdan kim olsa sogurdu aradaki dengeyi kurmaya calismak yerine kosesine cekildigi icin.

Allah kolaylik versin, bebeginizde olmus gule gule buyutun.

Pes...böyle babaya...sizin zihniyetinize de ayrıca pes...kusura bakmayin...

Babası da babalık yapmak zorunda işte.Bu çocuklar bir tek anneye ait değil.Belki o kadın da evlenecek senelerce bakmış,neden illa kadın bakmak ve fedakarlık yapmak zorunda kalıyor?
Babası da babalık yapmak zorunda işte.Bu çocuklar bir tek anneye ait değil.Belki o kadın da evlenecek senelerce bakmış,neden illa kadın bakmak ve fedakarlık yapmak zorunda kalıyor?

Evlikten 5 gün sonra ben bakamiyorum demek bana hiç masum gelmiyor.
Evet babasi babalik yapmak zorunda ama yeni evlendiği kadin "annelik" yapmak zorunda değil. Bu net.
Ben kesinlikle boşanırdım ama konu sahibi boşanmak istemiyor. Bana kalirsa konu sahibi kizi kabul etdi... ayni evde yasamayi kabul etmedi ama. Hayati, plani, maddi manevi kendini buna hazirladi ve 5 gün icinde 16 yaşında bir insanla yaşamaya sürüklendi.

B
Merhaba ben kabul etmedim kızları ...yeni evlendik ikimizin de ikinci evliliği. ...benim kızımın babası vefat etmişti eşim de boşanalı yıllar olmuş. ..evlendigimiz hafta yollamaya kalktı anneleri ...ben dedim ki çocukları kabul ettim ben onlarla beraber yaşamayı değil. ..çocuk anaya yakışır. ..Bu olaylara hiiiiic duygusal bakmam valla sizin de bir evladiniz var artık. ..ona da örnek olacak yaptıklarıyla. ..benim eşim hiç taviz vermedi şükür. ..beraber yasamazlarsa babalarını gormeyeceklermis öyle yaptirimda bulundular eşim de siz bilirsiniz dedi. ..misafir olarak kapım açık ama ben düşünmem gereken kızım var...keşke anneleri de benim kadar kızlarını düşünse de silah olarak kullanmasaydi. ..

Pardon da kadında o çocuğu babasının evinden getirmedi ne demek anasına yakışır bakmak? bebek çocuk olsa tabii ki ama 16 yaşında çocuk zaten babasını o da istemiş ohh ne ala baba hayatını kursun yeniden evlensin çocuk yapsın diğet eşinden olanı baba ilgisinden yoksun bıraksın kusura bakmayın da konu sahibi çocuğu olduğunu biliyorsa bu ihtimali de düşünecek kabul etmezse baştan evlenmeyecek..

acıdım eşinizin çocuğuna taviz vermedi diye seviniyorsunuz bir de. 16 yaşına kadar o ana bakmış biraz da baba baksın tek başına mı yaptı o çocuğu kadın. Yazık gerçekten ya.. baba ne bilir kıza bakmayı diyorsunuz o eş ölebilirdi kim bakacaktı o zaman o kadar çok baba var ki.kızıyla ilgili çoğu kadına taş çıkartır. Peki ya siz ölseniz babası bakamayacak mı çocuğa?

çocuk anaya yakışırmış:)
gelirkende babasının evinden getirdi çünkü

Sizce bir çocuğa 100% babasi bakabiliyormu? Bir kadin olarak değerlendirin. Bu çocuğun annesi bilmiyormu her yükün konusahibinin üstünde olduğunu? Kizin annesi gercekden babaya güvenipmi gönderdi sizce? Adam evlenmeseydi gonderirmiydi? Siz gonderirmisiniz?

Ben şahsen sadece babaya güvenip göndermezdim 16 yasinda olan kizimi. Benim annem göndermedi mesela. Kimse babasinla görüşmesin demiyor. Kadinin zamanlamasi göze batiyor sadece.

Aynen boyle...yuvani dagiticam diyene Altun Tepside sunmam. ..ayrıca kizim var bizimle yaşayacağı baştan belli olan...ben bu kadar duygusal bakmam bu işlere. .ben de çocuğu yalnız yapmadım ama ölüm geldi başa naapalim

işte o yüzden yazıyoruz burada çocuklu adamlarla evlenmek isteyenlere her ihtimali göze alabiliyorsanız evlenin diye.
velayetin kimde olduğunun önemi yok.

Ne alaka ya...etiket belli değil mi üvey anne...çocuğun annesi zaten var ve bu olaylara maruz bırakan da anne...
Eee kızda ne anne var ne baba işte diyorum
Annesi olsa bu durumu yaşamasına fırsat verirmiydi
Bende anneyim iki kızım var problrmleri yok mu var tabiiki
Lakin anne olarak susuyor sabır tölerans gösteriyorum
Şayet birgün eşimden ayrılırsam ki asla olacak birşey değil ki oldu diyeyim
Benim yerime kimse annelik yapmasın kızlarıma ki yapamazda

Aynen benimki de 6 7 yıl yollamamis evlendik bir hafta on gün sonra hooop yollamaya kalktı bir de kabul etmeyince ben o yuvayi dağıtmayi bilirim deyip ortalığı ayağa kaldırdı. ..ki bunca zamandır da birsey yapamadı ayrı konu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…