- Konu Sahibi alonedark18
-
Yapacak bişey yok, adamın kendi malı. Size jest yapmış geçici de olsa ayağınızı yerden kessin diye vermiş. İster beğenir kullanırsınız, ister iade edersiniz. Ama satsın demeye hakkınız yok.
Bu arada az önce söylemeyi unutmuşum, şuraya yazayım. Eskiden erkek çocuk ayrı tutulurdu, mal mülk ona verilirdi ama erkek çocuğun anne babayla oturma, onlara bakma, yaşlandıklarında yanında olma yükümlülüğü vardı. Siz bu yükümlülükleri kabul etmemişsiniz. Geleneklerin bir kısmını bana uyanını alayım, diğerlerini atayım olmaz.
tabii
karnım doysun ama pastam dursun
arabasını satsın bana versin, ama nefes bile almasın olayı
eski arabayı süremiyormuş prenses, onu satsın ben ev alayım nasıl bir zihniyet.
Benim kp emekli, napacak okadar lüks arabayı söyleyim de satsın parasını bana versin. Tatile falan giderim.
Desem neresiyle güler bana acaba bilemedim şuan
Bu kadar bencil olmayı nasıl beceriyor insanlar
Kp, Kv malının mülkünün muhasebesini yapana kadar benim evlatlarım var, büyecekler hep böyle kalmayacaklar, ben evladıma ne verebileceğim diye düşünüyormu acaba.
Aynen aynen. Yillardir calisiyorum eşimin 2 kati maas aliyorum, eş ailesinin dunyadan haberi yok, benim ailem hem mutfagimi dolduruyor hem maddi olarak hep destekler, yillardir kredi borcu oduyorum bi evim bi arabam olsun diye. Boyle konuları okuyunca sinirlerim zıplıyor.Bu konular genelde erken evlenmiş, hiç çalışmamış ya da şu an çalışmayan, en az iki çocuklu kadınlardan çıkıyor farkında mısınız? Ben hiç bir şey yapmayayım, çalışmayayım, emek sarfetmeyeyim, dirsek çürütmeyeyim, anca çocuk yapıp ona bakayım ama eşimin ailesi benim üzerime evler arabalar yapsın, kendilerinden kısıp bana harcasın. Aynı zamanda yıllarca okumuş, çalışmış, tabiri caizse bir tarafından ter akıta akıta bir şeylere sahip olmuş insanlarla aynı imkanlara sahip olayım. Ne ala memleket.
Bu konular genelde erken evlenmiş, hiç çalışmamış ya da şu an çalışmayan, en az iki çocuklu kadınlardan çıkıyor farkında mısınız? Ben hiç bir şey yapmayayım, çalışmayayım, emek sarfetmeyeyim, dirsek çürütmeyeyim, anca çocuk yapıp ona bakayım ama eşimin ailesi benim üzerime evler arabalar yapsın, kendilerinden kısıp bana harcasın. Aynı zamanda yıllarca okumuş, çalışmış, tabiri caizse bir tarafından ter akıta akıta bir şeylere sahip olmuş insanlarla aynı imkanlara sahip olayım. Ne ala memleket.
Aynen aynen. Yillardir calisiyorum eşimin 2 kati maas aliyorum, eş ailesinin dunyadan haberi yok, benim ailem hem mutfagimi dolduruyor hem maddi olarak hep destekler, yillardir kredi borcu oduyorum bi evim bi arabam olsun diye. Boyle konuları okuyunca sinirlerim zıplıyor.
Bu konular genelde erken evlenmiş, hiç çalışmamış ya da şu an çalışmayan, en az iki çocuklu kadınlardan çıkıyor farkında mısınız? Ben hiç bir şey yapmayayım, çalışmayayım, emek sarfetmeyeyim, dirsek çürütmeyeyim, anca çocuk yapıp ona bakayım ama eşimin ailesi benim üzerime evler arabalar yapsın, kendilerinden kısıp bana harcasın. Aynı zamanda yıllarca okumuş, çalışmış, tabiri caizse bir tarafından ter akıta akıta bir şeylere sahip olmuş insanlarla aynı imkanlara sahip olayım. Ne ala memleket.
Anna-baba istese arabanı sat ev alacağım diye o zaman karma devreye giriyormu acabaVarmış...
Daha neler öğreneceğim burda bakalım
Gelin sürekli üreyecek diye insanlar jest olsun diye arabasını satsınmış. Tamam
Çocuklar varmış artı hamile1 çocuk var birde hamileyim kazayla oldu nasio
Asıl buyukkrediyi biz cekecegimiz ödeme şartlarına göre bı artı 30 civari bile cekemeyiz maaş kalmıyor ortadaNeden 30 bin kredi çekmeyip babasından istediniz?şimdiye krediyi öderdiniz.
Napsinlar yardım eden aile büyükleri yoksa mecbur çalışacaklar erkek ailesede helal olsun çalışıp kendileri yaptı diye gurur duyarlar tabiBen hep abimle yengemi örnek gösteririm bu gibi durumlarda. Yengem 20 yaşında abim yeni mezun bir işsizdi evlendiklerinde. (Niye evlendiler o kadar erken bilmiyorum).
Beş sene bebe yapmadılar, deliler gibi çalıştılar orda burda. Baktılar olmuyor abim iş kurdu, yengem okula başladı. Bu arada çocuğu vardı. Çocukla hem çalıştı hem okula gitti. Dört senede dereceyle mezun oldu. İlk sınavına girdi, atandı güneydoğunun ücra bir köyüne. Su yok, elektrik bi var bi yok. Kızıyla orda yaşadı üç sene. Sonra yaşadıkları şehre tayinleri çıktı. Bu arada abim de ülkenin her yerine seyahat etti, müşteri topladı, bir hafta evdeyse iki hafta şehir dışında gezdi, hala geziyor. Şimdi güzel bir evleri, yatırımlık bikaç bişeyleri, ikisinin de lüks son model arabaları, bankada yüklü bir miktar birikmişleri var, yazlık almayı düşünüyorlar. Babamın onlara ev alacak maddi gücü yoktu. Memur maaşıyla dört çocuğa dört dörtlük bakan bir adamdı. Çalıştılar, çabaladılar, 50'li yaşlara geldiler şimdi rahatlar. Oturup babadan bekleselerdi daha çok beklerlerdi.
Daha önce ben yardım etmiştim bı konuda bileziklerini çıkarıp vermiştimÇift maaşlıyım ama benimde evim yok. Yaşadığım şehirde ev almanın yanına bile yaklaşamıyoruz. Ama hiçbir zaman insanların çifter çifter evi arabası var kıyasına girmedim. Onun yerine insanlar vakti zamanında aklını kullanmış, gerek okumuş, gerek kendine iş geliştirmiş iyi kazanıyor sende yapsaydın diyorum kendime. Bunu kendimi kızdırmak, üzmek adına yapmıyorum. Sadece sizin bakış açınız garip geldi. Ayrıca kimse kimseye yardım etmek zorunda değil. KAyınvalideniz ev alacak olsa sizden 30 bin istese aynı şekilde yaklaaşbilirmiydiniz olaya???
Napsinlar yardım eden aile büyükleri yoksa mecbur çalışacaklar erkek ailesede helal olsun çalışıp kendileri yaptı diye gurur duyarlar tabi
Bide herşeyi kendi emeğiyle yapmak zorunda kalan yengenize sormak lazım sizin kadar memnunmu acaba , ha kendi cabalriyla yaptıkları kendi için gurur verici ama kayın baba kv nin onlar icin ne yaptiklarini düşündükçe gurur duyarmi muammaAynen öyle valla gurur duyuyoruz. Abimizi ve yengemizi örnek alıyoruz. Eşlerimizi ekmeğini taştan çıkaranından seçtik, ailesinin eline bakanından değil. Şimdi bizi bu yaşa getiren, okutan, meslek sahibi eden ailelerimizi rahat ettirmek bizim görevimiz diye elimizden geldiğince onlara da yapıyoruz. Gerçi size ne desek boş. Kendi emeğini yemenin ne demek olduğunu anlamanızı beklemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?