İnsanlar tarafından sevilmeyen biri olmak

hale11

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2022
53
36
3
45
Genelde böyle bir sorun yaşıyorum. Etrafımdakiler beni sevmez ve bunu çok net bir şekilde belli ederler. Mesela yanlarına gittiğimde konuşmayı keserler, bir yere çağırmazlar. Veya çoo bariz bir şekilde terslerler. Genelde bu tarz muameleye maruz kalınca ne yapmak gerekir bilmiyorum. Cool takılmak için mesela veya sevilmek için ekstra birşey yapmak gerekir mi? Herkes tarafından sevilen biri olmak nasıl bir duygudur çok merak ediyorum.

Aslında birileri tarafından sevilmek için hiçbirşey yapmamak gerekiyor sadece kendiniz olun kendiniz gibi olun kendinizi geliştirin ve herkesle herşeyi paylaşmayın anlatmayın size soğuk davrananlarla da aynı düzeyde iletişimimiz olsun ekstra kendinizi sevdirmeye çalışmak itici yapıyor insanı

Herkes tarafindan sevilen insanlarin gercek olduğunu dusunmuyorum.
Onun disinda bu kadar sevilmemenizin bir nedeni olmali ve biz buradan bilemeyiz. Şu sitede sevilmiyorum diye konu açan herkes kanatsiz melek oldugunu iddia eder mesela. Sevilmeme nedenleri hep cok iyi kalpli ve saf olmasina bağliyorlar genelde, insanin kendine objektif olmasi zor.

Son düzenleme:
Ben genellikle tanıdığım herkes tarafından (en azından benim bildiğim kadarıyla) sevilen bir insanım. Genelde bir ortamda arkamdan hep insanlar iyi şeyler söyler konuşur sevimli bulurlar filan. Küfreden de vardır belki ama sanmıyorum. Bunun varsayım yasası ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Bir ortama girdiğimde genelde herkesin beni seveceğine hiç sorun yapamayacağıma yönelik koklesmis bir inancım var. Siz de "neden sevmesinler ki" durumuna inanırsanız bence sevilmediginizi hissetmezsiniz. Yani cidden neden sevmesinler ki?

Etrafındakiler genel olarak sevmiyorsa ; üzerinde hemfikir olunmuş bir yargı taşıyorsun demektir.
Seni sevmek gibi bir mecburiiyetleri yok ama bu hoşnutsuzluk cevrendekilerin bütünü tarafından onay görüyorsa bir gariplik var demek ki..
Hani tanindik bilindik bir siyasetçi olsan,ne bileyim ; milleti dolandıran bir şirketin sahibi olsan tamam da bu şekilde ilginc.
Tuhaf..
Abartmiyorsan ciddi anlamda tuhaf.
Yani bir kişi bile mi yok ?

Çok sevilen çok popüler insanların hepsi mükemmel iyi insanlar mı ? Hayır tabii ki.
Bundan zevk aldığı için insan ve hayvan öldüren, işkence yapan sosyopat seri katillerin fanlarının olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Siz neden sevilmeyesiniz ? Sevilmeme nedeniniz olsa olsa sevilecek biri olmadığınıza dair iç inancınız ve öz saygı ve güven eksikliğinizdir.
"Ben sevilmeye layığım" "Ben değerliyim" gibi inançları olan insanlar çevresinde hep popüler olur. Öz saygısı olmayan insanlar ise dünya iyisi de olsalar hak ettikleri değeri görmezler. Bunun sebebi sizin kendi içinizdeki konumunuz olabilir yani.
Öte yandan, çok göze batan bir özelliğiniz var mı bunu da düşünün. Siz mesela nasıl insanlarla sohbet etmeyi, vakit geçirmeyi seversiniz ? Cevabınız olacak insan profiline ne kadar yakınınız ? Bunları düşünüp karakter gelişimi sağlayabilirsiniz. En çok da kendiniz için ama, başkaları sizi sevsin diye değil. Zaten insanların sevgisi de kendiliğinden gelir o zaman.
Öz bakımınıza ve temizliğinize de dikkat edin ayrıca, hijyen sorununuz olmasın.

Yoo hiç de iyi kalpl melek olduğumu düşünmüyorum ama kendi halimde bir insanımdır.

Yanina gittiginde arkalarini donup gidecek kadar ne yaptin insanlara? Akli basinda hicbir insan kendisine zarar vermeyen birine boyle davranmaz. Size herkes boyle davraniyorsa vardir bir yanlisiniz.
Arkalarını dönüp gitmiyorlar ama susarlar. Sanki birşey saklar gibi.

Bu konuda hiç kendinizi sorguladınız mı ?
Ne yapıyorum insanlara neden beni sevmiyorlar diye
Çünkü bir değil beş değil herkes böyle yapıyorsa sorunu biraz da kendinizde arayın.

Bunun cevabı sizde gizli davranışlarınızı gözden geçirin derim.
Sizi tanımıyorum ama herkese tepeden bakan biri iseniz, yada ortamda konuşulanları başkalarına yetiştirme yada hep özel ilgi bekleyen biri iseniz sizinle takılmak istemeyebilirler.

Genel olarak sosyal hayatımda herkes tarafından sevilen ve aranan insanımdır. Herkes tarafından davet edilen , sürekli güzel sözler söylenen, her gruba dahil olabilen ve ayrıldığım her kalabalıktan iyi bahsedilen biriyim.

Çok pozitif biriyim, insanları çok seviyorum. Hiç memnuniyetsiz davranmıyorum. Varsa bir sorun içimde çözerim dışıma yansıtmam, insanlarla iletişimim çok nettir. Dedikodu yapmıyorum, kimseyle yakın arkadaş olmuyorum , herkese aynı mesafedeyim. Çaycıya ve müdüre aynı mesafedeyim.

Olumsuz insanlardan uzak duruyorum. Kendi halimdeyim. Tamamen işime odaklıyım. Hiç kimsenin özel hayatını merak etmiyorum sormuyorum. Genelde insanlar kendileri gelip anlatırlar zaten. Yorum yapmadan dinlerim sadece.

En önemlisi de kimsenin sevgisine saygısına onayına ihtiyacım yok. Kimseden yardım beklemiyorum. Her işimi kendim hallediyorum. Kimsede bir ağırlık olusturmuyorum. Içimden geldiği gibi davranıyorum. Kimsenin ne düşündüğünü önemsemiyorum. Yalniz kalma korkum yok. Dislanirsam da umrumda olmaz kendime yetebiliyorum çünkü.

Kesinliklee varsayım yasasını bilen birini gördüğüme çok sevindim, bunun hayatında başka işaretlerini de görüyor musun?

Herkese birşey ısmarlarsan hediye falan alırsan çıkarlarına uygun davranirsan severler

Bir psikoloğa mı gitseniz acaba son cümleniz beni duygulandırdı. Ankaradaysanız arkadaş olabilirim size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…