Merhaba canim,
asagidaki isimleri ben begendigim icin bir yere Not almistim. Bunlar benim hosuma giden isimler. Biraz eskiler ama cicek böcek gibi sadece bir iki sene moda olan isimler olamasin istedigim icin böyle manalari güzel isimler secmistim. Insallah hosuna gider :)
Birde Esila ve Ecrin gibi isimlerin manalari internette yanlis yaziyor. Bazi hocalar ve Internet siteleri bunu yazmislar. Mesela Esilanin anlami söyleymis:
"Çoğu anne ve baba isim koyarken iki şeye dikkat ediyor: kulağa hoş gelmesine ve Kuran-i-Kerimde geçmesine.
Bu yüzden son zamanlarda Esila ismi ön planda.
Fakat Esila Asilayla karıştırılıyor. Asila Kuranda geçen ve akşam anlamına gelen bir kelimedir.
Araplar Asila kelimesini isim olarak kullanmıyorlar.
Esila ise Kuranda geçmeyen ve anlamsız olan bir isimdir!
Asila'nın geçtiği ayet: وَاذْكُرِ اسْمَ رَبِّكَ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (Vezkurisme rabbike bukreten ve asîlâ)
Türkçede anlamı: Sabah akşam Rabbinin adını an" - Alintidir -
https://groups.google.com/forum/#!topic/komikvideo/7lH8ae7D0BY
Benim Begendigim isimler :) :
Serra
Serrâ Arapçada bolluk, saadet, refah, genislik gibi manalara gelmektedir. Kuran-i Kerimde iki ayette (Âl-i Imrân, 3/134 ve Arâf, 7/95) bu manalarda kullanilmistir.
Kayra
Türk Dil Kurumu Kisi Adlari Sözlügüne göre Türkçe kökenli olan Kayra ismi , büyük bir kimseden gelen iyilik, ihsan anlamina gelmektedir.
Erva
Ervâ, Peygamberimizin halasi (Ervâ bint Abdülmuttalib), halasinin kizi ve ayni zamanda Hz. Osmanin annesinin (Ervâ bint Küreyz) adidir. Her ikisi de sahabi hanimlardir.
Hifa
HIFA HATUN (Radiyallahü Anha)kadin sahabilerden. Medine-i münevverede güzelligi ve ahlaki ile meshurdu.
Tevekkül sahibi ve kazaya riza gösterirdi. Resulullaha çok bagli olup, her sözünü dinlerdi.
Sena
Allah'a övgü
Berra
çok hayirli, çok iyi, çok cömert kimse, Peygamber efendimizin anneannesinin ismi
ASEL
cennette akan bal irmagi
Hafsa (r.a)
Müminlerin annesi...
Hz.Peygamberimiz'in risaletinden bes sene önce dogdu.
Hz.Ömer r.a. kizi. Annesi büyük sahabi Osman b. Mazun kizkardesi Zeynep.
Hümeyra
Hz. Ebubekirin kizi. cok kücük yasta müslüman oldu.
arapça anlami beyaz tenli pembe yanakli akilli, güzel kadin
hatta peygamberimiz hz. ayse validemize hümeyra hatun dermis bu anlamindan dolayi sadece güzellii ifade ettigi söylenilmekte
Zümra:
Kahraman, daima insanlara yardim eden, zeki, zarif ve bilgin kadin anlamlarina gelir.
Şura :
Konsey, meclis, kurul, encümen, danışma kurulu, divan. Kuran-ı Kerimde bir sure nin adı.
Alya :
Gök, sema