İkinci evlilik- Eğitim farkı ve çocuk

Binde birdir böyle adamlar çoğu kompleksli başta destekliyor olsa da sonra problem yapıyorlar.

Bdv yi okuduğumuzda boşanan kadınların boşanmamak için ne kadar savaştığını mücadele ettiğini görüyoruz.
Hatta burda deliriyoruz boşan da boşan diye :)
O nedenle ben boşanan adamlara hep bi önyargılıyım.Çünkü biliyorum ki kadın kolay kolay evini yuvasını bırakmaz bırakamaz.
28yaşında bir evladı olan Ada'm ne oldu da evliliğini bitirdi kilit soru bu bence.
Eski eşini dinlemek lazım mesela adamın neden boşanmış evladının babasından?
Eğitim şu bu falandan ziyade bu konu çok daha önemli bana göre.

Adamla olmamalı onun kızı var senin yok.
Sorun yaşamayacağını kimse garanti edemez.
Eğitimde çok fark var tavsiye etmiyorum

Eski konularına baktim da daha bosanmanin hırsını alamamiş mutsuzlugunu atamamissin. Gercekten kırılgan birisin. Normalde olsa egitim ve is farki önemli degil güzellik de onemli degil bence anlasmak ve biraz hoslanmak yeterli iki insanin mutlu olmasi icin ama sen o minik cocugun sorumlulugunu alabilecek misin, yapma ne o adama ne kizina bunu ve de kendine tabiki. Bosanmis ve cocugu olan tanidigim erkeklerin iyi eş olduklarini da goruyorum cevremde ama bu senin icin sanirim gecerli degil. Bence kendine gore kendin gibi mukemmel birini bul. Barbie ile ken gibi olun mesela.

öyle diyorsunuz ama eğitim farkı varsa ve karşıdaki kendini geliştirmemişse(çoğunlukla böyle oluyor) güldüğünüz şeyler bile aynı olmuyor.ortak paylaşım alanı bulamıyorsunuz.Siz birçok şeyi algılamış, okumuş vs iken karşınızdaki ilk kez duyuyor veya kahvehane muhabbeti haricinde duymamış oluyor.Sonra size cephe almaya, kendisini aşağıladığınızı düşünmeye başlıyor.büyük umutlarla başladığınız ilişki günden güne paylaşımınızı sıfırladığınız bir harabeye dönüyor.Birçok konuda standartlarınız (manevi anlamda)yüksekken kendinizi aşağıya çekmek için zorlamaya başlıyorsunuz.çünkü karşıdaki kompleksleri sebebiyle size yetişmeye çalışmıyor.zor yani eğitim farkının olması.

Bence hic baslamadan bitirin kimseye muhtac degilsiniz sonucta daha iyileri cikar karsiniza..

Soru işaretleri ile dolu bir ilişki başlangıcı bence gerek yok. en buyuk sorun çocuk çünkü sorumluluğu ağır .sizinde olsaydı okey ama diğer türlü zor.evlat sevgisi bambaşka küçük bir tartışmada sorun olur

Ben mükemmel biri olduğumu iddia etmiyorum zaten. Ama çok eksik olan biri de değilim. Onu ifade edebilmek adına detayları verdim. Uzun zamandır mutlu hissetmemiştim. Onunla mutlu olabildiğimi hissettim. Eğlenceli biri belki bu da etkiledi.

Boşanıp arkasından üzüldüğün o eşin peki senin bu kriterlerine uygun biri miydi ?
bir de bu beyi nereden tanıdın ?
Sen çok eksik biri değilsindir öyle diyorsan sözüm yok, bu çocuklu bey eksik biri mi peki ?

Hayır eski eşim de doktora yapmış biriydi. Ben kimseye eksik demiyorum ama gerçekler de var. Onun yanında mutlu olduğumu hissettim. Eğlenceli ve sahiplenici. Ama ben de boşanmamın dışında genç ve güzel biriyim. Bunu da diyorumki daha iyi anlayasınız. Yoksa kendimi övüpte napıcam burda. Burada fikir almaya çalışıyoruz. İnsanları iğnelemenize gerek yok.

Evrensel düşünürsek dünyada ki tek gerçek var o da ölüm gerçeği.
Ve ölümün ne zaman geleceğini asla bilemeyiz.Ama Aşk sevgi ve mutluluk geldiği zaman kıymetini bilmek ve değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum.
Herşeyi bir kenara bırakıp kendinize şu soruyu sorun "Ben bu adama aşıkmıyım seviyormuyum beni heyecanlandırıyor mu?" Cevabınız Evet ise geriye kalan herşey dünyalık teferruattan başka birşey değil.Dünyada tefarruatlara takılıp kalırsanız asla mutlu olamzsınız güzellik ve gençlik geçicidir kariyer dediğiniz şey kibrit alevi misali bir anda bitiverir ama gerçek sevgi geçmez ve bitmez.
Bu benim şahsi düşüncem tabi.
Bende ikinci evliliğimi yaptım iyi bir mesleğim ve kariyerim varken eşimle tanıştım aklımda hiç evlilik yoktu.Eşimle eğitim kültür aile yapısı dahil hiçbir şeyimiz uyuşmuyordu ama ben onlara değil eşimin yüreğine baktım İNSAN mı diye ve aşık oldum ilkokul mezunu eşim için mesleğimi doğduğum şehri hayatımı herşeyimi bırakıp onun yaşadığı şehre gelin geldim kaç yıl oldu bikere bile KEŞKE demedim inan ki.
Benim ikinci eşimin ilk evliliği benim bir kızım var eşimin ilk çocuğu aşkımızın meyvesi 2 ay sonra doğacak inşaAllah.
Kızım okuduğu için yanıma gelmedi annemle kaldı ama sürekli gelir gider bizde kalır eşim çok sever kızımı kızkm da onu çok sever gayet iyi anlaşırlar baba kız gibi.Kızım bu yıl üniversiteye başlayacak inşaAllah şu anda yanımızda kardeşi doğana kadar kalacak Elhamdülillah gayet mutluyuz herkes bize özenerek bakar. Ve ben eşimi öyle çok sevdim ve seviyorum ki kariyerimi mesleğimi herşeyi unutup kenara bıraktım diyebilirim. Belki artık kariyerim yok mesleğimi de yapmıyorum ama mutluyum ve hala güzelim

kaşınıyosun :) insanları ezmek haddim değil ama doktora yapan BANA GÖRE mükemmel bi eğitim geçmişi olan biri bir lise mezunu ile evlenıyorsa tamamen gozune perde inmesi deli asık olması lazım hıc bıseyı gormemesı lazım..ama belli ki gozune perde ınmemış ve cogu seyı goruyosun..cooooook bocalar yenı evlılığın tadını asla anlayamazsın...senın şuan 2.evlilkte sıfır kafada soru ışareti ile evlenmen gerekir cnm...

ayrıcaaa kız babası dıyorsun...bu ne demek bılıyor musun ? 3 kaynana 2 elti 4 görumce potansıyelinde kıskanç demek
kendı kızlarım babalarına öyle düşkün ki ben bazen cici anne miyim diyorum..

aaa bişey daha ; cici anne oluyorsun..ıster ıstemez bununla damgalanıyosun.ağzınla kuş tut hiç farketmez.....o annesıne gitsin 1 hafta kalsın gelsin bak bakalım eşinle birbirinizi yiyor musunuz??

hiç okumuyor musun burda bı ton konu dönüyor...

her cevabında genç ve güzelim diyorsun, demek ki gerçekten güzel olduğuna inanıyorsun zaten adam da yakışıklıymış diğer konular da sorun değil diyorsan, eğleniyormuşsun da onun yanında zaten bence denksiniz bir dene en azından.

Bilmiyorum çok kararsız kaldım O çok ilgili. Sevgili olmasak da arkadaşım olarak kal diyor. Ama tabiki güvenemiyorum erkeklere.

Ben çok iyi eğitimli eski eşimin serefsizlik lerini görünce sadece karşımdaki onurlu gururlu ve parasini kazanan adam mi ona bakarım. Kendini hiç yetostirememis çok üniversite mezunu tanıyorum

Hiç çocuk büyütmemiş bir kadın olarak bocalayabilirsin. Bir de bu adamın ilk eşiyle boşanma sebebi çok önemli. Eğer ilk eş hınçlı ise, çocuğuyla görüşmesi size sorun olarak geri döner. Hatta çocuk karşına geçip seni bile suçlayabilir. Böyle bir evlilik olacaksa her 3 tarafın da çok çok olgun davranıyor olması gerekiyor. Keşke hiçbir sorun olmasa. Ancak bizim ülkemizde ne yazıkki boşanmaların çoğu sorunlu. Çocuk varsa hele zorluklar daha da artıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…