- Konu Sahibi ResimdekiHayalet
-
Odun dizilecekti sadece ağır işleri kardeşlerim yapıyordu.Şahsen bende yapmazdım. Kendimde kullanacak olsam, odun falan kıramam, düzenleyemem. Ayrıca kayınvalidemin yapmasını da istemem. Evin erkeklerine düşer bu görev, banane. Ya kendileri yaparlar, ya da birini tutarlar, yaptırırlar.
Gelininizin yerinde olsaydım, ben odun çekemem, anne sende yapma, erkekler yapsın ya da birini tutsunlar derdim.
Eski evimiz sobalıydı, ben çocuktum. Annemin tek başına 2 ton kömürü bodruma çektiğini bilirim, yağmur yağacaktı, mecburen yaptı. Kaç gün hasta yattı kadın. Böyle işlerle kadınlar uğraşmaz, bu konuda yanlış düşünüyorsunuz. Siz de yapmayacaktınız, annenize de yaptırmayacaktınız.
Yenisi var artik eskisi cöpe gibi olmus... Ben sadece gelinde suc oldugunu sanmiyorum, yani hep bitarafi dinliYoruz ama bence sizde sütten cikma akkasik degilsinizdir... Ikinciye gelince, oda daha köprüyü gecmedi, size bi örnek vereyim, kuzenimin esi evlenmeden önceki 5-6 sene cok "minnos" tu, bakim 5-6 sene diyorum, simdi evlendiler, köprü gecildi, gelinde görün "minnos"u... Bence bukadar ayrim yapmayin, tamam ilkine bozulmussunuz, mesafenizi koruyun, ama ikinciyle can ciger olup kiskandirmayin, bu cok yanlis... Takiya gelince esit takin, gelinleri gectim erkekler ikiside kardesiniz degilmi? Siz gelinler arasi degil kardesler arasi bile ayrimcilik yapiyorsunuz birini daha cok seviyorum diyerek, üzüldüm dogrusu, siz bikere adik degilsiniz, gelinlerden ne bekliyorsunuz...
Bence yanlış anladığınız bir nokta var, candanlık ablacım, canım, cicim demekle olmuyor. Belki gerçekten candandır bilemem ama daha erken değil mi anlamak için?Evet yakın oturuyorlar evleri sobralı.
Ağaç kestirdiler ya ondan o kadar falan oldu, satın alma değil.
Annem titiz birisi bir de o da çok vicdanli ince hesaplar yapmaz.
Ben anlamam diyince '' Acıktık yemek yap'' demiş
Onu da mı yapamaz dı ama?
İlki en başında da tuhaftı ama ben çok açtım içimi
Ama bu kızcağız daha başka
ve kardeşim uzun zamandır çıkıyor bu kızla
Kardeşim de demişti o zaman çok candan diye
Gerçekten öyle
Gelin acımasa daHem yapıp hem nıye soylenıyorsun..bırak yapma ozaman..
Bellıkı gelın bişeye kızıp gıtmiş..dursun odunlar elbet toplayan olacak..
Kendi evi olsa bizene yapar yapmaz.Aynen öyle..kımse bıse yapmak zorunda degılkı..zorundalıgı varsa da bu onunla kocasının arasındakı meseledır sadece..gorumce veya kaynana tutupta nıye yapmıyorsun dıyemez
Onlara bir şey dememe gerek yok ki 2. zaten 1. yi biliyor.ı
Ikı eltı arasınada soğukluk sokmus oldu..şimdi ikincisi kasım kasım kasılıp bırıncıyı ezecek hareketlerıyle..cunku bırı sevılıyor..dıgerı dıslanıyor
E siz de kardeşinizin sevdiği kadına "sanki kendisi çok güzel" diyebiliyorsunuz amaOnlara bir şey dememe gerek yok ki 2. zaten 1. yi biliyor.
ilki anası ile bir olup
Kardeşimin SEVDİĞİ KADINA laf edebiliyor bu normal değil mi?
CanımBence yanlış anladığınız bir nokta var, candanlık ablacım, canım, cicim demekle olmuyor. Belki gerçekten candandır bilemem ama daha erken değil mi anlamak için?
Yemek bile yapmadıysa bir kavga ile gitmiştir düşüncesi geliyor aklıma. Henüz evlilikleri yeni, olur böyle şeyler.
Benim 2 görümcem var, biri sürekli triplerde, neden aramıyorsunuz, neden sormuyorsunuz, neden öyle, neden böyle. Bir diğeri de sürekli arar, bize gelin der, "yarın sana geliyorum" der, gel gezelim der, iş yerimi ziyaret eder, doğal olarak ben de onu arıyorum. Diğeri ise muhtemelen "kardeşimi arıyor, beni aramıyor, daha evine bile davet etmedi" diye düşünüyordur. Halbuki ben kimseyi davet etmedim, sadece gelmek isteyeni kabul edip arayana geri dönüş yapıyorum.
Eski konuyu da hatırlıyorum, hemen hemen aynı zamanlarda evlendiğimiz için kendimi gelinin yerine koyarak yorum yapıyorum. Ayrıca gelinin annesinin de anormal olduğunu hatırlıyorum, sizlerden yakınlık göremeyince haliyle annesi ile konuşuyordur sorunlarını. Annesi de dolduruyor olabilir.
E siz de kardeşinizin sevdiği kadına "sanki kendisi çok güzel" diyebiliyorsunuz ama
Can yakmak için değil ki..arkadaşım birini çok seversin diğerini az ama sen o altın dediğin şeyleri gelinlere değil kardeşlerine takıyorsun yani gelin ayırt etmiyor kardeş ayırt etmiş oluyorsun böylelikle gelininize kardeşinizi ezecek bir koz veriyorsunuz ikincisi eşit olmalısınız ikinci gelinin ne oldğu belli olmaz siz eşit olun daha sonra sevdiğiniz için ona ufak hediyeler alabilirsizniz şimdi seviyorsunuz diye kimsein gözüne sokmanıza gerek yok büyük gelinin canını yakmaksa amaç yapmayın derim ...
Bence kımsede yok.sende sorun var..
Birini otekıleştırmıssın barız bı sekılde..
Dıgerıyle kuzu sarması olup ilkini çekıştırmıssın..
Aah su eltıler bırleşip,sana sarsa da gelsen buraya anlatmaya:))
Canım
Gelin odun işini red edince
kardeşim de ''O zaman bir yemek hazırla acıktık'' Diyince '' Ablam çağırdı, dışardan söyleyin ben akşam gelirim'' demiş.
Ondan sonra
Kardeşimle tartışmışlar anasına gitmiş gelin.
Ben ona yakın davrandım ama yeni evli olduklarını düşünüp zamanlı zamansız aramadım. Zaten uzaktayım evlerine 1 kere gittim. Hani orda olsam da b***nu çıkarsam tamam. Mesafeyi kendı koymak istedi ben de koydum. Mesafe koyanı zorla çekemezdim ki gel buraya diye.
Biz de 2. gelinle senin 2. görümcen gibiyiz.
Bence de annesi kaynaklı gibi ama gelin de de var.
İlk konum da '' O mesafeli olmak istiyorsa sen de bunu kabullen demişti çoğunluk''Bence kımsede yok.sende sorun var..
Birini otekıleştırmıssın barız bı sekılde..
Dıgerıyle kuzu sarması olup ilkini çekıştırmıssın..
Aah su eltıler bırleşip,sana sarsa da gelsen buraya anlatmaya:))
Konunun ozu budur..boyle olmalı ilişkiler..ama konu sahıbı tam gorumcelık yapıyor geline..Benim kardeşimin eşi de öyle sevecen öyle iyi ,
öyle anlayışlı öyle becerikli göstermişti ki kendini
herşey evlenene kadarmış meğerse sonrası hava civa çıktı.
ailelemle çok bozuştukları oldu.
ama ben bir görümce olarak asla işine karışmam müdahale etmem gereksiz samimiyet kurmaya çalışmam.
size de aynısını tavsiye ediyorum gelinleri kendi hallerine bırakın sizi sevip değer veriyorlarsa zaten kendileri arayıp soracak
birlikte vakit geçirmek isteyeceklerdir.
bizde öyle ben hiç görüşmek istemem o arar zırt pırt abla (ondan 2 yaş büyük olmama rağmen)22 yaşında sizi özledim görüşelim
bana gel ben sana geleyim diye.
nedenine gelince bizimkiler hakkında bile bana derdini anlatabiliyor biliyor ki asla laf çıkmaz ve asla
yargılamam.
empati yaparım onu haksız bulduğumda da kalbini kırmadan söylerim bizimkiler suçluysa da açık açık onların suçlu olduğunu söylerim.
sizde gelinsiniz biraz empati yapın.
eşiniz size 1 ton odunu düzenle dese sizde bozulabilirdiniz gayet.
ve iki gelini asla kıyaslamayın hiç hoş değil bakarsın gelen gideni aratır.
o zaman gelinlerin arasına fitnelik girmiş olur,,,, ilk gelin arıza çıkartır kardeşinin evde huzuru bozulur,,,,Merhaba arkadaşlar...
Hemen konuya gireyim...
Bizim ilk gelin soğuk, düşüncesiz, kaba ve menfaatçi birisiydi. Yani şöyle anlatayım, geçtiğimiz mayıs ayın da evlendiler daha evlerine 1 kere gittim çünkü yeni evlilerdi rahatsızlık vermek istemedim. Kendisi de davet etmedi hiç. Sonra halamlar gideceklermiş de öyle bir vesile ile gidebildim evlerine.
Bu kızı almadan önce ne kadar hevesliydim ama kızı ben uzakta olduğum için tanıma fırsatım olmamıştı. Gelin değil, bacı gibi görmek istedim ve kendi evime alamadığım şeylerin en iyisini ona hediye aldım. Harçlığını da verdim ki bir kısmını da kendi kafasına göre alsın diye. Beni arayıp sürekli talimatlar verdi '' Abla zevkine güveniyorum şunu al bunu al'' diye. Ben de olur ya yine de beğenmez diye 3G ile gösteriyordum.
Bunlar evlendiler gelin hanımın burnu bir hava da bir hava da sanki First lady. Arayıp sormaz, kaza yaparız geçmiş olsun demez ama konservesi reçeli bitince arar.
Geçenlerde annemlere gidecektim. Erkek kardeşim bir agaç kestirmiş ve bu odunun yığılması lazımken gelin hanım '' Ben anlamam, kaynımla, kv. yapsın'' demiş kardeşim de ''O zaman bir yemek hazırla acıktık'' Diyince '' Ablam çağırdı, dışardan söyleyin ben akşam gelirim'' demiş. Kardeşimle tartışmışlar anasına gitmiş gelin.
Ben geldim zavallı annem, akşam olmuş soğukta odun düzlüyorKardeşlerim de yardım ediyor. Gelini sordum bir şey demediler ama gariplik vardı annemi sıkıştırdım anlattı.
(Nerdeyse 1 tona yakın odunun ihaleside bana kalmıştı.) Ben de kötülük olmasın diye Gelini arayıp '' Ablacım napıyorsun? Gel yemek yiyelim'' dedim '' Niye burda yemek yok mu?'' dedi
Ben de kayış koptu ondan sonra... Anneme dedim '' Artık bu geline iyi niyetli olmayacağım, tepemize s**** Onu sevmemi, kabullenmemi bekleme'' dedim. Zaten öncesinde ki davranışlarından dolayı mesafeli duruyordum.
Bu olaylar dönüp dururken 2. kardeşim de aile arasın da biri ile sözlenmişti, nişanı ocak ayında. Bu kız bambaşka çok candan kendisi bana dedi '' Ablam olur musun'' diye ben de seve seve dedim
Ona '' Ben ve ailem hizmetçi aramıyoruz. Onlara kız bana da bacı olacaksın inşallah. Sen böyle candan ve saygılı olduğun sürece başımıza tacsın. Eğer ilki gibi olursa da biz eyvallah der çekiliriz kardeşimle mutlu ol yeter deriz o kadar. Ama insana aile de gerek unutma bunu, biz senin aileniz'' dedim
Kız da benle aynı fikir de kardeşimden de aynısını istiyor. Ayyy bahsederken bile aklıma geldi minnoşum
Konular böyle, İlkini sevmiyorum ama ikincisi canım gibi. İlkine tepki göstermedim ama mesafeyi çok katı koydum çünkü kendi yaklaşacak bile olsa kalbini kırarım gibi.
Sorum şu ki; İlki nişanlanırken tam altın takmıştım, evlenirken de 15 gr bilezik. Şimdi ikinci nişanlanacak ama ben hem o kardeşimi hem de o gelini daha çok seviyorum. nişanın da 15 gr bilezik evlenirken de biriktirebilirsem az daha fazla gram da yine bilezik takayım diyorum. Bir aklım da yine vicdan yapıp öbürü kıskanır mı ki acaba diyorum.. Bir yandan da kendi etti kendi buldu umrum olamaz sonuçta ektiğini her bakımdan biçti diyorum.
Benim fikrim kırılsın ya da kırılmasın 2. ye gerekeni yapmak, sizce?
Onu da yaptım canım benim..Bak burada kaç kişi yanlış düşündüğünü, yanlış davrandığını söylüyor. Aradana aylar geçti hala aynı...
Bence sorunları içinde büyütüp, böyle mi oldu şöyle mi oldu demektense konuşmak için çağırsan ya da sen gitsen daha iyi olur. İçindekileri döker böylece...Bence göz ardı ettiğin şeyler var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?