İkinci evlilik ve çocuk yapma kararı

Ekim de tanıştık Mart ta nişan ve Mayıs ta nikah oldu. Çok hızlı gelişti her şey. Eşimi çok seviyorum ama çok güvenmiyorum, güvensizlik benden kaynaklı herkesten her şeyi bekler oldum.
Bizimle yaşayan oğlu 14 yaşında eski eşinde yaşayan oğlu 5 yaşında.
Neden büyük oğlan sizinle yaşıyor?
Bence riske girmeye gerek yok.
İkiniz de ebeveynliği tattınız.
Çok değil 5-6 yıl sonra belki kv kp olacaksınız.
Evliliğin tadını çıkarın, gezin, tozun.
Bir de malum gerçekler. Çocuğun tüm yükünü en az 5 yıl anne çekiyor.
Bence gerek yok ama siz bilirsiniz.

Evliliginizi tam olarak oturttugunuzu düşünüyor musunuz? Bu konuda doyuma ulaştınız mı?
Yaş geçiyor elbet acele edin denir ama çocuk evlilikte zorlayıcı bir etken. Büyük sorumluluk. Eşiniz payina düşen sorumluluğu yerine getirecek mi?
Ölçün biçin tartın hep bunları.
Şimdiki sözüm size değil yanlış anlamayın ama bazı erkekler sanki eve balık, kuş vs alacak iki agucuk bUgucuk sevecek diye bebek istiyor adeta. Bütün sorumluluk kadına kalıyor. Kadın annelik yapmakla boğuşurken eş sıfatı sekteye uğrayınca evliliğin ahengi bozuluyor.
Hep konuşun bunları canim.

Benimde 2. Evliliğim . Çocuklarımın birisi eşimin ilk evliliğinden birisi benim. Ama ikiside benim çocuğum. 3.u bir çocuk olsa diye bazen düşünüyorum. Sonra hızla vazgeçiyorum :)
Ama eşiniz istiyorsa birbirinizi kirmadan ikna etmeniz lazim

Güle güle büyütün kızınızı:) erkek olsam ben de isterdim çocuk. Hamilelik doğum emzirme temel bakım hep kadınlarda. Her ne kadar yardımcı olurum dese de iş bana düşecek.
Aynen oyle
Bizde ortak kararimizdi , ama ozellikle ben cok istedim , allah gonlumuze gore verdi iki erkekten sonra bir kizimiz oldu ama bu da deli cikti 😂 kök sokturuyor hepimize

Eski eşi çocuklara rağmen hayatını yaşamak adına boşanmakta ısrar eden kişi. Ve küçük oğlunu alıp 2 yıl anneannesine göndermiş büyüğü de babaya vermiş, dediğini yapmış yani. Eşim ikinci çocuğunu yeni yeni tanıyor arada gelip kalıyor bizde. İlkinde çok gençtim ikinciyi zaten göremedim yeterince, bizim olsa senden çok ben bakarım diyor.
Evlilikte ne yasandigini kimse bilemez,bu iki kisi haric. 2. ci evliligini yapan erkeklerin ilk evlilikleri, eski esleriyle ilgili yorumlari haliyle tarafsiz degildir. Yeter ki gercekleri carpitmasinlar. Ayrica bu kadar cocuga ayni imkanlari saglayabilecek misiniz? Evliliginiz oturmadan maceraya atilmak gibi geliyor bu durum. Bizler sadece sizin, olasi cocugun ve diger cocuklarin iyiligini dusunerek gercekci yorumlar yapmaya calisiyoruz. Aksi durumda siz yetiskinsiniz toparlanirsiniz ama cocuklar niye yara alsin. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Herkese merhaba,
10 yıl bekarlıktan sonra iki ay önce ikinci evliliğimi yaptım. Eşim de ben de 40 yaşındayız. Benim 1 kızım eşimin 2 oğlu var. Kızım ve eşimin büyük oğlu bizimle yaşıyor. Eşim ikimizin ortak çocuğu olsun diye çok istiyor. Ben çok tereddütlüyüm. Çalışıyorum, kızım liseye gidecek, tam büyüttüm rahatladım derken yeni bir bebek zor geliyor.
İçinizde benim yaşadığım durumu yaşayan var mı? Ortak bebek şart mı? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bence yapmayin sart degil

Evlilikte ne yasandigini kimse bilemez,bu iki kisi haric. 2. ci evliligini yapan erkeklerin ilk evlilikleri, eski esleriyle ilgili yorumlari haliyle tarafsiz degildir. Yeter ki gercekleri carpitmasinlar. Ayrica bu kadar cocuga ayni imkanlari saglayabilecek misiniz? Evliliginiz oturmadan maceraya atilmak gibi geliyor bu durum. Bizler sadece sizin, olasi cocugun ve diger cocuklarin iyiligini dusunerek gercekci yorumlar yapmaya calisiyoruz. Aksi durumda siz yetiskinsiniz toparlanirsiniz ama cocuklar niye yara alsin. Hakkinizda hayirlisi olsun.
Teşekkür ederim, bu durumda yapmamak daha mantıklı geliyor.

Cocuk hissini dibine kadar yasamissiniz.Sizinle beraber de yasiyorlarmis.Bebek bakımi epey zorlu,agirlik sizin uzerinizde olacak.Birlikte biseyler yapip,hayatin tadini cikarmak bana gore daha önemli.Zaten sorumlulugu uzerinizde 3 cocuk var.

Ben de aynı durumdayim eşimle çok da mutluyum beş yılı devirdik. ..hamile de kaldım bir kere ama o zaman anladım ki hayat bana gerçekten zor gelecek yeni bir çocukla. ..kızım liseye başlıyor bu yıl. ..eşimin de iki kızı var hiç gorusmedigi (eski es dolayısıyla )Esim de istedi ama çok da cocukcu olmadı ...nasip dedik sonuçta ikimizin de ikinci evliliği. ..bebek ve hamilelik hezimetle sonuclandi zira 40 yaş ya engelli olacaktı ya da başlanır dna sorunu ...Allah tan canlanmadi tam embriyo da kürtaj oldum...şimdi hesapsız sukrediyorum zira hiç tahammülum yok çocuk sesine bile...ki yıllarca kendim baktım kızıma üç yaşında öldü babası. ..Artık sadece sükunet ile yaşamak gezmek cinselliğin bile tadına vararak yaşamak istiyorum. .çantani alıp çıkmak lüks inan o durumda ...bence hiiiç rahatinizi bozmayin mutlu olun yaşayın ...ben bir de ilkokul a götürünce ben Akran erken anneannesi olanlar olur dedim ki aynı yaşta sayılıriz 41 im...kürtaj bile zor geldi ötesine hiç sabrim yok...Allah olanlara ömür versin...zaten eşim de benim kafada gezelim :)

eşiniz istiyorsa neden olmasın
ve neden tereddüt ettiğinizi eşinize anlatın derim

Zaten bir evladınız varmış yerinizde olsam bu yaştan sonra benim hiç işim olmazdı, 50 yaşında ilkokul veli toplantısına gitmek, ödev yaptırmak yerine keyfime bakardım.

Ben de aynı durumdayim eşimle çok da mutluyum beş yılı devirdik. ..hamile de kaldım bir kere ama o zaman anladım ki hayat bana gerçekten zor gelecek yeni bir çocukla. ..kızım liseye başlıyor bu yıl. ..eşimin de iki kızı var hiç gorusmedigi (eski es dolayısıyla )Esim de istedi ama çok da cocukcu olmadı ...nasip dedik sonuçta ikimizin de ikinci evliliği. ..bebek ve hamilelik hezimetle sonuclandi zira 40 yaş ya engelli olacaktı ya da başlanır dna sorunu ...Allah tan canlanmadi tam embriyo da kürtaj oldum...şimdi hesapsız sukrediyorum zira hiç tahammülum yok çocuk sesine bile...ki yıllarca kendim baktım kızıma üç yaşında öldü babası. ..Artık sadece sükunet ile yaşamak gezmek cinselliğin bile tadına vararak yaşamak istiyorum. .çantani alıp çıkmak lüks inan o durumda ...bence hiiiç rahatinizi bozmayin mutlu olun yaşayın ...ben bir de ilkokul a götürünce ben Akran erken anneannesi olanlar olur dedim ki aynı yaşta sayılıriz 41 im...kürtaj bile zor geldi ötesine hiç sabrim yok...Allah olanlara ömür versin...zaten eşim de benim kafada gezelim :)
Amin.. Hiç kürtaj olmadım, sorunlu bir hamilelik ve kürtaj hem fiziksel hem psikolojik olarak çok zor gelir. Bir de kızımı sezaryenle doğurdum, sinirsel astımım varmış narkozdan uyanamayınca ortaya çıktı, ölüyordum neredeyse. Değer mi riske zahmete?

Amin.. Hiç kürtaj olmadım, sorunlu bir hamilelik ve kürtaj hem fiziksel hem psikolojik olarak çok zor gelir. Bir de kızımı sezaryenle doğurdum, sinirsel astımım varmış narkozdan uyanamayınca ortaya çıktı, ölüyordum neredeyse. Değer mi riske zahmete?
Ben de preeklamsi yaşadım o sebeple sezaryen yapmıştım. ..değmez. ...belki bu yaşın getirdiği çok da duygusal olamama var ...yok iki kişinin ortak yok yeni bebek yeni hayat falan diyemiyorum. ..umutsuz değilim asla...mutluyum da ...ama diyorum ki ;Bozmaya değer mi....zira bebek ile hayat çok zor tüm düzen alt üst oluyor ...en büyük yükü de annede. ..ben o kusmalari unutmuşum geri yaşayınca birkaç haftada hayata kustum. ..konforu bozmak çok zor geldi....bir de kızımı düşündüm ;gereksiz yorulup ona sorumluluk yüklerim diye korktum. ..kızıma bunuyapmaya hakkım yok diye düşündüm hep

Benim de ikinci evliliğim.İlk eşimi kaybettim, ondan bir oğlum var, eşiminde iki çocuğu var eski evlilikten.Eşime çok aşık bir şekilde evlendim, ikimizde ortak bir çocuğumuz olmasını çok istedik.Evet daha önce anneliği tattım, eşimde babalığı tattı ama ben açıkçası aynı kefeye koymuyorum bunu.Ortak çocuk yeni bir başlangıç yeniden bir şeyleri tatmak demek.insan çok sevince de sevdiği kişiyle bir bebek istiyor.Benim için çocuk sahibi olmakta amaç sadece anne baba olmak gibi teknik bir durum değil, sevdiğim kişiyle ortak bir karışıma da sahip olmak demek.Yine de siz bilirsiniz tabi.Benim iki bebeğim daha oldu ve iyiki oldular.büyük oğluma da aile kardeş oldular.Çokta seviyor, sürekli onlarsız bir hayatı düşünemediğini söyler durur.Umarım en doğru kararı verirsiniz.

Ama gebesiniz anlamadim
Benimde 2. Evliliğim . Çocuklarımın birisi eşimin ilk evliliğinden birisi benim. Ama ikiside benim çocuğum. 3.u bir çocuk olsa diye bazen düşünüyorum. Sonra hızla vazgeçiyorum :)
Ama eşiniz istiyorsa birbirinizi kirmadan ikna etmeniz lazim

Back
X