İsyana düşüyorum yardım:(

Bu düşünce ile daha çok ağlarsınız
Kimse size bir şey yapmak zorunda değil
Çocuklarını büyütüp evlendirmişler görevleri bitmiş
Ondan sonrası evlenenlerin işi, evlenmeyi, çocuk yapmayı bilen iki yetişkin çabalayıp geçineceksiniz
Şartlarınıza göre hareket etmeyi öğreneceksiniz yaşamanın başka yolu yok

Ev sahibinin 2 yil sonra cik demesi kotu olmus. Tasinmak zor. Ama baslalariyka kendinizi kiyaslamaniz yanlis. Bizim de p dediginix luks evimiz pahali bir arabamiz arsamiz vs var ve 10 yillik evlilikte esimle calisarak yaptik benim de cocuklarim var. Ama minik bebegimi birakip kar kis demeden calistim universiteyi kazanmak icin canimi disime taktim yasitlarim gezerken ben hep mucadele verdim.doguda atandim ne zorluklar yadadim.bir seylere ulasmak icin hep cabaladik . Oturdugun yerden bir sey gelmez sen de gir bir ise basla bir yerden. Hem hayat standartin yukselir hem de bu yanlis dusuncelerden kurtulursun

Çift maaşlıyım ama benimde evim yok. Yaşadığım şehirde ev almanın yanına bile yaklaşamıyoruz. Ama hiçbir zaman insanların çifter çifter evi arabası var kıyasına girmedim. Onun yerine insanlar vakti zamanında aklını kullanmış, gerek okumuş, gerek kendine iş geliştirmiş iyi kazanıyor sende yapsaydın diyorum kendime. Bunu kendimi kızdırmak, üzmek adına yapmıyorum. Sadece sizin bakış açınız garip geldi. Ayrıca kimse kimseye yardım etmek zorunda değil. KAyınvalideniz ev alacak olsa sizden 30 bin istese aynı şekilde yaklaaşbilirmiydiniz olaya???

Doğanın böyle bir kanunu mu varmış??? Yapmayın Allah aşkına...

1 çocuk var birde hamileyim kazayla oldu nasip
Öncelikle isyan edilecek bir durum yok.
Eğer hemen hamile kalmamak için 2 3 önlem alınsaydı sizde çalışırdınız. Iki maaşla para biriktirirdiniz. Belki peşinat parası 5 yıla çıkardı. Onu verip bir ev alırdinız. Siz ev alınmasını eşin ailesinden bekliyorsunuz. Neden peki???
Belki onlarda binbir zorlukla ev aldılar. Belki durumları yok. Sizin ev isteğiniz var ise 2 3 çocuk şu an olmayacaktı.

Ilk geceden hamile kalmışsınız. Diyelim tecrübesizlik biri oldu. Ya diğeri? Hem doğum kontrol hem spiral hem eşinize önlem olsaydı 2. Çocuk olmazdı. Bir bebeğe bez mama kreş oyuncak giysi ayda en az 700 800 gider. O paraları da biriktirirdiniz.
Maddi kıyasın sonu yoktur. Illa sizden zengin olanda fakir olanda olur.

Ama burada biraz çuvaldızı kendinize batırın. Öyle plansız 2 3 çocuk ve tek maaşla kim ev alıyor?
Çevremde alan hiç olmadi. Ev alan arkadaşlarımın çoğu 5 6 sene çocuk yapmadılar. Ciddi tasarruf yaptılar. Herşeyden kısıp öyle ev aldılar. O da 1+1 veya 2+1 . Yani fedakârsız olmuyor.

Size tavsiyem daha fazla cocuk yapmayın. Size çalışın diyemem. Hamilesiniz şu an olmaz çalışamazsınız. Bir süre ev işini unutun..

Çocuğa nasip işte diyorsunuz. Ev olayına da nasip işte deyip şimdilik boşverin..

Son düzenleme:
Hatırladigim kadarıyla yurtdisinda yasiyordunuz ikinciye hamileydiniz. Sartlar bu kadar zorsa hamile kalmamak icin birden fazla önlem almalıydınız.
Anlamıyorum ben pek bu kaza işini. 2-3 korunma yöntemi kullaniyodukta hamile kaldim diyenide pek okumadim varsa cok azdır herhalde.
Ablamin ev almasi için tam 8 sene calismasi gerekiyordu o kadar çalıştı evini aldı sonra yaptı ikinci cocugunu istedigi hafta da hamile kaldi. Cevremde boyle olan kimse nedense kazayla hamile kalmiyor

Bacım beterin beteri var tek göz odada beş çocukla yaşayanlar var , elli yaşına gelip kağıt karton toplayanlar var ne için hayatlarını kıt kanat geçirmek için . Herşey nasip eşinin çocuklarının sağ olduğuna şükür etmelisin bence dünya malı inşallah nasip olur

Şimdi eski konularınıza baktım da eşiniz daha 27 yaşındaymış. Siz muhtemelen daha küçüksünüz. 20 yaşın altında evlenmiş, 20'li yaşların başında anne baba olmuş iki insansınız. Okumamış, çalışmamış çabalamamışsınız ve insanların evlerine arabalarına yatlarına katlarına özeniyorsunuz. O insanlar yıllarca dirsek çürütüyor okullarda, yıllarca sabahın köründe evden çıkıp gecenin bir vakti geliyor eve işinden. Aylarca ders çalışıyor sınav kazanıp iş shaibi olmak için. Bazısı eşinden çocuğundan ayrı ülkenin ücra bir köşesinde yaşıyor yıllarca. Tabi ki sizinle bir olmayacak gelirleri de yaşam standartları da mal varlıkları da.

Eğer durumum varsa çocuklarıma alırım neden almayim rahat etsinler su kısa dünya yüzünde....eşim tek erkek çocuk ve damada faydaları var onların evini donatiyorlar çocuklarına sürekli biseler alıyorlar hepbirlikte yaşadıkları için damat değerli...hatta damadin dükkanı var orda işçi gibi her işini yapıyor kp..arabası da kapıda çürüyor suremiyor bence demesi lazım ki oğlum araba çürüyor ( zaten sıkıntıları bu ) al sat sana hiç faydamız olmadı düğününde bile çeyrek bile takmadik bari kiradan kurtul ....bence bukadar i olmalı arkadaşlar...hasta oldular hep biz baktık biz koştuk tek suçumuz ayrı eve çıkmak ama yinede kirayı odeyebilmek de şükür sebebi ...

Yanlış anlamayın ama bu bence sınav bile değil ki? Çocuklarınız eşiniz sağlıklı mı? Anne babanız sağ mı? Daha ne istiyorsunuz? Ben eşimle beraber çalıştığım dönemde iyi bir gelirimiz olmasına rağmen ev almadık alamadık hep bir masraf çıktı bi şeyler oldu. Üst üste iki hamilelik yaşadım. Hamileyken babam vefat etti kanserden. Yani neye isyan ediyorsunuz ev alamadığınıza mı? Bunu düşünmekten artık vazgeçin. Öyle bir kriz var ki piyasada ev alıp borca girilecek durumda değiliz. Bizde istiyoruz ev almayı, kimse istemez kirada oturmak. Evim çok eski, komşulardan ve gürültüden kafayı yemek üzereyim ama neden bizim evimiz yok diye düşünmüyorum. Eşimin ailesi de ev için yardımcı falan olmuyor neden olsun ki? İşi gücü olan çalışan adamın neyine yardımcı olacak?

Kayınbabanız arabasını kullanın diye size vermişti, siz beğenmemiştiniz, kullanmak istemiyordunuz, kendinizi kro gibi hissediyordunuz falan.

Eşinizin tek erkek çocuk olması bir şey değiştirmez. Kız çocuk erkek çocuk ayrımı 100 yıl öncede kaldı.

ben çocuklarımı okutup meslek sahibi etmekle yükümlüyüm.
ilerde ev de hediye etmek istersem gönlümden koptuğu için olur ancak, mecbur olduğum için değil
tek erkek olunca noluyor?
benim oğlum yok ozaman öyle bir sorumluluğumda yok yani, değilmi.
Okutmayaım da, evlenecekleri kişinin ailesine el açsınlar büyüdüklerinde. Öylemi?
Gördüğünüz gibi eşinizin ailesi kızlarına yardım ediyorlarmış, size de kendi aileniz yardım etsin madem?
Ben hiç bir anne-babanın bu kadar evlat ayırdığına inanma gerçi
ama sizin dediğiniz gibiyse eğer sizde kendi ailenizden talep edin
Size ev alsınlar. Gerekirse kendi arabalarını satıp alsınlar, nedir yani.
Durumunuz olmadığı halde sürekli çocuk doğruyorsunuz, sonra da durumum olsaydı onlara ev alırdım demeniz de ayrı ironi tabii.
He pardon, biri cahilliğinize geldi biride kaza ile olmuştu.

Ya bize ayrı eve çıkarken kiralarda surunceksiniz bizde seyredicez demişlerdi hala kulaklarimda çınlıyor simdide tasinmaktan bitap dustugumuz için maddi manevi diyorum biz sürünüyor miyiz acaba ve umutsuzluğa dustum

Geçici olarak verdi biz yeni araba alacaktık benim kullanabileceğim çünkü herşeye ben kosyuruyorim arabam curumesin dedi bizim kapıya koydu arabayı araba eski model olduğundan ben kullanmakta zorlanıyorum

Geçici olarak verdi biz yeni araba alacaktık benim kullanabileceğim çünkü herşeye ben kosyuruyorim arabam curumesin dedi bizim kapıya koydu arabayı araba eski model olduğundan ben kullanmakta zorlanıyorum

Yapacak bişey yok, adamın kendi malı. Size jest yapmış geçici de olsa ayağınızı yerden kessin diye vermiş. İster beğenir kullanırsınız, ister iade edersiniz. Ama satsın demeye hakkınız yok.

Bu arada az önce söylemeyi unutmuşum, şuraya yazayım. Eskiden erkek çocuk ayrı tutulurdu, mal mülk ona verilirdi ama erkek çocuğun anne babayla oturma, onlara bakma, yaşlandıklarında yanında olma yükümlülüğü vardı. Siz bu yükümlülükleri kabul etmemişsiniz. Geleneklerin bir kısmını bana uyanını alayım, diğerlerini atayım olmaz.

Dünya sınav dünyası, sınavlarımız iyi geçenlerden olalım. sabredenlerden, inananlardan olalım. Umutlar hiç bitmesin.

Keşke 100 yıl önce de kalmış olsaydı. Hala çevremizde bunu söyleyen insanlara şaşıyorum doğrusu. Konu sahibinin erkek kardeşi var mı? Ailesi ona ev almış mı çok merak ettim.

Sizin aileniz yardim etsin o zaman neden yani illa adamin ailesi ediyor? Bizim de cocuklarimiz var calisip kredi cekip ev aliyoruz. Kimse kusura bakmasin bizim kadinlarin cogu bencil. Evde oturayim adam hem calissin hem onun ailesi yardim etsin bende eve konayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…