- 28 Haziran 2014
- 996
- 825
- 78
- Konu Sahibi ResimdekiHayalet
-
Haklısınız iyi niyetimizi çok kullandı ama artık yeter. İyi niyetliyiz ama enayi değil, bir yere kadar!İkinciye gerekeni yapicaksin tabiki istiyorsan daha fazla da yap ama eminim ki sorun cikartir fazla altin yaparsan
Birinci konusunda vicdan yapma layigini bulsun karaktersiz.
Neymiş bu ilk gelin yaaaa ne zamandır açmıyordun:) bence ayıp olur aynı tak sonuçta kardeşin bozulur ayrıca ikinci gelininde evlendikten sonra ne olacağı belli olmaz ikiyüzlü çıkabilir sen biraz tez canlısın sakin davranDestan yazmışım kusura bakmayın...
tatlım ilki de evlenmeden aynıydı ama ben iyiye yordum. Uzakta olunca ufak tefek şeylerini görüyordum ama hoş görüyordum. Mesela hal hatır sormazdı ama bir şey lazım olursa taa o zamandan arardı. Ben de kötüye yormadım hiç ama çekirge bir sıçrar 2 sıçrar a döndü. Diğer gelini sevmeyişime sebebp kendisi oldu. Öncesinde tanıyıp, bilip, sevmesem tamam '' Zaten sevmiyordum'' olur ama ben önceden tanımıyordum ki.İkincisi daha evlenmemişki tabi minnoşun olur sımdı..
Ayrıca ben sende pek masumıyet goremedım..
Dıger gelini zaten sevmıyormussun..dıger kardesınıde..belliki onlarda bunu bılıyor yada hıssedıyor..herkes ektıgını bıcer..
Yok canım yaa o zaman da öyleydi de ben anlayamadım. Konudramadım pek sanırımPardon da kopruyu gecene kadar birinci gelinde cok iyiymis..
Valla bilmiyorum ki canım..İnsanlar bir kaç ayda tanınmaz. Bence eşit davranın ikisini de gerçekten tanıyana kadar. Daha sonra yolunuzu ona göre belirlersiniz. Annem ilk yıllar kanlı bıçaklı olduğu geliniyle 3-5 yıl sonra çok sıkı fıkı oldu çünkü sonradan anlattığı sorunları çıktı. Şimdi birbirlerini kolluyorlar.
İlkine her zaman ben sıcaktım ama o menfaatine sıcaktı. İnsanları kendim gibi görmemden kaynaklı sanırım. İlk gelin ilk zaman da da çok iyi değildi ki zaten ben uzaktaydım. Hal ve hareketleri garip gelse de fesatlaşmak istemedimIlki de çok iyiymiş başta kendin diorsun. Bu daha evlenmemiş bile dur bakalım. Ayrıca gelin neyse ama kardeşlerini ayırmak sevgi bakımından çok ayıp. Takıya gelince aynısını tak ki zaten nişanda tam altın bile gayet büyük bir hediye bence. Sonrasında hediyeler alırsın, evine eşya alırsın falan.
Ama yinede dikkatli olun yinede siz, ilkinede bağlanmışsınız sonu kötü olmuş ikincide de aynısı olmasın. Ayrıca bırrakın bacınız olmayoversinler yahu. Siz onların görümcesi ınlarda sizin gelininiz. Böyle olursa bazı şeyleri kabullen ek daha kolay.
Bence henüz çok erken.Valla bilmiyorum ki canım..
Çok kaba davranıyor.
Kendinin odununu ben yığmak zorunda değilim ama değil mi?
Anneme acıdım da yardım ettim
Herşey ailenin kadınlarından bekleniyor kardeşler ne yapıyorsa geline kızılacağına kardeşe kızılmalıBence henüz çok erken.
Anneniz neden yığmış odunu? Ev kardeşin ve gelininse bırakın onlar yapsın artık 3 günde mi yaparlar 3 ayda mı onlara kalmış.
Kendilerin evi apartman, annemin ki müstakil.Bence henüz çok erken.
Anneniz neden yığmış odunu? Ev kardeşin ve gelininse bırakın onlar yapsın artık 3 günde mi yaparlar 3 ayda mı onlara kalmış.
icinden geleni yap arkadasim, bu senin gonlunden kopan bsy ve herkese aynisini yapmaya mecbur degilsin.. her gunun kosulu farkli.. ilk gelin bahsettigin tarz biriyse, zaten elmas da taksan yaramaz, sen buyuk kardesin kirilir mi, onu dusun dusuneceksen, cadalozu bosverMerhaba arkadaşlar...
Hemen konuya gireyim...
Bizim ilk gelin soğuk, düşüncesiz, kaba ve menfaatçi birisiydi. Yani şöyle anlatayım, geçtiğimiz mayıs ayın da evlendiler daha evlerine 1 kere gittim çünkü yeni evlilerdi rahatsızlık vermek istemedim. Kendisi de davet etmedi hiç. Sonra halamlar gideceklermiş de öyle bir vesile ile gidebildim evlerine.
Bu kızı almadan önce ne kadar hevesliydim ama kızı ben uzakta olduğum için tanıma fırsatım olmamıştı. Gelin değil, bacı gibi görmek istedim ve kendi evime alamadığım şeylerin en iyisini ona hediye aldım. Harçlığını da verdim ki bir kısmını da kendi kafasına göre alsın diye. Beni arayıp sürekli talimatlar verdi '' Abla zevkine güveniyorum şunu al bunu al'' diye. Ben de olur ya yine de beğenmez diye 3G ile gösteriyordum.
Bunlar evlendiler gelin hanımın burnu bir hava da bir hava da sanki First lady. Arayıp sormaz, kaza yaparız geçmiş olsun demez ama konservesi reçeli bitince arar.
Geçenlerde annemlere gidecektim. Erkek kardeşim bir agaç kestirmiş ve bu odunun yığılması lazımken gelin hanım '' Ben anlamam, kaynımla, kv. yapsın'' demiş kardeşim de ''O zaman bir yemek hazırla acıktık'' Diyince '' Ablam çağırdı, dışardan söyleyin ben akşam gelirim'' demiş. Kardeşimle tartışmışlar anasına gitmiş gelin.
Ben geldim zavallı annem, akşam olmuş soğukta odun düzlüyorKardeşlerim de yardım ediyor. Gelini sordum bir şey demediler ama gariplik vardı annemi sıkıştırdım anlattı.
(Nerdeyse 1 tona yakın odunun ihaleside bana kalmıştı.) Ben de kötülük olmasın diye Gelini arayıp '' Ablacım napıyorsun? Gel yemek yiyelim'' dedim '' Niye burda yemek yok mu?'' dedi
Ben de kayış koptu ondan sonra... Anneme dedim '' Artık bu geline iyi niyetli olmayacağım, tepemize s**** Onu sevmemi, kabullenmemi bekleme'' dedim. Zaten öncesinde ki davranışlarından dolayı mesafeli duruyordum.
Bu olaylar dönüp dururken 2. kardeşim de aile arasın da biri ile sözlenmişti, nişanı ocak ayında. Bu kız bambaşka çok candan kendisi bana dedi '' Ablam olur musun'' diye ben de seve seve dedim
Ona '' Ben ve ailem hizmetçi aramıyoruz. Onlara kız bana da bacı olacaksın inşallah. Sen böyle candan ve saygılı olduğun sürece başımıza tacsın. Eğer ilki gibi olursa da biz eyvallah der çekiliriz kardeşimle mutlu ol yeter deriz o kadar. Ama insana aile de gerek unutma bunu, biz senin aileniz'' dedim
Kız da benle aynı fikir de kardeşimden de aynısını istiyor. Ayyy bahsederken bile aklıma geldi minnoşum
Konular böyle, İlkini sevmiyorum ama ikincisi canım gibi. İlkine tepki göstermedim ama mesafeyi çok katı koydum çünkü kendi yaklaşacak bile olsa kalbini kırarım gibi.
Sorum şu ki; İlki nişanlanırken tam altın takmıştım, evlenirken de 15 gr bilezik. Şimdi ikinci nişanlanacak ama ben hem o kardeşimi hem de o gelini daha çok seviyorum. nişanın da 15 gr bilezik evlenirken de biriktirebilirsem az daha fazla gram da yine bilezik takayım diyorum. Bir aklım da yine vicdan yapıp öbürü kıskanır mı ki acaba diyorum.. Bir yandan da kendi etti kendi buldu umrum olamaz sonuçta ektiğini her bakımdan biçti diyorum.
Benim fikrim kırılsın ya da kırılmasın 2. ye gerekeni yapmak, sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?