- Konu Sahibi alonedark18
-
Evlenir evlenmez ilkine kaldım bakacak kimsem olmadığı için kreşler pahalı olduğu için ve öyle olması herektigi için ben başında durmak zorundaydım ...erkek ailesi oğulları böyle kiralarda surunurken seyretmemeli arkadaş yardım etmek zorunda günah Allah'tan korkmalı ..evladı doğurup evlendi ayrı eve çıktı diye kin gutmemeli bahtını bilemem ama tahtını elinden geldiği kadar yapmalı...erkek tarafı kendine düşeni yapmali
Ev sahibinin 2 yil sonra cik demesi kotu olmus. Tasinmak zor. Ama baslalariyka kendinizi kiyaslamaniz yanlis. Bizim de p dediginix luks evimiz pahali bir arabamiz arsamiz vs var ve 10 yillik evlilikte esimle calisarak yaptik benim de cocuklarim var. Ama minik bebegimi birakip kar kis demeden calistim universiteyi kazanmak icin canimi disime taktim yasitlarim gezerken ben hep mucadele verdim.doguda atandim ne zorluklar yadadim.bir seylere ulasmak icin hep cabaladik . Oturdugun yerden bir sey gelmez sen de gir bir ise basla bir yerden. Hem hayat standartin yukselir hem de bu yanlis dusuncelerden kurtulursunSon bir kaç senedir hicbirsey istediğim gibi gitmiyor..herşey bir yana kiralarda ordan oraya savrulmak beni ve eşimi yordu artık hele ben psikolojik anlamda baya bı boşluğa düşmeye başladım..ve sanki isyan etmeye başladım..ev alma şansımız hiç yok tek maaşla birikimde yok zar zor gecindik biriktirilmiyor bu şekilde..ben çalışamıyorum cocuklardan dolayi...etrafındakilere bakıyorum da ev almak için ana babaları hep arkalarinda oğullarına mutlaka faydaları oluyor ...ama eşimin ailesi bize ev alma konusunda yardım.etmiyor ..etme şansları var ama biz zamanında ayrı eve çıktık diye biliyorum ondan etmiyorlar yardım koskoca ev var gitmeselerdi dediklerini biliyorum söylenilen lerden...keşke onlar in beş kuruşu olmadan ev alabilmek ama olmuyor kaç kere giriştik krediyle ev almaya minik de bir arabamız var onu da satıp ama 30bin açık kaldı babasını aradı böyle böyle diye acele etmeyin pahalı daha ucuzunu bulursunuz deyip teli kapattı eşimin suratina...bu çok zoruma gitti...sindi ise ev sahibi çıkın dedi oğlu gelcekmis...biz buraya taşımalı 2sene olmuştu nakliyat falan çok masrafimiz olmuştu ...kiralarsa oldukça yüksek daha borçlar bitmeden yeniden ev bulup çıkmak zorundayız ...kendimi çok şanssız çaresiz hissediyorum ,neden diyorum Allah'ım bize neden yol gostermiyorsun diye isyana düşmeye başladım neden etrafındaki herkese çifter çifter evler arabalar katlar yatlar verdin de neden biz bu hallerdetiz diyorum..biliyorum çok yanlış böyle demek ama yaşayan ben olunca insan bu noktaya gekiyor...çok üzgünüm
Çift maaşlıyım ama benimde evim yok. Yaşadığım şehirde ev almanın yanına bile yaklaşamıyoruz. Ama hiçbir zaman insanların çifter çifter evi arabası var kıyasına girmedim. Onun yerine insanlar vakti zamanında aklını kullanmış, gerek okumuş, gerek kendine iş geliştirmiş iyi kazanıyor sende yapsaydın diyorum kendime. Bunu kendimi kızdırmak, üzmek adına yapmıyorum. Sadece sizin bakış açınız garip geldi. Ayrıca kimse kimseye yardım etmek zorunda değil. KAyınvalideniz ev alacak olsa sizden 30 bin istese aynı şekilde yaklaaşbilirmiydiniz olaya???Son bir kaç senedir hicbirsey istediğim gibi gitmiyor..herşey bir yana kiralarda ordan oraya savrulmak beni ve eşimi yordu artık hele ben psikolojik anlamda baya bı boşluğa düşmeye başladım..ve sanki isyan etmeye başladım..ev alma şansımız hiç yok tek maaşla birikimde yok zar zor gecindik biriktirilmiyor bu şekilde..ben çalışamıyorum cocuklardan dolayi...etrafındakilere bakıyorum da ev almak için ana babaları hep arkalarinda oğullarına mutlaka faydaları oluyor ...ama eşimin ailesi bize ev alma konusunda yardım.etmiyor ..etme şansları var ama biz zamanında ayrı eve çıktık diye biliyorum ondan etmiyorlar yardım koskoca ev var gitmeselerdi dediklerini biliyorum söylenilen lerden...keşke onlar in beş kuruşu olmadan ev alabilmek ama olmuyor kaç kere giriştik krediyle ev almaya minik de bir arabamız var onu da satıp ama 30bin açık kaldı babasını aradı böyle böyle diye acele etmeyin pahalı daha ucuzunu bulursunuz deyip teli kapattı eşimin suratina...bu çok zoruma gitti...sindi ise ev sahibi çıkın dedi oğlu gelcekmis...biz buraya taşımalı 2sene olmuştu nakliyat falan çok masrafimiz olmuştu ...kiralarsa oldukça yüksek daha borçlar bitmeden yeniden ev bulup çıkmak zorundayız ...kendimi çok şanssız çaresiz hissediyorum ,neden diyorum Allah'ım bize neden yol gostermiyorsun diye isyana düşmeye başladım neden etrafındaki herkese çifter çifter evler arabalar katlar yatlar verdin de neden biz bu hallerdetiz diyorum..biliyorum çok yanlış böyle demek ama yaşayan ben olunca insan bu noktaya gekiyor...çok üzgünüm
Doğanın böyle bir kanunu mu varmış??? Yapmayın Allah aşkına...Saolun çok güzel şeyler yazmışsınız
Onlardan beklentiye girmek istemiyorum ama hani doğanın kanunu gibi erkek evlata erkek ailesi biseler yapmalı hani tahtını gibi sözler vardır ya...çevremde bi teyzevar gelini veoglu kavga edip ayrıldı yeni..şimdiden teyze ile.kocasi onlara ev almak derdinde beğenin alalım diyorlar lüks bir daire var onu beğenmedi gelin hanım...daha lüks istiyor mesela tamam dediler...benim kalan açığımızı oğlu için tamamlaması gerek düşüncem.cok da küçük bu örneklerin yanında...üstelik arabası var ve kullanamıyor hastalığa yakalandı satın ev alın tarzı güzel jestler yapmalı ..benim babam bile kredi çekerim bende bı katkım olur diyor ama yetmiyor o da c sakızı çoban armağanı ....kiralık evler desem uçmuşşş yazikk çok yazık o paraya...hele taşınma masrafları..hamileyim o evleri nasıl temizletde yerlestiririm ya çok bunalıma girdi.m ağlıyorum sesimi duyan yok en çok da buna üzülüyorum kul değilde rabbim şu günlerde elimizden tutsa;(
1 çocuk var birde hamileyim kazayla oldu nasip
Öncelikle isyan edilecek bir durum yok.Evlenir evlenmez ilkine kaldım bakacak kimsem olmadığı için kreşler pahalı olduğu için ve öyle olması herektigi için ben başında durmak zorundaydım ...erkek ailesi oğulları böyle kiralarda surunurken seyretmemeli arkadaş yardım etmek zorunda günah Allah'tan korkmalı ..evladı doğurup evlendi ayrı eve çıktı diye kin gutmemeli bahtını bilemem ama tahtını elinden geldiği kadar yapmalı...erkek tarafı kendine düşeni yapmali
Doğanın böyle bir kanunu mu varmış??? Yapmayın Allah aşkına...
Bacım beterin beteri var tek göz odada beş çocukla yaşayanlar var , elli yaşına gelip kağıt karton toplayanlar var ne için hayatlarını kıt kanat geçirmek için . Herşey nasip eşinin çocuklarının sağ olduğuna şükür etmelisin bence dünya malı inşallah nasip olurSon bir kaç senedir hicbirsey istediğim gibi gitmiyor..herşey bir yana kiralarda ordan oraya savrulmak beni ve eşimi yordu artık hele ben psikolojik anlamda baya bı boşluğa düşmeye başladım..ve sanki isyan etmeye başladım..ev alma şansımız hiç yok tek maaşla birikimde yok zar zor gecindik biriktirilmiyor bu şekilde..ben çalışamıyorum cocuklardan dolayi...etrafındakilere bakıyorum da ev almak için ana babaları hep arkalarinda oğullarına mutlaka faydaları oluyor ...ama eşimin ailesi bize ev alma konusunda yardım.etmiyor ..etme şansları var ama biz zamanında ayrı eve çıktık diye biliyorum ondan etmiyorlar yardım koskoca ev var gitmeselerdi dediklerini biliyorum söylenilen lerden...keşke onlar in beş kuruşu olmadan ev alabilmek ama olmuyor kaç kere giriştik krediyle ev almaya minik de bir arabamız var onu da satıp ama 30bin açık kaldı babasını aradı böyle böyle diye acele etmeyin pahalı daha ucuzunu bulursunuz deyip teli kapattı eşimin suratina...bu çok zoruma gitti...sindi ise ev sahibi çıkın dedi oğlu gelcekmis...biz buraya taşımalı 2sene olmuştu nakliyat falan çok masrafimiz olmuştu ...kiralarsa oldukça yüksek daha borçlar bitmeden yeniden ev bulup çıkmak zorundayız ...kendimi çok şanssız çaresiz hissediyorum ,neden diyorum Allah'ım bize neden yol gostermiyorsun diye isyana düşmeye başladım neden etrafındaki herkese çifter çifter evler arabalar katlar yatlar verdin de neden biz bu hallerdetiz diyorum..biliyorum çok yanlış böyle demek ama yaşayan ben olunca insan bu noktaya gekiyor...çok üzgünüm
Eğer durumum varsa çocuklarıma alırım neden almayim rahat etsinler su kısa dünya yüzünde....eşim tek erkek çocuk ve damada faydaları var onların evini donatiyorlar çocuklarına sürekli biseler alıyorlar hepbirlikte yaşadıkları için damat değerli...hatta damadin dükkanı var orda işçi gibi her işini yapıyor kp..arabası da kapıda çürüyor suremiyor bence demesi lazım ki oğlum araba çürüyor ( zaten sıkıntıları bu ) al sat sana hiç faydamız olmadı düğününde bile çeyrek bile takmadik bari kiradan kurtul ....bence bukadar i olmalı arkadaşlar...hasta oldular hep biz baktık biz koştuk tek suçumuz ayrı eve çıkmakZihniyete gel
Erkek tarafı mecburmuş
Değiller! Zaten olmadıklarının farkındalarki yapmiyorlarmış.
Evlenip çifter çifter çocuk sahibi olmayı bilen evinide alsın çok istiyorsa. Durumu olmayanında bu ev alma merakını hiç anlamiyorum oda ayrı mesele ya neyse. Sanki sokakta yatiyorsunuzda isyan edecekmişsiniz. Komik.
Ayrıca size alınmamış ama siz çocuklarınıza ev alın madem aileler mecbur. Siz yapın. Örnek olun.
Açında tv yi, kadın programları dışında bir haber programı izleyin ve dünyadaki insalar özellikle çocuklar ne durumda görün.
Sonra halen isyan edeseniz varsa edebilirsiniz tabii.
Eğer durumum varsa çocuklarıma alırım neden almayim rahat etsinler su kısa dünya yüzünde....eşim tek erkek çocuk ve damada faydaları var onların evini donatiyorlar çocuklarına sürekli biseler alıyorlar hepbirlikte yaşadıkları için damat değerli...hatta damadin dükkanı var orda işçi gibi her işini yapıyor kp..arabası da kapıda çürüyor suremiyor bence demesi lazım ki oğlum araba çürüyor ( zaten sıkıntıları bu ) al sat sana hiç faydamız olmadı düğününde bile çeyrek bile takmadik bari kiradan kurtul ....bence bukadar i olmalı arkadaşlar...hasta oldular hep biz baktık biz koştuk tek suçumuz ayrı eve çıkmakama yinede kirayı odeyebilmek de şükür sebebi ...
Eğer durumum varsa çocuklarıma alırım neden almayim rahat etsinler su kısa dünya yüzünde....eşim tek erkek çocuk ve damada faydaları var onların evini donatiyorlar çocuklarına sürekli biseler alıyorlar hepbirlikte yaşadıkları için damat değerli...hatta damadin dükkanı var orda işçi gibi her işini yapıyor kp..arabası da kapıda çürüyor suremiyor bence demesi lazım ki oğlum araba çürüyor ( zaten sıkıntıları bu ) al sat sana hiç faydamız olmadı düğününde bile çeyrek bile takmadik bari kiradan kurtul ....bence bukadar i olmalı arkadaşlar...hasta oldular hep biz baktık biz koştuk tek suçumuz ayrı eve çıkmakama yinede kirayı odeyebilmek de şükür sebebi ...
Ya bize ayrı eve çıkarken kiralarda surunceksiniz bizde seyredicez demişlerdi hala kulaklarimda çınlıyor simdide tasinmaktan bitap dustugumuz için maddi manevi diyorum biz sürünüyor miyiz acaba ve umutsuzluğa dustumKimse çocuğuna ev almak zorunda falan değil. Erkek tarafıyla ne ilgisi var evde ikiniz oturmayacak mısınız? Kendi ailenize kızıyor musunuz neden bana ev almıyorsunuz diye?
Şu anki durumunuza isyan etmek İmanınız olmasa bile akıl karı değil insanlar işsizlikten intihar ederken.
Kirada “sürünmek” de nerden çıktı onu anlayamadım. Nedir bu ev alma takıntısı? Başınızı sokacak eviniz var mı var. İlla sahibi mi olmanız gerekiyor oturduğunuz evin?
Geçici olarak verdi biz yeni araba alacaktık benim kullanabileceğim çünkü herşeye ben kosyuruyorim arabam curumesin dedi bizim kapıya koydu arabayı araba eski model olduğundan ben kullanmakta zorlanıyorumKayınbabanız arabasını kullanın diye size vermişti, siz beğenmemiştiniz, kullanmak istemiyordunuz, kendinizi kro gibi hissediyordunuz falan.
Eşinizin tek erkek çocuk olması bir şey değiştirmez. Kız çocuk erkek çocuk ayrımı 100 yıl öncede kaldı.
Geçici olarak verdi biz yeni araba alacaktık benim kullanabileceğim çünkü herşeye ben kosyuruyorim arabam curumesin dedi bizim kapıya koydu arabayı araba eski model olduğundan ben kullanmakta zorlanıyorum
Keşke 100 yıl önce de kalmış olsaydı. Hala çevremizde bunu söyleyen insanlara şaşıyorum doğrusu. Konu sahibinin erkek kardeşi var mı? Ailesi ona ev almış mı çok merak ettim.Kayınbabanız arabasını kullanın diye size vermişti, siz beğenmemiştiniz, kullanmak istemiyordunuz, kendinizi kro gibi hissediyordunuz falan.
Eşinizin tek erkek çocuk olması bir şey değiştirmez. Kız çocuk erkek çocuk ayrımı 100 yıl öncede kaldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?