istemediğim gebelik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Onlar mutluysa doğur gitsin çok dert etme o zaman

Bir kere en başta bu evliliği yapmanız çok büyük hata. Adam çocuk istediğini söylemiş, bundan vazgeçmeyeceği iki iki dört.
Bakarız bir çaresine diyerek evlenirseniz olacağı bu. Hatalı olan sizsiniz. Kocanız isteklerinin arkasında durmuş ama siz duramamışsınız. Bile bile hamile kalıp şimdi ben ne yapacağım denmez. Kuzu kuzu büyüteceksiniz.

Şöyle söyliyim aylarca beni korunmakla suçladı ondan gizli korunduğumu iddia etti ve aslında 9 ay boyunca biz zaten korunuyorduk. Hazır olmayı bekliyordum. Dediğim gibi son ay kaçışım kalmamıştı ve olmaz nasılsa dedim. Bu konu baştan yanlıştı biliyorum.

Eşinle boşama durumunda yine küçük bir çocukla geçim savaşı vereceksin. Buna hazır mısın önce bunu düşün. 22 yaşındaki kızına güvenmiyorsundur umarım.

evlendiğim ikinci ay pişman oldum orası ayrı konu. Hayatımda birşey değişmediğini farkettim aksine yüküm artmıştı ve maalesef narsist bir kişilikle karşı karşıyaydım.
Hadi evlendiniz, ikinci ayda pişman oldunuz. Bu kişilikte olduğunu bilerek çocuk işine hic bulasmamaliydiniz.
Hamile kaldiniz, istemiyorsanız şimdi ne yapmayi düşünüyorsunuz?
Bizlerden istediginiz öneri mi, destek mi nedir?
Kimse size kolaylikla bebegi aldır yada aldirma diyemez, aldırmak isteseniz de eş onayi da gerekiyor diye biliyorum.
Hadi aldirdiniz, bu adamdan ayrılmayı düşünüyor musunuz?

Yanlız olmak ki iki kızın var nasıl yanlız oluyorsun gayet güzel birşey elalemin adamını çekmek çok mu kolay ya 19 yıllık evlilikte bunu anlayamadın 4 yıla tekrar evlenmişsin sanarsın 20lerindesin 40 yaşında koca kadın 2 evladı var niye evlenmek istesin ya ben hiç anlayamiyorum bunu

Son düzenleme:
Vallahi hayatın bir yere yönlendirdiği yok ne ekersen onu biçmişsin. 41 yaşında kadınsın biz mi anlatalım sana şimdi?

Büyük kıza yük olmayın diye evlenip bebek yaptınız. En ufak bir sorunda bir de çocukla mı sığınacaksınız kızınıza. Nasıl bir sorumluluk yüklemişsiniz çocuklara hala farkında değilsiniz.
Ayrıca adam korunuyorsun diye baskı yaptığında tek çıkışınız bu mu? Ben net istemiyorum diyebilirdiniz.

Çok sorumsuzsunuz ya gerçekten inanılmaz. Tek başına çok zordu diyorsun şimdi küçük bebekle 41 yaşında hayata baştan başlayacaksın o adam çok durmaz belli zaten. Gerek var mı her şeyi baştan yaşamaya? Kızların ne diyecek anne mutlu ol diyecek de kim ister 20 yaşındayken anası üvey babadan hamile kalsın. Sorumsuzluk bencillik her şey var. Yargılamak değil bu olani soyluyoruz hoşuna gitmiyor tabii

Çocuğu aldırıp boşanin bunu dile getirenleri görmek için gelmişsiniz buraya zaten.

Size böyle baskı yapan kararınıza saygı duymayan biriyle neden zorla çocuk yaptınız?

Kendine yeten, iki yetişkin çocuğu olan bir kadınsınız yani sizi bu kadar bağlayan nedir bu adama? Tecrübesiz ve toy da değilsiniz yani..

Erkekler söz konusu olunca en olgun mantıklı güçlü kadınlar bile kafayı sıyırıyor ben onu anladım bu forumda.

Ben en çok bu hikayede 22 yaşındaki kızçem için üzüldüm. Annesi yük olmamak için yıllarca tartışmalı beraberlik yaşadığı hiç evlenmemiş bir adamla evleniyor. Bir de üzerine hamile kalıyor. Bebek demek masraf demek. O kızcağınız 14 yaşındaki ergen kardeşini mi düşünsün? Yoksa hamile annesini mi düşünsün? Hadi diyelim kürtaj olmaya karar verdiniz. Kürtaj kolay bir işlem değil. Selim hemşire var sosyal medyada. O da kürtaj sırasında ufacık bir hatadan dolayı tamamen felç kaldı. Bu bir operasyon ve operasyona girerken olacaklara dair bir kağıt imzalıyoruz. Yani konu sahibine bir şey olursa 14 yaşındaki minicik kızın sorumluluğu Allah korusun saklasın ablasına kalacak. 22 yaşında bu kadar sorumluluk ile bu kızcağız eğitimine mi baksın?, kardeşine mi baksın? annesi ve yeni bebeğine mi baksın? bu kız kendi yuvasını nasıl kursun?

Adam en başından beri sıkıntılıymış. Yıllarca kavga dava konu sahibi ilişki yürütmüş ama olan olmuş artık. Bir hata yapılmış. Muhtemelen bu sıkıntılı adam ile konu sahibi artık yeter deyip bu sefer +bir bebekle hayatına devam edecek. Bu kadar sık yapılan tartışmaya hangi ruh hali dayanır?

Olan olmuş artık ama ben konu sahibi yerinde olsam. O bebeği Allaha emanetim diyerek aldırırdım, bir işe girerek kimseye muhtaç olmadan hayatımı sürdürürdüm. Evliliğe de gerek duymazdım bu saatten sonra. Çocuklarımı büyütmüşüm tam keyfini çıkaracağım zaman neden ekstra bir adamın sorumluluğunu alayım? Ananecim derdi : koca dediğinin KOCA KOCA DONLARI var diye:) Elbet birileri ile gönül ilişkisi kurabilir, tatile gider yer içer ama evliliğe ne gerek var artık? Zaten evlilik hayatının ne olduğunu konu sahibi görmüş bilmiş. Bir de biriyle ilişki mutlu olmak için yaşanır. Çok mu kavga ediyor tartışıyor. Ne gerek var ruhunu emdirmeye? Direkt next :)

Bile bile lades demişsiniz.Daha önce evlilik tecrübeniz de var,nasıl böyle bir hata yapabildiniz anlamak güç.
Ama olan olmuş artık.Geçmişi düşünmenin faydası yok.Ben çocuk aldırma konusunda buradaki pek çok üyeden farklı düşünüyorum.Karnınızda tek bir hücre olsa bile o bir can ve yaşamaya hakkı var.Yetişkin bir insan olarak bir şey yapmışsınız,sonuçlarına katlanmalısınız.Size tavsiyem uzman desteği almanız.Bu ruh hali ve kafa karışıklığının içinden başka türlü çıkmanız zor duruyor.

Eee ne diyebilir ki çocuklar? Yarın öbür gün büyüdükleri zaman, ben sizin yüzünüzden, sizin için evlenmedim dersiniz diye nasıl desinler evlenme annecim istemiyoruz diye. Onlar ağır şeyler hissetmiştir muhtemelen ama siz üzülmeyin diye söyleyememişlerdir. Zaten babaları yüzünden çok çekmişsiniz. Yaşadıklarınızı babalarıyla onlar gördü, kalplerinde hissettiler sizin üzüntülerinizi. Üçünüz birbirinize destek olup bugünlere gelmişsiniz, hiç kolay değil bilirim. Belki bu şekilde yüzünüz güler mutlu olursunuz diye düşünmüşlerdir. İnsan anneciğini paylaşmak ister mi? Ben 13 yaşımdayken babam vefat etti. Nasıl kıskanırdım annemi biriyle görüşürse falan diye. Hele bebek mebek ergen aklımla neler düşünürdüm o bebek hakkında.

Senin düşüncene eş yorumlar ne demek. Çocuğu aldır boşan denmesini bekliyorsun. İnşallah o masum can senin bedeninde durmak istemez de, kendisi terkeder

Bile isteye yapmışsınız, bu kadar bunalımın sebebi ise doğurmak istiyor olmanızdan istemeyen insan ne istediği beli olduğu için direkt aldırır. Asıl anlamadığım şey bebeği istediğiniz halde yapay bir bunalım yaratmanız. Bence bir an önce bu bebeği istediğinizi kabulenin.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…