İnsan neden evlenir?

ben o kadar çok aşık oldum ki çıkmaya başladığımızın 3. günüydü bana evlenme teklifi etti aşkım.
ve ben o güne kadar hayatta evlenmem diyenlerdendim..
ama daha ilk gün acaba bana evlenme teklifi eder mi diye düşünmüştüm.
yani bence insan kaderinde varsa evlenir..

Son düzenleme:
sevdiği insanla bir ömür beraber olmak, paylaşmak için.

şu an evli değilim, nişanlım olmadan birşey yaptığımda mesela bazen içim buruluyor. o da olsa yanımda diye. evlendiğimde ise bu anları onunla yaşayabilir olacağım :asigim:

Hayatının anlamını bulduğunda evlilik de anlamlı geliyor insana...

gerçekleştirebilenlere ne mutluu....boshayallersmile

merhaba flört ederken seviyoruz diye evleniyor olmayalım acaba sevmek yetiyormu karşımızda aradığımız özellikler neler olmalı mesela bir doktor bayanla asaubay evlenbilirmi evlenirlerde sonra nasıl olur hayatlaı buna karşı olmak iyimi kötümü engel olmak gerekirmi gerekirse nasıl engel olunabilir yoksa olayı mormalmi karşılamalı lütfen yardım istiyorum

Evlilik hem aşkla, hem mantıkla yapılan bir anlaşma türüdür. Kimisi maddi kaygılarla, kimisi de karşısındakine duyduğu hisler doğrultusunda evlenir.
Başkalarını bilemem, ancak eşimle evlenmemizdeki sebep; aradıklarımızı birbirimizde bulmamızdır. Huylarımız taban tabana zıt olsa da, alışkanlıklarımız aynı.
Aşktan bahsetmek gerekirse de, onunla her gece uyumak, geceleri sıcaklığını hissetmek, ağlayınca cömertce sunulan geniş omuzlar, sabahları ilk "onu" görmek, öpücüklerle karşılamak yeni sabahı aşık bir insana çekici geliyordur elbet.

1-rahat batar..
2-biyolojik saat tıkır tıkır işlemektedir..çocuk isteğinde depreşir..
3-senden küçükler bile 2.ye hamiledir. geç kaldım hissi uyanır..
4-kariyerde tavan da yapsan toplum gözünde değersizdir..evlenmedinmi daha derler..bu eksiklik hissi verir..
5-gerçekten ama gerçekten seversin..(ama son şıktı gördüğünüz gibi)

herşeyi tek başına göğüslemektense yanında bir hayat arkadaşının olması,sana destek olması çok daha güzel.
hiç bir zaman yalnız kalmamak da güzel.her dışarı çıkışında yanına birini bulmak zorunda kalmıyorsun eşin var ve onla eğlenmek çok daha hoş.
e belli bir saatten sonra çocuk da istiyorsun.
ayrıca her daim bir cinsel partnerin oluyor.aksi halde ya aseksül ya o... oluyorsun bizim toplumda.
aklıma gelenler bunlar yani bunlar için evlendim.
demek ki kocam benim için neymiş.
hayat arkadaşı :teselli:
eğlenceli bir arkadaş:içelim:
çocuğumun babası :ecrin_bebek:
cinsel partnerŞeniz

sevdiği insanla bir ömür beraber olmak, hayatı paylaşmak için evlenir a.s

yalnızlıgı seven biriyim lakin insanın hayatı bölüşebilecegi ,sevgiyle bakabilecegi ve sevgi alabilecegi birine gereksinimi oluyor..
ayrıca çocuk yapmak gayrı resmi yollardan bana ters oldugu icin de evlenmek tercihim oldu..
sevdigimle aynı ev de yaşamak,ondan bir bebegimin olması,ömürümü omzunda sonlandırmak istiyorum..
evlilik bu yüzden cazip yoksa evlilige bir zamanlar karşıydım, hayatımı tek sonlandırmayı dusunuyordum ama niyet ile icraat birbirinden farklı oluyor..bir de kader meselesi tabi.

Sevdiği İle Evlenirse;

* Daha fazla mutlu olmak için evlenir.
* Sevmenin yanında sevilme duygusunu yaşamak için evlenir.
* İleride bi gün anne olamak için evlenir.
* Sevdiği adam ile istediği her an birlikte olmak için Evlenir.
* Karşısındaki insanı karşılık beklemeden mutlu etmek için evlenir.
* aşkı en fazla sınırlarda yaşamak için evlenir.

Sevmediği adam ile evlenirse ;

*Evlenmek için evlenir
* "laann hala yok mu" laflarından kurtulmak için evlenir.
* Zor da olsa anneliği de yaşamak için evlenir.

speddy çok haklısın...evliliği severek ve isteyerek yapmak ya da sadece yapmış olmak için
yapmak çok farkediyor ...
bana göre de bu böyle...
evlilik çok severek yapılsa bile zor bir şey eynı evi paylaşmak çok güzel ama bir o kadar da zor ancak
sevgi ile aşılabiliyor bazı şeyler sonuçda evlenmeden o kişiyi isterseniz 10 yıldır tanıyor olun ama
evlenince hergün yeniden tanıdığınızı farkediyorsunuz...
bunu zorla yapan kişileri sevmeden evlenenleri düşünmek bile güç..

Benim annem 26 yıllık evli canım
Hala diyor yeri geliyor babanın yeni bir huyunu keşfediyorum.
Ben çok iyi tanıyorum diyenler yanılıyorakannehirakannehirakannehir
Ben evlenmek onu da çok tanımak istiyorum. Daha evli falan değilim ama
en azından bişeylerin bilincindeyim hihoyyythihoyyyt:Saruboceq:

evlilik çok güzel ama yapılış amacının daha çok toplumsal olduğunu düşünüyorum.

aynen canım yıllar geçtikçe huylar yerini değiştiriyor yada bizim TÜRKİYE de erkekler özellikle geç kişiliklerini buluyorlar o yüzden yaşlanmaya başladıkça kendilerini tam keşfediyorlar ve biz kadınlarda yıllar sonra keşfetmiş gibi davranıyoruz
bilincinde olduğun evlilik yolunda sana sonsuz mutluluklar dilerimvereliniortakŞeniz

Teşekkür Ederim canım CADIARZU:Saruboceq::Saruboceq:Şeniz

neden evlenilir bilmem de türkiyede çoğu kişi yanlış sebeplerden dolayı evleniyor
yan yana olmak,aynı evde olmanın vereceği heyecan,anlık duygu seli vs..
çoğu çifti 2 ay aynı eve koysak,3. ay kaçarlarmış aslında da
bu şansları olmayınca e bakmışlar herkes de evlenince
evlenivermişler

yoo ben buna katılmıyorum canım ya..
ben eşimle sevgiliyken de nişanlıyken de beraber yaşadım.
evet kavga ettiğimiz zamanlar da oldu. ama insanın aynı ev içinde kendi ailesiyle de tartıştığı zamanlar oluyor. bunu da çok normal karşıladım yani. hiç garip değildi bence..
yani bu bir şanssa ben bu şansa sahip oldum. ama yine de evlenmek istedim. onun soyadını çocuğunu taşıyayım kendi ailemiz olsun istedim.
iyiki de istemişim :1hug:

cnm benim kastettiğim aynı evde
evliymiş gibi ailelerin de haberi olarak birkaç ay yaşamak ve görmek
he böyle de yaşadıysanız siz gerçekten birbirinize aitmişsiniz o zaman ne diyimyerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…