İnsan neden boşanır?

Dün bir kadın geldi..
Kadın ben eşimi seviyorum, ama beni yok sayıyor .Tüm evin yükünü omuzlarıma dayadı diyor..
Adam çalışıyormuş, ama evine bakmıyormuş..
Çocuklarıyla ilgilenmiyormuş..
Boşanmayıp da ne yapsın kadın.. =)

Ne güzel sıralamışsın hepsini canım. Bizim evliliğimizde bunların hiçbirisi yok ama bu adam eşine evladına para konusunda niye yalan söyler durur aklım almıyor. Millet eşinin telefonunda aldattığına dair bişeler arar,ben bitti dediği krediden borç kalmışmı,icralık olmuşmuyuz diye karıştırıyorum. Dün de buldum,aradım icralık olmuşuz hem de 3bincik yüzünden. 4 keredir borç kalmadı yalanını söyledi her seferinde de 7 binlik, 3 binlik hatta bin tl lik avukatlık durumlarını öğrendik. Ya bankadan evi annesini aradılar ya ben yakaladım. İkimizde çalışıyoruz, o kadar borç ödedik,evlendik eşya aldık da şu son kalan borç bir türlü bitmiyor. Bana boşanmayı düşündüren sebep, hayat arkadaşına para sıkıntılarını söylememesi,bizi annelerimize rezil etmesi

Bir nevi benim durumuma benziyor. Benim eşim borcunu benden gizliyor. Avukattan bankadan öğreniyorum hep

ya onceden gozardi ettigin seyler birikmistir
ya da zaman icerisinde kisilerin degisimleri onlari birbirine yakinlastirmak yerine daha da uzaklastirmistir, uyum bozulmustur.
"siddetli gecimsizlik" boyle birsey sanirim...

Buyuk mu konustun acaba

Kaynana faktorunu de unutmamak lazim, buda bir bosanma sebebi.

Sevginin sadece seni seviyorum demekten ibaret olmadığını düşünenlerdenim. Bence sevgi gösterilmeli de. Ve yalan sevdiğin bir insana söylenmemesi gereken bir şey. Herhangi bir konuda yalan söyleyen insan seni seviyorum derken de yalan söylüyor olabilir.

Gerçek sebepleri sıralarsak

-Aldatma
-şiddet
-Ağır hakaret ve onur kırıcı davranış
-Evi terketme
-Aşırı derecede ana baba düşkünlüğü
-Eşe zülmetmek
-Cinsel birlikteliğin ( sağlık ve fiziksel problem dışında tabiiki ) uzun süre olmaması
-Tarafların ailelerinin evlilik hayatına hadsiz hesapsız ve saygısızca müdahalesi
-Hırsızlık vb yüz kızartıcı suçlar
-Toplum içinde saygınlığı yitirtecek davranışlar

Diğer sebep

SABIRSIZLIK

Zaten şiddetli geçimsizlik ise bahane bulamayanların uydurduğu saçmalıktır.

Mevzu boşanmak için bahane değil , evli kalmak için bahane bulmak.Ve unutma ki !!! Hiç bir zaman ikincisi daha iyi olacak diye şart yoktur.İnsan kendini değiştirmedikçe ve hatalarından gerçekten ciddi ciddi ders almadıysa aynı şeyleri yaşamaya mahkumdur.

Anlayacağın insanlardaki sabırsızlık,mücadele yeteneklerinin olmaması ve de maymun iştahlı olmaları buna sebep.Gerçekten sebep yoksa boşanmak saçmadır.Yok sevgi bitmesi filan hepsi saçma.Çünkü sevgi basit birşey değil ki hemen bitsin.Aşk sevgi gibi kavramlar çok yüce kavramlardır ve asla cinsellikle karıştırılmasın

Gitmek isteyeni asla tutamazsın.Muhakkak gitmek için bir bahanesi vardır ama bunu bilemezsin ve o bu saçmalıkların ardına saklanır kendince vicdanını rahatlatmak için

Bir nevi benim durumuma benziyor. Benim eşim borcunu benden gizliyor. Avukattan bankadan öğreniyorum hep
neden sakliyor ki?
ya da ne yapiyor ne yiyip iciyor ne aliyor da yeni borc cikiyor...?

bosanmak yerine evin tum gelir giderlerini siz hesaplasaniz, alisverise ortak ciksaniz vs duzelmez mi acaba,

bir de esinizinki huy olmus sanirim. bu konu icin terapi dusundunuz mu?
tumuyle degismez belki ama nedenini buldugunuzda kontrol etmek de daha kolay olabilir...

bir evliliğe yalan giriyorsa bir daha düzelmesi çok güç oluyor, bunların yanında kumar, bitmek bilmeyen borçlar, krediler işte şiddet ve aldatma olmadan da boşanmanın en büyük nedenlerinden bazıları..
saymakla bitmez ki boşanma sebepleri..

eşimi deliler gibi seviyorum bu sebeple
Aldatma ve dayak en büyük boşanma sebebi benim için diğerlerini çözmeye çalışırdım sanırım.

o dediğinizi büyük bir tartışma sonucu bugün ben de yaptım ama eşimin kendine gelip tekrar üzerime titrediğini görünce geri adım attım , konumu takip eden bilir eşimle süt limanız ama ailesiyle bu iş nasıl gidecek bilmiyorum . bazı hatalar çoğu zaman gözardı ediliyor aslında zamanla birikiyor ve haksızlığa uğrayan tarafın dibi delik sanılan bir bardakta biriktirdiği hatalar, yanlışlar taşmaya başlayınca o an insan sevgiyi , sevilmeyi bir kenara bırakıp çekip gitmek istiyor ve maalesef artık insanlarımız eskisi kadar sabırlı olamıyor çünkü gelişen teknoloji zaman sıkıntısı yaratıyor bu da insanlarda strese neden olup insanların tahammül sınırını düşürmekte işte bu yüzden boşanma vakaları yaşanmakta.

ya beraber yapılan ama bitmeyen borçlar ne olacak ?

Aldatma şiddet dışındaki hiçbirşey sebep değil bahanedir.

Biz 2011 de evlendik, herşeyi ikimiz alıp 2 yılda bitecek şekilde taksitlendirmiştik. Ek olarak da düğün salonu,gelinlik için 10bin tl kredi çekmiştik. Ay sonunu zor ettiğimiz günler oldu ama meğersem yine de yetişmemiş. Eşya taksitini ödemekten krediyi es geçmiş,bir kaç kredi kartı vardı(bazen onlardan harcamış) Ama hala aklım almıyor o kadar para noldu. Ben onun derdinde de değilim.Benden neden gizliyor, yüzleştirene kadar yalan söylüyor bunlar bana boşanmayı düşündürdü. Üzülmemi istemiyormuş,beni haketmiyormuş,eve yetemiyormuş,tek başına hallederim diye düşünüyormuş...

Eşimi seviyorum ama bana yalan söylüyor diyenler için,yalancı birini sevmek ne kadar zor ve yorucu.Sabrında bir sınırı olunca...

1.aldatılma
2.söylenen yalanlar
3.saygısızlık
4.ilgisizlik

bende bunları boşanma sebebi olarak görüyorum 4. maddede biraz daha esneğim ama rutin olunca onada affım olmaz

mutlu değilsem onunla..
yeterli sebeptir bence, hepimizin hayattan beklediği de bu değil mi zaten
''mutluluk''

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…