Verdiğiniz akıl mı ? Sağlık ya hani bu öyle kafasına göre çocuk mu düşürülür.Çocuğu düşüren bitkisel biseyler içebilirsiniz kendi kendine düştü dersiniz sonra da ilaçlar korunursunuz olmuyor nasip değilmiş dersiniz
Bilmiyorum vallahi oluyor mu öyle? Dizilerde filmlerde hep yapıyorlar ya?Verdiğiniz akıl mı ? Sağlık ya hani bu öyle kafasına göre çocuk mu düşürülür.
Hatayı taa en başta ayrıl barış ilişkiyi komple bitirmeyi çocuk isteyen biriyle evlenerek yapmışsın. İkinci hatayı ise korunmayarak yapmışsın. Tamam adamın bu konuda baskı kurması çok yanlış ama sen de her seferinde bir iki tartışıp yine kuzu kuzu ilişkiye devam etmişsin.Biliyorum birçok kişi beni yargılayacak ama kendimi kontrol edemiyorum. 10 ay önce ikinci evliliğimi yaptım. İlk evliliğimden 2 kızım var 22 ve 14 yaşlarında. Ben 41 yaşımdayım. İlk evliliğimi çok severek yapmıştım 19 yıl sürdürebildim çocuklarım için bekledim dayandım. Aldatmaların şiddetin ardı arkası kesilmedi. Sancılı süreçler sonunda nihayet boşanabildim ve tam kendimi buldum işim mesleğim derken karşıma mantığıma çok uyan bir kişi çıktı iyi de biriydi. Aynı yaştaydık ve hiç evlenmemişti. Hatta tanıştığımız sıralar çocuk isteğinden bahsetmişti ve ben sırf bu sebeple defalarca ayrılmıştım. Çocuk istemiyordum bunu biliyordu. Her seferinde gelip beni ikna etmeye çalışmıştı türlü mantıklı açıklamalar vaadler de bulunarak. Aslında hiç istemedim ama hayat şartları ailem çevrem her şey beni ona itti. Yine çok düşünceli ayrıl barış ayların sonunda evlendik. Evlendik ama içimdeki bu çocuk meselesini hiç atamadım çünkü istemiyordum. Yani ben zaten çok küçük yaşta anne oldum birlikte büyüdük kızlarımla ve onlar benim her şeyim. Şimdi tam kendimi buldum derken yapamazdım ekstra bir sorumluluk alacak halim her şeye sıfırdan başlama mecalim yoktu. Bunları eşimle de konuştum ve fark ettim ki anlamıyo. Hatta başka sıkıntılar da fark ettim eşime dair ama görmezden geldim çünkü daha beteriyle yıllarca yaşamıştım. Bu 10 aylık süre içinde düşünüp çocuk istemediğimi söylediğim anda da boşanma meselesi açılıyordu. Boşanmaya yeltendik bir çok defa yine aileler şartlar vs ket vurdu. Sonuç olarak hep bir bahaneyle ertelediğim bu düşünce için artık kaçış yolum kalmamıştı artık eşim ciddi ciddi istiyor en ufacık istemediğimi fark ettiği durumda psikolojik baskı tavır altında kalıyordum. Tamam dedim. Ve ilk denemede kaldım. Şuan 4 haftalık hamileyim. Kabullenirim sanmıştım isterim sanmıştım ama yok , günlerdir ben ben değilim. Hayat bitti gibi hissediyorum. Hatta düşsün istiyorum o kadar istemiyorum ki. Elimde değil, kendimi suçluyorum sürekli sorguluyorum yani bu alışılacak birşey değil ki yapamıcam galiba ve hayatım yine altüst olacak.
Akıl akıldan üstündür düşünceleriniz benim için önemli lütfen kırıcı yorum yapmayın. Hayat bazen öyle yerlere yönleniyor ki kontrol edemiyorsunuz.
İstemiyorsa uzman hekim tarafından sonlandırılacak öyle hapla ilaçla bitkiyle olacak bişey değil.Bilmiyorum vallahi oluyor mu öyle? Dizilerde filmlerde hep yapıyorlar ya?
Dizi film ya hani onlar gerçek değil ya. Sizce de mümkün mü yaBilmiyorum vallahi oluyor mu öyle? Dizilerde filmlerde hep yapıyorlar ya?
Mümkün olabilir neden olmasın eskiden çocukları nasıl düşürüyorlar eskiden kürtaj mı varmış belli ki bazı bitkiler çocukları düşürebilir benceDizi film ya hani onlar gerçek değil ya. Sizce de mümkün mü ya
Bitki çayı içme çocuk düşer falan diyorlar dizilerdeİstemiyorsa uzman hekim tarafından sonlandırılacak öyle hapla ilaçla bitkiyle olacak bişey değil.
Eskiler o düşüklerin sonrasında aşırı kanama yaşayıp neler neler yaşıyorlardır. Şimdiki teknolojiyle eskiyi bir tutmak anlamsız. Gitsin adam akıllı kürtaj olsunMümkün olabilir neden olmasın eskiden çocukları nasıl düşürüyorlar eskiden kürtaj mı varmış belli ki bazı bitkiler çocukları düşürebilir bence
Dizilere göre yaşamıyoruz yaşasak vay halimize ensest ilişkiden geçilmezdi ortalıkBitki çayı içme çocuk düşer falan diyorlar dizilerde
Burada hata adamda ne diye 2 çocuklu bur kadınla evlenirsin ki hem de hiç çocuk istemeyen bir kadın. İstemez tabi ne yapacak kadın çocuğu. Kendi basinj kendisj yakmış adam.
İki çocuklu bir adamla bekar bjr kadın evlense yine aynısını derim böyle evlilikler hiç denk değil birbirine
4 haftalıkmış henüz.Hatayı taa en başta ayrıl barış ilişkiyi komple bitirmeyi çocuk isteyen biriyle evlenerek yapmışsın. İkinci hatayı ise korunmayarak yapmışsın. Tamam adamın bu konuda baskı kurması çok yanlış ama sen de her seferinde bir iki tartışıp yine kuzu kuzu ilişkiye devam etmişsin.
Çocuğu aldırmanın süresi geçti sanırım veya az kalmıştır. Ha ama bunun için eşinin rızası gerekir diye biliyorum. Bence sen 3. çocuğa şimdiden psikolojik olarak hazırlanmaya başla.
O kızların yerinde olmak istemezdim düşünsene 20 yaşındasın tamam hadi annen evlendi bir de üstüne çocuk yaptı zor bir durum2 taraf da hatali bence. Adam cocuk istyor ama bariz sekilde cocuk istemeyen 2 cocuklu bir kadinla evleniyor. Sonra da bosan git bosan git... Kadin da hatali cocuk isteyen adamla olmamalisin.
Gerçek hayat böyle değil sizi de beklerizBilmiyorum vallahi oluyor mu öyle? Dizilerde filmlerde hep yapıyorlar ya?
Emredersiniz siz yargılamayın beni deyince yargılanmayacak insan mı oluyorsunuz yani ? Tabii ki yargılayacagız. Hem yargilariz hem çözüm önerisi sunarız sen bizi kafana takmaKızlar bi sakin.. iyiki yargılamayın dedim sağolun döktürmüşsünüz. Evet bende biliyorum neyin ne olduğunu nasıl bir saçmalık yaptığımın bende farkındayım. Buralara gelene kadar ne savaşlar verdim tahmin edemezsiniz. Bu dediğiniz herşeyin daha fazlasıyla mücadele ettim aylarca hepsi de benim ağzımdan çıktı. Öncelikle boşandıktan 4 yıl sonra evlendim bu süreçte tek başıma savaştım ailemin olmadığı bir şehirde kendi ayaklarım üzerinde durarak kimseden birşey beklemeden iki kızımla tek başımıza mücadele verdik. Yaşımı göstermeyen bir kadınım ve karşıma çıktı elbette asla onay vermediğim kişiler ve kimseyi hayatıma almadım. Bir noktada yalnızlığın zor olduğunun da bilincindeydim. Ayrıca kira da oturuyorduk ve yorulmuştum. Büyük kızıma yük olmamak için en mantıklı evliliği yapmam gerekiyordu. Bu saatten sonra ne aşkı diyip mantığıma uyan biriyle evlendim evet çocuksuzdu, karşıma çocuklu evlenme niyetli insanlar da çıktı ama istemedim çünkü kızlarım huzursuz olsun istemedim olursa kendi çocuğum kendi kardeşleri olur diyip zar zor karar verdim. Kaldı ki doğru düzgün adam şu devirde zor. Ha sanmayın ki evlendiğim kişi maddi açıdan iyi falan. Değil. Evet ilk başlarda yaparım çocuk dedim ama evlendiğim ikinci ay pişman oldum orası ayrı konu. Hayatımda birşey değişmediğini farkettim aksine yüküm artmıştı ve maalesef narsist bir kişilikle karşı karşıyaydım. Buraya kadar acaba haksızlık mı ediyorum ona yanlış mı düşünüyorum diyerek geldim. Ve bence benim en büyük sorunum kendimden çok başkalarını düşünmek mutlu etmeye çalışmak. Ve sonuç olarak Bana sorarsanız yalnızlık en güzeli ben tek başıma gayet mutluydum tek sorun hayat şartlarıydı. Şimdi çok pişmanım keşke yapmasaydım onu yapmasaydım bunu yapmasaydım. Ama hala umut var diye düşünüyorum. Buraya konuyu açtım çünkü belki dedim düşünceme eş değer yorumlar bulurum veya farklı açıdan bakmamı sağlayacak yorumlar. Evet vardı arada onları okuduğumda derin bir nefes çektim. Çok teşekkür ederim.
Kızlarım en büyük destekçim. Onların rızası olmadan bir şey yapmadım yapmam. Her seferinde anne sen nasıl mutluysan derler. Hayattaki tek şansım çocuklarım şükür ki. Konu benim. Benim kendi içimde hissettiklerim aşamadıklarım.O kızların yerinde olmak istemezdim düşünsene 20 yaşındasın tamam hadi annen evlendi bir de üstüne çocuk yaptı zor bir durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?