- 22 Ocak 2019
- 2.921
- 1.694
- 63
- Konu Sahibi alonedark18
-
Merak etmeyin tamda sizin yapacağınızı yapiyorlar çok da fifi diyerek seyrediyorlar ..ha bu sizin gözünüzde marifetse sizde oğlunuz üç beş le biseler yapmaya çalıştığında keyifle kahvenizi içip çok da fifi yaparsınızAçıkçası k.pederiniz olsam çokta fifi derdim.
Banane yahu gururlanmanizdan, bilmem ne etmenizden der önüme getireceğiniz kahveyi lopur lopur içer " hayırlı olsun oğluşum, inşallah ödersiniz" derdim :)
Bu gelinlerde ne ilginç ha sanki mecburlar gibi bir de kendi kendilerine kirilip, gucenip, kinleniyorlar.
Valla oğlum olsa ister yardım ederim ister etmem.
O gelinde bik bik otemez bana ötturmem
Söylemeyın boyle.. Allah cocuklarımıza sağlık versın. Kalan her sey hallolur.Zaten senelerdir ediyorum ama yok değişen bişe yok ilerleme yok eziyete devam içimde vesveseler var Allah seni duymuyor artık kovdu kapısından yoksasenelerdir ufacık biseler olurdu diyor buna engel olamıyorum hamile halimle tek başıma kiralık ev bakiyorum
Son bir kaç senedir hicbirsey istediğim gibi gitmiyor..herşey bir yana kiralarda ordan oraya savrulmak beni ve eşimi yordu artık hele ben psikolojik anlamda baya bı boşluğa düşmeye başladım..ve sanki isyan etmeye başladım..ev alma şansımız hiç yok tek maaşla birikimde yok zar zor gecindik biriktirilmiyor bu şekilde..ben çalışamıyorum cocuklardan dolayi...etrafındakilere bakıyorum da ev almak için ana babaları hep arkalarinda oğullarına mutlaka faydaları oluyor ...ama eşimin ailesi bize ev alma konusunda yardım.etmiyor ..etme şansları var ama biz zamanında ayrı eve çıktık diye biliyorum ondan etmiyorlar yardım koskoca ev var gitmeselerdi dediklerini biliyorum söylenilen lerden...keşke onlar in beş kuruşu olmadan ev alabilmek ama olmuyor kaç kere giriştik krediyle ev almaya minik de bir arabamız var onu da satıp ama 30bin açık kaldı babasını aradı böyle böyle diye acele etmeyin pahalı daha ucuzunu bulursunuz deyip teli kapattı eşimin suratina...bu çok zoruma gitti...sindi ise ev sahibi çıkın dedi oğlu gelcekmis...biz buraya taşımalı 2sene olmuştu nakliyat falan çok masrafimiz olmuştu ...kiralarsa oldukça yüksek daha borçlar bitmeden yeniden ev bulup çıkmak zorundayız ...kendimi çok şanssız çaresiz hissediyorum ,neden diyorum Allah'ım bize neden yol gostermiyorsun diye isyana düşmeye başladım neden etrafındaki herkese çifter çifter evler arabalar katlar yatlar verdin de neden biz bu hallerdetiz diyorum..biliyorum çok yanlış böyle demek ama yaşayan ben olunca insan bu noktaya gekiyor...çok üzgünüm
Allah seni unutssydı yaşamın günlük gülistanlık olurdu canının sıkılacağı tek bir an bile olmazdı Allah herşeyin hayırlısını versin.Son bir kaç senedir hicbirsey istediğim gibi gitmiyor..herşey bir yana kiralarda ordan oraya savrulmak beni ve eşimi yordu artık hele ben psikolojik anlamda baya bı boşluğa düşmeye başladım..ve sanki isyan etmeye başladım..ev alma şansımız hiç yok tek maaşla birikimde yok zar zor gecindik biriktirilmiyor bu şekilde..ben çalışamıyorum cocuklardan dolayi...etrafındakilere bakıyorum da ev almak için ana babaları hep arkalarinda oğullarına mutlaka faydaları oluyor ...ama eşimin ailesi bize ev alma konusunda yardım.etmiyor ..etme şansları var ama biz zamanında ayrı eve çıktık diye biliyorum ondan etmiyorlar yardım koskoca ev var gitmeselerdi dediklerini biliyorum söylenilen lerden...keşke onlar in beş kuruşu olmadan ev alabilmek ama olmuyor kaç kere giriştik krediyle ev almaya minik de bir arabamız var onu da satıp ama 30bin açık kaldı babasını aradı böyle böyle diye acele etmeyin pahalı daha ucuzunu bulursunuz deyip teli kapattı eşimin suratina...bu çok zoruma gitti...sindi ise ev sahibi çıkın dedi oğlu gelcekmis...biz buraya taşımalı 2sene olmuştu nakliyat falan çok masrafimiz olmuştu ...kiralarsa oldukça yüksek daha borçlar bitmeden yeniden ev bulup çıkmak zorundayız ...kendimi çok şanssız çaresiz hissediyorum ,neden diyorum Allah'ım bize neden yol gostermiyorsun diye isyana düşmeye başladım neden etrafındaki herkese çifter çifter evler arabalar katlar yatlar verdin de neden biz bu hallerdetiz diyorum..biliyorum çok yanlış böyle demek ama yaşayan ben olunca insan bu noktaya gekiyor...çok üzgünüm
Böyle bir beklentiye girecekseniz vermeseydiniz.Daha önce ben yardım etmiştim bı konuda bileziklerini çıkarıp vermiştim
Kusura bakmayin da bu duusncede gelin istemezdim. Adami bu yasina getirmisler. Evlendirmisler. Bir de her ay kiralarini mi odeyecekelr? Sizin aileniz odesin. Madem ailelere guveniyorsunuz. Evlenirken neye guvendiniz? Adamin ailesi size ev alir harcliginizi verir gibi hayaller mi kuruyordunuz?Evlenir evlenmez ilkine kaldım bakacak kimsem olmadığı için kreşler pahalı olduğu için ve öyle olması herektigi için ben başında durmak zorundaydım ...erkek ailesi oğulları böyle kiralarda surunurken seyretmemeli arkadaş yardım etmek zorunda günah Allah'tan korkmalı ..evladı doğurup evlendi ayrı eve çıktı diye kin gutmemeli bahtını bilemem ama tahtını elinden geldiği kadar yapmalı...erkek tarafı kendine düşeni yapmali
Ben de ev aldim ama kirada oturuyorumKimse çocuğuna ev almak zorunda falan değil. Erkek tarafıyla ne ilgisi var evde ikiniz oturmayacak mısınız? Kendi ailenize kızıyor musunuz neden bana ev almıyorsunuz diye?
Şu anki durumunuza isyan etmek İmanınız olmasa bile akıl karı değil insanlar işsizlikten intihar ederken.
Kirada “sürünmek” de nerden çıktı onu anlayamadım. Nedir bu ev alma takıntısı? Başınızı sokacak eviniz var mı var. İlla sahibi mi olmanız gerekiyor oturduğunuz evin?
Bu o kisi mi? Ben de laf anlatiyorum.Kayınbabanız arabasını kullanın diye size vermişti, siz beğenmemiştiniz, kullanmak istemiyordunuz, kendinizi kro gibi hissediyordunuz falan.
Eşinizin tek erkek çocuk olması bir şey değiştirmez. Kız çocuk erkek çocuk ayrımı 100 yıl öncede kaldı.
Yoruari okudukca kendimi tutamiyorum. Yahu siz evliligi ne saniyirsunuz? Siz evleneceksiniz ailelerde bir omur size mi bakacak? Neyin kafasini yasiyorsunuz anlamak mumkun degil.Napsinlar yardım eden aile büyükleri yoksa mecbur çalışacaklar erkek ailesede helal olsun çalışıp kendileri yaptı diye gurur duyarlar tabi
27-28 yıllık yengem. Bir gün kırılmış değiliz birbirimize. Babam hasta olduğunda dört ay evinde baktı, cenazesini kendi evinden kaldırdı. Sevmese gurur duymasa yapmazdı. Daha yaptıklarını, yaptıklarımızı, ilişkimizi yazarım da sayfalar yetmez. Farklı şehirlerde yaşıyoruz, bir ay önce bizdeydi özledim diye çağırdı yarın yanına gidiyorum. İnsan ilişkilerini maddiyata bağlamayan bir yengem var çok şükür. Allah korumuş, gönlümüze göre vermiş.
Anlamak istediginiz gibi okuyup sonra gelip burda caka satmayın...ben bir ömür boyu bize bakmak zorundalar mi diyorum ...kendi cabamizla biseler yaptık yapmaya çalışıyoruz zaten ev almak istedik büyük bir kredi altına girecektik kalan açık için babam yardım ederken onlar beş on yardım etmediler sadece bundan dolayı kızıyorum ve bana kalırsa ufacık mercimek kadar da yardım etmek zorunda öyle oğlanları da doğurup bı ailenin damadı yapıp seyretmekle de ana baba ölünmüyor analık babalık ömür boyi arkasında olmaktır...ha dugunumuzude biz yaptık eşimle ayrı ev de acmamislardi..altinlarimizi da borçla aldık...şimdi ise senelerce kiradan kurtuluo ev almak istedik ona da üç beş yardım etmediler buysa erkek tarafının olması gereken biz zaten gördük kız tarafı olarak şanlarini..Yoruari okudukca kendimi tutamiyorum. Yahu siz evliligi ne saniyirsunuz? Siz evleneceksiniz ailelerde bir omur size mi bakacak? Neyin kafasini yasiyorsunuz anlamak mumkun degil.
Bakin iki yetiskin birey hayata birlikte devam etmek icin evlenir. O hayat yolunda devam ederken iki taraf da (kadin erkek olarak diyorum, aileler degil) maddi manevi mucadele eder. Siz calisiyor musunuz? Eve para getiriyor musunuz? Erkek tarafindan hep maddi destek bekliyorunuz ya, sizin ailenjz size aylik kac para veriyor? Daha hayat mucadelesi nedir bilmeden evlenip bu dunyaya cocuk vermek niyedir? Sonra bu bilinc ile yetistirecek cocuklar bizim evlatlarimizin karsisina cikacak. Allah korusun
Öncelikle parazit sizsinizSizde ciddi ciddi cevap veriyorsunuz ya ne diyeyim. Sanki sizi anlayacak ve "evet yanlışım, bir parazit gibi ona buna yapışmaktansa eşimle elele verip, hayatımı yoluna sokmalıyım" diyecek.
Bir komşum vardı eşi doğru düzgün çalışmaz, kendisi de iki çocukla evde oturur yokluktan hayıflanırdı. Kiracı olarak oturdukları evin sahibide de karı koca kapıcılık yapan çocuklarını okutmuş bir çiftti. Çocuklarda büyüyüp çalışmaya başlayınca birlik olup bir ev sahibi olmak istemişler. Kendileri hali hazırda çalıştıkları için kapıcı dairesinde oturmaya devam ederken, aldıkları evi kiraya verip kredisini öderken zorlanmayalım diye düşünmüşler. Bu komşular kirayı düzenli ödemedikleri için adamın banka ödemeleri aksayınca kapılarına geliyor haliyle. Bu komşunun eşi de tehditle falan adamı korkutup gönderiyor. Komşum da "adam bir korktu artık sokaktan geçemez" diye bunu marifetmiş gibi gülerek, mizahı bir dille anlatıyor. Haksız olduklarını belirttim, adamın senelerce karı koca çalışıp bir ev sahibi olmaya çalışmasından, bedavaya oturmak istediği mülkün o adama ait olduğundan, kul hakkından vs vs anlattım bir şeyler. Aldığım tek cevap "onun hiç değilse evi var, benim hiç bir şeyim yok, kul hakkıysa durumum olmadığı halde para isteyerek o benim kul hakkıma giriyor" diye zırvalamaları oldu.
O kadar alışmışlar ki beklemeye, parazit gibi yapışmaya gözleri hep başkasının cebinde. Kendisi eş ailesinden beklerken doğurduğu çocukların geleceğini ne kadar düşünüyor acaba. Her birine ev/araba verebilecek mi? Yada bunun için kalan hayatında ne yapacak?
Benim kızım üniversiteye hazırlanıyor, gelecek için hedefleri var ve bu yaşında istediği hayatın mücadelesini veriyor. Sabaha karşıya kadar ders çalıştı, 3 saatlik uykuyla okuluna gitti. Şimdi bu çocuk inşallah üniversitede dirsek çürütecek, gezmesinden/sosyallliğinden ödün verecek, ben maddi manevi onun geleceğine yatırım yapacağım. Sonra çıkacak geleceğinden bi haber, cefelerde yada sokaklarada takılan, boş vaktini internet oyunlarıyla harcayan yaşıtı onun ileride edindiği herşeye göz dikecek, benim niye yok diye hasetlenecek. Hayat bence çoğu yerde fazlasıyla adaletli, "Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık" diye kutsal kitabımızda bile yazıyor.
Dilerim Nisan ayında güzel haberler alırsın,hayırlısıyla boş odaları nda çocuk sesleriyle dolsun inşallahHerkesin sınavı farklı bu dünya da..
Lütfen bu yazdıklarımı çok çok iyi oku...
Benim evim var yıllar önce eşimle karar aşamasında demiştik önce evmi alalım çocuk mu yapalım.. ev alırsak ben çalışmak zorundayım çocuğa bakacak kimsem yok...
Eşim ev ev çok önemli dedi peki dedim ev aldık.. evim 3 artı bir bahçeli 130 metre kare ve aşırı göz alıcı dekoratif çok güzel bir ev...
Biz evi aldık tamam şimdi bebek yapalım dedik olmadı...5 yıldır bebek özlemi çekiyorum.. hastane hastane geziyoruz yıllardır..
2 NEGATİF tüp bebek deneyimim var 3. Içın nisan da randevum...
1. Negatifi aldığım gün bütün bedenimi hissetmedim acıdan canım yanıyor diyw hıçkıra hıçkıra ağlıyorum eşim o gün beni Piskologa götürdü... 2. Negatif de allahım al canımı ben bu acıya dayanamıyorum.. 1 tane evlat istedim sen istesen verirsin allahım niye istemedin diye bağırarak alıyormuşum....
Kendimde değildim sonra çok tövbe ettim...
Sana şunu demek istiyorum ben bu aşırı derecede lüks bir evde gece gündüz agliyorum sahipsiz bir mezar olmaktan korkuyorum... dua edecek 1 evladimin olmayışından korkuyorum.. 2 yatak odam boş belkide hep boş kalacak... Lütfen sahip olduğun şeylerin değerini bil ev bir şekilde alınır inşallah ama evlat alınmıyor...
Malesef bazı aileler öyle oluyor,sıkma canını lütfen Allah bır kapıyı kapatır başka kapıyı açar derler,kiracılık zor bilirim,gönlüne göre bir ev bulabilirsin inşallah canım,önce kiralarsın sonea bir bakmışsın hiç olmadık bır yerden kısmet olur..Son bir kaç senedir hicbirsey istediğim gibi gitmiyor..herşey bir yana kiralarda ordan oraya savrulmak beni ve eşimi yordu artık hele ben psikolojik anlamda baya bı boşluğa düşmeye başladım..ve sanki isyan etmeye başladım..ev alma şansımız hiç yok tek maaşla birikimde yok zar zor gecindik biriktirilmiyor bu şekilde..ben çalışamıyorum cocuklardan dolayi...etrafındakilere bakıyorum da ev almak için ana babaları hep arkalarinda oğullarına mutlaka faydaları oluyor ...ama eşimin ailesi bize ev alma konusunda yardım.etmiyor ..etme şansları var ama biz zamanında ayrı eve çıktık diye biliyorum ondan etmiyorlar yardım koskoca ev var gitmeselerdi dediklerini biliyorum söylenilen lerden...keşke onlar in beş kuruşu olmadan ev alabilmek ama olmuyor kaç kere giriştik krediyle ev almaya minik de bir arabamız var onu da satıp ama 30bin açık kaldı babasını aradı böyle böyle diye acele etmeyin pahalı daha ucuzunu bulursunuz deyip teli kapattı eşimin suratina...bu çok zoruma gitti...sindi ise ev sahibi çıkın dedi oğlu gelcekmis...biz buraya taşımalı 2sene olmuştu nakliyat falan çok masrafimiz olmuştu ...kiralarsa oldukça yüksek daha borçlar bitmeden yeniden ev bulup çıkmak zorundayız ...kendimi çok şanssız çaresiz hissediyorum ,neden diyorum Allah'ım bize neden yol gostermiyorsun diye isyana düşmeye başladım neden etrafındaki herkese çifter çifter evler arabalar katlar yatlar verdin de neden biz bu hallerdetiz diyorum..biliyorum çok yanlış böyle demek ama yaşayan ben olunca insan bu noktaya gekiyor...çok üzgünüm
Büyük ihtimallede erkek tarafı ve ya gorumcesiniz ....pardon da ben kiramı odesinler evime şunu alsinlar mi demişim nereyle okudunuz bukadar destan yazacak kadar atarlanmissiniz....biz zaten hayat mücadelemizi kendimiz veriyoruz çok şükür kendi tirnagimizlq ev almaya kalkistik kalan açığı babam bütçesine göre tamamlayacakti ama diğer acigida eşimin ailesi karşılamadi diyorum baba sözde Şam babası seyretti evet
Rabbim sana ve isteyen hermese tez vakitte hayalini kurduğun ve özlemini yaşadığın evladı nasip etsin yuvan şenlensin inşaALLAH bu aylar hürmetine..Herkesin sınavı farklı bu dünya da..
Lütfen bu yazdıklarımı çok çok iyi oku...
Benim evim var yıllar önce eşimle karar aşamasında demiştik önce evmi alalım çocuk mu yapalım.. ev alırsak ben çalışmak zorundayım çocuğa bakacak kimsem yok...
Eşim ev ev çok önemli dedi peki dedim ev aldık.. evim 3 artı bir bahçeli 130 metre kare ve aşırı göz alıcı dekoratif çok güzel bir ev...
Biz evi aldık tamam şimdi bebek yapalım dedik olmadı...5 yıldır bebek özlemi çekiyorum.. hastane hastane geziyoruz yıllardır..
2 NEGATİF tüp bebek deneyimim var 3. Içın nisan da randevum...
1. Negatifi aldığım gün bütün bedenimi hissetmedim acıdan canım yanıyor diyw hıçkıra hıçkıra ağlıyorum eşim o gün beni Piskologa götürdü... 2. Negatif de allahım al canımı ben bu acıya dayanamıyorum.. 1 tane evlat istedim sen istesen verirsin allahım niye istemedin diye bağırarak alıyormuşum....
Kendimde değildim sonra çok tövbe ettim...
Sana şunu demek istiyorum ben bu aşırı derecede lüks bir evde gece gündüz agliyorum sahipsiz bir mezar olmaktan korkuyorum... dua edecek 1 evladimin olmayışından korkuyorum.. 2 yatak odam boş belkide hep boş kalacak... Lütfen sahip olduğun şeylerin değerini bil ev bir şekilde alınır inşallah ama evlat alınmıyor...
kalan 30 u sizin aileniz tamamlayabilirdi...Biz zaten az bı pesinatimiz birikmisimiz var onun üstünü kredi cekip alicaktik maaşa göre kredi veriuorlar o kalan30 bini de ödeme şansımız olsa böyle kimseye minnet etmeden alıp otururduk evimizi ama maaskalmiyor geriye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?