• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsteme söz nişan olmadan evlenmek

İsteme söz nişan olmadan direk evlenmek olmaz mı aileler birbirini tanıyor ama şartlarım buna uygun değil direk evlenmek olmaz mı
ben hem maddi sebeplerden hem de böyle olayları sevmediğim için isteme söz nişan kına ve düğün yapmadım. nikahı da memurun yanında yaptım. bi yerimden bişey eksilmedi
tek kaybım takı takan akrabalarımız olmadı. takılardan kayıptayım

Olur tabi niye olmasın. Bizde sevgilimle öyle düşünüyoruz. Ama bizde isteme olacak,formalitedende olsa. Sonra nikah ve aile yemeği bitti.

Sanırım sizin aileler anlaşmıyor,konuşursunuz halledersiniz. Kimseyi de kafaya takmayın. Bu devirde elalem ne diyecek diye düğüne para harcayıp sonrasında sıkıntı çekmeye değmez.

Bence önden ailelerin tanıştırıp bir yüzük taktıktan sonra hazırlıklara başlamak daha iyi olur, insanlar birbirini asıl o aşamada tanıyor ama sizin durumunuzda eş adayını biz bile buradan tanıdık olmaz o iş. Durumunuz yok, eş adayı çalışmıyor çalışmak da istemiyor ne yiyip ne içeceksiniz? Kiralar almış başını gitmiş her gün bir şeye zam geliyor nasıl ev düzeceksiniz? Kayınvalide yanında mı yaşamayı düşünüyorsunuz? Siz sözü,nişanı bırakın bunları düşünün.

Yani isteme olsun bari gerisi cok onemli degil..valla cogu bas agrisi gosteristen baska birsey degil…

Çok da güzel olur çok daha güzel olur hatta.Eğer şimdiki aklım olsa asla söz kına saçmalıklarını yapmazdım direkt nikah ve sonrası yakınlarımla ve ailemle sade bi kutlama yapardım. Stresi de masrafı da eziyet bence
Hayalim yaaa. Ama karşı tarafın ailesi müsade etmediği için düğün yapıyorum mecbur. Gerçekten masraf ve eziyet.

Aileler bir araya gelse, isteme olsa ve yüzük takılsa. Sonra da nikah olsa güzel olurdu.
Benimki aynen böyle oldu. Çoook da güzel oldu.

Yani evimjn eşyaları kötü illaki yapmak sartmi bir cafede anneler damat gelin olsa olmaz mu
Ya sizin sevgiliniz ipsiz sapsız, ailesinin eline bakan, anakuzusu, iş tutmayan pembeg*t olduğuna utanmıyor da siz ailenizin eski eşyalarından mı utanıyorsunuz? Gidin düğünsüz derneksiz altınsız boncuksuz evlenin, gelinlik bile almayın gidin arkadaşlarınızdan bulun, olabildiğince bedavaya gidin, elsiz ayaksız köle olun kayın aile evinde.

Başka ev veya yerde isteme, söz yapıldığını duymadım daha önce.

Evin güzel görünmemesini sorun yapacak insanlardan zaten aile olmaz.
Benim ailemin düzeni yok. Annem 10 yıllık Alzheimer hastası, yeni taşındık ve babaannem de bize taşındı, iki evin eşyalarını bir eve yığdık, hiç yerleşemedik. Anne babamın yatağı salonun ortasında falan 😅.

Halamların evi var Kocaeli’de, biz Antalyalıyız, erkek tarafı da İstanbullu. Hem günlük gidip gelmesi kolay olur, kalmak isterlerse kalacak yer de var kuzenlerimin de evi orada olduğu için. Nişan yapsaydık orada yapacaktık. Şimdi aileleri tanıştırma, isteme tarzı bir organizasyon planlıyoruz orada. Sonra da direkt nikah 😅. Antalya’ya gelirlerse de halamların yazlığında ağırlamayı düşünüyoruz onları çünkü gerçekten evimizde kalacak yer yok.

İsteme söz nişan olmadan direk evlenmek olmaz mı aileler birbirini tanıyor ama şartlarım buna uygun değil direk evlenmek olmaz mı
Ah ne güzellll❤️ Ben de öyle istiyordum ama ailelerin gönlü olsun diye nişan yaptık, isteme ve söz olmadı zaten isteme bana ters geliyor. Ben kimsenin malı değilim yani beni benden istesin eşim niye babamdan falan beni istiyorlar:/
Neyse olur bence🤗

Sonra sosyal medyada nişan ,dügün paylaşımları görüp bana yapılmadı demeyin!
Bir çiçek çikolata alıp gelsin istesinler yüzük takın ne var minik bir hatıra kalır.
Dügün yapmayın nikah kıyılsın, gelinlik degil beyaz bir elbise giyin sade ve şık.
Ya hep ya hiç diye düşünmeyin

Back
X