İnancımı yitirirken..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Hepimize kalp şifası diliyorum.

Binlerce, yuzbinlerce, çatısı olmayan varken , çeşit çeşit sofralar hazırlayıp ifşa edenlere de , iki günde bir et yiyemedigi ,sosyal medyadaki sahte mutluluktakiler gibi giyinemedigi için kendini maddi imkansizlar içinde sananlara da , sağlık içinde yüzüp hala dert yananlara da.

Diyecek sözüm yok.

Çoğumuzun kirası ve borçları var. Kimi zaman güzel sofralarimiz oluyor , kimi zaman yettirmeye çalışıyoruz ay sonuna , gıdım gıdım ilerliyoruz . Yine de hiç dert yandığımı hatırlamıyorum.

Gecistirdigim zaman ah vah yapması aklıma hiç gelmedi.

Çünkü gerçekten açlarin yanında aç değiliz , açıkta değiliz ki biz.

Biraz ağır bir tepki ile yazmışsınız yersiz olmuş. Ben çalışmadım mi sanıyorsunuz. Yada başka bişey. En başta belirttim bir gün içimi dökeceğim diye. Benim iş konusunda sanırım basiretim bağlı. Dediğim gibi en çok ben istiyorum bunu ama gerçekten yok iş yok. Olanlarda olmuyor Bi şekilde. Olsada düzgün gitmiyor. Ben para dilenmeye vs girmedim buraya yazmadım da. Sadece içim doluydu yazmak istedim sadece yazmak.. Yinede tesekkurler

Ben 2 senedir NE AH VAH ne başka bişey yaptım. 23 yaşında evlendim. Ben o yaşıma rağmen çoğu şeye razı oldum. Ben ah vah yapmıyorum benim anlattıklarım bilirsiniz. Anlamadıklarım var demekki sadece içim dolu hepsi bu. Teşekkürler. İnşallah benim gibi olmaz kimse yaşadıklarımı yaşamaz.

Diyecek hiçbir sözüm yok. Bu kadar dramatize ederek anlatıp sonunda sigara diyince ağzım açık kaldı.

Haftalarca aç kalıp, ekmek parası bulamayan kişi günde sigaraya en az 23 tl.Veriyor.

Zaten açım ama gencim güzel güzel giyinemiyorum diyince anlıyor insan.

Bitti sözüm.

Yaşıyoruz ki. Ama sigaraya para bulabiliyorsam açım demem, ekmeğim bile olmuyor demem.

Elbette neler yaşadığınızı bilemeyiz. Anlattığınız kadarına yorum yapabiliriz. Bu arada sigarayı bırakın, canınız çok çekiyorsa bir süre tütün için, biz öyle yapıyoruz daha hesaplı oluyor ve daha az içiyorsun üşeniyorsun sarmaya vs.

Ne mezunu oldugunuz belli degil,soranlar olmus israrla yazmamissiniz
Ne is yapabileceginizi yazmamissiniz
Ama sacinizin platin bilmemnesini sormaya konu acmissiniz
Duygu somurusu yapmayin burda
Sizden ne istedim yardımmi baska bişey mi. Platin saç demişsiniz. Ben adalet kazandım ama gönderemedi babam gonderseydi yurt vs babamlar gecinemicekti. Gitmedim. Ben uyuya kalmışım ve az önce uyandım direk cevap vermeye çalışıyorum herkese. Yaptığınız çok acımasızca. Ve hepiniz bayansiniz. Saç diyip durmussunuz. 5 tllik toz açıcı, 1 neva color fildişi ile platin saç rengi yapmaya çalıştım. Olay bu hep özeniyordum. Ve zaten saçlarımı yaktım kestim. Sizin derdiniz ne bu kadar ağır eleştireler. Acitasyon yapmam ne kazandırır. Bir düşünün. Bence geçimden ziyade insanlıkta zorlaşmış. Bir gün benim yerime geçerseniz. Dilerim bu yazıları da yazan size ben olmam. Allah büyük. Yazıklar olsun

Yaşıyoruz ki. Ama sigaraya para bulabiliyorsam açım demem, ekmeğim bile olmuyor demem.
İçmiyorum içmiyorum zaten yok diyorum zam geldikten sonra 1 tane aldı eşim 2miz paylaştık yetmedi. İçmiyorum içmiyorum istesemde içmiyorum. Tamam yeter artık canım daha da yandı. Ben suclumuyum bir günah mı işledim bu yargılarınız niye. Yeter yazmayın yorum gerçekten tanımadığım insanların bile canımı acitmasi yok yani. @Mune konumu kapatirmisin lutfennn

Konu sahibi ilk okudugumda üzülür gibi oldum ama sonraki cevapların yok artık dedirtti.
Herkes Instagram hesaplarindaki gibi sorunsuz, gezmeli, hesap yapmadan yaşamak ister ama hayaller hayatlar durumu var.
Zamaninda yokluğu, sıkıntıyı dibine kadar yasamis biri olarak söylüyorum; gerçekten ihtiyaci olan kimse bunu başkalarıyla tanışın veya tanimasin böyle kolay paylaşmaz. Ben mesela aksine saklardim.
Sizde bir özenti ya da heves durumu gördüm.
Kusura bakma ama bu devirde tırnağın varsa başını kasirsin.
Çalış ve istediğin hayatı yaşa. Ya da şu andan daha rahat yaşa en azından.
Bu arada çok şükür bu gunumuze, evimize ortalamin üstünde maaş girer ama kocam da ben de tütün sarar iceriz.
İyi bir hayat yasmaak için önce parayı nasıl ve nereye harcayacagini bilmek gerekiyor.
Para kolay kazanılmıyor ama çok kolay harcanıyor.

Teşekkür ederim. Elimizden geldiğince zaten bitirmeye çalışıyoruz.

Teşekkürler. Yazmam bir hataydı zaten evlendim 2 senedir içimde. Ondan önceki hayatımda dahil toplam 20 senedir hep sustum devam da ediyorum. Benim hayatım normal bir hayat olamadı. Hepsi bu. Hep buruk hep kırgın. İçimde tuta tuta hastalık sahibi oldum. Ve bende rahatlamak istedim daha çok ama olmadı. Pişman oldum yazdığıma mereka etmeyin

Bak yanlış anlama
Belediyelerin psikolojik danışmanlık hizmetleri var.
Tamamen ücretsiz. Profesyonel biri ile detaylı konuşmak sana iyi gelir.
Burada neyin nerden geldiğini bilemden kimse sana iyi gelecek yorum ya da tavsiyelerde bulunamaz.
Belki bu tarz biri ile konuşmak içindeki kırgın ve buruk tarafı düzeltir

Her belediyedr mevcut mu gerçekten. Ben nasılnyani ne yapmam gerekir. Belediyeye mi gitmeliyimmm

Size yaziklar olsun. Evde yiyecek ekmeginiz yokken saca kiyafete ozeniyorsunuz. Mantikliysa mantikli deyin. Ben sizin gectiginiz yollardan cooook gectim. Yasim geldi dayandi 35e. Ac da kaldik,borcumuzu da odeyemedik ama luzumsuz seylere de ozendim demedik yani.

Siz yaş almıyor musunuz? 5 aylık evliyken de 2 yıllık evliyken de yaşınız niye hep 25? Size zaman işlemiyor mu?

Ne diyeyim inşallah çok iyi bir iş bulursunuz . Sigara büyük zarar bütçeye , umarım ondan da kurtulursunuz.

Elinize 600 tl. her ay kar kalır.

Bununla da kıyafet alırsınız kendinize bakim yaparsınız.

Yeniden bir bütçe ayarlamasina ihtiyacınız var .

Siz yaş almıyor musunuz? 5 aylık evliyken de 2 yıllık evliyken de yaşınız niye hep 25? Size zaman işlemiyor mu?

Bende hiç yaş almam biliyor musunuz , hep sabit yastayım. Yaşımı hesaplamak isteyen olursa o zaman öğreniyorum.
Kendim bile inanıyorum artık her yıl aynı yaşta olduğuma :))))

Bize ayda 2 kez çok sevdiğim genç bir kız geliyor yeni evli , yardım için temizlik ve birazda yemek yapıyor aynen senin durumunda . Sabah 9-10 gibi geliyor öğleden sonra gidiyor 170 tl alıyor günde. Komşularıma da tavsiye ettim şimdi onlarada gidiyor üstelik 2 yaşında bir kızı var. Eğer sorun etmezseniz böyle bir işte düşünebilirsiniz.

Evde ekmeği olmayan ölsün. Hiç bir şeye özenmesin. İstemesin. Otursun. Siz 1 ay o evden kafanızı cikartmayin sorunlarınız ile Bi kalın anlarsınız. Ya sizden akıl istedimmi bir daha cevap vermeyin ve bana benim yazılarıma kesinlikle yazmayın. Allahtan duam bana yazıklar olsun dediniz ya, bir gün olur aynı durum yaşadığınızda ilk Yorumunuzu ben yazayim. Düşmez kalkmaz bir Allah unutma. İğrenç bir insansın. Bende kadınım. Bana destek vermeniz gerekirken ben ne yaptım tasliyorsunuz. Yazıklar olsun.

Çok teşekkür ederim gerçekten bütün kötü yorumlardan ziyade bir insan böyle yazsa bile yetiyor. 1 kişi bile yetiyor. Çok teşekkür ederim. Artık rahatlatmaktan ziyade beni rencide etmeyecek yorum görmek ister oldum. Gerçekten yazık ben düşmanlarıyim heralde tanıyorlar beni burada yardiriyorlar. Yaşıma takılmışlar. Evet hep 25 yaşındayim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…