İnsan neden evlenir?

insan belli bir zamandan sonra yanında ses istiyor, yanlızlığını paylaşmak, dertlerini dinletmek istiyor..çocuklarını sevebilmek onlarla hayatını geçirmek istiyor..her sabah birine günaydın demek istiyor...

okuduğum bir kitapta şöyle diyordu " EVLENEN KİŞİLER PİŞMAN OLABİLİR ,AMA EVLENMEYENLERİN PİŞMAN OLACAĞI KESİNDİR ..!! " ben kendi adıma tam bu kararı vermem gerekn bir dönemeçteyim ve sık sık soruyorum kendime.... ilk neden iki kişi kendimize ait bir yaşam alanı oluşturmanın emek harcamanın güzelliği ikincisi de anne olmak istemem ilerde...

Sevdiği aşık olduğu insanla her zaman birlikte olmak hayatını birleştirmek için evlenir insan başka neden evlensin ki yerimseniben

ben de bi ara çok sordum bu soruyu kendime, cevap bulamadım:)))

Son düzenleyen: Moderatör:
herkesin evlenme sebebi farklı olabilir.
kimisi aile baskısından,kimisi toplum dayattığı için,kimisi ekonomik sebeplerden dolayı,kimisi evlenme yaşının gelidiğini düşündüğünden,kimisi de sevdiğiyle bir ömür mutlu yaşamak için evlenir....
en doğrusu sevdiğin kişiyle zamanı geldiğinde evlenmektir diye düşünüyorum.

verilebilicek o kadar çok cevap var ki...

rahat batar evlenir...

dinen beraber olmak nikah gerektirir evlenir...

toplumsal bir olgudur evlenir...

kendi kendine geçinemiyordur evlenir...

aile baskısı vardır evlenir..

aşık olmuştur ortak bir hayata adım atacaktır evlenir...

ama yalnızlık değildir evlilğe iten.. çünkü insan yalnızlıktan sadece kocayla kurtulmaz ki.. alırsın evine köpek en sadık dosttur aklına eş dost bile gelmez olur.
yada yardım kurumlarına seferber olursun çocuk esirgemeden alırsın bir hayat kurtarırsın.

evlilik insanın hayat görüşüne göre değişir. birde ona mı bnakıcam onu mu çekicem ailesiyle de mi uğraşıcam iş ister yemek ister çocuk ister deyip öcü gibi de bakabilir...
ruh haline göre hayat şartlarına duruma göre değişir cevaplar.

aşık olduk evlendik :asigim:
pişman mıyız ?
hayır...
yine olsa yine yaparız !

aynen yine aynı şeyler başa dönse yine yaşarmısın yine evlenirmisin deseler sırnaşık şey
nikah masasında dediğim gibi :jeyyar:
evetttt evettttttttt evetttttttt derimdelikafadulden

dün akşam eşimle de aynı şeyden bahsediyoduk
işyerinde konuşmuşlar da , bi kişi demiş sadece cinsellik ve çocuk için evlenilir
bunu söyleyen de yaklaşık 20 senelik evli bi bayan
bence saçma

sevdiğin inanla aynı yastığa baş koymak, sarılıp uyumak, aynı evi aynı masayı paylaşmak,
var gününde yok gününde destek olup mutlu olmayı, herşeyin üstesinden birlikte gelmeyi başarabilmek
senin olduğunu bilmek, hissetmek ....
kısacası evli olmak çok güzel opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

konu aslında yüzyıllık bir bilmece!

insaoğlu yanıtı bilmiyor bence!

kimileri evliliklerin insan tabiatına aykırı olduğunu söylüyor. kimileri bir kurum olarak görüyor.

bundan 100 yıl önceki ilişki biçimlerinin bugün hala aynı şekilde devam etmeyeceği açık. ve belki bir 100 yıl sonra insanlar eskiden evlilik diye birşey yaparlarmış dicekler.

ama çoğalma güdüsü hep olacak! bunun bir sonucu olarak, bir şekilde aşk hep varolacak.

...

yaşadığımız ana geri dönersek, sanırım dünyanın en zor en sıkıcı kurumu evlilik! ve şu anda bile dünyanın pek çok yerinde bu kurum farklı şekillerde yaşıyor, yaşanıyor. kimileri sonsuz bir yemin olarak görürken kimileri anlık bir heyecan olarak bakabiliyor.

bi de çocuk yapmak isteyen kadınlar için kullanılabilir bir yöntem olduğunu düşünenler var.
çünkü çocukların babaya ihtiyacı oluyor!

anlayacağınız bu binlerce yıllık bir bilmece.

insanoğlu sevdiği beğendiği herşeye sahip olmak ister...gelecekte yalnız kalmaktan korkar...kız kurusu lakabı takılmasından korkar...çocuk sahibi olmadan ölmekten korkar...çoğaltılabilir...evlenir..

Diğer insanların sebebini bilemem de,ben en çok her yeni güne O'nunla uyanmak istediğim için evlenmek istiyorum opuyorumnanaktan

çünkü dışındayken özendiren içindeyken bezdiren tek kurum evliliktir :))

Dertsiz başına dert almak için, kaynanam olsun da iki güne bir birbirimize girelim demek için....

EVLıLıK DERLER

Bir eve sığmayan iki yabancı;
Sabahtan akşama kavga ederler.
ıkisi de olmuş birer yalancı;
Can verirler ama, hiç sır vermezler.
Sorarsan adına evlilik derler,

Birisi dünyada, biri aydadır,
Zevkleri uyuşmaz, başka başkadır.
Varsa, çocukları ortak paydadır...

Birine bakmaya görsün birisi;
Kıskançlık kabarır, tutar krizi,
Sinirler gerilir, susmak en iyisi...

ıçleri kan ağlar, dışa gülerler,
Anaya, babaya yalan söylerler.
Mutluyuz diyerek sahte severler.

Vermeden isterler, vermek görevin,
Sevmeden beklerler, hep sevmelisin.
Her isteğine boyun eğmelisin...
Canlarını verir, hiç sır vermezler,
Sorarsan adına evlilik derler.

Kuru soğan gibi, acı, kat kattır;
Katları açınca gözler yaşlanır.
Ağlaya, sızlaya insan katlanır...
Canlarını verir, hiç sır vermezler,
Sorarsan adına evlilik derler.

ınsanlar bekarken tutulmak ister,
Tutulmuş olanlar, kurtulmak ister,
Farenin düştüğü kapana benzer...
Canlarını verir, hiç sır vermezler.

Anlatmak nafile, çekmeyen bilmez;
Bir kör döğüşüdür, yıllarca bitmez.
“Eller ne der? ” diye boşanıp gitmez...
Canlarını verir, hiç sır vermezler.

Süleyman Saylan

Ben aslında yalnız yaşamayı severim
Bi evi hayatımı paylaşmak bana hep itici gelmiştir hiç telaşlı yada meraklı değildim Zira 32 yaşında evlendim -tatlicadiarzu-
3 Yıl boyunca boşveeer evlenip napıcaz bak ne güzel geçinip gidiyoruz diye oyaladım
Eşim sürekli sen yine bildiğin gibi yaşa izin ver yanında olayım seninle yaşlanmak istiyorum dedi durdu
Sonunda boşluğuma denk geldi he dedim
Sözünü tuttu beni hiç kısıtlamadı hatta daha özgürüm artık
Her sabah onunla uyanıyorum beni öpmeden asla işe gitmiyor
Bütün sorunları bölüştük mutlulukları çoğalttık geçinip gidiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…