- 26 Eylül 2010
- 17.558
- 32.867
- 798
- Konu Sahibi ResimdekiHayalet
-
Yani kısacası odunlar annenin odunları, gelin neden taşısın:)Kendilerin evi apartman, annemin ki müstakil.
Getirmişler kadının evinin önüne dökmüşler.
Mecbur yapılacak.
Kendilerin evi olsa dediğin gibi de işte annemin evi.
hıı bir de o günün ertesi günü ilk gelinin annesi annemlere geldi.
İkinci kardeşimin, sözlüsü hakkın da
'' Senin oğlan çok yakışıklı, o kız ona yakışmaz demez mi? ''
kardeşim yemek yiyordu, sinirlenip masadan kalktı.
Kardeşim o kızı seviyor sanane be kadın!!
Sanki kendi kızı çok güzel!
Bunlar ailecek böyle patavatsız, kız da anasını çok dinliyor.
Geçen gün ben 2. gelini arayacaktım 1. gelin
'' Haa hıııı öyle mi? '' ( Sitem)
Yanlış anladınzı sanırım...Herşey ailenin kadınlarından bekleniyor kardeşler ne yapıyorsa geline kızılacağına kardeşe kızılmalı
Canım odun annemin değil.Yani kısacası odunlar annenin odunları, gelin neden taşısın:)
Annesi patavatsız ve kızını dolduruyor olabilir, kız bir şeylerden alınıp ters davranıyor olabilir. Yani bunları anlamak için henüz erken değil mi? Bence konuşun onunla, derdi neymiş öğrenin.
Annen de yapmasin niye anneniz yapiyor.Valla bilmiyorum ki canım..
Çok kaba davranıyor.
Kendinin odununu ben yığmak zorunda değilim ama değil mi?
Anneme acıdım da yardım ettim
Ne yapacaklarmış apartmanda 1 ton odunu yahu...Canım odun annemin değil.
Şimdi bunlar katta ya koyacak yer yok.
Odun onların odunu getirip anneme döktüler.
Kardeşlerim, annem ve ben yaptık.
Odun gelinle kardeşimin.
Ama gelin ben anlamam diyip ablasına gezmeye gidiyor.
Hasta olur anlarım ama senin odunun taşınırken gezmek neyine
Kölen miyiz senin? Dimi ama
Odun annemin avlusunda.Annen de yapmasin niye anneniz yapiyor.
Oğlu ne güne duruyor yapsin kendi basina..
Yanlış anladınzı sanırım...
Sadece gelin yapsın demedim ki ben.
kardeşlerim, annem zaten beraber yapıyorlardı.
Ben kardeşim yapmasın demedim ki
ya da o '' Ben yapmam eşim yapsın'' demedi ki.
BERABER yapılmalıydı ama yapmadı.
İkisinin odunu, bizim değil.
Kardeşim yapıyor ama kendisi ben anlamam diyor çekiliyor kenara
Hem yapıp hem nıye soylenıyorsun..bırak yapma ozaman..Canım odun annemin değil.
Şimdi bunlar katta ya koyacak yer yok.
Odun onların odunu getirip anneme döktüler.
Kardeşlerim, annem ve ben yaptık.
Odun gelinle kardeşimin.
Ama gelin ben anlamam diyip ablasına gezmeye gidiyor.
Hasta olur anlarım ama senin odunun taşınırken gezmek neyine
Kölen miyiz senin? Dimi ama
Aynen öyle..kımse bıse yapmak zorunda degılkı..zorundalıgı varsa da bu onunla kocasının arasındakı meseledır sadece..gorumce veya kaynana tutupta nıye yapmıyorsun dıyemezŞahsen bende yapmazdım. Kendimde kullanacak olsam, odun falan kıramam, düzenleyemem. Ayrıca kayınvalidemin yapmasını da istemem. Evin erkeklerine düşer bu görev, banane. Ya kendileri yaparlar, ya da birini tutarlar, yaptırırlar.
Gelininizin yerinde olsaydım, ben odun çekemem, anne sende yapma, erkekler yapsın ya da birini tutsunlar derdim.
Aynen öyle..kımse bıse yapmak zorunda degılkı..zorundalıgı varsa da bu onunla kocasının arasındakı meseledır sadece..gorumce veya kaynana tutupta nıye yapmıyorsun dıyemez
diyemezsin tabi ama gercekten tuhaf karsilarsin...benim anladigim kadariyla odun gelinin..kendi odununu niye baskasi tasiyo...kocasi tasir...kayinvalideyle gorumce tasiyosa ya onlara tasitmaz yada kendide dahil olurAynen öyle..kımse bıse yapmak zorunda degılkı..zorundalıgı varsa da bu onunla kocasının arasındakı meseledır sadece..gorumce veya kaynana tutupta nıye yapmıyorsun dıyemez
Evet yakın oturuyorlar evleri sobralı.Ne yapacaklarmış apartmanda 1 ton odunu yahu...
Annenizle kardeşiniz yakın mı oturuyorlar? Sürekli oradan oraya odun mu taşıyacaklar? İlginçmiş...
Eğer böyleyse durum dediğim gibi hiç karışmayacaktınız. Sadece anneniz bir süre o nahoş görüntüyle yaşayacaktı.
Belki de gelin "neden biz taşıyoruz birine yaptıralım" dedi, kardeşin istemedi kavga çıktı-çekti gitti.
Yani bilemiyorum ben olsam hemen "niyeti kötü" demezdim. Tıpkı diğerine hemen "iyi niyetli" demeyeceğim gibi. Temkinli davranın ve eşit davranın bana kalırsa. Gelinler için olmasa da kardeşler için.
Annemlerin orda bu işleri pek yapan yok.Ya şu da var. Bence erkek kardeş karısının, annesinin ve ablasının yapmasına müsade etmemeliydi. Kaç para tutacak ki birine yaptırsa? Hem böyle tatsızlık olmaz, hem de başka bir insan günlük harçlığını kazanırdı. Şahsen benim kardeşim de nişanlım da bize yaptırmaz böyle işleri.
Ikı eltı arasınada soğukluk sokmus oldu..şimdi ikincisi kasım kasım kasılıp bırıncıyı ezecek hareketlerıyle..cunku bırı sevılıyor..dıgerı dıslanıyorOnunda hataları olabilir fakat yazdığınız üzere sizinde hatanız oldukça.
- Gelin almak tabirini kullanmanız gerçekten bakış açınızı gösterir bir nevi. O sizin yengeniz/ abinizin hanımı ya da. Gelininiz değil. Almak ifadeside bana yanlış geliyor.
- Kız odun taşımak zorunda değil. Bırakıp gitmedi hoş olmamış ama annenizin kanter içinde kalması onun hatası değil. Doğru demiş o erkeklerin işi. Onlar taşımalı. Belliki ustune kalmasın diye kaçmış.
- İkinci müstakbel gelin ise daha çok yeni. Aynı diğeri gibi işte. Diğeride evlenmeden önce oyle değilmiş dediğinize göre.
" Ablam olur musun" ifadedi çok suslu. Zamanla iki insan birbirini tanıyarak abla kardeş gibi olabilir ancak, ısmarlama olmuyor.
- Birde en buyuk hatanız olarak; birinci gelinin iyi biti olmadığını ikinci evlenecek olan kıza cümle arasında kurmanız. Bu hoş olmamış.
Eşit hediye almak her zaman iyidir. Hakedip etmemekle ölçmeyin.
Kımseye sız tasıyın benım odunumu dememıskı..o odunu ya erkek tasıyacak yada taşıyan bırı bulunacak..kız gıderken ben tasımam kaynanam tasısın işi ne dememiş..taşımaz tasımaz..bende taşımak ıstememdit
diyemezsin tabi ama gercekten tuhaf karsilarsin...benim anladigim kadariyla odun gelinin..kendi odununu niye baskasi tasiyo...kocasi tasir...kayinvalideyle gorumce tasiyosa ya onlara tasitmaz yada kendide dahil olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?