- 16 Şubat 2012
- 6.594
- 11.147
- 448
- Konu Sahibi Munevvergul
-
Şimdi tamamen adamın karakterine göre karar vermen gerekiyor. Cogu erkek karilarinin duygu düşünce ve kariyerine değer vermez. Hatta kız çocukları da bu mantık ile yetiştiği için kocasının kendinden daha az eğitimli olmasını veya daha az kazanmasını istemez.
Ama bazi erkekler vardır her zaman karısının kendini gerçekleştirmesi için onu destekler.
Biz de doktoraşının yapmış arkadaş var kendi karısına tahammülü yok. Kız ne söylerse ne yaparsa hep yanlış yapıyor sanıyor.
Başka arkadaş var. Kendi eğitimli ama karısı onun desteği sevgisi ile doktorayi bitirdi.
Yani önemli olan eğitimi değil. Önemli olan senin kendini gerçekleştirmen onu mutlu edecek buna yatırım yapacak mi yoksa sen buna çalışırken o korkucak kaygilanacak ve seni bastırmaya sindirmeye mi çalışacak.
Bunları onu tanımadan aslan anlayamazsin.
öyle diyorsunuz ama eğitim farkı varsa ve karşıdaki kendini geliştirmemişse(çoğunlukla böyle oluyor) güldüğünüz şeyler bile aynı olmuyor.ortak paylaşım alanı bulamıyorsunuz.Siz birçok şeyi algılamış, okumuş vs iken karşınızdaki ilk kez duyuyor veya kahvehane muhabbeti haricinde duymamış oluyor.Sonra size cephe almaya, kendisini aşağıladığınızı düşünmeye başlıyor.büyük umutlarla başladığınız ilişki günden güne paylaşımınızı sıfırladığınız bir harabeye dönüyor.Birçok konuda standartlarınız (manevi anlamda)yüksekken kendinizi aşağıya çekmek için zorlamaya başlıyorsunuz.çünkü karşıdaki kompleksleri sebebiyle size yetişmeye çalışmıyor.zor yani eğitim farkının olması.Amma ovmussunuz kendinizi güzelim, doktora yaptım, kariyeri var vs vs içim şişti resmen. Bir sorum olacak ilk esiniz o yüce kariyerinize denk miydi? Ne oldu sonunuz yalan oldu.. İnsanların insanlığına değer verdiğimiz zaman mutlu olacagiz. Siz de yüce kariyerinize uyan birini bulun.
Not:Ben de doktora yapmış makina mühendisiyim ve avukatım kıskandı da böyle yorumladı denmesin. Ve insanlık özde yürekte gerisi boş...
Bence hic baslamadan bitirin kimseye muhtac degilsiniz sonucta daha iyileri cikar karsiniza..Merhaba arkadaşlar;
Yaklaşık 3,5 yıl önce boşandım. Baya sıkıntı yaşadım. Yaşım 28. Şimdi karşıma biri çıktı beni tanımak istiyor ama ben kararsızım. Hem gönlüm çok yorgun ve kırgın hem de aramızda mantığıma uymayan bazı sorunlar var. Yakışıklı biri ondan hoşlandım açıkçası. Ama ben doktora yapmış biriyim o lise mezunu. Benim çocuğum yok onun var. Bir kızı var. Eşim evlenirse üvey babaya bırakamam yanıma alırım diyor. Ben bu sorumluluğu alabilir miyim bilmiyorum.
Arkadaşlar benim iyi bir işim var çok şükür kimseye ihtiyacım yok ama insan hayatta birimin yanında olmasını istiyor. Siz ne dersiniz? Tanımaya değer mi? Yoksa olmaz deyip kestirip atmalı mıyım? Çünkü kendimi zor toparladım artık hata yapmak istemiyorum.
Yaşlarımız aynı bu da olumlu geldi bana. Yanlış anlamayın kendimi övmek değil amacım ama ben kariyeri olan bir işte çalışıyorum ve güzel biri olduğum hep söylenir. Kafam çok karıştı. O çok ilgili. Acaba ilgisi mi hoşuma gitti bilemedim.
Teşekkürler.
Ben mükemmel biri olduğumu iddia etmiyorum zaten. Ama çok eksik olan biri de değilim. Onu ifade edebilmek adına detayları verdim. Uzun zamandır mutlu hissetmemiştim. Onunla mutlu olabildiğimi hissettim. Eğlenceli biri belki bu da etkiledi.Eski konularına baktim da daha bosanmanin hırsını alamamiş mutsuzlugunu atamamissin. Gercekten kırılgan birisin. Normalde olsa egitim ve is farki önemli degil güzellik de onemli degil bence anlasmak ve biraz hoslanmak yeterli iki insanin mutlu olmasi icin ama sen o minik cocugun sorumlulugunu alabilecek misin, yapma ne o adama ne kizina bunu ve de kendine tabiki. Bosanmis ve cocugu olan tanidigim erkeklerin iyi eş olduklarini da goruyorum cevremde ama bu senin icin sanirim gecerli degil. Bence kendine gore kendin gibi mukemmel birini bul. Barbie ile ken gibi olun mesela.
Ben mükemmel biri olduğumu iddia etmiyorum zaten. Ama çok eksik olan biri de değilim. Onu ifade edebilmek adına detayları verdim. Uzun zamandır mutlu hissetmemiştim. Onunla mutlu olabildiğimi hissettim. Eğlenceli biri belki bu da etkiledi.
Boşanıp arkasından üzüldüğün o eşin peki senin bu kriterlerine uygun biri miydi ?
bir de bu beyi nereden tanıdın ?
Sen çok eksik biri değilsindir öyle diyorsan sözüm yok, bu çocuklu bey eksik biri mi peki ?
Evrensel düşünürsek dünyada ki tek gerçek var o da ölüm gerçeği.Yaşlarımız aynı bu da olumlu geldi bana. Yanlış anlamayın kendimi övmek değil amacım ama ben kariyeri olan bir işte çalışıyorum ve güzel biri olduğum hep söylenir. Kafam çok karıştı. O çok ilgili. Acaba ilgisi mi hoşuma gitti bilemedim.
Merhaba arkadaşlar;
Yaklaşık 3,5 yıl önce boşandım. Baya sıkıntı yaşadım. Yaşım 28. Şimdi karşıma biri çıktı beni tanımak istiyor ama ben kararsızım. Hem gönlüm çok yorgun ve kırgın hem de aramızda mantığıma uymayan bazı sorunlar var. Yakışıklı biri ondan hoşlandım açıkçası. Ama ben doktora yapmış biriyim o lise mezunu. Benim çocuğum yok onun var. Bir kızı var. Eşim evlenirse üvey babaya bırakamam yanıma alırım diyor. Ben bu sorumluluğu alabilir miyim bilmiyorum.
Arkadaşlar benim iyi bir işim var çok şükür kimseye ihtiyacım yok ama insan hayatta birimin yanında olmasını istiyor. Siz ne dersiniz? Tanımaya değer mi? Yoksa olmaz deyip kestirip atmalı mıyım? Çünkü kendimi zor toparladım artık hata yapmak istemiyorum.
Yaşlarımız aynı bu da olumlu geldi bana. Yanlış anlamayın kendimi övmek değil amacım ama ben kariyeri olan bir işte çalışıyorum ve güzel biri olduğum hep söylenir. Kafam çok karıştı. O çok ilgili. Acaba ilgisi mi hoşuma gitti bilemedim.
Teşekkürler.
Hayır eski eşim de doktora yapmış biriydi. Ben kimseye eksik demiyorum ama gerçekler de var. Onun yanında mutlu olduğumu hissettim. Eğlenceli ve sahiplenici. Ama ben de boşanmamın dışında genç ve güzel biriyim. Bunu da diyorumki daha iyi anlayasınız. Yoksa kendimi övüpte napıcam burda. Burada fikir almaya çalışıyoruz. İnsanları iğnelemenize gerek yok.
Bilmiyorum çok kararsız kaldım O çok ilgili. Sevgili olmasak da arkadaşım olarak kal diyor. Ama tabiki güvenemiyorum erkeklere.her cevabında genç ve güzelim diyorsun, demek ki gerçekten güzel olduğuna inanıyorsun zaten adam da yakışıklıymış diğer konular da sorun değil diyorsan, eğleniyormuşsun da onun yanında zaten bence denksiniz bir dene en azından.
Ben çok iyi eğitimli eski eşimin serefsizlik lerini görünce sadece karşımdaki onurlu gururlu ve parasini kazanan adam mi ona bakarım. Kendini hiç yetostirememis çok üniversite mezunu tanıyorumöyle diyorsunuz ama eğitim farkı varsa ve karşıdaki kendini geliştirmemişse(çoğunlukla böyle oluyor) güldüğünüz şeyler bile aynı olmuyor.ortak paylaşım alanı bulamıyorsunuz.Siz birçok şeyi algılamış, okumuş vs iken karşınızdaki ilk kez duyuyor veya kahvehane muhabbeti haricinde duymamış oluyor.Sonra size cephe almaya, kendisini aşağıladığınızı düşünmeye başlıyor.büyük umutlarla başladığınız ilişki günden güne paylaşımınızı sıfırladığınız bir harabeye dönüyor.Birçok konuda standartlarınız (manevi anlamda)yüksekken kendinizi aşağıya çekmek için zorlamaya başlıyorsunuz.çünkü karşıdaki kompleksleri sebebiyle size yetişmeye çalışmıyor.zor yani eğitim farkının olması.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?