- 6 Mart 2017
- 1.649
- 3.481
- 133
Bu düzelme sürecinde kadın hakaretler ve küfürler işitmeye devam edecek yalnız. Ki düzelme diye de bir şey yok.
Düzelse dahil kişi yaşadıklarını nasıl sindirecek, unutacak?
Tabiiki size mantıksız gelebilir. Önemli olan da saygı çerçevesinde tartışabilmek. Her şeye rağmen umarım eşinizle sorunlarınızı halledebilirsiniz. Benden istemiyorsunız ama yine de son bir öneri olarak da şunu söyleyeyim, bunu nasıl somutlaştırırsınız bilmiyorum ama beynimiz biraz sandviç misali çalışıyor. Alttaki ekmeği değil üstteki salamı göstermek genelde işe yarar. Eşinize göre ailenize para vermeniz kötü, bunun üzerine eşinizin hoşuna gidecek bir iyiyi koyarsanız belki bunu görmezden gelebilir. Atıyorum kardeşime 200 lira gönderdim, annene x mağazasında görüp elbise aldım gibi.tabiki farklı yorumlar okumalı kendinizi geliştirmelisiniz..zira bende dışardan objektif gözler görüp yorum yapsımn diye buraya yazdım zaten aileme durumu açmadan önce...ama zaten çalışan bir kadına o zman o adamın parasını napıcan tarzı bir yorum bence acayip mantıksız..konum size ters gelebilir ama daha mantıklı yorumlarda yapabılırsınız
Tabiiki size mantıksız gelebilir. Önemli olan da saygı çerçevesinde tartışabilmek. Her şeye rağmen umarım eşinizle sorunlarınızı halledebilirsiniz. Benden istemiyorsunız ama yine de son bir öneri olarak da şunu söyleyeyim, bunu nasıl somutlaştırırsınız bilmiyorum ama beynimiz biraz sandviç misali çalışıyor. Alttaki ekmeği değil üstteki salamı göstermek genelde işe yarar. Eşinize göre ailenize para vermeniz kötü, bunun üzerine eşinizin hoşuna gidecek bir iyiyi koyarsanız belki bunu görmezden gelebilir. Atıyorum kardeşime 200 lira gönderdim, annene x mağazasında görüp elbise aldım gibi.
ben boşanmak istemiyorum demedim ki başka önerisi olan var mı dedim nasıl bir yol izlemeliyim diye....Cani kayit ve goruntu hic bir ise yaramaz.
Resmi şekilde toplanmamis delil delil olarak sayılmıyor
Ki boşanmak istemiyorsan, kayidi ne yapacaksın
E yolunuza bakin o zaman bosan demeyin demissin ama ne diyelim elimizde sihirli degnek yokki dokunup duzeltelimnasıl izin vermemeliyim..ağzına bant çekmek lazım yada o dilini çekip ağzından koparmak lazım dilinden zehir akıyor adamın...ailesinin ağzı ile konuşuyor hep..annemin acayip gıcığını kapıyor..bir kere yine küfürler hakaretler etti bana evden kovdu aylık evliydik ailemin evine gittik kaldım beni geri göndermediler arkamda durdular die ailem suçlu oldu..benim paramda gözleri varmış boşanmamı istiyorlarmış bu yüzden...çok ağır şeyler bunlar ya dayanamıyorum artık
binbir özür dilenince sonunda sende yuvam dağılmasın diye kabulleniyorsun lakin ortada yuva olmadığını göremk zaman alıyormuş....çocuk planım yok zaten böyle bir insana birde mükafat gibi çocuk verilmez...hakettiğini düşünmüyorum..E yolunuza bakin o zaman bosan demeyin demissin ama ne diyelim elimizde sihirli degnek yokki dokunup duzeltelim
Boyle tavirlar eger sokma akilla oluyorsa (ana baba aile doldurmasi vs)ucurumun kenarina gelmeden toparlayn yok anca o zaman yuvam dagiliyor zorum ne benim diye toparliyrlar
Ha yok kisilik yapisi ise omur gecermi onu dusunun hastalik var baska sey var aile bu yedirmis icirmis giydirmis bakmis bgn aldigin maasin yarisini almasina vesile olan insanlar
Hepsini gectimde insan karisinin namusunada dil uzatirmi ya onu nasil kabullenirsiniz bilemedim
Zor Allah islah etsin
Eger hayatiniz boyunca buna maruz kalacaginizi hizsediyorsaniz yani karakter diyorsaniz simdilik cocuk yapmayin diyebilirim sadece
Ekonomik özgürlüğü olan ,kendi ayakları uzeriüze durabilen hemcinslerimi koca eziyeti ,şiddeti , baskısı altında görünce üzülüyorum.. burada buna benzer bir çok konu okudum ,evet eğitim şart o ayrı fakat biryere kadar görüldüğü üzere , yermek adına söylemiyorum yanlış anlamayın , sırf koca parasına mecbur oldugu icin ailesinin kapısına dönemeyen milyonlarca kadın var . Yaşadıkları hayvan heriflere katlaniyorlar .. yapacağınız şey çek sektörü gitsin ,o adamın ne koynuna girilir ,ne evinde durulur ne baba olur ,başka çözüm varsa siz söyleyin ,belki birilerinede yol göstermiş olursunuz .arkadaşlar merhaba..sizlere bir sorum olacak daha doğrusu sorularım..
1 senelik evliyim..evlenirken ailemin maddi durumu çok müsait olmadığından bana pek birşey yapamadılar..yapamadılar dediysem çeyizim tamdı kınamı yaptılar altınımıda taktılar sadece büyük eşya almadılar ki bizim buralarda kimse almıyor alan da kendi isteği ile durumu varsa alıyorlar..eşiminde çok iyi bir işi var..bende evlendikten sonra çok çok iyi bir işe girdim yani kısaca evimize ciddi miktarda para giriyor..ailem beni okuttu meslek sahibi etti tek kuruş bile yardımım olmadan onlara evlendim ki benden bir beklentileri de yok...ben okurken kardeşim gidip çalıştı maddi olanaksızlıklardan dolayı dışarda okuyordum babam yetişemiyordu hem bana hem eve her neyse..dediğim gibi bunlara rağmen çeyizimi de yaptılar altınımı da taktılar sadece büyük eşya almadılar bana..benimde kardeşlerim okuyor şimdi ayda gönderdiğim 100 200 tl nin lafını yapıyor bana ya millet tanımadığı öğrencilere bile o kadardan fazla burs veriyor..adamın resmen dilinden zehir akıyor ya yılan gibi sokuyor ınsanı sözleri ile...bir senedir duymadığım hakaret duymadığım küfür hem bana hem aileme kalmadı...onur gurur kırıcı şeyler...yaptığı herşeyin minnetini etti ediyor..aileme yardım ediyorsam ki kendi kazancımla kendi emeğimle ediyorum bir lira onun kazancını vermiyorum..annemede maddi olarak vermiyorum eksik birşeyi varsa alıyorum bazen o kadar...o kadarcıkta hakları yok mu uzerimde...istiyor ki biz sefa içinde yaşarken onlar orda sürünsün..ailemin onunde sesi çıkmaz eğilir ellerini öper arkalarından etmediği küfür kalmaz ben artık kaldıramıyorum..desem ki ailesiden yardım istiyim ama boş zaten onlarda böyle düşündüğü için biz bu hale geldik...
kızlar bana bir akıl verin ben mala bağladım iyice..boşan diyeceksiniz ama başka önerilere ihtiyacım var onu zaten düşünüyorum..adam terbiyesiz edepsiz hayatımda duymadığım işitmediğim şeyler duydum işittim ondan 1 senede..karısının namusuna bile laf eden bir adam..
not: son soylediği herşeyi kayda aldım..attığı msjlarında ekran görüntüsünü aldım işe yarar mı??
çok doğru söylüyorsunuz..çoğumuz evliliğmizi kurtarmaka adına elimzden geleni yapmak için katlandık belkide..kimimiz benim gibi çok çok yeni hemen pes etmek istemedik belkide..ve hepimizin en çok itiraf etmekte zorlandığımız şey dul kalmak...toplum baskısı sözler bakışlar vs...eminim hepimiz ençok bundan korkuyoruz.....Ekonomik özgürlüğü olan ,kendi ayakları uzeriüze durabilen hemcinslerimi koca eziyeti ,şiddeti , baskısı altında görünce üzülüyorum.. burada buna benzer bir çok konu okudum ,evet eğitim şart o ayrı fakat biryere kadar görüldüğü üzere , yermek adına söylemiyorum yanlış anlamayın , sırf koca parasına mecbur oldugu icin ailesinin kapısına dönemeyen milyonlarca kadın var . Yaşadıkları hayvan heriflere katlaniyorlar .. yapacağınız şey çek sektörü gitsin ,o adamın ne koynuna girilir ,ne evinde durulur ne baba olur ,başka çözüm varsa siz söyleyin ,belki birilerinede yol göstermiş olursunuz .
Hiç korkma. Kimse sana dul kaldın demez. Aksıne çoğu kişi senin n e yaşadığını öğrendiğinde sana niye daha önce boşanmadın der. Buna eminolabilirsin çünkü ben birebir yaşadım. Çocuğu arkadasım bana kızdı kendine bunu niye yaptın niye uzattın niye cektin ilk seferde yollamadın diye. Sen benim sürecimi biliyorsun. Beş buçuk aydır ayrıyız. Kime anlatsam herkes kurtulmuşsun iyi ki diyor. Ben de kendimi bekar gibi hissediyorum. Sanki o hiç hayatımda yokmuş gibi. Huzurluyum. Mutluyum. Bunları da gerçekten hissederek soyluyprum. İlk zamanlar biraz alışkanlıklar hatırlanıyor ama sonrası çok güzel.çok doğru söylüyorsunuz..çoğumuz evliliğmizi kurtarmaka adına elimzden geleni yapmak için katlandık belkide..kimimiz benim gibi çok çok yeni hemen pes etmek istemedik belkide..ve hepimizin en çok itiraf etmekte zorlandığımız şey dul kalmak...toplum baskısı sözler bakışlar vs...eminim hepimiz ençok bundan korkuyoruz.....
Biraz zamanla hersey sutliman oluyor.adam tam tersi kuzuya donuyor.ipleri aliyorsunuz elinize.ama katlanmak gerek ne yazikki.mucadele sart.ben bunlarlami ugrascam bosanirim gider diyorsaniz once elinizden geleni yapin da oyle bosanirsiniz.inanin hepsi ayni bunlarin.mutevazi dort dortluk olani yok.ya aldatir.ya icer .ya dover.ya kufur eder.yada pisirik.Zaten yaptiklarimi soylemiyorum..yapiyosun ben biliyorum diyor needen biliyosun diyorum cevap yok ayrica kendi kardesini gönder ogrencidir diyen birisi...ben kardeslerini cok seviyorum efendi duzgun cocuklar diyende kendisi ilerde o lar icin sunu sunu yaparim diyende kendisi...ee o zaman bunca sorun niye??
Asil sorun ne biliyormusunuz ailemin arkamda olmasindan rahatsız istiyor ki o bana eziyet etsi ailem gozunu yumsun sessiz kalsin...ben evi terk edip gittim bir keresinde aileme de olayları anlattin geri gondermediler beni ailecek aileme ve bana cephe aldilar..bir senedir gozumun yasi dinmedi yasadiklarimin duyduklarimin haddi var hesabi yok ailem bana destek cikinca aileme de tavir aldi almis biriktirmis icinde halbuki onun ailesi benimle konusmayi bile kesti ogullari yuzde 100000 haksiz oldugu halde onu savunacak bir taraf hep buldular...o kadar agir sozleri ben beynimden nasil cikaricam artik bilemiyorum
Saygısız terbiyesiz adamların ben zamanla düzeleceğine inanmıyorum ne yazık ki. Ben de zamanla düzelir diye çok duydum dinledim de. Uç buçuk sene cektim. Sonunda hiçbir yol ilerleyemeyince bıraktım artık. Yüzüme yüzüme ben seni aldatınca mı gideceksin bile dendi. Ailem arandı gelin alın kızınızı bile dendi düşünün. Buraya kadar katlandım. Ama olmayan olmuyır.Biraz zamanla hersey sutliman oluyor.adam tam tersi kuzuya donuyor.ipleri aliyorsunuz elinize.ama katlanmak gerek ne yazikki.mucadele sart.ben bunlarlami ugrascam bosanirim gider diyorsaniz once elinizden geleni yapin da oyle bosanirsiniz.inanin hepsi ayni bunlarin.mutevazi dort dortluk olani yok.ya aldatir.ya icer .ya dover.ya kufur eder.yada pisirik.
Ses kaydi da al ekran görüntüsü de al.arkadaşlar merhaba..sizlere bir sorum olacak daha doğrusu sorularım..
1 senelik evliyim..evlenirken ailemin maddi durumu çok müsait olmadığından bana pek birşey yapamadılar..yapamadılar dediysem çeyizim tamdı kınamı yaptılar altınımıda taktılar sadece büyük eşya almadılar ki bizim buralarda kimse almıyor alan da kendi isteği ile durumu varsa alıyorlar..eşiminde çok iyi bir işi var..bende evlendikten sonra çok çok iyi bir işe girdim yani kısaca evimize ciddi miktarda para giriyor..ailem beni okuttu meslek sahibi etti tek kuruş bile yardımım olmadan onlara evlendim ki benden bir beklentileri de yok...ben okurken kardeşim gidip çalıştı maddi olanaksızlıklardan dolayı dışarda okuyordum babam yetişemiyordu hem bana hem eve her neyse..dediğim gibi bunlara rağmen çeyizimi de yaptılar altınımı da taktılar sadece büyük eşya almadılar bana..benimde kardeşlerim okuyor şimdi ayda gönderdiğim 100 200 tl nin lafını yapıyor bana ya millet tanımadığı öğrencilere bile o kadardan fazla burs veriyor..adamın resmen dilinden zehir akıyor ya yılan gibi sokuyor ınsanı sözleri ile...bir senedir duymadığım hakaret duymadığım küfür hem bana hem aileme kalmadı...onur gurur kırıcı şeyler...yaptığı herşeyin minnetini etti ediyor..aileme yardım ediyorsam ki kendi kazancımla kendi emeğimle ediyorum bir lira onun kazancını vermiyorum..annemede maddi olarak vermiyorum eksik birşeyi varsa alıyorum bazen o kadar...o kadarcıkta hakları yok mu uzerimde...istiyor ki biz sefa içinde yaşarken onlar orda sürünsün..ailemin onunde sesi çıkmaz eğilir ellerini öper arkalarından etmediği küfür kalmaz ben artık kaldıramıyorum..desem ki ailesiden yardım istiyim ama boş zaten onlarda böyle düşündüğü için biz bu hale geldik...
kızlar bana bir akıl verin ben mala bağladım iyice..boşan diyeceksiniz ama başka önerilere ihtiyacım var onu zaten düşünüyorum..adam terbiyesiz edepsiz hayatımda duymadığım işitmediğim şeyler duydum işittim ondan 1 senede..karısının namusuna bile laf eden bir adam..
not: son soylediği herşeyi kayda aldım..attığı msjlarında ekran görüntüsünü aldım işe yarar mı??
Bu arada Elestiri mahiyetinde nasil kabullenirsiniz yazmamistim yanlis anlama olsun istemen banlanmissiniz ama donunce okursunuzbinbir özür dilenince sonunda sende yuvam dağılmasın diye kabulleniyorsun lakin ortada yuva olmadığını göremk zaman alıyormuş....çocuk planım yok zaten böyle bir insana birde mükafat gibi çocuk verilmez...hakettiğini düşünmüyorum..
Sanırım bir kaç üye ile tartıştın konunda o yüzdenkızlar ben ceza aldım sizce neden yanlış birşey mi yazdım ?
tartışma demeyelim ne kötü kelime nede hakaret edildi...ceza almak için sebep olabilir mi şaşırdım ..Sanırım bir kaç üye ile tartıştın konunda o yüzden
kardeşim başka ilde okuyor banka ile gönderiyorum ne gibi bi sorun olabilir hesap hareketlerime bakacak hali yok ya o kadar düşmez heralde düşse bile benim hesap hareketlerime benden habersiz nasıl bakacakSes kaydi da al ekran görüntüsü de al.
Senin olayindan daha vahim bi dava ya şahidim.
Kiz ispat edemiyor.
Erkek kizin ses kaydını almis cildirttiktan sonra ve yazisma görüntülerini.
Kesinlikle yap ama sen sakin ama sakin yanlis konuşma yapma.
Madem bosanmayi aklina koymussun kuralina göre oyna ve sen esinin yaptigi hatalari yapma.
Birde kardeslerine parayi elden ver bankadan gönderme.
Evet olabiliyor karşılıklı laf atışmalarında falan olurtartışma demeyelim ne kötü kelime nede hakaret edildi...ceza almak için sebep olabilir mi şaşırdım ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?