İşten ayrıldım.

Saydırdıgına göre,
Bi önceki gün yorulduguna inanmadıgına göre ?
Benden memnun demedim ki? Yüzüme başka arkamdan başka davranmasından bahsettim. Yani söylediğinizin konusuyla alakası yok, o yüzden ne alaka?

Her zaman değil ama gerekli görürsem aynı şekilde olmasa bile cevap veririm. İş hayatı tanımım yüzüme birisi tükürünce yarabbi şükür demek değil.

İş hayatında her azarlayana bu şekilde cevap verirseniz bol bol işten atılırsınız yalnız. Bazı şeyleri görmezden gelmek, karşı taraf ne kadar çirkefleşirse çirkefleşsin profesyonel davranmak lazım. Bugün patronun karısı, yarın yan bölümün müdürü vs. Ben olsaydım sesimi çıkarmaz, ancak patron geldiğinde eşinin davranışından rahatsız olduğumu belirtirdim. Eğer olay tekrarlanırsa ve çekmek istemiyorsam da aynı olayın tekrar ettiğini, bu nedenle üzülerek ayrılacağımı söyler güzel şekilde ayrılırdım.

Bide kaçırmışım 3 haftadır çalıştıgı yerde insan patronu arayıp karısını şikayet eder mi

Eğer BU NEDEN BURADA YOK demesinin hemen ardından patronu arayıp beni çirkin bir dille şikayet etmeseydi akşam konuşmayı düşünüyordum.

Densiz cevabı da telefon konuşmasından sonra verdim.

kadın teknik olarak oranın sahibi evet. bu durumda işten memnun değilse söylenme hakkı var. yok sen yaptığın işten eminsen savunmanı yaparsın. kadın sana hakaret etmemiş, bu durumda ona saygısız diyerek patronuna şikayet etmen yanlış. bence işe ihtiyacın yok senin bu yüzden bu kibirle çalışıyosun.

Eğer BU NEDEN BURADA YOK demesinin hemen ardından patronu arayıp beni çirkin bir dille şikayet etmeseydi akşam konuşmayı düşünüyordum.

Densiz cevabı da telefon konuşmasından sonra verdim.

İş hayatı böyle, seni aptal yerine koymaya çalışanlar, fazla iş yükleyenler, sebepsiz yere azarlayanlar...Haksızlığa uğradığını hissetmemen neredeyse olanaksız. Ama olayları ele alış şeklin, sana zarar vermeyecek şekilde olmalı. Bu anladığım kadarıyla önemsiz bir iş ama gerçek bir işe girip bu şekilde bırakırsan referansın kötü olur. Bu olay özelinde kendini kötü hissedeceğin bir durum yok, hoşuna giden birşeyler yap bir süre sonra unutursun.

Anammm bi boyle patron karisi olamadim
Esimin is yerinde garsona yapmasi gereken isi bile soyleyemiyorum ben kaldi ki bide emirler vericem

Iyi yapmissiniz isten ayrilmakla zaten okullar da aciliyor , birakin kendi hallerine patron ile patroncugu

İçeri girer girmez, daha önce hiçbirimizle tanışmadığı halde, biz onun kim olduğunu bilmezken, bir merhaba bile demeden açıklaması olan her sorunu üst üste cevap hakkı vermeden dillendirip üstüne "X şımartıyor bunları" diyen bir kadının davranışını normal bulmam imkansız. Evrensel görgü kurallarına göre bu kadın saygısız. Ve ben de patrona neden işten çıktığımı belirtmek için eşinin yaptığı saygısızlığı söyledim doğal olarak.

Canım anlıyorum seni işin geçici bir iş olduğu içinde iyi yapmışsın dedim hatta :)
ama biraz fazla fevrisin ve bu yönünü törpülemeye ihtiyacın var.
Bu kadar keskin olmamalısın.
Evet patronun karısı hava 1500 saygısız mı evet bana göre de saygısız.
Ama bugun bu kadın
Yarın bölge sorumlun, müdürün, formen, şef, çalışma arkadaşın..
Buna benzer hatta fazlası bir çok şey yaşayacaksın.
Her sorununu bu şekilde kabul edemem ben şeklinde çıkışarak çözemezsin.
Hayır ben böyleyim böyle çözücem dersen tutunamazsın.

Yolun çok başındasın.
Ne demek istediğimi şuan anlayamayabilirsin, ama bir kaç yıl sonra
anlayacaksın.

Fevri olduğumun farkındayım, anlamlandıramadığım davranışlara tahammülüm yok. Neyse bu lafı da yutayım diyemiyorum maalesef. Umarım törpüleyebilirim.

Bu yüzden hiçbir yerde çalışamayacakmışım gibi hissediyorum. Duymamayı öğrenmem gerek sanırım.

Bence hatalı davranmışsınız.
Siz beğenin beğenmeyin, o kadın oranın 'sahibi'
'Hmm sahibinin eşi..' diyerek kadını saf dışı bırakmaya çalışmışsınız.
Üstüne de arayıp kocasına şikayet etmek :)
Yürek yediniz sanırım? Bu haksızlığa karşı dik durmak yada hakkını aramak falan degil, düpedüz terbiyesizlik...
Siz hangi sıfatla bir kadını kocasına şikayet edebiliyorsunuz? Üstelikte sahibi olduğu yer hakkında, çalışan hakkında eleştiride bulundu diye?
Ciddi bir üslup probleminiz var eğer anlattığınız gibi ise..

Patronun eşi de hatalı tabi,
burada olsa ona da bir kaç bir şey söylerdim :)

Şikayet etmedim, işi bırakma nedenimin eşinin saygısızlığı olduğunu söyledim.

Şikayet etmedim, işi bırakma nedenimin eşinin saygısızlığı olduğunu söyledim.
Bu telefonda olacak iş değil.
İşine yada patronuna saygısı olan kimse telefondan iş bırakmaz.
Ayrıca karın yüzünden işi bırakıyorum demek şikayet gibi geliyor kulağa.

Bu telefonda olacak iş değil.
İşine yada patronuna saygısı olan kimse telefondan iş bırakmaz.
Ayrıca karın yüzünden işi bırakıyorum demek şikayet gibi geliyor kulağa.
Şikayet değil, direkt işi bırakma nedenini bildirme. Telefonda yaptım çünkü akşama kadar karısının bu tutumuna tahammül etmem anlamıma geliyordu diğer türlüsü.

Çok iyi yapmışsın bence herkes haddini bilsin ona eleman çoksa sana da iş çok takılma bile

İyi yapmışsınız bence herkesin bir sabrı sınırı var patronunuzun eşide egosunu tatmin etmek istemiş heralde
kullandığı cümleler hiç hoş değil gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…