İkinci evlilik- Eğitim farkı ve çocuk

bir evliliği bir şekilde yürütememiş bitirmişsin,ağzın bir yanmış dimi...
yaşında küçük millet otuzundan sonra evlenip çoluğa çocuğa karışıyor..
e be yavrum dertsiz başına ne diye dert arıyorsun anladım gençsin güzelsin kariyerlisin inşaallah ajda pekkan gibi yaşlanasın hiçbir yerin kırışmasın tamam da adamda antonio banderas diye atlamaya ne lüzum ne bu sorumluluk ,o çocuk direkt gelecek yavrum anasının babasının yanında mutlu olsun ama huzur dirlik vermez sana.
git dengin birini bul.

çocugu eşine bıle bırakmayıp yanına aldığına göre baya çok önemseyen bir baba ile karşı karşıyasın,

ben güzelim ben egıtımlıyımı geçicen açıkçası, adam lise mezunu buraya bile yazmışsın beğenıyorsan her şeyı ıle begeneceksın öyle havalar caka satmalar ben daha iyiyimlere girersen o iş yatar, zaten kafana baya takılmış belli ki, bence kendi yüksek mertebene göre birini bulmalısın.

hem gün gelecek çocugunu senden çok önemsediğini söyleyecek o düşük kademedeki eş adayı sana, o zaman dersin sen lise mezunusun falan falan.

Bence lise mezunu olması kariyer farklılığından çok çocuk önemli.. İnsanlar yeri gelir kendi çocuklarının
yaramazlıklarına, tavırlarına tahammül edemeyecek isyan edecek hale gelebiliyor.. Birde siz şimdi
çocuğa eğitimi için ya da yaptığı herhangi yanlış bir davranıştan dolayı uyarsanız laf söyleseniz hemen kötü üvey anne olursunuz.. ama kendi annesi olunca öyle olmuyor. dövse de sövse de anne o oluyor..
Babası da müdahale edebilir aranızda denge kuramayabilir. Bizim ülkemizde babalar zaten
çocuğun yetişmesine sıfır katkı sağladıkları için sorumluluk tamamen sizin üzerinizde olur.
Bir süre idare edip sonra çocuktan bıkma olasılığınızda var. O yüzden bence ne siz, ne adam ne de çocuğun kesinlikle zarar görmemesi için bu iş olmaz bence.. Yaşınızda zaten çok genç sizin yaşınızda daha ilk evliliğini
yapmayan insanlar çok o yüzden hiç acele etmeyin.

Amma ovmussunuz kendinizi güzelim, doktora yaptım, kariyeri var vs vs içim şişti resmen. Bir sorum olacak ilk esiniz o yüce kariyerinize denk miydi? Ne oldu sonunuz yalan oldu.. İnsanların insanlığına değer verdiğimiz zaman mutlu olacagiz. Siz de yüce kariyerinize uyan birini bulun.
Not:Ben de doktora yapmış makina mühendisiyim ve avukatım kıskandı da böyle yorumladı denmesin. Ve insanlık özde yürekte gerisi boş...

Elbette haklısınız fakat burada anlatılmak istenen farklı ama.

Yurdum erkeği kompleks yapar ezmeye çalışır, münevverin de eski konularını biliyor musunuz bilmiyorum ama fazlaca hassas ve naif bir insan, bu haliyle baş edemeyebilir bu tür sorunlarla.

Yoksa elbette ki bir insan sadece dış görünüşüyle, eğitimiyle, parasıyla vs. değerlendirilemez. Eşşeklik baki kalır diye bir laf var sonuçta.

Canım bence bu Adamla olmaz. İşi, gücü sana çok uygun değil. Bir kez başından evlilik geçmiş, artık kendine denk birini bulmalısın. Ve bulduğun kişi senin gibi çocuksuz olmalı.

28' inde genceciksin, neden senin olmayan bir çocuğa annelik yapmak zorunda kalasın ki, kendi çocuklarına bakmak yerine?

Bence adam çok şanslı biri:) 4 ayak üstüne düşmüş..ben yerinizde olsam denk biriyle birliktelik düşünürdüm,sonuçta daha 28 yaşındasınız...şimdi herşey güzel gelir ama bu güzellik zamanları geçtiğinde pişmanlik duyarsınız..

karşıdakinin evlenme amacı olduğunu nerden biliyosunuz?
herkes her ilişkiye evlenmek için mi başlıyo acaba?dünyadaki tüm ilişkiler sizin bakış açınızdan ibaret değil

Ve yine sizin bakış acinizdan ibaret değil.

Konu sahibi evlenme niyetinde ayrıca.

Bence neden ayrıldığının gerçek iç yüzünü öğrenin ve kızının sorumluluğunu kaldırabilecek ve ona güzel ablalık yapabileceksen ,sevgi verebileceksen kabulet aksi halde yine hata yaparsınız

daha iyisi çıkar karşına acele etme

münevver kendini yeni bir ilişki için toparlamana sevindim ama arada çok fark var. eğer ciddi bir beraberlik düşünüyorsan olmaz. Henüz daha anne olmamışken de başka bir çocuğun sorumluluğu da ağır gelebilir. Daha çok gençsin. Kim bilir önüne ne kısmetler çıkar.

Şimdi tamamen adamın karakterine göre karar vermen gerekiyor. Cogu erkek karilarinin duygu düşünce ve kariyerine değer vermez. Hatta kız çocukları da bu mantık ile yetiştiği için kocasının kendinden daha az eğitimli olmasını veya daha az kazanmasını istemez.

Ama bazi erkekler vardır her zaman karısının kendini gerçekleştirmesi için onu destekler.

Biz de doktoraşının yapmış arkadaş var kendi karısına tahammülü yok. Kız ne söylerse ne yaparsa hep yanlış yapıyor sanıyor.
Başka arkadaş var. Kendi eğitimli ama karısı onun desteği sevgisi ile doktorayi bitirdi.

Yani önemli olan eğitimi değil. Önemli olan senin kendini gerçekleştirmen onu mutlu edecek buna yatırım yapacak mi yoksa sen buna çalışırken o korkucak kaygilanacak ve seni bastırmaya sindirmeye mi çalışacak.

Bunları onu tanımadan aslan anlayamazsin.

davul bile dengı dengıne
emınım senı cok mutlu edecek bırıyle karsısalacaksın :)

Hic girmeyin on topa, o adamla hem anlasamazsiniz, hem elalemin cocugunun sorumlulugunu almak zor gelebilir, hem cocukdan dolayi eski esle surekli yuz goz olma durumu olacak, adam ne kadar yakisikli olursa olsun bir kara goz kara kas icin cekilecek seyler degil. 28 yasinda egitimli birinin bunlari dusunebiliyor olmasi lazim bence. Dis gorunusun hicbir onemi yok, siz ise suanda tum olumsuzluklari sayip tek olumlu kismin adamin yakisikli olmasi olarak gosteriyorsunuz, sizin mantiginiz aliyor mu ?

Ben hayir diyorum , yasin cok genc , bir evlilik yasamis olman kendini eksik hissetmen gerektigi anlamina gelmiyor, evlenmemis ama sadece sevgili gibi birlike yasamis olsaydin simdi acaba ayni sekilde kriterlerini dusurecekmiydin ?
Bence hazir olmadan kimseyle gorusme yanlis karar vereceksin cunku.

Bence acele etme Can'ım elbet çıkar kafana göre birisi yaşında genç senin yaşında olupta daha evlenmeyenler var bence harcama kendini bekle derin hayırlısı olsun Hakkı'nda beni kimse almaz düşüncesine sakın kapılma derim

Yaşı aynı diyorsun zira hep ben boşandım ancak yaşlı adamlar beni ister düşüncen vardı

Adam 32 olsun mesela ama senin kafanda acaba olmasın

Eğitime takmışsın bir kere olmaz bu nedenle bir yerde patlak verir

Ayrıca çocuk annesi ile yaşasa da hafta sonu var mezuniyet var o var bu var yapamazsın gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…