- Konu Sahibi senbensema
-
Herşey de bir hayır vardır.Belki kendi işinizi yapmanız sizin için hayırsız olacak ondan karşınıza enegele rçıkıyor.Her hayırda bir şer he rşerde bir hayır vardır.Düzeninizi de kurmuşsunuz bir süre de böyle olsun.Ama çok stres olmadan üstüne düşmeden girin sınavlara hiç beklemedğiniz anda çok istediğiniz şey oluverir.İçiniz ferah tutun bol bol dua edin.
evet haklısın canım da, inan herkes işsizlikten kırılırken senin bu duruma bu kdr çok üzülmene şaşırdım ben... insanlar kadrosu ne olursa olsun devlet memuru olabilmek için kadrolu olabilmek için o sınav benim bu sınav senin sürünürken sen en azından devlet memuruymuşsun canım be...
ben asla çabalama artık falan demiyorum yanlış anlaşılma olmasın... sen yine sınavlara gir, çalış ama bir tık daha rahat ol... belki stresin ket vuruyor sana... ayrıca devlet memurusun çok şükür anladığım kadarıyla iş konusunda sürünmüyorsun, kıymetini bil derim... olay baktığın yere göre iyi ya da kötü olabiliyor bak, ama inan kpss için çırpınan bunca insan arasında belki şanslı bile denebilirsin...
darısı başımıza :)
Acaba birşey isterken Dua ediyor musunuz? Duadan kastım da hayırlısıyla nasip et allahım gibi..
bu ne alaka konuyla? her işe din karıştırmak zorunda mısınız?dua eder etmez,sadece kendi bilir,belki ateist???
Siz hasta mısınız? Duadan kastımın ne olduğunu sizin gibi fevri ve ukala insanlar yalnış anlamasın diye belirttim. Sadece laf olduğunu söyledim. Şu ayeti okuyun kuran okuyun bilmem ne yapın demedim. Ateistse de kendi seçimi müslümansa da.
Bugüne kadar da hiç bir konuya din ile yaklaşmadım , yaklaşanlardan da hoşlanmadım. Üstünüze hiç vazife olmayan birşeye atladınız. Saygısızlıkta sınır tanımadınız. Başkada birşey söylemiyorum size.
Bir gün işle ilgili bir toplantı için şehir dışına gitmiştim.. Gittiğim yerdeki iş arkadaşım da evli ve bir çocuk sahibi..
Biz bütün gün toplantılarımızı yaptık.. O arada bir kaç dakikalığına uzaklaşıp telefon konuşmaları yaptı..
Akşam olup da işlerimiz bittiğinde söz etti bana.. Ben gitmeden önceki akşam çocuğu ateşlenmiş..Sabaha kadar uyumamış..
Sabah evden ayrıldıktan sonra çocuğunu hastaneye götürmüşler ve serum takmışlar... Ve gün içinde bana hiç bir şekilde bunu belli etmedi...
Neden böyle bir şey yaptın? diye sorduğumda...
"Kızımın babası, babaannesi, halası yanında... Sabaha kadar ben de yanındaydım. Ve sen şehir dışından onca yol aşıp gelmişsin..
Ben işimi zaten çocuğum için kuruyorum..her şey onun geleceği için.. Gün içinde sürekli telefonda konuştum ve şimdi evdeler, durumu da gayet iyi...
Benim çocuğum olduğu kadar babasının da çocuğu ve o işte olduğu zaman ben nasıl sürekli başında duruyorsam o da duracak, durmak zorunda.." demişti...
Biraz katı gelmişti bu yaklaşım önce...Ama sonra hak vermiştim..ve büyük saygı duymuştum o hanımın güçlü duruşuna.....
Siz de böyle düşünün.. Evladınıza örnek olmalısınız..
Onca zor eğitimlerden geçip, gün geldiğinde "senin yüzünden hak ettiğim yerde değilim" dememek için..
Çözüm bulabilirsiniz her şeye.. Yapabilirsiniz.. Silkelenin ve güçlenin..
Her çocuk ateşlenebilir, üşütebilir, düşebilir, dizi kanayabilir, ağlayabilir.... Çok çok çok ekstrem bir durum olmadığı müddetçe onu bıraktığınızda kendinizi suçlu hissetmeyin...
Acaba birşey isterken Dua ediyor musunuz? Duadan kastım da hayırlısıyla nasip et allahım gibi..
dua ediyordum canım, hayırlısıyla ve hayırlısıysa olsun die. ama son zamanlarda neredeyse isyan ettim, allah beni affetsin..
sanırım ben yanlış anlaşıldım... herkes en iyisi olmak için, hedeflerine ulaşmak için çalışmalı, bunu belirtmiştim zaten... benim söylediğim bu konuda kendisini fazla sıkmamasıydı, streste bir çok şeye engel oluyor... haline şükrette çalışma girme sınava falan demedim yani :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?