İstenmeyen bebek .lütfen bakın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Realist beklentiler daha iyi hayata yönlendirdiğini düşünüyorum. Evlilik beklediğiniz gibi çıkmadı ve taze evlilikte bir kac sorun yaşamışsiniz. Istediğiniz bağı kuramadiniz belki. Ama bu evlilik alışma sürecinde normal değil mi? Iki daha önce birbirine yabancı insan bir evde bir hayat yaşamaya başlıyor. Bazi seylerin oturması zaman alır. Siz bu süreçte hamile kalmışsiniz. Korkma nedeniniz bence bebek değil "olur ya bosanirim, bebeğime tek yetermiyim" korkusu. Cünkü kafanızda "bebeksiz daha kolay bosanirim" fikri var. Sorunlarınız ne bilmiyorum ama hemen bosanmayi (şiddet felan yoksa) getirmek yerine yapıcı olun eşinizle beraber.
Bunu da eklemek isterim. Hamileliğin 12. Haftasına doğru değişen hormonlar psikolojik olarak etkilebiliyor.kaygilanmak veya durduk yere ağlayıp durmak gibi durumlar görülebilir. Onun icin şu anda bunların etkisinin altında olup bu karmaşayi yaşadığınızi düşünüyorum. Bence kadın doğum uzmaniniza bir danisin. Kürtaj gibi bir karar almadan önce psikolojik destek alin.

Yorumları oku canım. Bu hamilelik psikolojisinden daha başka bişey.

Başarılarımı saymıyım şimdi sana. Çoluk çocukla uğraşamam. Git karnındakinden olgunluk öğren biraz. Yazık çocuğa senin gibi annesi olacak.

Mesajlarin hepsini okumadim ama tahmin ediyorum. Bir sure once olsa senin gibi lakayit bulur sinirlenebilirdim usluba. Ama yakinlarda cok sevdigim birisi yeni dogum yapti. Okb li idi. Hamilelikte psikolojisi hormonlardan dolayida cok kotu idi. Surekli ben ilac kullandim cocuga zarar verdim istemiyorum vs diyordu ve kendine zarar veriyordu bebekten kurtulmak icin. Dogumdan sonrada 2 ay hic istemedi bebegi. Ama 40 cikipta hormonlari düzelince oyle sardi sevdi ki bebegini sanki o gunler hic yasanmamis gibi oldu. Demem o ki konu sahibinin sartlarini psikolojisini bilemem. O yuzden artik bunlari yargilamamayi ben kendi adima ogrendim. Ha kisi fake de olabilir. Onuda bilemem. Ama illaki aynisini yasayip fake olmayan arayista olan olabilir. Olurda bu mesaja denk gelirse gececegini bilsin isterim..

“İsteyerek” yaptığınız bebek, doğmuş olsaydı da sosyal hizmetlere mi verecektiniz kurtulmak için?

Onun geleceğe dair büyük planları var. Bebek engel oluyor. Senin benim gibi kadınların da bu hayattaki tek başarısı çocuk doğurmak. Öyle diyor sayın üstün zekalı artık sinirden ne yapacağımı bilmiyorum

Kesinlikle bebeksiz daha kolay boşanırım fikri konusunda haklısınız .eşim boşanacak bişi yapmıyor zaten .ama ben alışamadım .

Özgürlüğü ne duskunsun sorumluluk almak istemiyorsun evlilik sana göre bir mecra değil eee bacım sen niye o zman sevisip çocuk yaptın birde çok istemissin şimdi istemiyorsun oyuncak getirmiceksin dünyaya ayrıca çok pişman olursun böyle kürtaj yaptırıp sonradan evlat sahibi olamayan çok insan var ki karnındaki mucize nasil güzel birşey tarif edemem yasamalisin o zman bu düşündüklerini ilerde hatırlayıp allahım ne kadar aptalmisim diyeceksin

Sorunlarımız kesinlikle büyük değil ufak ses yükseltmeleri o kadar.bilmiyorum ben sanırım anne olma fikrine karşıymışım birinin sorumluluğunu almak fikri korkunç geliyor
herkes eksilemiş ama ben beğendim, genelde insan yetiştirmenin ,anne olmanın ne denli büýük bir sorumluluk olduğunu bilen kadınlar bu duyguyu yaşar ve yine çok büyük bir ihtimalle de de firt firt doğuran sozde analardan çok daha iyi bir anne olurlar...sakin olun konu sahibi yasal süreç aşılmış, profesyonel yardım almanizi da tavsiye ederim ama bana çok iyi bir anne olacakmışsınız gibi geliyor

Başka işin gücün yok mu senin ya .bi de hakaret ediyor sen kimsin git bebeğine kıyafet filan bak

Canım sakin ol ne gerek var

Kadının esas korkusu anne olmak degil ki canım çocuksuz daha rahat boşanırım diye düşünüyor çocuk olursa rahatı bozulacak endişesi bu

Kürtaja karşı değilim ama yaptığınız büyük sorumsuzluk. Oyuncak bebek mi bu istiyorum yok keşke bekleseydik daha iyi olabilirdi yok vazgeçtim. Yasal sınırı geçmişsiniz, zırt pırt karar değiştirmek için yanlış zamandasınız. Artık kürtaj olmanız yasal olarak mümkün değil. Eğer bu konuyu daha önce açmış olsaydınız istemediğiniz bebeği doğurmamanızı söylerdim

Çok teşekkürler güzel dilekleriniz için ben zaten bakmicam demedim tabi ki bakıcam .ama dediğiniz gibi sürü sürü çocuk hiç benlik değil .bir tane olsun yeter modundayım ben .evlilik yürütmek kolay bişi değil

Burada binlerce kadın, biride ben hamile kalmak için cabalarken nasıl aldırmayı düşünürsün. Allah'ın sana verdiği bu nimete şükret. Biz o nimete sahip olmak için neler cekiyoruz. Belkide herşey daha güzel olacak bundan sonraki zamanda.

Canım herkesin psikolojisi durumlara bakış açısı çok farklı. Başta ben de psikolojiktir dedim ama saçma sapan yorumlarını görünce bu başk bişey dedim artık. Benim kv eşim 3.çocuk olmasına rağmen doğurduktan sonra suratına bakmamış 1-2ay. İstemiyorum diye. Ama şimdi en sevdiği çocuğu. Konu o değil konu, konu sahibinin kendini üstün görüp bizi aşağılaması. Yok o çalışıyormuş da maaşı varmış da biz kocalarımıza muhtaçmışız ondan gıkımız çıkmıyormuş. Bu hayatta tek başarımız da doğurmakmış. Bu neyin kafası peki?

Kadının esas korkusu anne olmak degil ki canım çocuksuz daha rahat boşanırım diye düşünüyor çocuk olursa rahatı bozulacak endişesi bu
doğru aslinda, yürümeme ihtimali olan bir evlilikte gebelik istememek de mantikli ama keşke geç kalınmasaymış, böyle durumlarda anne net olsa bile baba küretaja izin vermedigi için süre uzayabiliyor, burda da öyle olmus, keske korunmayı sıkı tutsaydı

Eşimin nu fikirden hiç mi hiç haberi yok boşanmak da istemiyor bunu düşünen benim sadece kendi içimde .söyleyecek bişi de yok çünkü büyük bi problem de yok
siz evliliğe alisamamissiniz kaç aylik evlisiniz
Biraz sure taniyin kendinize
Zamana birakin
Kendinizi cok dinlemeyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…