İlgisiz kayınaile 🙁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya bazı insanlara rahat batıyo cidden. Yok kaynanam beni aramıyo yok çağırmıyo bilmem ne. Bırak çağırmasın aramasın ya. Arasa,çağırsa bu seferde zırt pırt çağırıyolar rahatım kalmadı dersin.
Ayrıca eşin zaten eyvallahsız,evliliğin pamuk ipliğine bağlı suyu bulandırıp neden kendi kendine olay yaratıyosun ki?

Ben eşimin arayı düzeltme çabasını görüyorum onların yanında seni asla kırmam lütfen gidelim mutlu olsunlar dediklerinde kararsız kalıyorum anlatabildim mi derdim oraya gitmek değil...Annesi aradığında daha sıcak yaklaşsa kızım özledik sizleri gelin görelim dese eşimi kıracak değilim ama kayınvalide öyle biri değil..yalnızlığından dem vuruyor sadece bunlar beni geriyor..

Kayınvalide sizinle gebelik hakkında ne konuşacak allasen? Karnın cok mu büyüdü, gazın var mi falan mı diyecek? Dese dese sağlıkla gelsin, doğum ne zaman falan der. Kadının derdi geçim sıkıntısı olmuş, siz ne koparirim derdindesiniz. Derdiniz, doğumda ne alacakları, ne takacaklari olmasın, paragöz bir havamız var.

Benim kayınvalidem ikinci hamileliğimde, iki defa aramıştır toplasanız. Doğuma da gelmedi. Doğumdan bir hafta önce tatile gitti. Şimdi hasta. Ne yapalım yani? Siz olsanız bu kafayla sen dogumum da tatile gittin, bak hastasın ne halin varsa gör falan derdiniz belki. kötü niyetli, çok beklentili, eşine, ailesine huzur vermeyecek bir tipsiniz. Bakın benim doğumda kimsem de yoktu. Annem babam yok bile. Sadece eşim vardi yanimda. Eve gelir gelmez ayaklandim, iki çocuğuma baktim. Eşimle konusunu bile yapmadım. Bu kötü kalplilik sizi hasta eder, demedi demeyin!

Geçim sıkıntısını herkes yaşıyor ben de kiradayım oturup ona dert mi yanayım onların evi var en azından ..kimseden beklentim yok mümkünse hiç gelmesinler bu şekilde huzurluyum Doğuma falan da beklemiyorum ayrıca eşim huzuru bende bulmasa yanımda olmaz

Amin inşallah ama ne yapsın garipler bulasmislar bir kere bu sıkıntıya . Vallahi kv için çok üzüldüm

Bence de keşke evlendirmeseymiş kadıncağız

İlgisizliğin derecesi ne? Her gün arayıp sorsunlar mı? Aman kızım canın bir şey istiyorsa atlar uçağa getirirz falan mı desinler. Mesafe var arada işte ne güzel. Şimdi çıkıp doğum için gelip bebek iki üç aylık olana kadar kalsınlar ister misiniz? Hamilesiniz diye gelip sizi tahtta mı taşısınlar. Herkes kendi evinde kendi ailesiyle meşgul olsun. Anneniz tamam destek oluyormuş size sağolsun ama her şeyi benim annem yapıyor a getirmeyin lafı.

Eşiniz onun oğlu tabi ki sizinle olduğundan farklı konuşacaklar. Ben şikayetlerinizi anlamadım açıkçası. Kendi annenizle eşinizin annesini kıyaslamayın benimki yapıyor senin annen yapmıyor diye. Ben 16 senelik evliyim, kayınvalidem mesela
bazı şeyleri benim aldığımı bildiği halde oğluna teşekkür eder. Türkiye'ye geleceğimiz zaman eşime söyler bana şunu şunu getirimisin diye. Eşim o an unutur gider söylediğini, unutmasa bile ne alacağını hatırlamaz. Ama ben biliyorum kullandığı cilt bakım kremlerini. Ben alırım, hatta belki bir sene daha gelmeyiz diye ikişer set alırım. Gelince eşime veririm bak annenin istediği kremler bunlar diye. Eşim götürür annesine verir o da oğluna teşekkür eder. Bunu, benden bir şey istemeye utandığı için yaptığını farkettim ve hiç bozuntuya vermiyorum.

Eşinizin de sizin annenizden şikayetçi olduğu şeyler olabilir. Siz adama sitem edin, o da gitsin ailesine sitem etsin hepinizin huzuru kaçsın. Eski konularınızı da eklemişler buraya. Bana öyle geliyor ki çok söylenen her şeyi mesele yapan birisiniz. Yok ben istenmediğim yere gitmem yok beni davet etmiyorlar falan. Ben gidilecekse eşimle giderim bir kaç gün kalır dönerim mesele yapmam. Ha farzedin ki istenmiyorum, mesafeli dururum. Toplamaya temizlemeye yardım ederim sohbet etmezlerse de etmem. Eşim kendi görür kendi şahit olur. Ya aramız düzelir ben de gitmeye devam ederim ya da düzelmez hep böyle davranacaklarsa gitmem. Ama bunu daha gitmeden etmeden böyle mesele haline getirmem siz de getirmeyin. Belki onların yapısı böyle samimiyet kuramıyorlar birisiyle.

Ne diye eşinize habire söyleniyorsunuz annesini şikayet ediyorsunuz? Eşinizle tartışmaları neticesinde sizi aramaya başlamaları ne kadar içten olur ki?

Bu takıldığınız seyleri anlayamadim cok saçma. Ne ilgisi ne daveti ne alaka ya boyle seyler bekleyen bir kocam oldugunu hayal bile edemiyorum .

Neyse gecinilmesi zor birisiniz bence biraz ozelestiri yapın değerli hissetmek için bunlara ihtiyacınız yok, bu eksiklik duygunuzla alakali bence bir uzmandan yardim alin.

Komedisiniz ya gerçekten, beklentilere bak

Kimseden beklentim yok gelinle telefonda gebelik hakkında konuşulması gerekirken ekonomi konuşan bi kayınvalide ah savunan üyeler fazlasıyla komiksiniz eşimde farkında siz hala kayınvalideyi savunun
Bu kadar iddialı konuşmayın, kimsenin evliliğini bilemezsiniz. Ben ne eşimle ne de eşimin ailesiyle böyle altın alın çeyrek verin konularına girmedim. Şu kadar gram altın alınacak bana lafını yapamam kendime yediremem. İsterlerse, durumları da iyiyse tabi alsınlar taksınlar sonuçta bir yatırım aracı. Çalışıyordum alabileceğimi aldım alamadıklarımı da eşimle beraber aldık.

Niye telefonda gebelik konuşulması gereksin? Bakın buna bile siz karar veriyorsunuz. Hoşunuza gitmeyen şeyler konuşuluyorsa duymazdan gelin yuvarlak cevap verin. Eski insanlara göre gayet sıradan bir şey bu gebelik meselesi. Hamile olduklarını anlar 9 ay sonra da ebeyle veya şanslılarsa hastanede doğururlarmış. Ne doktor kontrolü ne ultrason falan.
Geçmişte altın tartışmaları olmuş acaba siz ne laflar ettiniz karşı tarafa? Bakın burada bile çemkirmeye başladınız bence de geçimsiz birisiniz. Kayınvalidenin savunulduğu ender konulardan biri sizinki. Gelinlerin neredeyse tamamı eş ailesinin evliliklerine karışmasından, devamlı gelip kalmalarından şikayetçi. Sizde ikisi de yok ve hala söyleniyorsunuz. Eşinizle mutlu olmak istiyorsanız ailesiyle ilgili beklentilerinizi en aza indirin ya da tamamen kesin. Gelirlerse gelsinler arayacaklarsa arasınlar soracaklarsa da kendi iradeleriyle sorsunlar müdahalelerde bulunmayın. Bebek doğunca da gelip bakmadılar ilgilenmediler dersiniz bu beklentiyle.

Oğlum var.
Gelecekteki halime not
1. Gelin ekonomi bilmiyorsa ekonomi konuşma.

Ay biraz yavaş dön hızına yetişemiyorum.

İlk mesajda beni davet etmiyor ben de gitmiyorum du
Şimdi davet beklemiyorum mu oldu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…