- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.571
- 598
Yani o ilk dogumda pembe bulutlar üstüne durman, çok mutlu olman felan hepsi hikaye bence. Evet hamileligi sevmistim tekme atmasi felan ama öyle "anayim ben anaa" tavrinda degildim. Dogdugundada degil. Bag zaman ile oluyor. Ilk basta bebek sadece bir "is"ti. Bez degistirmek, doyurmak, kiyafetini degistir, banyosunu yaptir. Ve bunu uykusuz yapiyorsun. Yani otomatik yapiyorsun.
Üstüne bebekten pek bir tepki yok. Iletisim tek yönlü yani. Ama zaman ile kizimi daha iyi tanidim, ne istedigini anladim. Hele 8inci haftadan sonra gülmeye basladiktan sonra baze seyler daha keyiflendi. Lohusa hormonlar azaldi,..
Yani lohusa sendromunda, depresyonuda zaten bu toplumun sundugu idealdan dolayi. Annelik söyle harika, böyle süper, kucagina aldigindan andan beri... Ki öyle birsey yok. Ve çoçuk sadece anneninmis gibi tüm sorular anneye soruluyor "emziriyormusun, gece yatiyormu? çok yiyormu?",.. Yani toplumsal baskidan dolayi anneligin tadina ayri varamiyorsun birde.
tam da az önce bunu yaptım. pusette mamasını yedirirkencıkardım corabını öptüm koktum ayagını. miss gibi ayak kokusu öp öp doyamadımBaşka kimsenin terle ıslanmış saçları, ensesi, ayakları bu kadar tatlı kokamaz bence de. Yani objektif bakınca diyorsun ki keçi gibi kokuyor bu çocuk ya, nesini seviyorsun. Sonra yine de burnuna dolan o kesif kokunun şirinliğiyle mest oluyorsun. Lütfen herkes böyle hissediyor olsun da, biz kafayı yememiş olalım.
Bazıları sadece aileleri sömürmek ve hep gündemde olmak için çocuk sahibi oluyor bence...Başlıktan da anlaşılacağı gibi... Pozitif yönlerini yazalım lütfen...Cesaretlendirilmeye ihtiyacım var.
Cevaplarınızı bekliyorum ve almadan da gitmeyeceğim
Bi makale okumustum vaktiyle
Cocuk insanların hayata karşı bıraktıkları imza gibidir gibi bişeyler yazıyordu
Mantıklı düşününce gercekten artılarıda eksileride var
İmzamız bi nevi hayatımızdaki :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?