iş meselesi beni çok yıpratıyor:((

senbensema

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2012
628
-13
48
Ankara
en başta yazayım dedim; istediğim işe girdim kızlar. okuyan, cevap veren herkese binlerce teşekkürler. inşallah rabbim herkesin emeğinin karşılığını tez zamanda verir.
kızlar selam. ben şu anki işimden memnun değilim. şükürler olsun bir işim var hem de devlet dairesinde çalışıyorum, memurum ama genel idar hiz.sınıfındayım. ben senelerce dirsek çürütüp öss de hukuk akzanayım die çabaladım, kazndım. sonra da okurken çok zor sıkıntılı sınav dönemlerinden geçtim. derken stajımı yapp ruhsat aldım. en büyük hayalim avukatlık yapmak, büro açmaktı. ama olmadıııı( kpss ye girmiştim son sene 80 pauan almıştım, hadi dedim büro açamayıp başkasının yanında çalışmanın rezilliğini de görünce devlete atanıyım avukat olarak. bendeki şans o sene av. alımı az oldu, puanlar uçtu. neyse memur oldum, ben memur olmadan 6-7 ay önce ruhsatı olan memurlar içinden hazine avukatı almışlardı,ben de bunu düşündüm kurumda sınav olunca girerim dedim. ama 5 sene bitti o sıav açılmadı gitti, hem de diğer bakanlıklar açıyor ama sadece kendi memurlarını sokuyolar sınava. bu arada evlendim, kızım oldu, bisürü sınava girdim hakimlik savcılık, icra müdürlüğü, kpss, yazılısını kazandığım sınavlar oldu mülakatta elendim, yedeğe kaldım kılpayı bana sıra gelmedi...hep bi ucunddan kaçırdımm yani artık yoruldum... eşim de yardım etmiyor ki!!! ben kızımla mı ilgilenim,ders mi çalışıyım, yemek mi yapıyım, işe mi gidiyim, ev işi mi yaoıyım...
bana kızmayın, buldu da bunuyor demeyin kızlar sakın. işim olduu için ve devlette olduum için hep allaha şükrettim, asla nankörlük etmedim rabbime karşı, bunda da bir hayır var dedim hep sabır ettim. ama son aylarda o kadar çok şeyi kıl payı kaçırdım ve elimde paatladı ki anlatamam... yemin ediyorum size aylarca hakimlk sınavına çalıştım ve sınavdan bir gece önce geceleri rahatsızlığı çok ağır olmayan kızım sabaha kadar bağırıp ağladı, ateşler içinde yAndı, bir sınavın mülakatına giderken de aynısı oldu ve ben kızımı o halde bıraktım diye ağlayarak gittim geldim sınava( bunları düşününce acaba rabbim bana"sen durduğun yerde dur daha" diyor herhalde diyorum. en son kpss ye gireceğim günün önceki gecesi benim kız yine hastaydı ve çocuk son bir yılda gece hastalığı 3 kez yaşadı, 3 ü de benm sınavlardan önce!!!
acaba çok istediğim için mi olmuyor. yoksa yaşım ilerledikçe ben gerizekalılaşıyor muyum. önccden herşeyi başarırdım. ne zaman evlendim, o zaman başladı başarısızlıklarım.
kızlar çok bunalımdayım. kendi mesleğimi yapmak istiyorum ama olmuyor... özelde çalışmaya da cesaret edemiyorum, sırf kızımı düşünüyorum. erken gidicem geç gelcem, belki hafta sonu bile çalışıcam, kızımla ilgilenmeye ne zamanım ne de enerjım kalmıycak diye düşünüp bu işimi bırakmaya cesaret edemiyorum. takmayım desem, hiç alakam olmayan eğitimini almadığım bir işi yapmak çok zoruma gidiyor şanssızlıklar yakamı bırakmıyor 5 yıldır((

Son düzenleme:
Herşey de bir hayır vardır.Belki kendi işinizi yapmanız sizin için hayırsız olacak ondan karşınıza enegele rçıkıyor.Her hayırda bir şer he rşerde bir hayır vardır.Düzeninizi de kurmuşsunuz bir süre de böyle olsun.Ama çok stres olmadan üstüne düşmeden girin sınavlara hiç beklemedğiniz anda çok istediğiniz şey oluverir.İçiniz ferah tutun bol bol dua edin.

inşallah canm, inşallah. çok teşk ederim. dilerim rabbim hepimize istediğimiz işlerde çalışmayı nasip eder hayırlısıyla...

üzüldüm durumunuza.... çünkü gerçekten girilmesi ve bitirilmesi çok zor bir bölüm okumuşsunuz...ama hakettiğiniz yerde değilsiniz...ne denir ki?sınav dönemlerinde bebeği annenize bıraksydınız yada ne bileyim bir aile büyüğünden destek isteseydiniz...ama ne olursa olsun yeriniz orası değil...zaman ve emek harcadığınız mesleğinizi yapmalısınız kesinlikle....sakın böyle gelmiş böyle gider deyip yerinizde saymayın...bir yol mutlaka bulacaksınız siz akıllı bir kadınsınız...ha gayret....

evet haklısın canım da, inan herkes işsizlikten kırılırken senin bu duruma bu kdr çok üzülmene şaşırdım ben... insanlar kadrosu ne olursa olsun devlet memuru olabilmek için kadrolu olabilmek için o sınav benim bu sınav senin sürünürken sen en azından devlet memuruymuşsun canım be...
ben asla çabalama artık falan demiyorum yanlış anlaşılma olmasın... sen yine sınavlara gir, çalış ama bir tık daha rahat ol... belki stresin ket vuruyor sana... ayrıca devlet memurusun çok şükür anladığım kadarıyla iş konusunda sürünmüyorsun, kıymetini bil derim... olay baktığın yere göre iyi ya da kötü olabiliyor bak, ama inan kpss için çırpınan bunca insan arasında belki şanslı bile denebilirsin...
darısı başımıza :)

Bir gün işle ilgili bir toplantı için şehir dışına gitmiştim.. Gittiğim yerdeki iş arkadaşım da evli ve bir çocuk sahibi..
Biz bütün gün toplantılarımızı yaptık.. O arada bir kaç dakikalığına uzaklaşıp telefon konuşmaları yaptı..
Akşam olup da işlerimiz bittiğinde söz etti bana.. Ben gitmeden önceki akşam çocuğu ateşlenmiş..Sabaha kadar uyumamış..
Sabah evden ayrıldıktan sonra çocuğunu hastaneye götürmüşler ve serum takmışlar... Ve gün içinde bana hiç bir şekilde bunu belli etmedi...

Neden böyle bir şey yaptın? diye sorduğumda...
"Kızımın babası, babaannesi, halası yanında... Sabaha kadar ben de yanındaydım. Ve sen şehir dışından onca yol aşıp gelmişsin..
Ben işimi zaten çocuğum için kuruyorum..her şey onun geleceği için.. Gün içinde sürekli telefonda konuştum ve şimdi evdeler, durumu da gayet iyi...
Benim çocuğum olduğu kadar babasının da çocuğu ve o işte olduğu zaman ben nasıl sürekli başında duruyorsam o da duracak, durmak zorunda.." demişti...

Biraz katı gelmişti bu yaklaşım önce...Ama sonra hak vermiştim..ve büyük saygı duymuştum o hanımın güçlü duruşuna.....

Siz de böyle düşünün.. Evladınıza örnek olmalısınız..
Onca zor eğitimlerden geçip, gün geldiğinde "senin yüzünden hak ettiğim yerde değilim" dememek için..
Çözüm bulabilirsiniz her şeye.. Yapabilirsiniz.. Silkelenin ve güçlenin..
Her çocuk ateşlenebilir, üşütebilir, düşebilir, dizi kanayabilir, ağlayabilir.... Çok çok çok ekstrem bir durum olmadığı müddetçe onu bıraktığınızda kendinizi suçlu hissetmeyin...

inşallah canım, darısı tüm işsiz gençlerin başına. ben de işim olduğu için hep şükrediyorum allaha ama içimde kaldı kendi işimi yapmak cnm yaaa inşallah bigün olur. benim şu andaa işgal ettiğim kadroya da bir başkası atanır inşallah iyi olur..

Acaba birşey isterken Dua ediyor musunuz? Duadan kastım da hayırlısıyla nasip et allahım gibi..

marjinality süper yazmışsın gerçekten de..
bence de elinziden geleni yapın ve bahane bulmayın lütfen,ben de dahil insanoğlunun en fazla yaptığı şey heralde,bahane bulmak. evlendim çocuk sahibi oldum o öyle oldu bu böyle oldu ,,ondan olmadı işte..:) önce elinzideki imkanlarla plan yapın bir düzen kurmaya çalışın.
mesela girmek istediğiniz sınavlar ve çalışmak istediğiniz kurumları araştırın.ona göre bir çalışma planı yapın.ve eşinize de bu şekilde söyleyin.kızınız uyuyunca olabilr,hafta sonları babasıyla gidebilir bi yerlere,ne bilim parka,babaanneye vs..
siz kararlı olursanız eşiniz de uymak zorunda kalır.

ayrıca şu eleştiriye kulak asmayın lütfen,daha ne sitiyosunuz millet memuriyet için neler yapıyo falan...önemli olan sizin için en iyisinin ne olduğu,hangi itşen keyif alıp kariyer yapacaksınız...
bir de gerçekten kızınız ilerde size şöyle bişey demez,anne ben 4 yalındayken ateşlenmiştim de sen yanımda değildin sınvdaydın falan diye..ama ilerde mutsuz vehep istemediği işi yapmış bir kadın olursanız :neden zamanında istediğin iş için çabalamadın diyebilir:)
bu arada ben de çalışna bir anneyim,ve işi için 9 aylıktan beri oğlumu ara ara bırakarak seyahate gidiyorum..

tabiki haklısın.çok güzel bir bölüm bitirmişsin.
sakın ders çalışmayı bırakma.bırakırsan bir süre sonra unutursun.
özetle şurda çalışacağın kısıtlı bir süre var zaten.kadronu aldın aldın ilerde daha çok hayıflanırsın.
çalışmayı bırakma ama eşin de sana destek olmalı.hem çocuk, hem ev işi,hemde iş
çok zorlanırsın.eşin yardımcı olursa daha başarlı olursun

bu ne alaka konuyla? her işe din karıştırmak zorunda mısınız?dua eder etmez,sadece kendi bilir,belki ateist???

Siz hasta mısınız? Duadan kastımın ne olduğunu sizin gibi fevri ve ukala insanlar yalnış anlamasın diye belirttim. Sadece laf olduğunu söyledim. Şu ayeti okuyun kuran okuyun bilmem ne yapın demedim. Ateistse de kendi seçimi müslümansa da.

Bugüne kadar da hiç bir konuya din ile yaklaşmadım , yaklaşanlardan da hoşlanmadım. Üstünüze hiç vazife olmayan birşeye atladınız. Saygısızlıkta sınır tanımadınız. Başkada birşey söylemiyorum size.

kendi seçimiyse niye böyle bişey yazdınız?yani konuyla ilgili hiçbirşey yazmayıp sadece dua ediyo musunuz diye yazarsanız,ben de sizin kişilerin inancına saygılı biri olduğunzuu düşünemem..

neyse ben saygısızlık yaptıysam ancak konu sahibine yapmışımdırı,size cevap yazarak..
bu da size son yazımdır..

çok haklsın canm. ben de şunu düşünüyorum; kızım büyüdüğünde acaba bana, anne sen neden avukatsın ama avukatlık yapmıyorsun ya da yapmadın!benim hayat standartlarım neden daha iyi değil,,,diyebilir. dese de kendince haklıdır. çocuk demez ki annem beni düşündü de öyle kalakaldı olduu mevkiide!!!
inanın kızlar bu hasetlik fesatlık değil yanlış anlaşılmasın, arkadaşlarımın hepsi ya hakim savcı oldu ya da avukatlık yaparken maddi yönden çok ilerideler, yaşam standartları benmkine göre çok güzel ve üniv.deyken benim derslerim bi çoğununkinden daha iyiydi, sosyal de bi insanım ama bazen de nasip olmayınca olmuyor. inşallah bundan sonrası için çalışıp didinmem kosunda allah bana sabır verir ve yardım eder, güç verir....

dua ediyordum canım, hayırlısıyla ve hayırlısıysa olsun die. ama son zamanlarda neredeyse isyan ettim, allah beni affetsin..

Ben çok istediğim birşey için hırs yapmıştım ve kesin yapabileceğimi biliyordum. HErşeyimi ona göre ayarlamıştım. Ama olmadı bişey bir yerde bana dur dedi.. Sonra farkettim nasip olmadığını.. Ben nasipse olsun demediğimi farkettim.. O yüzden öyle söyledim.

Emeklerinizin karşılığını almanızı dilerim.

sanırım ben yanlış anlaşıldım... herkes en iyisi olmak için, hedeflerine ulaşmak için çalışmalı, bunu belirtmiştim zaten... benim söylediğim bu konuda kendisini fazla sıkmamasıydı, streste bir çok şeye engel oluyor... haline şükrette çalışma girme sınava falan demedim yani :)

yok canım, yanlış anlaşılmadın için rahat olsun. çok saol:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…