Iste Onlar hep cikolatanin ve beyaz zehirin(un) verdigi anlik ferahliklar. :)Vallahi şişaniye söylemeden geçemicem, yorumlarınızı hep gükerek/gülümseyerek okuyorum. Böyle bir konu açınca çok şaşırdım, hiç bunalmış daralmış bir insan izlenimi bırakmadıydınız bende. Otizmli çocuğunuz olduğunu zaten bilmiyordum. Bunlara rağmen güçlü kalmışsınız ama son günlerde yorulmuşsunuz demek ki. Birkaç günlük tek başına tatil yapıp kafa dinleseniz?
ozel egitim kurumunda ogretmenim..en ozel cocuklarim otizmli olanlari..Takintilar her gecen gun artiyor bizde de.
Eline bir damla su degse basiyor cigligi. Benim kiyafetlerimin renklerine bile takiyoronun istemedigi rengi giyersem aglama krizine giriyor.
Değilmi keske elimizden bir sey gelse, biz istemezmiyiz yardımcı olmak. Konusarak rahatlatmaya calisiyoruz biz de, klavye basindan bu kadar geliyor elimizden.Kadin zaten içini döküp rahatlamak için yazmış bizde destek oluyoruz dimi başka ne yapabiliriz anlamıyorum böyle insanları
Tv izletmiyordum. Ama artik basedemeyince izletmeye basladim. Yoksa Siddete meyledecegim. Bazen ikisi birden aglayinca ve susturamayinca sabrimi kaybediyorum. Sonra da tv izliyorlar diye uzuluyorum.ozel egitim kurumunda ogretmenim..en ozel cocuklarim otizmli olanlari..
lutfen guclu olun ve ona yardimci olun..cok anliyorum sizi ancak siz gucten dustukce olaylar cikilmaz hal almaya başlıyacak..bu arada tv izletmeyin nolur..otizmli cocuklarin en buyuk dusmani tv..
bir okula kaydetseniz? cocugunuzun gelisimine katkisi olacaktir,Tv izletmiyordum. Ama artik basedemeyince izletmeye basladim. Yoksa Siddete meyledecegim. Bazen ikisi birden aglayinca ve susturamayinca sabrimi kaybediyorum. Sonra da tv izliyorlar diye uzuluyorum.
Hafta ici her gun Anaokula gidiyor. 3 saat.bir okula kaydetseniz? cocugunuzun gelisimine katkisi olacaktir,
sizde en azindan o gunlerde biraz kafa dinlersiniz..biliyosunuzdur otizmde erken egitim cok onemli.
rehabilitasyona gondermeyi dusunmuyor musunuz? bireysel egitim verilir.Hafta ici her gun Anaokula gidiyor. 3 saat.
TesekkurlerCanim benim yaa allah yardimcin olsun ama tez vakitte psikolojik tedavi gor lutfen
Yurtdisindayim. Arada sirada konusma terapisti geliyor eve 1 saatligine. Baska da bi secenek sunmadilar.rehabilitasyona gondermeyi dusunmuyor musunuz? bireysel egitim verilir.
Öncelikle inşallah tez zamanda içinizdeki sıkıntılardan kurtulup feraha çıkarsınız.. Otizmin belli seviyeleri mi var çok bilmiyorum ama sınıfımda iki tane otizmli öğrencim var.. diğer öğrencilerimden davranış anlamda hiç bir farkları yok.. sadece onlar için farklı plan yapıp daha basit düzeyde konuları anlatıyorum.. hatta biri diğer arkadaşlarıyla aynı seviyede extra plan yapmama gerek bile kalmıyor.. ama dediğim gibi davranış anlamında diğer öğrencilerle hiç fark yok ve herkesle gayet güzel oynuyorlar anlaşıyorlar.... otizm raporları olmasa hiç anlamazdım herhalde.. hiç büyümeyecek demişsiniz ya o yüzden bahsetme gereği duydum...Uzun olacak, icimi dokecegim, istemeyen okumasin. Ayar vermeye ego doyurmaya gelenler hic okumadan uzaklassin.
Son zamanlarda intihar ettigimi dusunur oldum.
Etmeyi degil. Intihar ettigimi. Kendimi oyle hayal ediyorum. Daha dogrusu filmlerdeki flash backler gibi kendimi merdivene asılı falan goruyorum.
Cocuklarim yalniz agliyorlar, ta ki esim kapidan girip asili bedenimi bulana kadar.
Elimdeki bicakla bi anda boğazımi kestiğimi düşünüyorum.
Zor dönemlerden geciyorum. Ama olmek istedigim yok.
Oğlum otizmli, kizim kucuk ve inatci, esim çoğunlukla anlayışsız.
Bazen çok zorlaniyorum. Oğlumun sebepsiz uzun aglamalari.
Çığlıkları. Yemek yemeyisi, konustuklarimi 10 kez tekrarlasam da anlamayisi, kizimin inat edip ciglik cigliga aglamasi sonucu ikisine yetemeyip televizyonu bakici yerine kullanmam. Cocuklarima fayda sağlayamayisim.
Mutlu olmaya çabalıyorum. Ufak seylerden zevk almaya. Ama temel saglam olmadigindan yine delirme halleri.
Cocuklarima bagirmak istemiyorum.
Ama oyle zaman oluyor ki siddet uygulamamak icin dislerimi sikmisim.
Uykusuzum. Yorgunum.
Oglumun gelecegini dusunuyorum. Kendine yetecek mi? Mutlu olacak mi?
Kizimi dusunuyorum abisiyle arasi nasil olacak? Kaldiramayacagi sorumluluklar yuklenecek mi?
Kendimi dusunuyorum. Anac biri degildim. Ama cocuklarimi cok sevdim. Dusundum ki yas farklari az olsun onlar buyuyene kadar kendim gibi olmam anac olurum. Sonra arkadas oluruz. Hatta egleniriz beraber. Ama su an hic buyumeyecek bir cocugun annesiyim muhtemelen. Ve bu bana cok agir geliyor.
Allah ona uzun omurler versin. Bana da daha cok sabir daha cok anaclik versin.
Esime de anlayis.
Ben esimden bosanmayi dusunuyordum. Cocuklarim okula basladiginda bakici masrafi az olur calisir kendimize yeteriz diyordum. Ama oglum sanki esimle aramizda bir zincir oldu.
Onu yalniz buyutecek guce sahip degilim.
Bu sebeple evli kalacagiz madem mutlu olalim.diye adimlar atiyorum. 1-2 hafta iyi derken yine sorunlar bas gosteriyor. Ruhum daraliyor.
Cocuklarla girdigimiz diyaloglar basligini gormek bile icime aci veriyor. Oglum 4 yasinda, girebildigimiz bir diyalog yok.
Daha zor durumda olanlar var biliyorum..
Biliyorum saglikli oldugu icin sukur etmeliyim. Ediyorum da.
Depresif halden kurtulamiyorum. Surekli yemek yiyorum. Cinsel anlamda mutlu olmaya calisiyorum. Filmler izliyorum. Ama hepsi anlik tatmin.
Ruhum huzur bulmuyor.
Esimle konusuyorum ama oglumuz hakkinda konusunda o benden cok kapatiyor kendini.
Annem de ayni sekilde.
Ben guclu olup ben onlara telkin veriyorum iyi olacak, soyle olacak falan diye. Ama artik yoruldum.
İyi olmayacak.
Ben de omur boyu depresif bir anne olarak kalacagim.
Sadece icimi dokmek istedim.
tani ne zmn konuldu bilmiyorum ama baslangic evresinde bu duygulari tasimaniz cok normal..gecici bir durum inanin.Yurtdisindayim. Arada sirada konusma terapisti geliyor eve 1 saatligine. Baska da bi secenek sunmadilar.
Ozel kurumlar ise coook uzak bizim eve ve cok pahali.
Haftada 2 saat evde ozel egitim aldirmak istedim. Ama kabul edip gelen olmadi.
Şu terapiye git demek de son dönemlerde kk nin hitlerinden oldu...
Anlayan da anlamayan da tavsiye ediyor ya... İfrit oluyorum.
Bi şeyin yokSismaniye
Hersey geçecek...
Pozitif düşün...
Duayla kal...
Seviyeleri var.Öncelikle inşallah tez zamanda içinizdeki sıkıntılardan kurtulup feraha çıkarsınız.. Otizmin belli seviyeleri mi var çok bilmiyorum ama sınıfımda iki tane otizmli öğrencim var.. diğer öğrencilerimden davranış anlamda hiç bir farkları yok.. sadece onlar için farklı plan yapıp daha basit düzeyde konuları anlatıyorum.. hatta biri diğer arkadaşlarıyla aynı seviyede extra plan yapmama gerek bile kalmıyor.. ama dediğim gibi davranış anlamında diğer öğrencilerle hiç fark yok ve herkesle gayet güzel oynuyorlar anlaşıyorlar.... otizm raporları olmasa hiç anlamazdım herhalde.. hiç büyümeyecek demişsiniz ya o yüzden bahsetme gereği duydum...
Su an ortaokuldalar.. ilkokulda iclerinden biri cok kotu durumdaydi diyor ogretmeni.. cok farkli bir durumdaymis.. ama su an hic eser yok eski halinden.. cok buyuk bir ilerleme yasandi dediler.. demekki olabiliyor.. bana gore tek sorun benimle goz temasi kurmuyor ve sessiz arkadaslariyla iletisimi oyle degil ama onlarla konusuyor.. bu da buyutulecek bir sorun degil bana gore.. Sizin de oglunuz icin güzel günler yakındır inşallah..Seviyeleri var.
bazi cocuklar kendilerine yetecek yetiskin bireyler oluyorlar. Meslek sahibi oluyorlar. Ama bazilarinin boyle bi sansi yok.
zaten seviyeleri kaynastirma egitimini kaldiramayacak durumda olsalar sizin sinifta olmazlardi.
Benim de tek umudum bu. Kendine yeten mutlu bir birey olsun. Bazen obur turlusune yogunlasinca konudaki halim gibi oluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?