Doğuma Hazırlık isim konusu cok zormuş!!!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

gencevli

Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2013
149
5
16
35
Adana
Merhaba güzel bayanlar...
Bu seferki sıkıntı degil ama işte kızıma isim ne koyacagım diye düşünmekten bi hal oldum,yavrum gelmek üzere daha bi isim yok ortada isimsiz kaldı :)) ben 4,5 yıl önce Esila ismine karar vermiştim ilk duyduğumda cok begenmiştim ama şimdi cok yaygınlaştı rica etsem cok bilinmeyen değişik anlamlı isimler önerirmisiniz :))

Bence bilinmeyen ilginc isimler yerine guzel anlamli isimler tercih edin. Isimlerin kisiligi etkiledigine cok inaniyorum ben dinimizde de boyle zaten. Ben en cok ece ismini seviyorum adim ecem o yuzden sanirim

Esila hic hos degilmis mesela. Duyulmayan olacak diye anlami ve fonetigi kotu isimleri tercih etmeyin bence..

Anlamı güzel bir şeyler seçebilirsiniz bence.
Esilaya baktım akşamüzeri gibi bi anlamı var yani hem anlamsız hem söylenişi hoş değil...
Kardeşimin ismi İrem mesela, bilindik bir isim ama hoş bir anlamı var:)

Merhaba canim,
asagidaki isimleri ben begendigim icin bir yere Not almistim. Bunlar benim hosuma giden isimler. Biraz eskiler ama cicek böcek gibi sadece bir iki sene moda olan isimler olamasin istedigim icin böyle manalari güzel isimler secmistim. Insallah hosuna gider :)
Birde Esila ve Ecrin gibi isimlerin manalari internette yanlis yaziyor. Bazi hocalar ve Internet siteleri bunu yazmislar. Mesela Esilanin anlami söyleymis:

"Çoğu anne ve baba isim koyarken iki şeye dikkat ediyor: kulağa hoş gelmesine ve Kuran-i-Kerim’de geçmesine.
Bu yüzden son zamanlarda Esila ismi ön planda.
Fakat Esila Asila’yla karıştırılıyor. Asila Kuran’da geçen ve ‘akşam’ anlamına gelen bir kelimedir.
Araplar Asila kelimesini isim olarak kullanmıyorlar.
Esila ise Kuran’da geçmeyen ve anlamsız olan bir isimdir!

Asila'nın geçtiği ayet: وَاذْكُرِ اسْمَ رَبِّكَ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (Vezkurisme rabbike bukreten ve asîlâ)
Türkçe’de anlamı: Sabah akşam Rabbinin adını an" - Alintidir - https://groups.google.com/forum/#!topic/komikvideo/7lH8ae7D0BY

Benim Begendigim isimler :) :

Serra
Serrâ Arapça’da “bolluk, saadet, refah, genislik” gibi manalara gelmektedir. Kur’an-i Kerim’de iki ayette (Âl-i Imrân, 3/134 ve A’râf, 7/95) bu manalarda kullanilmistir.

Kayra
Türk Dil Kurumu Kisi Adlari Sözlügü’ne göre Türkçe kökenli olan Kayra ismi , “büyük bir kimseden gelen iyilik, ihsan” anlamina gelmektedir.

Erva
Ervâ, Peygamberimizin halasi (Ervâ bint Abdülmuttalib), halasinin kizi ve ayni zamanda Hz. Osman’in annesinin (Ervâ bint Küreyz) adidir. Her ikisi de sahabi hanimlardir.

Hifa
HIFA HATUN (Radiyallahü Anha)kadin sahabilerden. Medine-i münevverede güzelligi ve ahlaki ile meshurdu.
Tevekkül sahibi ve kazaya riza gösterirdi. Resulullaha çok bagli olup, her sözünü dinlerdi.

Sena
Allah'a övgü

Berra
çok hayirli, çok iyi, çok cömert kimse, Peygamber efendimizin anneannesinin ismi

ASEL
cennette akan bal irmagi

Hafsa (r.a)
Müminlerin annesi...
Hz.Peygamberimiz'in risaletinden bes sene önce dogdu.
Hz.Ömer r.a. kizi. Annesi büyük sahabi Osman b. Mazun kizkardesi Zeynep.

Hümeyra
Hz. Ebubekirin kizi. cok kücük yasta müslüman oldu.
arapça anlami beyaz tenli pembe yanakli akilli, güzel kadin
hatta peygamberimiz hz. ayse validemize hümeyra hatun dermis bu anlamindan dolayi sadece güzellii ifade ettigi söylenilmekte

Zümra:
Kahraman, daima insanlara yardim eden, zeki, zarif ve bilgin kadin” anlamlarina gelir.

Şura :
Konsey, meclis, kurul, encümen, danışma kurulu, divan. Kuran-ı Kerim’de bir sure nin adı.

Alya :
Gök, sema

Allah izin verirse benim kızımın adı Cemre Eliz olacak. Cemrenin anlamı malum eliz de gözümün nuru demek... Eliz düşünebilirsiniz

İrem isminin anlamı bilindiği gibi iyi bir anlam değil. Gazetede okumustum ayrıca ben de ismin karakteri etkilediğine inananlardanım. Ne isim koyarsanız koyun ama anlamı güzel olsun bence. Yukarıda arkadas Serra vs önermiş bence de Serra, Sena, Zeynep vs. güzel isimler. Allah analı babalı büyütsün.

Bu arada Nil isminin anlamını bilmiyorum ama Nil ismini çok severim.

Son düzenleme:
Ayrıca 2. bir isim düşünürseniz Nil Cemre filan olabilir çok hoş isim bence

Ailemde okadar zeynep varki okadar elif varki koymak istedigim isimlerdi ama kardeşlerimin cocuklarının isimleri mecburen baska isimlere yönelmeliyim..mânâ olarak dini anlamda zaten bi göbek adı olcak bu konuda gayet bilincliyim bi ismin anlamlı olması yetiyor bende biliyorum isim hakkını diger tarafta o isimle cagrılcaklarını ama dedigim gibi zaten dini bi göbek adı var benim istedgm farklı isimler TS ederim yorumlarınız için :))

Allah izin verirse benim kızımın adı Cemre Eliz olacak. Cemrenin anlamı malum eliz de gözümün nuru demek... Eliz düşünebilirsiniz

Eliz'in anlamı gerçekten çok güzelmiş söylemeden geçemedim :) Allah sağ sağlim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben Beren ismini çok seviyorum. Nedense bana çok havalı geliyor :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben gizli tutuyorum kizimin adini kimse koymasin..
Bence farkli olmasindan ziyade anlami guzel olmali.
Mesela bir aralar Aleyna ismi yayginlasmisti. Sırf Kuran'da geciyor diye herkes koyuyordu. Ama anlami isim olacak turden degil oysa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…