Yanı makul bir semtte 1 1 kucuk bir kira tutarsanız biraz dikkat ederseniz yaşarsınızKızlar merhabalar. Bugün daha önceden görüştüğüm bir yerden haber aldım. İstanbul’da bir iş. Yaklaşık 4 bin lira geliri olacak bir iş. Küçük şehirde yaşıyor olsaydım çok mutlu olurdum. Ama İstanbul olunca kafam karıştı. Tek başıma ev tutmam gerekicek. Kira, faturalar vs yapabilir miyim bilmiyorum. Yeter mi bu para bilmiyorum. Ne dersiniz?
Allah daha çok versin inşallah daim etsin3560 tl ile tek calisan ve 2 kucuk cocukla geciniyoruz. Arttiramiyoruz ama geciniyoruz iste
Siz hala türk işin açıkladığı sayılara inanıyormusunuz aylık 750 lira diyorsunuz vu insan hiçmi et balık yemeyecek ? Biraz önce marketten geldim 2tavuk bir kaç tane temizlik malzemesi aldım 150lira tuttu ? Bi hafta için para gitmek 100lira zaten hergün herşeye zamn geliyor. Bir şampuanı aylarca kullanıyorum demişsiniz sanırım hiç saçınız yok aylarca yetiyor ? Ben daha hiç bir şampuanı 1ay bile kullandığımı bilmiyorum. 500lira fatura parası dediğiniz sadece kış ayında 500liraya yakın doğalgaz faturası geliyor zaten evde mum ışığında oturup kuyudan su mu çeksin insanlar ? Evet böyle yaparsa sadece 500lira fatura olur. Ayrıca telefon internet faturaları da var. Yazdığınızı bir daha okuyun ben bu yazdıklarınızı gerçekten inanıp yazdığınıza inanmıyorum. Yol parası hiçmi vermeyecek. Ev iş yerine yürüme mesafesi değilse 3 araç değiştirip işe giden insanlar var nerden baksan ayılık 300lira yapar bu ?
Arkadaşlar o kadar çok geçinemezsin diyen kişi var ki. Gözüm nasıl korktu anlatamam. Bir daha oturup düşüneceğim.
nereye taşındınız ayıptır sormasıBen yasardim. İşle ev yakın olursa iyi olur. Hangi ilce olduğunu yazdınız mi bilmiyorum ama burda yazılan kiralar gibi değil her yer. Biz yeni tasindik bizim site 3+1 yeni bina guney cephe 1300 tl. Ev butun gun gunes aliyor daha dogalgaz acmadik, evde kisa kolluyla geziyorum. Amcamlar cekmekoyde dubleks yeni evlerini kiraya verdi 1400 tl. Tek kişisin aylık mutfak masrafın cok olmaz. Istanbulda sadece durumu iyi olanlar yaşamıyor. Hem napican küçük şehirde. 2 sene zor dayandım Istanbuldan uzakta.
Merakımdan soruyorum, acaba kirası 1200 lira olan yaşadığınız nezih semt neresi?Avrupa yakası hem iğrenç bir kalabalıkla dolu hem çok pahalı. Ben Anadolu yakasındayım. Kiram 1200 yeni bina 90 metrekare. Üstelik nezih bir semt. Anadolu yakasında gayet rahat yaşarsınız.
Bir de hep iyi şartlarda bir yaşam standartı baz alınmış ama konu sahibi şu an ailesiyle yaşıyor. Herşey adım adım ilerleyerek elde edilir. Şimdi eti, pirzolayı, ayda 5 yeni kıyafeti hesap etmesine ne gerek var? Çocuk olsa diyeceğim evet belli şartların altına inilmemesi gerekir ama yalnız bir insan için 4 binle yaşanmaz demek gerçek dışı.Şimdi geçmişi de okudum biraz
Birikmişin hala var mı
İş hangi semtte içeriği ne yani bir ay sonra kapının önüne koyarlar mı önemli
Biraz yaşam standardını anlat
Zira herkes kendisine göre yazdı yorumladı
Ben yaşanır dedim hiç mi giymesin gezmesin dediler
Akranız şimdi bakınca bizim çocukluğumuzda gençliğimizde ne bu kadar kıyafet ne bu kadar dışarıda yeme içme yoktu
Ben elinde olanlarla bir yıl giyim vs gerekmeden yaşayabileceğini düzenini kurabileceğini düşünüyorum
Mesela arkadaşlar demiş ya sağlıklı beslenmek lazım et süt yumurta vs
Tabii ki sağlıklı beslenmek önemli 15 li yumurta bir ay sana yeter örneğin
Bir kg kıyma bir tavuk bir balık sana aylık yeter vs
Ne bileyim tek yaşayan yeri gelir akşam da ekmek arası yer makarna yer
Yalnız yaşarken kilolarca nohut yiyecek değilsin tabii ki ama üç beş köfte yeter
Özelden yazayımMerakımdan soruyorum, acaba kirası 1200 lira olan yaşadığınız nezih semt neresi?
banada yazarsanız çok sevinirim çok merak ettimÖzelden yazayım
Apart tarzı bir yerde de yasayabilirsiniz.şu an universiteler uzaktan egitim oldugu icin apartlar ve yurtlarda fazlasıyla kalacak yer var IstanbuldaBu kadar çalışan insanlar nasıl geçimlerini sağlıyorlar? Yanlış anlamayın meral ettiğim için soruyorum. Yani bir devlet memuru 5-6 bin alıyordur en fazla. Düşünüyorum bu benim için bir fırsat mı diye ama şimdi umutsuzluğa kapıldım.
Haklısınız. Tabiki gezecek tozacak, kıyafet alacak, İstanbul şartları zor. İşte bu gezme tozma kıyafet işlerine 500 tl kalıyor bu hesaba göre. Napim anca böyle hesaplayabildim.Bunlara ek olarak, giyim kuşam kredi kartı ödemelerini eklersek.. Bu kadın hiç mi dışarı çıkıp gezmeyecek onlar da ayrı bir maliyet.
Valla bacım ben İstanbul'da ailemle kalıyorum. Annem babam memlekette abimle yaşıyoruz. 4.500 TL benim maaşım abim kendi işi. Zar zor yetiniyoruz.
Kiraya 1.900 TL ödüyoruz sırf.
Beylikdüzü esenyurt avcılarda anca yaşanır. Yada elit gibi bilinen ama bazı mahalleri çok tehlikeli olan yerlerde anca.Anadolu yakasında evle iş arası yakın olursa mis gibi yaşanır ama Avrupa yakası hakkında hiçbir fikrim yok.
Ben pendikteyim doğma büyüme buralıyım. Ama biraz daha üst taraflarda sabiha gökçene çok yakın mesafedeyim. Çevrede bir sürü özel devlet hastane, avm, metro var. Eski mahalle neredeyse kalmadı hep yenilendi. Şuan benim çevremde evler 1200-1500 civarı yeni güvenlikli siteler için. (2+1) küçük evler tek kişi için çok daha uygun.Beylikdüzü esenyurt avcılarda anca yaşanır. Yada elit gibi bilinen ama bazı mahalleri çok tehlikeli olan yerlerde anca.
Anadolu yakasında çekmeköy sultangazi dışında 1-2 yer önerebilir misiniz arkadaşım ev bakıyorda ona önericem bende
Teşekkür ederim :)Ben pendikteyim doğma büyüme buralıyım. Ama biraz daha üst taraflarda sabiha gökçene çok yakın mesafedeyim. Çevrede bir sürü özel devlet hastane, avm, metro var. Eski mahalle neredeyse kalmadı hep yenilendi. Şuan benim çevremde evler 1200-1500 civarı yeni güvenlikli siteler için. (2+1) küçük evler tek kişi için çok daha uygun.
Ortalama bir memur diyelim düz memur dümdük memurMemurdan memura fark var. 3 küsurdan başlayıp yaklaşık 10 bine kadar çıkıyor memur maaşları. (Memurum)
aklın fikrin fingirdemekteAllah korusun bebeyim. İzmirliyim ben sapına kadar.
Simide gevrek, çekirdeğe çiğdem derim.
Sabah kahvaltıda boyoz yumurta yerim.
Sahilde bira midye yaparkene
Sevgilimi ağzından öperim
aklın fikrin fingirdemekteAllah korusun bebeyim. İzmirliyim ben sapına kadar.
Simide gevrek, çekirdeğe çiğdem derim.
Sabah kahvaltıda boyoz yumurta yerim.
Sahilde bira midye yaparkene
Sevgilimi ağzından öperim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?