- 22 Ocak 2019
- 2.921
- 1.694
- 63
- Konu Sahibi alonedark18
-
Yoo korkmayın siz erkek anası babası olarak kendi şaniniza yakışanı yaparsınız bence oglunuzun tahtı sizin gururunuz olacak ,kiralarda borç içinde oraya buraya savurulurken oğlunuz kendinizle gurur duymazsınız benceAllah nasip ederse bir erkek bebeğim olacak ve çok korkuyorum ilerde senin gibi sığ düşünceli biriyle karşılaşır diye. Umarım çocuklarınızı farklı bir zihniyette büyütürsünüz.
Erkek ailesi de erkek ailesi...
Herkesin kendi çabasıyla yaptığı şey elbette kendisi için gurur verici ben bunun arkasındayım da , ebeveyenlerinde çocuklarının zor zamaninda yaninda olmaları gerek...onlar hayat zorlukları altında ordan buraya savurulurken ben damadimla falan kahve keyffff yapamam yaa bu vicdanima yarasmazdi...o durumdaki evladım (ki eşim gece gündüz çalışır bende çocuklarımızın başında durmak zorundayim) için cabalasin essek gibi çalışsın demek yerine onlar elinden geleni yapıyor ama hayat zor bı ellerinden tutalım yazık demek de insanliga fazla galiba artık çoğu kişi icinBende saflığıma yanayım
Eş ailesinin eltime hatırı sayılır altın, tüm ev eşyaları ve evlerinin yarı parası peşinat verdiklerini, geçinmeleri için maddi yardım yaptıklarını seneler sonra bir kaç kavgada kv eltime kızıp bana "ben ona yaptığımı sana yapmadım" dediğinde öğrendim.Çünkü ilgilenmemiş ve alınanların kaynağını düşünüp hasetlenmemiştim. Evliliğimin ilk yıllarında maddi olarak zorlanmama rağmen beklentiye bile girmemiştim. Sonradan başıma kakılacak hiç bir şeyi istemem, azıcık aşım ağrısız başım rahatlığı en güzeli benim için.
Çok şükür son bir kaç senedir evliliğim ilk yıllarına göre çok daha rahat bir hayatım var. Evim, arabam, kendimi çok kasmadan harcayabildiğim maaşım. Ama bunların hepsi için bir bedel ödedim.
İki çocukla geceleri ders çalıştım mesela,
Bebeğimi anneme bırakıp işe gittim,
Eşim bir dönem geç saatlere kadar çalıştı, akşam yemeğini çok kez çocuklarımla yalnız yedim,
Eşim gencecik yaşında strese bağlı ciddi bir hastalık geçirdi,
Çocuklarımın bazı ilklerine şahit olamadım,
Elimdekiyle yetinip uzun süre aynı çantayı kullandım, bla bla bla
Ne eşimin ailesi, ne kendimi ailem bize niye ev/araba almadılar diye düşünmedim. Eltime yapılan bana niye yapılmadı diye belki duyduktan sonra ayrım yapıldığı için içerledim, ama onda olana hasetlenmedim. Ama tam tersine şimdi elde ettiklerimi tabiri caizse eşek gibi çalışıp, eşimle elele verip yapmama rağmen kıyasının yapıldığı defalarca kulağıma geldi. Güldüm geçtim...
Kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı, hayatınızı planlamayı başaramazsanız, elinizde olanla yetinmeyi öğrenemezseniz hep sizden bir tık fazlasını yaşayana hasetleneceksiniz, hep bunun kaygısını yaşayacaksınız. Ben yokken de huzurluydum, şimdi de huzurluyum. Ama siz bakış açınızı değiştirmediğiniz sürece bu konuda huzuru yaşayamayacaksınız, çünkü çaba göstermeyip hep beklenti içinde kalacaksınız.
Herkesin kendi çabasıyla yaptığı şey elbette kendisi için gurur verici ben bunun arkasındayım da , ebeveyenlerinde çocuklarının zor zamaninda yaninda olmaları gerek...onlar hayat zorlukları altında ordan buraya savurulurken ben damadimla falan kahve keyffff yapamam yaa bu vicdanima yarasmazdi...o durumdaki evladım (ki eşim gece gündüz çalışır bende çocuklarımızın başında durmak zorundayim) için cabalasin essek gibi çalışsın demek yerine onlar elinden geleni yapıyor ama hayat zor bı ellerinden tutalım yazık demek de insanliga fazla galiba artık çoğu kişi icin
30 bin fazladan kredi çekseydiniz keşke.. ya da borç harç Bi şekil halletmeye çalışsaydınızSon bir kaç senedir hicbirsey istediğim gibi gitmiyor..herşey bir yana kiralarda ordan oraya savrulmak beni ve eşimi yordu artık hele ben psikolojik anlamda baya bı boşluğa düşmeye başladım..ve sanki isyan etmeye başladım..ev alma şansımız hiç yok tek maaşla birikimde yok zar zor gecindik biriktirilmiyor bu şekilde..ben çalışamıyorum cocuklardan dolayi...etrafındakilere bakıyorum da ev almak için ana babaları hep arkalarinda oğullarına mutlaka faydaları oluyor ...ama eşimin ailesi bize ev alma konusunda yardım.etmiyor ..etme şansları var ama biz zamanında ayrı eve çıktık diye biliyorum ondan etmiyorlar yardım koskoca ev var gitmeselerdi dediklerini biliyorum söylenilen lerden...keşke onlar in beş kuruşu olmadan ev alabilmek ama olmuyor kaç kere giriştik krediyle ev almaya minik de bir arabamız var onu da satıp ama 30bin açık kaldı babasını aradı böyle böyle diye acele etmeyin pahalı daha ucuzunu bulursunuz deyip teli kapattı eşimin suratina...bu çok zoruma gitti...sindi ise ev sahibi çıkın dedi oğlu gelcekmis...biz buraya taşımalı 2sene olmuştu nakliyat falan çok masrafimiz olmuştu ...kiralarsa oldukça yüksek daha borçlar bitmeden yeniden ev bulup çıkmak zorundayız ...kendimi çok şanssız çaresiz hissediyorum ,neden diyorum Allah'ım bize neden yol gostermiyorsun diye isyana düşmeye başladım neden etrafındaki herkese çifter çifter evler arabalar katlar yatlar verdin de neden biz bu hallerdetiz diyorum..biliyorum çok yanlış böyle demek ama yaşayan ben olunca insan bu noktaya gekiyor...çok üzgünüm
Babamın kredi çekip destek olacagini yazmıştım yorumlara iyi okuyun..adamcağız biraz bende kredi cekeroderim diyor...geride de açık kaliyordu 30bin kadar o açık için de kp acele etmeyin deyip teli yüzümüze kapatmıştı niyetlendigimiz evden vazgeçmek zorunda kalmistikHalen sizin ailenizin size neden destek çıkıp ev almadığını açıklamadınız
Başka bir arkadaşda sormuş sizin aileniz abiniz/erkek kardeşiniz var ise onlara ev aldılarmı diye.
Ben de merak ettim.
Bana kp ev almadı ama babam verdi mesela.
Biz zaten az bı pesinatimiz birikmisimiz var onun üstünü kredi cekip alicaktik maaşa göre kredi veriuorlar o kalan30 bini de ödeme şansımız olsa böyle kimseye minnet etmeden alıp otururduk evimizi ama maaskalmiyor geriye30 bin fazladan kredi çekseydiniz keşke.. ya da borç harç Bi şekil halletmeye çalışsaydınız
Babamın kredi çekip destek olacagini yazmıştım yorumlara iyi okuyun..adamcağız biraz bende kredi cekeroderim diyor...geride de açık kaliyordu 30bin kadar o açık için de kp acele etmeyin deyip teli yüzümüze kapatmıştı niyetlendigimiz evden vazgeçmek zorunda kalmistik
Kalan 30 için elinde olsa verirdi ama en azından elinden geleni yapmaya çalıştı ,kv kp gibi oturduğu yerden seyretmesi...ha babam dortkardesiz ucunu evli ucumuzunde evi yok ama bizeher konuda faydası oldu ve ev alınca hepimize belirli miktarda yardımda bulunacahi sözünü verdi ...biz demeden kendi diyor bunları...eşimin ana babası da babamın yardımıyla alınan eve kahveye geldiklerinde gurur duyacak mi onu bilmiyorum amaKalan 30 binide verseydi keşke babanız
Tahtınızı yapsaydı kız babası olarak
Diğer soruya cevap vermediğinize göre ya abiniz/ erkek kardeşiniz yok yada aileniz onlara ev almadılar. Bence 2.kısım, ev almadılar
Erkek ailesi olarak yakıştıramadım
Bide herşeyi kendi emeğiyle yapmak zorunda kalan yengenize sormak lazım sizin kadar memnunmu acaba , ha kendi cabalriyla yaptıkları kendi için gurur verici ama kayın baba kv nin onlar icin ne yaptiklarini düşündükçe gurur duyarmi muamma
Himm ne güzel onlar da farklı değerler tabi o başka bu başka27-28 yıllık yengem. Bir gün kırılmış değiliz birbirimize. Babam hasta olduğunda dört ay evinde baktı, cenazesini kendi evinden kaldırdı. Sevmese gurur duymasa yapmazdı. Daha yaptıklarını, yaptıklarımızı, ilişkimizi yazarım da sayfalar yetmez. Farklı şehirlerde yaşıyoruz, bir ay önce bizdeydi özledim diye çağırdı yarın yanına gidiyorum. İnsan ilişkilerini maddiyata bağlamayan bir yengem var çok şükür. Allah korumuş, gönlümüze göre vermiş.
Kalan 30 için elinde olsa verirdi ama en azından elinden geleni yapmaya çalıştı ,kv kp gibi oturduğu yerden seyretmesi...ha babam dortkardesiz ucunu evli ucumuzunde evi yok ama bizeher konuda faydası oldu ve ev alınca hepimize belirli miktarda yardımda bulunacahi sözünü verdi ...biz demeden kendi diyor bunları...eşimin ana babası da babamın yardımıyla alınan eve kahveye geldiklerinde gurur duyacak mi onu bilmiyorum ama
Uzun süre de öyle devam edeceğe benziyor...Himm ne güzel onlar da farklı değerler tabi o başka bu başkabende ne fedakarlıklar yaptım neler neler yengenizle aynı şeyler...ama bu başka ...nihayetinde biz zaten kendi cabamizla kirada geçiniyoruz ...maddi açıdan bakarsak durum Leyla
Genede haline şükür et .. aç değilsin açık ta.degilsin.Son bir kaç senedir hicbirsey istediğim gibi gitmiyor..herşey bir yana kiralarda ordan oraya savrulmak beni ve eşimi yordu artık hele ben psikolojik anlamda baya bı boşluğa düşmeye başladım..ve sanki isyan etmeye başladım..ev alma şansımız hiç yok tek maaşla birikimde yok zar zor gecindik biriktirilmiyor bu şekilde..ben çalışamıyorum cocuklardan dolayi...etrafındakilere bakıyorum da ev almak için ana babaları hep arkalarinda oğullarına mutlaka faydaları oluyor ...ama eşimin ailesi bize ev alma konusunda yardım.etmiyor ..etme şansları var ama biz zamanında ayrı eve çıktık diye biliyorum ondan etmiyorlar yardım koskoca ev var gitmeselerdi dediklerini biliyorum söylenilen lerden...keşke onlar in beş kuruşu olmadan ev alabilmek ama olmuyor kaç kere giriştik krediyle ev almaya minik de bir arabamız var onu da satıp ama 30bin açık kaldı babasını aradı böyle böyle diye acele etmeyin pahalı daha ucuzunu bulursunuz deyip teli kapattı eşimin suratina...bu çok zoruma gitti...sindi ise ev sahibi çıkın dedi oğlu gelcekmis...biz buraya taşımalı 2sene olmuştu nakliyat falan çok masrafimiz olmuştu ...kiralarsa oldukça yüksek daha borçlar bitmeden yeniden ev bulup çıkmak zorundayız ...kendimi çok şanssız çaresiz hissediyorum ,neden diyorum Allah'ım bize neden yol gostermiyorsun diye isyana düşmeye başladım neden etrafındaki herkese çifter çifter evler arabalar katlar yatlar verdin de neden biz bu hallerdetiz diyorum..biliyorum çok yanlış böyle demek ama yaşayan ben olunca insan bu noktaya gekiyor...çok üzgünüm
Siz birlik olduktan sonra her sey guzel olur.Sizin aılenız yardım edemezmı?Son bir kaç senedir hicbirsey istediğim gibi gitmiyor..herşey bir yana kiralarda ordan oraya savrulmak beni ve eşimi yordu artık hele ben psikolojik anlamda baya bı boşluğa düşmeye başladım..ve sanki isyan etmeye başladım..ev alma şansımız hiç yok tek maaşla birikimde yok zar zor gecindik biriktirilmiyor bu şekilde..ben çalışamıyorum cocuklardan dolayi...etrafındakilere bakıyorum da ev almak için ana babaları hep arkalarinda oğullarına mutlaka faydaları oluyor ...ama eşimin ailesi bize ev alma konusunda yardım.etmiyor ..etme şansları var ama biz zamanında ayrı eve çıktık diye biliyorum ondan etmiyorlar yardım koskoca ev var gitmeselerdi dediklerini biliyorum söylenilen lerden...keşke onlar in beş kuruşu olmadan ev alabilmek ama olmuyor kaç kere giriştik krediyle ev almaya minik de bir arabamız var onu da satıp ama 30bin açık kaldı babasını aradı böyle böyle diye acele etmeyin pahalı daha ucuzunu bulursunuz deyip teli kapattı eşimin suratina...bu çok zoruma gitti...sindi ise ev sahibi çıkın dedi oğlu gelcekmis...biz buraya taşımalı 2sene olmuştu nakliyat falan çok masrafimiz olmuştu ...kiralarsa oldukça yüksek daha borçlar bitmeden yeniden ev bulup çıkmak zorundayız ...kendimi çok şanssız çaresiz hissediyorum ,neden diyorum Allah'ım bize neden yol gostermiyorsun diye isyana düşmeye başladım neden etrafındaki herkese çifter çifter evler arabalar katlar yatlar verdin de neden biz bu hallerdetiz diyorum..biliyorum çok yanlış böyle demek ama yaşayan ben olunca insan bu noktaya gekiyor...çok üzgünüm
Evin her bir meblasini babalardan beklediğimiz burda belli aslında biz 100 milyarküsür anca cekebiliyoruz onu da canımızı disimize katıp odeyecegiz de üste de biseyler açık kalıyor benim babam o açık için yardımcı olmaya söz verdi saolsun ama onun babası yine kalan üç beş açığa da yardım etmedi onun yüzünden kaçırdık geçen bir evi..yani burada benim babam görevini yapmış oluyor sözünü vermesi bile yetiyor ko de sözünü verse bizde guvenerek çoktan bir ev alırdık ..damadının yapabildikleriyle gurulansinlar eee ne de olsa kızları biseyler yaşıyor damat sayesinde...onlara gururlansinlar ne diyelim ama ben yarın birgün insalah kendi evimi aldığımda yetirebildigimde kendi kendime gurulanicam..onlarda seyredicek..Hmm, demek babanız hiç birinize ev almadı henüz. Sadece yardım için söz verdi. Anladım....
İnşallah istediğiniz evi bir şekilde alırsınız konusahibi, kp kahvesini içerken gurur duymasada olur.
Oğlu/ gelini kendi çalışıp kimseye minnet etmeden alsalardı gurur duyardı gerçi. O konuda eminim.
Açıkçası k.pederiniz olsam çokta fifi derdim.Evin her bir meblasini babalardan beklediğimiz burda belli aslında biz 100 milyarküsür anca cekebiliyoruz onu da canımızı disimize katıp odeyecegiz de üste de biseyler açık kalıyor benim babam o açık için yardımcı olmaya söz verdi saolsun ama onun babası yine kalan üç beş açığa da yardım etmedi onun yüzünden kaçırdık geçen bir evi..yani burada benim babam görevini yapmış oluyor sözünü vermesi bile yetiyor ko de sözünü verse bizde guvenerek çoktan bir ev alırdık ..damadının yapabildikleriyle gurulansinlar eee ne de olsa kızları biseyler yaşıyor damat sayesinde...onlara gururlansinlar ne diyelim ama ben yarın birgün insalah kendi evimi aldığımda yetirebildigimde kendi kendime gurulanicam..onlarda seyredicek..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?