İntihar halusinasyonlari, annelik, caresizlik, ic dokus

Yurtdisindayim. Arada sirada konusma terapisti geliyor eve 1 saatligine. Baska da bi secenek sunmadilar.
Ozel kurumlar ise coook uzak bizim eve ve cok pahali.
Haftada 2 saat evde ozel egitim aldirmak istedim. Ama kabul edip gelen olmadi.
Yaşadığınız ülke hangisi bilmiyorum ama bizim ülkemizde bile ücretsiz özel eğitimi devlet destekliyor.
Mutlaka araştırın bi yolu yöntemi vardır.Çünkü çok önemli yoğun eğitim konuşma terapistinin de daha sık gelmesi lazım evinize.

En guzelini yaptiniz. Ihtiyacim olan biraz sempati, biraz dua.
Yoksa zaten ben otiZm ile ilgili makaleleri hatmettim. Ornekleri arastirdim.
Terapi ihtiyacimin zaten farkindayim ve aliyorum.
Ihtiyacim olan iki cift guzel soz, dua, temenni.
herkese tesekkur ediyorum.
Hala gogsume oturan okuzu kaldirabilmis degilim ama biraz da olsa bosalttim icimi.

İlkokulda kaynastirma öğrencisi olan bir öğrencim vardı. . Otizm idi ama seviye olarak bilemiyorum durumunu.. Gıda Mühendisliği okuyor diye duydum.. Yabancı dile inanılmaz bir yatkınlığı vardı..

inş her çocuk için güzel olsun hersey.. her çocuk kendine has zorlukları yaşıyor..

Muhakkak zor zamanlar geciriyorsunuz.. keşke yardımım dokunacak olsa..

Kendinize iyi bakin.. siz de insansiniz..

Böyle çaresizken eli kolu baglı hissederken beni ayaga kaldıran tek sey rabbime yönelmek.. Onun yardımı sevgisi ancak dayanacak güç oluyor bana.. Yaşadıklarınız çok çetin bi imtihan ama bunu kazanırsınız ruhunuz doyacak tatmin olacak ben öyle inanıyorum.. Ablamın kızına da otizm teşhisi konuldu 3-4 yaşlarında o vakte kadar göz göze bile gelemiyorduk zaten önce çok bocaladı daha önce farkedemediği için kendini suçladı eşiyle çıkmaza girdi.. Sonra birden bi güç geldi terapiler uzun süren eğitimler ( evde kendinin yaptıgı) normal bi çocuğun 3 seferde ögreneceğini belki elli kez anlattı.. Şimdi haticem normal bir ilkokul da sakır sakır ingilizce şarkılar söyleyen mutfakta kurabiyeler yapan 11 yaşında bir genc kız adayı aşık bile oldu :) diyeceğim o ki bu hikayenin kahramanı siz olabilirsiniz.. Bu güç sizde olmasa bu yük de size verilmezdi.. Allah yardımcınız olsun

Sorun ne?

Son açılan tüm konularda aynı moda cümleye rastliyor olmam bunu dile getirmemin neresi rahatsız ediyor ki...

Ben gidilmez edilmez demiyorum dikkat edersen... Sadece bilen de ediyor bilmeyen de.. Yoksa ruhi destek şart insanlar için...

İnsanız; arada o öküz geliyo da oturuveriyo işte göğsümüzün ortasına. Ben de çikolata, unlu mamüller ve patatesle rahatlayanlardanım
34 gün önce 40 haftalık bebeğimi karnımda kaybettim ben. Ölü doğum yaptım. İlk bebeğimdi, 34 yaşındayım. Öyle sevinç ve heyecanla bekliyordum ki oğluşumu; tarifsiz bi yıkım oldu benim için. Dün mesela bi kedi gördüm, memeleri sarkmış, emziriyo, belli ki yavrusu var. "Şu k..k kedinin bile yavrusu var, o bile anne olmuş, ben olamadım" diye ateş indi göğsüme. Bunu niye yazıyorum; eşime karşı bazen kırgınlık bazen de öfke hissediyorum ben. Ben oğlumu anlatmak, onun kaybı hakkında konuşmak, bazen ağlamak bazen de "başka yavrularımız olacak, üzülme" şeklinde teselli edilmek istiyorum. Ama erkeklerin olaylar karşısındaki tepkileri bizden farklı oluyo. Eşinize kızmayın. Bakım konusunda zaten size çok yardımcı olduğunu yazmışsınız. Belki sizin eşinizde konuşmamayı tercih ediyodur.

Pskoljinin bozuldgu donemde oluyor bende bazen yururken ayagmn takilip dustgunu basimi vurup olebilecegim falan geliyordu gozumun onune.buna benzer cok fazla seyler ne demek istedgini anliyorum.muzik dinlemeye calis kafani ve dikkatni baska yone cek aklina biseyler geldiginde

Siz de zor bir imtihan yasamissiniz. Allah sabir versin. Hislerinizi anlayabiliyorum. Arkadasim da 41 haftalikken kaybetti bebegini.
Esiniz de bebegini kaybetti o da uzuluyordur elbet, lakin ben esime de soyluyorum annelik baska.
Burada haksever diye bir uye vardi, kizini kaybetmisti 2 yasa yakindi galiba.
Onu okuduktan sonra bir sure dertlenmrye utandim ben. Allah ferahliklar versin yavrusunu kaybeden her anneye.
Size de insallah saglikli bir evlat masip etsin.

Amiiinnnnn inşaallah bütün melek annelerine.
Evet anneyle bebek arasında farklı bi bağ oluyormuş, bende öğrendim. çok şükür rabbime kısa bir sürede olsa yaşattı o duyguyu bana.
İşte bu yüzden erkeklerin farklı oluyo tepkileri, sizin eşinizin kendisini kapatması da ondandır.

Yazıp yazıp siliyorum duadan fazlası haddimi aşıyor Allah yardımcınız olsun Allah sizi ve evlatlarınıza bir ömür ferahlık mutluluk huzur versin.

Öncelikle yaşadıklarınız çok zor şeyler. Otizmli bir çocuk büyütmek gazı olan bir bebekle uykusuz kalmakla aynı şey değil ki. Arkadaşlar da muhakkak yazmıştır profesyonel yardım,en azından ruh halinizin ayarıyla oynayacak hafif bir anti depresan almalısınız. Bilmiyorum düzenli gittiğiniz bir doktorunuz vardır belki de.

Otizmli çocuklar büyüdüklerinde hayattan kopuk yaşamak zorunda değiller, daha çok yeni Ayşe Arman' ın bir röportajında vardı otizmli bir çocuğun hikayesi. Ama elbette kolay olmayacak zaman zaman pes edeceksiniz bunlar çok normal.

Kendinize yüklenmeyin bu kadar mükemmel olmak zorunda değilsiniz kimse bunu sizden beklemiyordur da eminim. Ben anne olmak istemeyen bir kadınım her yerde bas bas yazıyorum ve siz bir annesiniz. Aramızdaki fark zaten bu ; siz cesur, fedakar ve güçlüsünüz, ben değilim bir çocuğun sorumluluğunu alamam. Lütfen kendinizi bırakmayın.

Hanımefendi beni rahatsız eden bir olay yok. Siz ne demek istediğimi anlamadınız heralde yorumumda..

Herkes bu tarz cümleler kuruyorsa demekki doğru olanı bu ki herkes bu tarz sorunlarda bir terapiste git, yararlı olur diyebiliyor.. Aklın yolu birdir.. Neden ifrit oluyorsunuz ben orasını anlamadım sadece..

Hem nerden biliyorsunuz kimin bu cümleleri moda cümle olarak kullandığını. Belki tecrübesi var da yazıyor git diye doktora bunları belirten herkes (ya kendinden ya çevresindeki insanlardan dolayı)

Kesinlikle amacım kavga, tartışma değil.. ama böyle ruhsal yönden hassas olan bir kişinin okuyacağı şeylerde insan daha dikkatli olmalı.. Çünkü istemeden de olsa sağlıklı düşünemiyorlar.. Siz ona bir şeyin yok diye bir cümle kullanmışsınız. Kadın intiharı düşünüyor.. Bu ne kadar doğru.. Onun bu rahatsızlığının ileri gitmeyeceğinin garantisi var mı ya? Herkes olması gereken şeyi söylüyor ona..

Neyse arkadaşımızın konusu amacından sapmasın diye daha fazla devam etmeyeceğim bu diyolağa.. Ben sadece bu hassas konu hakkında beni rahatsız eden olayı dillendirdim..

Neyse iyi akşamlar..

Son donemde otizmli cocuklarla ilgili cok fazla olumlu gelismeler, yasanmis hikayeler okuyorum, burda da ornekleri paylasilmis tekrarlamaya gerek yok. Sizin icin tek dilegim o guzel oglunuzun da ilerde bu hikayelerin kahramanlarindan biri olmasi.
Şu asamada size onerebilecegim hicbir sey yok, eminim ki benim akil edebildiklerimi siz coktan dusunmus, degerlendirmis, belki denemissinizdir. Tek soyleyebilecegim bugunler gececek, evet yasarken bazen hic gecmeyecek hic iyiye gitmeyecek gibi geliyor ama insan garip bir yaratik, her seye dayanabiliyor. Siz de bu donemi atlatacaksiniz eminim. Cocuklarinizla mutlu, rahat gunler gecireceksiniz. Insallah cok yakindir...

Psikolojin değil ruhun adeta çökmüş bitmişsin, psikolojik destek almalısın acilen sana büyük değişiklik şart, hayatın monotonluğundan bir nebze sıyrılacağın bir değişiklik... Umarım yakın zamanda atlatırsın...

eşin iyi biriyse boşanma, dayak hkaret yoksa, işi varsa geçinin, çocuğunu özel eğitime göder, kendin bir işe gir ya damaddiyatın varsa bir dükkan aç, hayata bağlan, sen iyi olacaksın ki yavrun da iyiolsu

Kotu ornekleri baz alma her zaman moral seviyen yüksek olsun. Yaparsiniz birlikte güven kendine ve oğluna.
Kızınla cok konuş anlat ona her seyi cocuktur diyip gecme sakın belki de oglunuza gosterdiginiz ilgiyi kiskaniyordur. Hatta bir pedagogdan yardim alabilirsin.

Hayır canım niye öyle düşünüyosunki.şu yazılanları okuyan her insan heleki bu bir anneyse acısını yüreğinde hisseder.benimde iki tane evladım var.çok şükür şuan sağlıklılar ama yarının garantisi var mı? Hangimiz için bunun garantisi var.eminim çok zor bir durum.bu dünya sınav dünyasıysa sizinde imtihanınız buymuş.rabbim o meleklere sağlık versin inşallah.

Sismaniye sana bi hikaye anlatayımmı o çocuklarla girdiğimiz komik diyaloglar vardı ya, lütfen oku!
Kızım dediki bi gün düğün resmimize bakarken 3yaşına bir kaç hafta veya birkaç gün vardı tam hatırlayamıyorum..
Anneee burda nekadar mutlusunuz ikinizde ama ben neden yokum dedi.

Sen karnımdasın o yüzden mutluyuz dedim.
Gerçektenmi dedi havalara uçtu annemle babam o yüzden bukadar mutlu benim yüzümden dedi öptü resmi..

Kaç gün veya hafta sonra bilmiyrm en fazla 1 ay diyelim, kızım vefat etti. Ve ben şuanda elimde o resime bakarak beni dünyanın en mutlu insanı yaptın 3 sene diye üzülüyorum seviniyorum şükrediyorum vs. Herşeyi yaşıyorm yani..

Sadece şunu bil, o komikliklerin arkasındada çok acılar var ama görünmüyo. Bende mesela senin nickini gördükçe çok gülerdim bunları okuyunca şaşırdım.

Allah sana güç kuvvet versin inşallah. Ama kendini bırakma lütfen... o beyninin senaryoları başladıpında hemen durdur onu izleme o flashbackleri..

eşin iyi biriyse boşanma, dayak hkaret yoksa, işi varsa geçinin, çocuğunu özel eğitime göder, kendin bir işe gir ya damaddiyatın varsa bir dükkan aç, hayata bağlan, sen iyi olacaksın ki yavrun da iyiolsu
Esim iyi biri haliyle bahsettigin sorunlar yok ama uyumlu degiliz. Birbirimizi yiprattik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…